Jump to content

Passat variant 2002

Jade

Postare recomandată

Noutati:

1. Am facut programare pentru curatarea turbinei, vineri 7august, am sa va anunt atunci daca asta a fost problema.

2. Am scapat de zorzoane, adica ,,calutii" de pe lateral, ,,pirelli" din spate si ,, The Shocker" de asemnea de pe luneta.

3. Am schimbat becurile de la numar, dar nu am gasit ce cautam...adica pe alb ceva cu led ci doar normae. Asa ca e un galben mai puternic.

4. Urmeaza sa pun azi leduri albe in loc de pozitiile din far galbene si obosite. Urati-mi noroc din cate am auzit e o operatiune destul de grea:)).

Link către comentariu
  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Jade

31

• Circoloco

4

• Mihai.Nechifor

4

• B_U_T

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mihai.Nechifor

Sunt foarte usor de schimbat pozitiile. Vezi ca este un topic special pentru acest lucru pe forum. Chiar nu trebuie sa te sperii.

Link către comentariu
Apropo profit de acest post, azi am schimbat bieletele de directie + capete bara. In sfarsit nu mai scartaie.

Cum adica nu mai scartaie? Poti sa detaliezi un pic?

Link către comentariu
Cum adica nu mai scartaie? Poti sa detaliezi un pic?

Pai cand viram volanul vibra si se auzea un scartait enervant, as putea spune chiar ca vira mai greu masina. Se auzea sunetul de frecare fier pe fier ca sa zic asa.

Link către comentariu

Si eu am aceeasi problema cand virez in mers la viteze mici se aude un scartatit fier pe fier. Ai putea sa imi dai un PM cu ce piese ai schimbat si cat au costat aceastea.

Link către comentariu

Noutati:

- inlocuit burduf schimbator

- inlocuit becuri pozitie cu becuri cu led albe

- inlocuit becurile galbene din plafoniera si parasolare cu leduri albe

- am scapat de acel ,,S" din spate, am facut rost in sfarsit de ,,I" rosu.

- Am fost la reprezentantul TCM Turbo din Drobeta Turnu Severin, un baiat de nota 10, mi-a activat functia de blocare a usilor la 15km/h urmeaza si altele.Tot la el am fost si o diagnoza completa vag-com.

Urmeaza:

- Maine : curatare turbo prin sablare si comanda de leduri albe pentru numar.

Iata si ceva poze.

post-50829-1249409785_thumb.jpg

post-50829-1249409800_thumb.jpg

post-50829-1249409815_thumb.jpg

Modificat de Jade
Link către comentariu

As ruga un admin sa imi stearga ultimele 2 posturi si sa ramana doar acesta, multumesc.

Iata o recapitulare asupra modificarilor aduse masinii in perioada 20 iunie - 07 august si o serie de modificari ce vor avea loc in perioada urmatoare.

Modificari realizate:

- XENON slim 4000K.

- pleoape fibra de sticla imbracate in carbon.

- capete finale tobe.

- grila JOM .

- Stergatoare silicon.

- curatarea turbinei.

- capete bara+bielete directie.

- burduf schimbator.

- leduri interior exterior complet.

- diagnoze + functii.

- imbracatura volan.

+ alte cheltuieli .

Urmeaza:

- Jante 15/16 + 2cauciucuri fata

- Ulei

- Geamuri fumurii

- Cip tuning

- Frane

Cosmin.

Modificat de Jade
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Ultimele modificari:

- Luneta fumurie aceeasi nuanta cu ultimul set de geamuri.

- Uleiul + filtru ulei

- Placute frana fata, am pierdut o sarma de la etrierul stanga sper sa nu fie probleme, caci nu poate fi pusa la loc.

- JANTE VW ORIGINALE PE 18 + CAUCIUCURI 225/40 R18.

Urmeaza sa vopsesc etrierii si sa va arat si voua minunatiile de jante.

Link către comentariu

Foarte frumoasa masinuta. Sa o stapanesti sanatos. Jantele si folia arata foarte bine. Si eu am un passat la fel ca al tau (al meu este verde inchis) si sunt foarte multumit de el : incapator si foarte confortabil.

La cat mai multi km fara incidente.

O zi buna tuturor :blah_:

Link către comentariu

Eeeeee, ce masina frumoasa a iesit cu jantele alea mari de 18', cum ti se pare acum demarajul cu astea mari, fata de cele pe 15'?

PS: Ca idee, tu nu trebuie sa faci tot ce iti cer colegii de forum ca aia este naspa, ca ala nu isi are rostul acolo, etc., daca tie iti place cum arata; asa trebuie sa ramana.

Acum am vazut ca ai vopsit si etrierii, geamuri fumurii, da un aer distins. Tu ai compiuter de bord? pt ca sunt curios cat iti consuma acum si dupa soft mai ales ca avem acelasi tip de motor si vreau sa fac o comparatie.

Modificat de Borisake
Link către comentariu

Fane sa traiesti! :blink:

Borisake, demareaza mai bine si nu scartaie, e foarte legata la drum, partea proasta e ca traiesc intr-un oras plin de gropi si drumuri denivelate.

Cu privire la ce au zis colegii, au avut dreptate la unele puncte la altele nu, in final masina a iesit asa cum imi place mie si sunt foarte multumit. Computer de bord nu am, dar am facut un consum cu mers 70% oras 30% afara mers cu schimbat pe la 2500 si cu acelarari si viteza si fara. Consumul variaza intre 6.7 - 7.2, mentionez ca eu nu am facut in cip tuning.

Tu ai ? a ta cat consuma?

Link către comentariu

Jantele arata bine si faptul ca sunt OEM, inseamna calitate. Acum odata "cocotata" i-ar trebui si o suspensie, desi ma indoiesc ca o vei face (drumurile de la tine din oras dupa cum ai spus). Eu as face 2-3 lucruri care vor fi de efect: renunta la stickerele de pe geamul spate si cel de pe fata care tine locul de parasolar (poti sa-l faci din folie de geamuri daca vrei neaparat si cred ca v-a da mult mai bine decat scrisul acela); as scoate capetele de toba drept nu curbate in jos dupa cum e toba originala ( tai teava curbata, decupezi putin spoilerul spate, sudezi tipsurile cu argon daca sunt din inox si asta e), te poti uita la masina mea cum mi-am pus eu tipsurile; as mai schimba si stopurile poate cu ceva mai clean, poate ceva pe led-uri dar asta imiplica ceva costuri si o sa le faci daca chiar vrei :). Succes cu planurile propuse si sa o faci cum doresti :blink:

Link către comentariu

Pai undeva la 10 in oras (nici eu nu am cb) pt am talpa mare si grea :) iar afara daca merg asa ca omul in viteza legala imi ia 6 - 6,2, dar nu mai apuc sa mai merg asa decand cu suspensia asta.

Link către comentariu

Circoloco, de stickerul de pe spate am scapat din cate se vede, de cel de pe fata nu scap, imi place. Captele de toba intr-o buna zi, am obosit, majoritatea modificarilor aduse sunt homemade, iau o pauza momentan(in orice caz e posibil sa fac cum zici tu, arata bine intradevar)

Inca o chestie asta aseara am achizitionat un CD/Mp3 player+card+stick, Tevion CRM 2005, asa ca sa fie pentru cele 2 boxe ale mele.

Ce sa zic voi vedea ce mai urmeaza sa ii fac in timp, deocamdata am ajuns la 3000ron cu investitia. Asta in situatia in care trebuia sa ajunga undeva la 4200, dar am economisit peste tot cat am putut.

Modificat de Jade
Link către comentariu

Am renuntat la jantele pe 18' intr-un final(motivele se stiu). Am facut schimb cu Catalin de la TCM Turbo Drobeta Turnu Severin, acum le-a trimis la reconditionat la Oradea, o sa puteti sa le vedeti in toata splendoarea la urmatoarea intalnire vw forum probabil. Am primit la schimb modelul de jante care imi place cel mai mult de la vw cu urm dimensiuni 205/55 r16. Iata si pozele, am incercat sa fac pozele cat mai apropiate de cele cu jantele pe 18 ca sa observati diferentele.

114wak.jpg

112omg.jpg

111vrq.jpg

Link către comentariu

Dadeau mai bine 18" la o masina asa mare. Care a fost motivul pentru care le-ai schimbat? Confortul?

Link către comentariu

Pentru ca folosesc masina foarte mult si strazile din oras sunt cum sunt,m-am convins ca am nevoie de jante mai mici.In al doilea rand,asta e modelul meu preferat si marimea e ft buna.In al treilea rand,Catalin o sa aiba grija mai mare de jante si cred ca sunt potrivite pt o masina de prezentare a TCM Turbo.

Link către comentariu
  • 1 month later...

Am revenit. De aceasta data am nevoie de sfaturile si parerile voastre in alegerea pe care urmeaza sa o fac undeva in luna martie.

M-am apucat sa strang bani pentru o masina secundara daca se poate spune asa, dar in acelasi timp nu exclud varianta de a da passatul + aceasta diferenta pentru o masina mai noua si mai buna. Estimez suma la 2500euro.(Maxim 3000 cu tot cu inscriere in caz ca nu sunt inmatriculate).

Iar ca posibile masini secundare ar fi:

Volkswagen Vento : Nu am preferinte benzina/diesel, cunosc ambele motoare.

Opel vectra B in principiu anul de fab. este 1996, la fel benzina/diesel pana in 2000cm3.

Ford Mondeo an 97', asemenea.

In principiu exclud variantele precum opel corsa 1.0 sau mai stiu eu fiat punto 1.2. Motorizarile preferabile intre 1.6 - 2.0.

Daca m-ai aveti alte propuneri va astept.

La varianta Passat+ diferenta inca nu m-am gandit la ceva anume, sunt deschis la propuneri.

Multumesc.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Au picat ambele variante expuse mai sus.

Iata ultimele modificari aduse passatului:

- Cip Tuning la TCM Turbo pana la 131 cp.

- Navigatie vw rns mcd

- Cotiera fata originala passat

- Etrier stanga fata

Urmeaza: distributia, debitmetru, bucse.

Link către comentariu

Noutati:

Am achizitionat si distributia contitech + pompa de apa graf, la un pret foarte bun zic eu(350ron).

Filtru de polen + cel de motorina, mann ambele.

Set huse alpin.

Urmeaza sa merg pe 6 la un service sa schimb etrierul, distributia si filtrele si sa verific stutul de la pompa de tandem.

Sper ca in noiembrie sa mai iau urmatoarele:

-computerul de bord

-debitmetru

Link către comentariu

jade, asa ai cumparat masina cu lampile alea pe spate si presurile de roti? Masina arata bine si cu jentiele astea pe 16, fiind printre cele mai frumoase modele de pe Passat, dar presurile alea desii sunt folositoare, parca strica mai mult, la imagine. Eu prefer sa se murdareasca masina.......

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

*F l o r i n, da, asa am cumparat-o, nu ma deranjeaza aparatorile de noroi...

Am revenit dupa secole cu poze din interior si una din exterior a passatului, astept pareri.

Am si ceva noutati: schimbat distributie+pompa de apa + etrier stanga+ filtru polen, motorina, antigel.

Urmeaza triplele, debitmetru, cauciucuri iarna(posibil).

post-50829-1257615650_thumb.jpg

post-50829-1257615676_thumb.jpg

post-50829-1257615687_thumb.jpg

post-50829-1257615707_thumb.jpg

post-50829-1257615754_thumb.jpg

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Nu stiu daca mai are importanta, dar eu imi fac datoria .... :Driver:

Ultimele achizitii: Debitmetru Pierburg(270), Scut motor(plastic)(170), Butoanele de la incalzirea in scaune,(150) senzori de parcare(200), prezoane antifurt(50).

Am ajuns cu investitia la 2000euro.

Link către comentariu
  • 1 month later...

Frumoasa masina! Apropo,incalzirea este originala? Cat te-a costat cu tot cu piese si montaj....o poza se poate? Sa o folosesti sanatos! An nou fericit! :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!