Jump to content

joc la volan


sory4u2003
 Share

Postare recomandată

am o problema... am un joc la volan, desi am echilibrat rotile din luna martie... care ar fi cauzele posibile? cum se demonteaza? va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu ceva asemanator. Bine, eu nu am de ce sa ma plang, ca mie nu-mi joaca volanul, dar cand volanul este asezat in pozitie centrata, o directia masinii o ia spre stanga. Daca vreau sa mentin masina pe aceeasi banda/linie, volanul meu este intors cateva grade spre dreapta, si deci nu drept.

Ce ar trebuie sa fac? O geometrie sau ce?

Mersi!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sory4u, detaliaza te rog sintagma "joc la volan" pentru ca nu este foarte clar la ce te referi: joc, adica cursa moarta a volanului atunci cand masina sta pe loc cu motorul oprit sau in mers tremura volanul stg/dr?

Cupidoane, geometrie obligatoriu! nu inainte de a verifica bucsele posterioare brate fata pentru a te asigura ca nu ai probleme de acolo. Iti zic asta pentru ca sunt destui meseriasi care iti "regleaza" geometria, iti iau banii pe ea dar nu iti zic decat cand te intorci injurand ca nu s-a schimbat nimic ca defapt ai joc in vreo bieleta, bucsa etc si ca tre'e schimbate a.i. geometria sa fie corecta. In mod normal un reglaj corect/complet de geometrie este cu proba drum inainte, verificare jocuri, verificare stare anvelope si jante, efectuare compensare batai radiale/axiale ale jantelor si abia apoi reglaj si proba la sfarsit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si au am o problema asemanatoare cu cupidon.

pentru a rula drept trebuie sa tin volanul spre stanga niste grade. daca ii dau drumul... o iau incet spre sant.

la ITP in aprilie nu a iesit nimic legat de unghiuri/directie.

referitor la joc/bataie volan... e posibil sa ca anvelopa sa aiba o umflatura...

Modificat de radudorurus
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Radu, la inspectia ITP nu se verifica geometria; se uita sumar pe la bucse si anvelope. In primul rand incercati (si tu si cupidon) sa permutati anvelopele fata (stg cu dr) si vedeti comportamenul dupa inversare. Nu-i o problema daca aveti anvelope cu sens rotatie, nu se intampla nimic daca doar faceti o tura de proba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Blitz, ce părere ai, că ai văzut multe de genul ăsta, am aceeasi problemă ca Cupidon, ca să meargă drept, volanul stă cateva grade dreapta. Am schimbat bucşe mari, bucşe bara stabilizatoare şi acum 2 zile bieletele de la bara stabilizatoare. Acum e OK. Adică nu mai bate/ troncăne nimic şi nu mai am senzatia aia aiurea de instabilitate (de la bielete). Nu trage stanga sau dreapa, pur şi simplu volanul stă cateva grade dreapta. Ideea e: unghiurile nu le-am făcut, că trebuie să

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca sunteti siguri ca toate bucsele sunt ok puteti regla directia din volan daca e vorba de cateva grade. Mergeti cu masina drept si apoi demontati volanul si il puneti in pozitia drept. Operatiunea e destul de simpla si apoi nu mai aveti bataie de cap. Aveti cele necesare aici: http://vwforum.ro/index.php?showtopic=9360" si atasez si eu o poza cu axul volanului dupa ce e dat jos

post-20836-1248718210_thumb.jpg

Modificat de Cristiii
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca v-ati facut si unghiurile (mai ales daca s-a umblat la componente ale directiei), asa da, singura solutie e ce a spus Cristiii mai sus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tremura volanul in mers.....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sory4u, acum totul este clar.

Cauze posibile:

1. Daca defectul se manifeste la cresteri de viteza, viteze relativ constante (intr-o plaja mare de viteze): roti dezechilibrate; prima verificare este demontarea rotilor (fata cel putin) si verificarea/curatarea pe interior de eventualul pamant adunat acolo, cu o perie de sarma sau spalare. Dupa ce te-ai asigurat ca ai strans bine prezoanele de roata faci o proba si vezi rezultatul. O alta cauza posibila (aici tremuratul este mai usor, de amploare mai mica) ar fi uzura mare si neuniforma a caii de rulare a anvelopelor.

2. Daca defectul se manifesta numai la franari usoare de la viteze maricele atunci avem o problema la discurile/placutele de frana: uzura mare si neuniforma a discurilor in general.

ugly, Cristiii, hbogdan: intr-adevar, daca volanul sta vizibil intr-o parte si eu recomand desfacerea de pe coloana si repozitionarea (NUMAI CU UN DINTE este suficient, nu mai mult). Nu montati airbagul inapoi decat dupa ce veti fi fost facut proba si v-ati asigurat ca totul e ok, in felul asta evitati demontarea de mai multe ori a airbagului. Faceti un semn vizibil cu un ac de trasat ceva pentru a marca pozitia initiala a volanului pe canelurile coloanei. Atentie insa, dupa montare trebuie sters defectul stocat in calc. de airbag.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca este vorba de uzura mare a anvelopelor. mersi pt sfaturi

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut,aveti idee daca am desfacut pivotul din cele 3 suruburi(unde se prinde pe bascula),trebuie refacut unghiul de fuga.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

iertati ca intreb, in situatia in care sunt, pot sa mai fac un drum dus-intors pana la Vama Veche si inapoi, sau trebuie sa nu ma hazardez?

btw, care mai e pretul la o geometrie? ca sa stiu la cat sa ma pregatesc!

Mersi!

Modificat de Cupidon
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

kryss, trebuie refacuta geometria.

Cupidon, nu cred ca te hazardezi. Pai suna si tu la Focsani la dealer Skoda, VW si vezi. Undeva la 100RON cred ca e un pret rezonabil.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Oi fi eu din Focsani, da` imi fac veacu` numa` in Bucuresti. Si pana acum nu prea am avut treaba cu dealerii. Toate treburile mi le-am facut pe la alte service-uri, ca nu-mi plac ce preturi au dealeri astia Skoda. Oricum mersi de informatii :D Dupa ce rezolv treaba, va spun cum a fost!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...
vladut cristian

salutare, uita-ti azi am facut si eu o reglare la directie dati-va si voi cu parerea e ok, se inacadreaza sau sa merg inapoi sa-mi regleze din nou

inainte de a regla cand franam la orice viteza imi vibra putin volanul, acum nu mai vibreaza

post-60008-0-34332800-1294841803_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
vladut cristian

revin si eu cu o problema care pana la urma s-a rezolvat, adica am fost pentru a 4 oara la reglaj directie si in sfarsit dupa 3 ore petrecute in service si 3 reglaje de directie (in cele 3 ore de stat in service) a patra oara au reusit sa imi regleze pozitia volanului corecta, mie directia imi era ok dar volanul imi statea un pic stanga acum am alt reglaj si in final altfel sta si masina, parca e mai legata, rezolvare: au pus senzori pe cele 4 roti si reglat pozitia volanului drept. bineinteles au fost si contre intre mine si reprezentantii servisului ca e de la roti, chimbat rori, cumparat alte roti, cauciucuri, centrat jante, imprumutat roti de la un prieten, s.a.m.d. deci fratilor cand ceva nu va convine insistatii sa nu patitit exact ca mine dupa aproape 2 luni de reglaje la directie, avand garantie la reglaj 3 luni am zis ca acum cat e cald sa rezolv o problema minora care s-a dezvoltat intr-o problema majora cu multa cheltuiala si umblari. drumuri bune si sa se ieftineasca carburantii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...

Aveti vreo idee de ce "joaca" airbagul in volan? Sau de unde se poate strange sa fie mai fixat acolo?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!