Jump to content

Service Fabia RS

micu`evreu
 Share

Postare recomandată

Salutare,

acu ceva timp am cumparat o Fabia RS - toate bune si frumoase. In timp au aparut diverse zgomote si scartaieli (trebuie precizat faptul ca masina e destul de rigida - si aceste lucruri sunt mi se par inerente).

Saptamana trecuta a trebuit sa fac revizia de 15.000km si frumos m-am prezentat la Porsche cu lista de zgomote si cerinte, dupa cum urmeaza:

- zgomot hayon,

- zgomot scaun dreapta,

- zgomot fata,

- zgomot fata "ciudat/nedefinit" ce creste odata cu cresterea vitezei ce dispare in momentul in care masina e complet oprita si piciorul de pe frana ridicat (pt acest lucru am mai fost in service cu masina inca o data pe la 8.000km si cei de acolo au spus ca nu exista nici un zgomot, mi se pare mie),

- schimbat ulei cu Castrol special pt motoare TDI PD

Tipul de la receptie a luat frumos masina si pe seara m-a cheamat cum ca ar fi gata. Ma duc, dau o tura cu masina NU REZOLVASERA DECAT ZGOMOTUL LA HAYON, in rest batea din toate incheieturile. Ma intorc si calm ii spun tipului ca masina inca merge prost si ca nu o iau de la el pana nu o rezolva.

A doua zi, pe la 2 iar ma cheama sa testez masina. Plec in drive test cu ea, toate zgomotele disparusera mai putin cel ciudat cu franarea si descopar in spate o sticla de 1l de ulei Aral. Iarasi ma duc la nenea de la receptie si ii spun ca masina merge merge OK mai putin zgomotul ciudat si il intreb si ce cauta sticla de Aral la mine in portbagaj?

Raspunsul a fost ca: uleiul Aral e un ulei foarte bun si au uitat sa imi puna Castrol - si chiar nu intelege de ce am eu fixatia asta cu ulei Castrol, iar in ceea ce priveste "ciudate" zgomotele din fata nu stiu ce are masina (oricum am fost fericit ca in sfarsit ca m-au crezut ca exista acel zgomot) si nici nu se pricep sa o repare din cauza ca sunt foarte rare, problema find de o complexitate iesita din comun - le era foarte greu sa o faca bucati si sa vada ce e stricat. Mecanicii de acolo veneau fiecare cu alte cauze cum ar fi: turbina, priza de aer, placute de frana, cutie de viteze, etc. Recomandarea lor a fost sa merg cu ea "pana crapa si vin ei sa ma tracteze de oriunde as fi la orice ora, sau pot sa sun la un prieten sa ma ajute sa aduc masina in service cand se strica" si o repara atunci. Pe de alta parte, daca masina se strica (adicatelea crapa) dupa ce ies din garantie, toate costurile reparatiei sunt suportate integral de mine.

Am crezut ca innebunesc, ca il omor pe nea` ala de la receptie, m-am calmat si am plecat cu masina.

In loc de epilog va pot spune ca dupa nici 200km facuti masina bate si vibreaza ca inainte sa ii fac revizia, scaunul dreapta scartzaie in continuare, totul e varza mai putin hayonul - cred ca baietii au fost la specializare in afara pt asa ceva, ce strang ei la hayon nu are moarte; si va sfatuiesc sa nu va luati acest tip de masina decat daca aveti unde sa o reparati pt ca mecanicii porsche sunt niste incompetenti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Administrator

Incearca sa discuti cu alt service autorizat (PBA, Bradi, Avia, etc) .... posibil sa ajungi la acelasi rezultat totusi

Link către comentariu

Mergi la Avia... iar daca ai nevoie de ajutor pe acolo cunosc eu lumea.

Link către comentariu

La Avia din Pantelimon am fost si eu . Nu cred ca sunt mai priceputzi dupa raspunsurile pe care l-am primit , dar daca cunosti lumea pe acolo poate isi dau mai mult interes.Eu am fost de 2 ori cu aceeasi problema si tot nu s-a rezolvat ....pt ca.. citez " nu stim care e cauza ....venitzi cu ea cand se strica ":o

Link către comentariu

Oriunde m-as duce ar fi degeaba. La PoRo am fost cu cineva care lucreaza acolo si ii cunoaste pe aproape toti oamenii din service si tot degeaba. Impresia mea nu este ca nu vor sa ma ajute, e mai grav problema ii depaseste, habar nu au ce sa caute si unde, nu sunt pregatiti si nici in stare sa repare masina asta (departe de mine gandul ca as avea cine stie ce bijuterie complexa de masina).

Luni m-am programat la ei, dar de data asta nu ma mai duc cu frumosul ii balacaresc pana le clantane dintii ca m-am cam plictisit. Poate le vine mintea la cap si pun o intrebare la fabrica.

Link către comentariu

Din pacate probleme cu oamenii din service sunt peste tot!!! Am mai postat in topicul despre dealerul Intercar din Sibiu. Am avut si eu ceva zgomote prin mashina, printre altle tot la scaunul dreapta si cand am dus-o in service a intrat un zevzec in ea si a inceput sa zgaltaie scaunul si sa dea cu pumnii in spatar, bancheta etc. Cand l-am vazut i-am zis stai nene si la revedere. Cam toata lumea de pe forumuri se plange despre calitatea service-ului din Romania indiferent de marca masinii.

Ptem schimba acest lucru?

Link către comentariu

Interesant.

Tin minte cand am fost cu Octavia1 in garantie cu niste scartzaieli ale panourilor usilor din spate, consilierul de service dedicat si propriu a venit in proba cu masina eu fiind la volan si el topaind prin masina pentru a identifica sursa zgomotelor. Treaba a fost rezolvata ulterior si oamenii si-au dat toata silinta (in Cluj).

Ideea e ca trebuie sa ai o relatie buna cu un consilier de service si omul/oamenii sa fie cu adevarat dedicati muncii lor...Din pacate, majoritatea dealerilor se scarpina cu un picior pe altul si se dedica elaborarii facturilor grele...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!