Jump to content

Schimbul distributiei

bbusiness
 Share

Postare recomandată

E cineva care a depasit 5 ani si nu a schimbat distributia?

Cam cat costa schimbul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu la benzinar 1.4 am dat pe schimb distributie+revizie+manopera facuta la dealer tot cu piesele lor 2300 ron.

Daca iei din comert si mergi la un alt service la diesel estimez revizie+distribuitie maxim 1500.

Link către comentariu

Asa estimam si eu. Cati km ai?

Eu am inca 50K si nu as fi vrut sa o schimb acum, dar sunt la limita de ani. Nu stiu ce sa fac

Link către comentariu

Eu am avut 90.000 cand am schimbat. Recomand schimbarea si la ani. Ca mai tragi 2-3 luni si o schimbi intarziat nu cred ca e o problema.

Link către comentariu

E alegerea voastra daca schimbati sau nu distributia, am citit pe forum ce au patit membrii care li s-a rupt distributia pentru ca nu au avut bani sau nu au vrut sa schimbe distributia la timp. Comparand cheltuielile schimbarii distributiei cu cheltuielile facute pentru repararea pagubelor facute de distributie sunt sigur ca nu veti mai gandi asa.

Link către comentariu

pe mine m`a costat 1900ron kit distributie cu role intinzatoare+pompa apa.

Link către comentariu

• 3 months later...
E alegerea voastra daca schimbati sau nu distributia, am citit pe forum ce au patit membrii care li s-a rupt distributia pentru ca nu au avut bani sau nu au vrut sa schimbe distributia la timp. Comparand cheltuielile schimbarii distributiei cu cheltuielile facute pentru repararea pagubelor facute de distributie sunt sigur ca nu veti mai gandi asa.

Salutare.

se vorbea mai sus despre limita de ani la care ar trebui schimbata distributia: care este aceasta pentru un motor diesel 1.9 TDI ?

inteleg ca limita de km este de aprox 90 mii.

Merci mult!

Link către comentariu

• 2 months later...

Eu am intrebat la reprezentanta SEAT din MM la cati km se schimba distributia si mi-au spus ca se schimba intre 90.000 - 120.000 Km , in functie de cum a fost exploatata masina ! Eu am 97.000 km si am schimbat-o , ca sa fiu sigur ca nu am probleme ! M-a costat cam 900 RON , curea Contitech + Role + Pompa apa Hepu. Bineinteles ca nu m-am dus la reprezentanta , (unde era dublu pretul ) , am montat-o intr-un service auto autorizat , care mi-a dat si garantie !

Modificat de Adriano_Bm
Link către comentariu

Aveti idee la cat recomanda producatorul schimbul distributiei la 1.6 MPI?

La dealer mi sa spus ca la 60k? Mi se pare cam repede. Cred ca vor sa faca niste bani mai repede cat e necesar.

Link către comentariu

@Razvy2079

Nici vorba de 60.000km, am sunat eu acum la Seat. Pt. motorul tau nu este specificat un nr. exact de km. dar producatorul zice: "La 90.000 km. a se verifica si eventual schimba iar daca nu e cazul a se verifica din nou din 30.000 in 30.000 km(numai motoare benzina, in afara de motorul 2.0 FSI(adica al meu) si cele cu 5V/cilindru la care se schimba distributia la 180.000 km)". ;) Totusi Seat recomanda schimbare la motorul tau la 120.000 km. pt. mai multa siguranta.

Ce cod de motor ai? BSE, BGU...

Modificat de alteacupra
Link către comentariu

Motorul este BSE.

Mi se parea mie cam trasa de par chestia cu 60K.

Totusi parca si 120k e prea mult ;)

O sa mai ma interesez si la alti cu motor ca al meu sa vedem la ei cum a fost ....

Multumesc de raspuns.

Link către comentariu

Salut

eu am BGU si am schimbat la 85.000 pentru ca trebuia sa fac un drum in strainatate si nu vroiam sa risc pe autostrazile din vest.

eu cred ca la 90.000 ar fi ideal,insa producatorul recomanda doar verificare la acest interval,asa cum a zis si @alteacupra mai sus

Link către comentariu

• 1 month later...
Salutare.

se vorbea mai sus despre limita de ani la care ar trebui schimbata distributia: care este aceasta pentru un motor diesel 1.9 TDI ?

inteleg ca limita de km este de aprox 90 mii.

Merci mult!

Ma scuzati...dar revin pe aceeasi tema.

Am intrebat zilele trecute la Metrotehnica Seat - Bucuresti pe aceasta tema si raspunsul consilierului de service a venit prompt: pentru 1.9 TDI (motorul meu) se recomanda la 4 ani sau 60.000 km :somnmare: !!!

deci, fratilor, cum e pana la urma "mitul" cu 90.000km?

multzam!

Link către comentariu

Tocmai mi-am verificat cartea de service a Leonului si acolo spune clar: se schimba prima oara la 90.000 de km pt 1,9 TDI.

Link către comentariu

Ai spus cuvantul magic: se "recomanda". Metrotehnica "recomanda" si schimbul de ulei la 10.000 km, desi producatorul si importatorul nu recomanda asa ceva. Banuiesc ca schimband uleiul la fiecare 10.000 km, distributia la 60.000 km in loc de 90.000 km, ei castiga ceva mai multi bani din manopera si vanzarea pieselor.

Uite-te in cartea de service, acolo se specifica clar ce se schimba si la cati km.

Link către comentariu

Tocmai mi-am verificat cartea de service a Leonului si acolo spune clar: se schimba prima oara la 90.000 de km pt 1,9 TDI.

Perfect! dar apropo de asta, nu scrie in carte si la cati ani ar trebui schimbata? Ca 90.000 ii poti face in 3 ani dar si in ..6 ani :)

Link către comentariu

In mod normal e la 90.000 sau 5 ani, dar trebuie verificat planul de service, fiecare motor are particularitatile lui. Sunt motoare la care se schimba distributia la 120.000 km, altele la care se schimba la 60.000 km.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!