Jump to content

Curge apa in masina

cipi2ooo
 Share

Postare recomandată

Se intampla doar la mine sau in toate Ibizele curge apa in masina? Atunci cand dupa ploaie deschid geamu si franez vine un mare jet de undeva de pe masina si se fleoscaie fix pe tapiteria mea si pe butoanele de la geamuri.Pai la Peugeot mergem si pe ploaie cu geamu deschis si nu ma durea capu.Acu nu zic ca Pejou imi placea mai mult. :)

Modificat de cipi2ooo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai avem geamurile inclinate rau... cum sa nu curga?

am vazut si eu fenomenul... la dacia nu-mi curgea :)

(e drept ca la dacia curgea niste apa care trecea pe langa calorifer si curgea din bord... la o ploaie mai tare imi venea neste apa calduta pe picior de ziceam c-am facut pe mine :P :P :P )

si esti tu asa sigur ca la pejo puneai frana si nu venea apa de pe caroserie? si nici pe ploaie nu intra apa in masina cu geamul deschis? (o fi batut ploaia doar din dreapta... :P )

Modificat de pinkzone911
Link către comentariu

Asa mi se intampla si mie dar m-am invatat nu desckid geamurile ,streasina de pe plafon este pra mica

Link către comentariu

Din cauza formei caroseriei se intampla.

Cand ploua, nu pot circula cu geamul deschis, oricat de putin as cobori geamul, picura pe butoanele de la oglinzi si geamuri el.

La fel imi picura si in A80 butoiash. Solutia e simpla: cand ploua, inkid fereastra :)

Link către comentariu

M-am speriat cand am vazut titlul :o Am auzit povesti cum ca in 206 intra apa cu fereastra inchisa, pe undeva pe langa antena.

Link către comentariu

M-am speriat cand am vazut titlul

<{POST_SNAPBACK}>

si eu! :)

Link către comentariu

Si mie mi s-a intamplat......doamne ce-a fost la gura mea....

Solutia (daca s-a oprit din plouat) un sprint energic pe cateva sute de metri si se duce apa toata pe luneta si pe urma e ok.

Link către comentariu

OT: nici in Octavia 1 nu poti merge cu geamul deschis cand ploua.

Modificat de Mariuz
Link către comentariu

Daca va incalzeste cu ceva, nu poti merge cu geamul deschis pe ploaie nici in Audi 80, Audi 80 B4, Audi A4 (cel din semnatura) :P. Tata care se da cu Dacia rade mereu de mine: "iti ploua in limuzina baaaa"

Link către comentariu

Aha am pricipit.Streasina-i de vina.Proabil Pejou avea streasina mai mare. Cand zic ceam deschis ma refer asa un pic crapat nu deschis de tot ca daca-l deschizi de tot te ploua-n orice masina. :)

Link către comentariu

• 3 years later...

Astazi cand m-am dus la masina (Ibiza 6L) am observat ca mocheta din spate este umeda. Evident ieri a plouat.

Are cineva vreo idee pe unde se intampla asta, dar mai ales o solutie?

Multumesc

Link către comentariu

si la a mea am vazut ca de dimineata avea pragu de la usa dreapta spate si putin din mocheta fleasca , vreo idee cum a ajuns acolo?

Link către comentariu

Trebuie desfacuta fata de la usa si inspectat panoul interior metalic al usii care la imbinarea cu interiorul usii are o garnitura siliconica, daca acea garnitura este uzata atunci apa patrunde mai repede in masina. O verificare mai simpla se poate face si vizual la panoul usii in partea de jos, daca este umed atunci avem o problema. Mai poate fi si scurgerea din usa infundata...

Link către comentariu

GildedBullet

Eu cand vad apa primul lucru pe care il verific este sa am geamurile ridicate (pasagerii din spate mai ating din neatentie levierul de lasat geamurile). In spate cam la 2 saptamani le gasesc usor lasate, uneori mai suiera vantul la viteze si ma prind ca sunt lasate.

Link către comentariu

Poate n-am pus bine fetele la usi cand am montat boxele pe spate, desi a trecut mai mult de jumatate de an si n-am observat asta pana acum. Pragurile erau astazi ude si in interior si in exterior, se vedea clar pe unde s-a prelins apa. O sa verific. Multumesc de raspunsuri

Link către comentariu

Ca sa mergeti cu geamurile deschise un pic pe ploaie montati paravanturi. Cred ca se gasesc si pentru ibiza!

Link către comentariu

La mine cu siguranta nu e de la geamuri

Link către comentariu

• 1 month later...

Cu ploile din ultima vreme am experimenta si eu problema apei prezenta pe presurile din spate, hm? A gasit cineva explicatia? Am tras eu cu ochiul pe acolo si nu am gasit ceva ne inregula. Astept urmatoarea ploaie mai serioasa sa vad atunci pe unde intra apa, poate imi dau seama de ce si cum.

Link către comentariu

Problema s-a discutat in alte arii, insa e aceeasi cauza. Scurgerile de la usi sunt infundate sau garniturile intre usa si tabla prinsa de usa care sustine macaraua nu mai sunt etanse si curge apa pe acolo, care ajunge in masina. Am patit-o si eu la usa dreapta spate, insa de ceva timp vad ca nu mai am probleme, mai exact de cand am avut la vopsit masina pe partea dreapta, inclusiv acea usa.

Rezolvarea problemei ar fi desfacerea acelei placi de tabla si refacerea garniturii cu silicon.

Link către comentariu

Imi cer scuze ca nu am cautat problema in alte arii, pai am sa verific scurgerile sa vad daca sunt infundate, si daca nu se rezolva problema am sa desfac panoul de aluminiu si am sa refac garnitura de silicon, operatiunea din cate imi dau seama nu este tare complicata deoarece nu trebuie sa dai jos efectiv acel panou de aluminiu, numai trebuie desfacute suruburile care il tin de usa si aplicat siliconul.

Modificat de Sookie
Link către comentariu

• 3 weeks later...

aceeasi problema am avut-o si eu,luna trecuta...am gasit mocheta din dreapta soferului + spate dreapta ude...n-am stiut pe unde intra,deoarece practic era o mica piscina,sub covorasele mele...m-am chinuit zadarnic cu niste lavete,dar degeaba..am fost nevoit sa scot mocheta de pe unde era ea prinsa,iar sub ea o izolatie dintr-un fel de pasla...toata imbibata cu apa,care normal,s-a uscat in 4 zile...astazi dimineata,cand am plecat de la servici am simtit un miros inchis si umed in masina...surpriza sau nu, aceeasi problema. acum nu stiu exact de unde ar putea fi- de la ploaia prea puternica, sau (in cazul de aseara) de la nivelul ridicat al apei de pe sosea,amestecat cu o viteza de 30-40 km/h...e posibil sa intre pe sub podea, pe undeva..? sunt disperat ca deja este a doua oara si ma gandesc, daca se mai repeta, munca la indigo...si inclin sa cred ca ar intra pe la usha pe undeva, deoarece mocheta este uda doar pe mijlocul mochetei,pana in spate, fara a avea urme de umezeala de unde s-ar prelinge apa...:ninja: cineva sugestii? idei...solutii..?:)

Link către comentariu

Daca citeai ce am scris mai sus, ai fi inteles care e problema.

Link către comentariu

am citit si ce s-a scris mai sus, inainte sa postez...acum am sa incerc sa exclud varianta cu intratul apei din mers, pe sub podea,pe undeva...ramane sa vad cu usa,acum...multumesc frumos

Link către comentariu

Pe sub podea nu are pe unde, cam greu de crezut ca ai o gaura pe undeva.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!