Jump to content

Masina mea

ALEKS

Postare recomandată

Citesc de foarte mult timp forumul dar abea acum consider ca este cazul sa-mi prezint masina: Volkswagen Passat (B4) Comfort Luxe (CL)

Desigur, pentru multi dintre dvs. masina mea este veche, demodata, etc. Pentru mine reprezinta exact ceea ce mi-am dorit (si imi ofera ceea ce cer eu de la o masina):

- constructie solida, clasica, simpla;

- autonomie foarte mare (cca. 1200km la un plin);

- consum de carburant - potrivit;

- design placut mie;

- dotari si confort interior;

- intretinere usoara;

- fiabilitate foarte mare.

Si lista poate continua.

Avand dat acest "caiet de sarcini" m-am decis asupra modelului Passat B4. Am fost de unul singur in Germania si mi-am cumparat-o, prospectand piata timp de cca. o saptamana. O am de aproape 1 an si jumatate. Kilometrajul era la cca. 180.000 (verificabili in totalitate pe cartea service) in momentul achizitionarii. Acum este la 205.000. Pe an fac in jur de 20.000 km deci se justifica pe deplin motorul de 1800, benzina. Poate va intrebati de ce nu am ales alt model de masina. Raspunsul meu e "asta mi-am dorit, mi-a mers pur si simplu la suflet".

De-a lungul timpului am schimbat consumabile si am adus imbunatatiri vizuale masinii (cateva elemente de pe versiunea Grande Luxe). In rest este cat mai clasica posibil. Evident, doar este o masina spatioasa, de familie, iar scopul ei in serviciul meu este tocmai sa-mi transport familia in siguranta. Nu ma pasioneaza tuning-ul sau imbunatatirile de putere la motor, etc. Eu consider ca inginerii de la Volkswagen si-au facut datoria cu sarguinta.

Pun si cateva fotografii cu masina:

4syaog.jpg

2rp91dd.jpg

2cprnkk.jpg

2wrlq93.jpg

rwui2u.jpg

Pe masura ce mai fac vreo sedinta foto (in masura timpului liber) sau mai aduc vreo imbunatatire, am sa pun aici fotografiile.

In concluzie, este o masina clasica, imi place foarte mult s-o tin curata mai ales la interior (nu suport praful, chiar sunt alergic la el).

ALEKS

Modificat de WVWZZZ
Editare titlu
Link către comentariu

Ingrijita. Cred ca un set de jante ar face-o mult mai eleganta si va fi si mai placuta privirii. Este o investitie maricica dar daca nu esti dispus sa aduci si alte modificari (gen tuning-nu recomand) cred ca jantele ar fi bine venite :icon_thumright:

Modificat de Circoloco
Link către comentariu

Va multumesc pentru cuvintele bune!

1. Nu am stiut ca CL = Comfort Line. Eu am gasit pe undeva prin Internet ca vine de la Comfort Luxe dar cred ca e gresit din cate observ. Multumesc de informatie, nu stiu daca pot actualiza titlul, dar semnatura cu siguranta pot.

2. Masina este de la finele anului 1994 (una din lunile terminale, trebuie sa ma uit in acte pentru exactitatea informatiei in ceea ce priveste luna), fabricata in fabrica din Belgia conform seriei VIN. Am sa pun fotografii si cu interiorul dar dupa ce vin din concediu (plec la noapte).

3. Corect, Circoloco, un set de jante de aliaj ar fi exceptionale. Dupa cum spuneam nu sunt interesat de tuning-uri si alte briz-briz-uri care nu prea mai au legatura cu interesele mele actuale. Uite, ceea ce mi-ar placea mie se regaseste pe aceasta masina din fotografia alaturata, gasita pe Internet. Din pacate nu stiu ce model de jante sunt si nici daca au prinderea standard 4x100.

2hn6zo9.jpg

De mentionat ca in talon am trecute urmatoarele date referitoare la jante si anvelope:

1. 185/65R14 86T (actuale pe masina)

2. 195/60R14 85T

3. 205/50R15 86T

Din ceea ce planuiesc sa actualizez la ea:

- triplele (alb-galben-rosu) spate schimbate cu cele de la versiunea GL (alb-rosu);

- interiorul din piele (sau nu) de la o versiune similara GL;

- geamuri electrice spate;

- instalatia de AC.

Toate se fac, timp sa fie. Cum sunt perfectionist si-mi place sa-mi fac eu ajustarile pe la masina... se subintelege.

ALEKS

Modificat de ALEKS
Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Am montat si instalatia de cruise control precum si un set nou de semnalizatoare laterale pentru versiunea de lux. De asemenea, am operat si modificarea culorii instrumentelor de bord, considerand ca ma reprezinta mai bine. Aceasta, de altfel, este si va fi singura modificare facuta inginereste la instalatia electrica originala a masinii. Am lucrat foare ingrijit, aspirand spre perfectiune -- in masura in care se poate atinge.

Mai urmeaza un set de modificari consistand in module specifice confortului montate pe versiunile VR6, GLX sau GL, pe care le voi aduce masinii, in timp.

Cu aceasta ocazie si avand drum prin frumoasa regiune Bucovina, am profitat de cadrul natural si am mai facut o sedinta foto.

r1k2di.jpg

9g9btc.jpg

314b7uc.jpg

2wme71v.jpg

2pozf60.jpg

24pi58k.jpg

Vor urma si fotografii cu interiorul. Din pacate trebuie inlocuit blocul de lumini (avariat optic) inainte de a putea face niste fotografii frumoase cu interiorul.

Toate bune,

ALEKS

Link către comentariu

felicitari pentru masina.arata foarte bine si se vede ca o ingrijesti.se citeste pasiunea ta pentru aceasta masina printre randurile postate de tine.keep going si tine-ne la curent cu modificarile aduse si cu seturi de fotografii.masina mea este mai noua cu 8 ani ca a ta si tot nu arata asa de ingrijit :icon_thumright:

Link către comentariu

super arata bine masina sa o stapanesti sanatos...

1200 km la un plin???? :icon_thumright: cat consuma in afara? si... cat are rezervoru'? Passatu B5 ce il am pe motorina ia 5.5% si la 63L merge cam 1100 km tras de par.

niste jante originale de Al pe 15'' i-ar prinde bine sau in cel mai rau caz niste capace originale. i-ar schimba lookul super! tuning in nici un caz!!!

poza aia cu pasatu' ala cu nr de America e beton! par a fi ceva jante model Audi :)

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

Salutare,

Multumesc tuturor.

Reservorul este de 70 de litri si in afara are un consum de 6-6.5%. Am inteles ca varianta diesel consuma si mai putin dar mie mi-a placut pe benzina.

Tuningul iese din discutie, oricum. Toti cei care spuneti despre jante, aveti mare dreptate. Asta urmaresc si eu sa-i adaug in timp: niste jante de aliaj de 15", in genul celor din poza cu Passat-ul cu numar de America.

ALEKS

Link către comentariu

mare rezervorul! stiam parca si eu de undeva "de prin povesti" ca astea au rezervor baban! :icon_cool: se pare ca e mai mare decat la B5 sau B5.5. 6-6.5% mi se pare cam mic consumul pt 1.8 benzina avand in vedere ca masina este destul de mare. cai 75 sau 90?

alea din poza cu passatul de america sunt mai mari de 15 sigur privind asa "dupa ochi". 16 sau 17".

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

frumos passat ,ingrijit din ce se vede in poze..niste jante ..da iar schimba si mai mult infatisarea :salut:....cele din poza de mai sus sunt pe 16 sigur :icon_cool: ..asemanator cu modelul respectiv ar fi Oz titan ,,eu am pe 16 dar sunt si pe 15 in 4x100..cat despre consum asa e volnick1986 ,diesel-ul are consum si de 4,5..o spun din proprie experienta..acum cu jante pe 16 scot 6,6,5 extern si nu la consum ,inca nu m-am dus la consum ,pe 16 .asteptam poze cu interiorul tau ...km fara sfarsit :)

Link către comentariu

In primul rand vreau sa iti spun ca imi place foarte mult masina ta,pot sa spun ca acum cativa ani a fost masina mea preferata. Singurul lucru care o dezavantajeaza sunt jantele,sau mai bine spus lipsa jantelor. Atasez o poza cu un model care mie mi se pare ca ii vine cel mai bine.Sa o conduci sanatos in continuare!

passat4v.th.jpg

Link către comentariu

Super ingrijit passatu zici ca acum a iesit pe portiile fabricii. La cati mai multi km :P fara probleme :Driver:

Link către comentariu

Multumesc tuturor!

Sosele bune sa fie!

Jante pe 16" nu cred ca am cum sa-mi pun fiindca nu sunt trecute in cartea de identitate a masinii. Dar pe 15, un model din cele propuse de colegii de forum, ar fi excelente.

PS: volnick1986, motorul este cel de 1800 cu 66kW/90cp.

ALEKS

Link către comentariu
hangyouridols

Masinuta arata f bine,f ingrijita;asa cum au spus si colegii,se cere alte jante.

Link către comentariu

Frumoasa, eleganta si robusta. Imi place mult spatele masinii. Multi kilometri fara reparatii!

Super modificarile la bord.

Link către comentariu
  • 6 months later...

N-am mai scris demult pe acest topic.

Din pacate masina a suferit o mica avarie in urma careia trebuie schimbate mai multe repere. Nu sunt foarte avariate dar cum nu-mi place sa umblu cu "cioara vopsita"... ramane sa caut la dezmembrari o traversa in care se monteaza farurile, o tabla de la grila fata si o capota. De asemenea voi schimba si parbrizul care are cateva ciupituri de pietre si mai multe zgarieturi.

Referitor la partea mecanica, masina a suferit mai multe reparatii: schimbat pompa de apa, pompa de ulei servodirectie, amortizoare, etc. Momentan sunt interesat sa schimb si evacuarea. Am preferat ca majoritatea imbunatatirilor sa fie de natura mecanica. Sper de acum sa am mai mult timp sa ma ocup de ea si la dotarile legate de confort.

As mai avea nevoie de cateva repere de la interior. M-ar interesa in principiu 2 fete de difuzor originale pe albastru inchis, pentru portiere. Si alte briz-brizuri.

PS: Momentan sunt in tratative pentru un set de jante pe 15". Sper sa le montez cat mai repede. De asemenea la sfarsitul lunii mai planuiesc sa montez si instalatia de AC.

ALEKS

Modificat de ALEKS
Link către comentariu

Masina mea a primit cadou urmatoarele lucruri:

1. set jante 14" aliaj

2. set interior scaune piele incalzite

3. instalatie climatronic completa

4. lumini pasaje usi spate

De acuma sa tot fie weekenduri insorite sa montez piesaraia.

ALEKS

Link către comentariu

Bravo, hai cu climatronicul. De-abia astept un DIY pe aria Passat!

Link către comentariu

Momentan inventariez piesele, le fac bilantul, ce si unde vine.

Inca nu-mi revin din uimire: ce mamut e modulul de climatronic ce vine in bord in locul vechii aeroterme. Este un tanc, la propriu, mare si greu.

Din fericire, pare foarte usor de instalat, E multa sarmaraie si mufaraie dar... nu e chiar atat de imposibila instalarea. Voi continua discutia in aria destinata Passat B4, pe topicul lui tianu care este deja despre instalarea climatronicului.

Scaunele deja sunt montate, mai am de montat cablaraia de la incalzire si de la unul din reglajele electrice ale scaunelor.

Revin si cu poze dar intai sa spal masina.

ALEKS

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!