Jump to content

SEAT LEmON Cupra R

TeKa

Postare recomandată

Bine v-am regasit ;)

De doua zile am intrat in posesia unei masini pe care mi-o doream de mult,este vorba de un Seat Leon Cupra R din 2004, motor 1.8 T BAM 224cp stock.

Ii voi prezenta doar optiunile de baza,ce consider eu ca trebuie mentionate(nu cele de gen "saculeti in spatele scaunelor"):

- cod motor BAM 224 de cai stock, cutie manuala 6+1

- 4 geamuri electrice

- 6 airbag-uri

- oglinzi electrice incalzite heliomate, cu pliere electrica

- climatronic

- computer de bord

- jante aliaj 18" frane brembo si suspensie sport de fabrica

- scaune recaro

- proiectoare

- alarma de fabrica cu perimetru

- ABS,ESP,servodirectie,inchidere centralizata

- cotiere fata+spate

- suport de pahare

- magazie de 6 cd-uri in torpedo

S-au adus unele modificari pana in momentul de fata :

- ambreiaj sachs street racing

- short shift cutie

- intercooler Giwasa

- ceasuri auto-gauge (amestec combustibil,presiune turbo,temperatura ulei)

- bari stabilizatoare (deasupra si sub amortizoare)

- traseu turbo scurtat cu 60cm

- furtune din silicon de la SAMCO

- instalatie sunet JBL+ALPINE

- soft RBN

Acum atat imi vine in minte,daca mai e ceva probabil ca nu e asa important,sau va las pe voi sa ma completati :rolleyes:

Masina are 104.000 km atat pe bord cat si reali,a fost cumparata in leasing din tara,am cartea service cu operatiuni facute numai la reprezentanta (Metrotehnica), revizii numai la 10.000km, o masina ingrijita si iubita de fostul ei proprietar.

Acum va las sa va delectati cu cateva poze facute astazi cand soarele stralucea mai mult decat un LEmON galben :mellow:

picture001enp.th.jpg picture002qfg.th.jpg picture003zbi.th.jpg picture004e.th.jpg

picture005ydi.th.jpg picture009xmh.th.jpg picture006x.th.jpg picture007lct.th.jpg

picture008nwu.th.jpg picture010y.th.jpg picture011mdm.th.jpg

Modificat de TeKa
Link către comentariu
  • Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• TeKa

56

• Bogdan_wrc

14

• Roger

6

• c6t9

5

Top Posters In This Topic

Forte frumoasa masina si potenta. De curiozitate ce pret de achizitie a avut? Cam cati cai estimezi ca are in prezent dupa modificarile de mai sus si dupa soft?

Asa in mers normal cam cata benzina consuma la 100 km? Intreb toate astea deoarece chiar m-ar tenta o asa masina :)

Singurul lucru care nu imi place este mp3 alpine de culoare argintie ca nu prea se pupa cu nimic pe acolo prin bord, in rest masina e de nota 10

Link către comentariu

o masina foarte speciala!

poate raspunzi la intrebarile lui Auras, am si eu aceleasi curiozitati ... sunt curios cati cai are dupa soft in specia!? :)

Link către comentariu

Super masina ;)

Cred ca arata si mai bine dupa un detailing :) Serios acum, am vazut multi posesori de Leon galben care se plangeau ca vopseaua isi pierde din culoare si se oxideaza.

Pare foarte ingrijita masina din poze, sa o stapanesti sanatos!

Pozele sunt facute la padure? Sa nu spui ca au asfaltat...

Modificat de toni
Link către comentariu

Oau, o bijuterie de masina. Nu stiu cand ma voi satura de acest model de seat. E frumoasa foc "lamaita".

Intrebare: esti sigur ca are 6 airbag-uri? Stiu ca mai mult de 4 nu s-au pus niciodata pe 1M.

Sa o stapaneti sanatos si sa ai grija de ea. E criminala.

Felicitari !!!!

Link către comentariu

I love your car dude :)

Lasand gluma deoparte super masina.. sa te bucuri si sa ai grija de ea. Un hothatch clasic.

Link către comentariu

bine ai venit intre cei cu HH :)

sa o stapanesti sanatos. ce planuri ai de viitor?

daca asculti de mihai (bbm) va iesi avion..ca omu se pricepe !

Link către comentariu

Wow...m-am pierdut :P hai s-o luam pe rand :D

@ Auras - dupa estimarile mele,are in jur de 260 de cai insa softul nu este ceea ce vreau eu de la aceasta masina,il voi schimba saptamana viitoare. Voi ramane tot in jurul acestei puteri,dar ii voi face un soft profesional ce vreau sa mi se potriveasca precum o manusa :) De consum,e cam irelevant sa-ti dau acum detalii,sunt la inceput cu masina,nu cred ca as putea sa merg la consum :P insa am incercat putin pe ruta Bucuresti-Alexandria, in conditii de mers normal 8.4, in Alexandria (oras mic si nu prea aglomerat) in jur de 11-12,in Bucuresti cred ca undeva pe la 15-16 :) Dar o sa mai fac niste masuratori si dupa ce voi pune noul soft,are sigur legatura ;)

@toni - :) da,pozele sunt facute la padure ca au asfaltat acum cateva zile :P masina este foarte ingrijita interior-exterior,zgarieturile le poti numara pe degetele de la o mana,in ceea ce priveste oxidarea culorii am observat pe bara din spate ca sunt niste pete mici albicioase (probabil la asta te referi si tu) insa nu e nimic deranjat si slava Domnului ca sunt doar acolo,as putea sa vopsesc bara pe viitor.

@Roger - cred ca ai dreptate,am luat dotarile din anuntul fostului proprietar,s-ar putea sa fie doar cele frontale si cele din scaune,o sa ma uit si-ti spun.

@Bogdan_wrc - Ai mare dreptate cu bbm,omul chiar stie ce zice si ce face,voi asculta mereu de sfaturile lui.Deocamdata Bogdan,astept s-o inscriu saptamana viitoare,sa-i fac si eu o revizie cum se cuvine si abia apoi pot sa vorbesc de "planuri de viitor" Cred totusi ca ma voi limita undeva la 260 de cai cu un soft bun si ii voi pune si evacuare Milltek (ca sa stau linistit in privinta supapeler,chiuloasei,etc) dar si din alte considerente :P

Apropo de revizie,sa-mi dai si mie te rog un numar de telefon sau un site de unde pot comanda si eu placute ferodo ds performance.

Multumesc tuturor pentru urari!

Modificat de TeKa
Link către comentariu

ai uitat cateva intrebari ... :) useri ... :)

ce ai vrut sa zici cu asta: "evacuare Milltek (ca sa stau linistit in privinta supapeler,chiuloasei,etc)" ?

ce treaba are evacuarea cu supapele, chiar nu stiu.

merci

Link către comentariu

Daca am uitat ceva,imi cer scuze,poti eventual sa-mi reamintesti ca am facut cu greu fata asaltului :)

Am spus Milltek pentru ca am ocazia sa cumpar o evacuare foarte buna la un pret foarte bun (este vorba de evacuarea lui bbm de pe fostul lui Cupra R).

Cu cat evacuarea este mai permisiva cu atat circula gazele cu o mai mare viteza,corect?Din cauza softului si a celorlalte modificari,motorul este mai solicitat si neavand spatiu sa scoata gazele mai repede se supraincalzeste chiulasa pe partea de evacuare,la fel si supapele.Cu un upgrade la evacuare scapi de grija asta :)

Poate n-am explicat exact in termeni,dar am incercat s-o fac cat mai simplu ca sa se inteleaga.

Link către comentariu

in genere am inteles! merci pt explicatie! :)

guys, continuati asaltul! :)

masina e legenda!

Link către comentariu

Merci frumos!Acum,trebuie sa ma autodepasesc si eu si sa fiu o "legenda" pentru a-i aloca bugetul meritat.Din pacate nu am un venit lunar (sunt student,ma rog..am trecut la master) si banii investiti in masina vor fi numai din economiile mele. :)

Link către comentariu

chiar vroiam sa-ti zic sa-i faci o revizie completa, inclusiv distributie si altele!

ferodo DS2500 cred ca se gasesc prin mai multe locuri, chiar si unele magazine de piese, si la racing Nick..dar vezi ca pe seatcupra sunt multi care comanda sau au de vanzare NOI...

nu mi-am comandat inca eu.

daca vroiai masina de fuga, stiu ca si meme a vandut ibiza aia..alta bestie galbena :).

daca pui evacuare si filtru de aer..la ce modificari are..poti ajunge la un 280 de cai, fara griji. furtunul de la filtru de aer catre turbo e siliconic?

tine-te de mihai, bbm, sa vezi ce piese mai are de la a lui..ca sunt bune si la pret bun. si daca vrei sa nu te oftici, nu te sui in masina lui..ca dupa aia vei vrea si tu EVO:)

Link către comentariu

Si eu iti recomand sfatul lui Bogdan: Nu te urca in masina lui Mihai!!! Dupa cum a fost Cupra R asa e si Evo-ul!!!

Link către comentariu

Felicitari pentru masina, este foarte tare. Foarte buna alegere ai facut trecand de la diesel la benzina turbo.

Bafta cu modificarile.

Link către comentariu

@ Bogdan_wrc - astept pe PM de la tine un pret pentru ele,pe seatcupra nu mi-am facut inca cont...o sa trebuiasca sa ma familiarizez si cu forumul ala :)

Da,furtunul acela e siliconic.Nu cred ca vreau sa trec de pragul asta de ~260 de cai,sunt de parere ca pentru doua roti motrice este de-ajuns.O sa trebuiasca sa-mi cumpar si un set de anvelope in curand,de goodyear eagle f1 nu sunt multumit (au si o varsta ce-i drept) dar au o aderenta scazuta si imi iau volanul din mana la accelerari bruste si viteze mari.Mihai mi-a recomandat Michelin PS2 pentru o aderenta foarte buna,dar deocamdata nu mi le permit :)

Aah,am uitat de ceva,masina mai are si DV de la Forge,dar cred ca o sa i-l pun pe cel al lui bbm de la SKN.

Dragos,sunt convins cum e evo-ul,dar nu voi pierde sansa sa ma urc daca voi avea ocazia,integralele mereu au fost febletea mea,de pe vremea cand aveam TDI 4 motion,dar nu mi-am putut permite acum sa-mi iau una. Poate mai tarziu,cine stie :)

Merci Andrei!

Modificat de TeKa
Link către comentariu

nu pot spune decat wow...un adevarat bolid

felicitari pt alegere si sa-l rulezi cat mai multi km

Link către comentariu

Multumesc Tibi,sunt foarte placut impresionat de cum e lucrata masina asta,interiorul chiar este facut din materiale foarte bune,bordul gen carbon look iar plafonul de culoare gri inchis (precum jantele).

O sa mai imi ia ceva timp pana ma obisnuiesc cu rigiditatea masinii si mai ales cu garda la sooool :icon_thumright:( care imi face inima cat un purece cand trebuie sa urc vreo bordura mica sau sa cobor de pe vreo alee,ceva...

Link către comentariu

nu mai stiu pretul lor. ca pe mine nu m-au interesat..dintr-o greseala mai mult stupida a celor de la marketing avem frane diferite pe fata...iar Cupra le are mai bune. mai mari discurile si BREMBO. la mine s-au zgarcit.

oricum ca sa vezi anunturile pe seatcupra, nu trebuie cont..

si eu recomand PS2..dar la fel..sunt cam scumpe..desi merita banii.

eu am fost f multumit de GSD3, dar acum ma pregatesc sa incerc fie TOYO fie GSD3 alea noi,asimetrice.

cauta topicul cu DV si BOV si ai sa vezi de ce ti-l recomand si eu pe cel de la SKN, ca FORGE necesita intretinere si iarna se poate bloca.

unde sunt 260, diferenta pana la 280 nu ii vei simti decat in mers...

eu nu la plecari am fost umit de EVO lui, pentru ca nu am avut norocul sa fiu in el la plecari..ci in mers..desi nu am avut ocazia sa merg de curand..si nici sa fiu plimbat asa tare..

Link către comentariu

Da Bogdan,dar aia 20 de cai inseamna si cuplu in plus,ceea ce nu cred ca-i un mare avantaj pentru mine,eu deja patinez urat la treptele 1 si 2 (si din cauza anvelopelor dar mai ales din cauza softului) Pana la iarna sper sa iau acel DV de la Mihai si sa imi cumpar si 2 anvelope macar de iarna ca sa ma pot deplasa cat de cat,cu ce am eu acum,sigur o voi inchide in garaj :icon_thumright:

EVO e integral si conteaza asta si in mers,ma refer la treptele 1 si 2,unde eu pierd multa aderenta.

Legat de anvelope,cred ca voi astepta pana in primavara cu cele de la Michelin,dar vor veni sigur!

Link către comentariu

felicitari pentru achizitie si sa te bucuri de ea :Driver:

daca vrei placute ferodo ds-performance, eu mi`am luat de la volksman. poate aduce si pentru modelul tau... :icon_thumright:

Link către comentariu

vezi ca DS-performance nu sunt acelasi lucru cu DS2500 :icon_thumright:

la PS2 mai e o problema...tin cam 30 000 km, am auzit. putin, dar bine.

Link către comentariu

Cu anvelopele mai avem timp de studiat pana la primavara,ce am acum pe masina nu mai sunt asa performante dar mai au carne pe ele.

Iar cu placutele,o sa comand DS2500,din pacate pe seatcupra nu am gasit pentru leon cupra R,ci doar pentru ibiza cupra R. Nu se potrivesc,nu?

Ahh..intrebare: stiti cumva,se poate face cu vag-com-ul sa pliez oglinzile automat atunci cand incui masina? Deocamdata pot sa le pliez doar din buton :icon_thumright:

Modificat de TeKa
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!