Jump to content

Audi A8 4.2 VS Audi S8

coexist
 Share

Postare recomandată

Acum un an deschideam un topic in care va ceream parerea in legatura cu acjizitionarea unui a8, dar atunci ma interesa doar diesel. Si pana la urma m-am intors din Austria cu un A5 pe care il detin si in momentul de fata. Acum, as vrea sa-mi iau un A8, dar vreau doar benzina. Si dupa cum spune si titlul topicului, nu stiu ce sa-mi iau. Nu conteaza consumul, reviziile obisnuite si eventualele bucse si mai stiu eu ce chestii de genul asta. Dar nu cunosc absolut nimic despre fiabilitatea lui S8. Nu stiu daca au fost probleme cu motoarele astea, daca au fost recall-uri etc. Nu vreau sa ma trezesc ca ma duc la service si ma anunta aia senini ca trebuie sa schimb motorul. In alta ordine de idei imi ajunge si 4.2. Dar parca...

Asa ca va rog sa ma ajutati un pic. Eventual daca puteti sa scrieti care credeti ca ar fi punctele forte si punctele slabe la fiecare dintre ele. Orice parere este binevenita.

Bafta!

Modificat de coexist
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai exista o varianta intre cele 2 si care dupa mine ar fi singura alegere : A8 6.0 W12. Este cea mai eleganta alegere. Este cel mai echilibrat motor si totodata masina pe care eu as alege-o fara sa ma gandesc nici macar 2 secunde intre cele 3 variante.

Link către comentariu

+1 la A8 6.0 W12, daca nu te uiti la bani si nici la consum si nici la intretinere...:10[1]:

Link către comentariu

La gabaritul A8-ului mai interesante mi se par motoarele V8 TDI (prin prisma cuplului), in special 4.2-ul (prin prisma puterii):

4.2 (4172 cc) V8 340 PS (250 kW; 335 bhp); 430 N

Modificat de mircea1380
Link către comentariu

Parca totusi e prea mult w12. Si in alta ordine de idei pretul pt o masina din 2008 e prea mare si parca nu as vrea sa ma limitez doar la motor. Vreau sa fie cat mai "full" :Driver: Nu e rau nici v8diesel, dar parca as vrea sa mai incerc si benzina ca m-am cam saturat de diesel.

Link către comentariu

Vezi, ai din start o problema. Ai un A5 cu motorul gresit si urmeaza sa iei un A8 cu motorul gresit :D

Glumesc, probabil ca orice vei alege va fi adecvat, nu riscau inginerii fabricantului sa puna un motor nesatisfacator pe nava amiral. Pe de alta parte, atat timp cat masina are automata si e insonorizata in felul in care este nu prea mai simti decat la pompa si poate de afara daca e una sau cealalta. Aici ai putea la fel de bine sa lasi km/dotarile/anul sa aleaga motorizarea, mai degraba decat invers.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Si eu am avut o problema asemanatoare acum citeva luni. Am avut ocazia sa iau un W12 vechi de un an la un pret f bun si pe de alta parte un S8 asemanator. Dupa vreo 2 nopti nedormite am ales S8-ul, insa mi-a fost frica sa merg pina la capat deoarece am ceva reticiente in a cumpara o masina sport sh. Pe de alta parte imi este un pic tirsa si de uzina de sub capota lui W12.

In cele din urma m-am hotarit sa ramin la S8 pentru ca-mi place aspectul si comportamentul sportiv, insa o sa mai astept o perioada ca sa mi-l permit nou.

Si ca sa n-o lungesc prea mult, alegerea imi pare simpla si direct legata de ce vrei de la masina. W12-le este o masina orientata spre comfort(care se gaseste mai ales in spate) pe cind la volanul unui S8 parca nu arati ca Gigi la volanul Maybach-ului :icon_thumright: Daca ai un A5 cu 240cp si probabil niste jante de 18-19" eu zic ca nu vrei comfort, ci sportivitate.

Iar comparatia dintre 4.2 si S8 nu are nici un rost. Daca o sa-ti iei 4.2 o sa-ti para rau de fiecare daca cind un S8 trece pe linga tine. Elementele de design exterior mi se par de invidiat.

In legatura cu dotarile, iar nu prea trebuie sa-ti faci probleme deoarece S8-ul de ex. are pina si navigatia standard.

Dar, daca stau sa ma gindesc mai bine mergi pe 4.2, ca atunci cind o sa am eu, sa nu fim totusi prea multi :icon_cool:

Link către comentariu

Eu aleg S8 (in detrimentul lui A8 4.2). De ce ? Pentru design , chiar daca W12 este o fabrica .

Bentley Continental Flying Spur de exemplu , are un motor 6.0 W12 . Intrebare , spre ce este orientat Bentley ?

Modificat de Cheşnoiu Adrian
Link către comentariu

Raman totusi la parerea ca alegerea trebuie facuta intre S8 si A8 W12.

Motorul de 4,2 nu are ce cauta in aceasta discutie. Daca va uitati pe site-ul Audi datele tehnice sunt identice, difera doar consumul mediu cu aproximativ un litru / 100 km. Parerea mea este sa mergi pe W12. Este altceva, ceva mai aparte.

Link către comentariu

vorbind despre s8 si 6.0,

-cuplul maxim este mai jos la s8 cu toate ca are mai putin cu 40 nm

-daca sasiul este diferit, prefer s8-ul pentru pentru sportivitate

-diferenta de ~15.000 in ce consta?

Modificat de mmneg
Link către comentariu

in nici un caz nu o sa-mi iau W12. Sunt convins ca este un motor extraordinar, dar nu este pe placul meu. Mi se pare totusi prea mult. Inclin tot mai mult catre un S8. ceea ce ma trage putin inapoi este faptul ca pe mobile nu gasesc un S8 la un pret acceptabil si care sa aibe sistemul audio Bang&Olufsen care este un must have.

Link către comentariu

• 10 months later...

parerea mea ca audi s8 , detin o asemena masina , ma rog e a luit taicameu , si parca masina aceea de fata mai important decat multe masina , mai ales sistemul bang & olfausen , care este de neinlocuit , w12 parca nu este la fel de adevarat , ca un s8 , desi........ , si pana la urma ce ai ales

Link către comentariu

Dumnezeule mare! Ce coerenta in exprimare! Si ce frumos se inlantuie semnele de punctuatie... Iar gramatica e impecabila. Oare chiar nu mai citeste nimeni regulamentul?

Link către comentariu

Eu as alege 4.2 V8-ul care e classicul motor de A8. Cand zici Audi A8 practic zici 4.2 V8.

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

• 2 weeks later...
Dumnezeule mare! Ce coerenta in exprimare! Si ce frumos se inlantuie semnele de punctuatie... Iar gramatica e impecabila. Oare chiar nu mai citeste nimeni regulamentul?

Omul a scris o adevarata capodopera! :icon_thumright:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!