Jump to content

scaune ibiza

xtm
 Share

Postare recomandată

salut! la o ibiza din 2007 a schimbat cineva scaunul soferului????? eu as vrea sa-l schimb pt ca e f incomod la drumuri lungi. Stie cineva ce tipuri de scaune sunt compatibile????

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sincer, pesonal nu cred ca scaunul de la Ibiza este incomod, intr-adevar daca nu ai reusit sa gasesti pozitia ideala iti creaza un pic de discomfort. Sfatul meu este sa te joci un pic cu scaunul atat pe lungime cat si pe inaltime, conteaza forte mult si inaltimea chiar daca unii nu cred asta.

Cat despre intrebarea ta nu prea pot sa-ti zic mare lucru, decat sa-ti dau un sfat: ai grija ce faci, scaunul datorita faptului ca prinderea centurii este atasata de el este considerat un element de siguranta, eu unul nu as umbla pe acolo mai ales daca trebuie sa aduci modificar prinderii viitoarelor scaune de caroserie

Link către comentariu

recomandabil sa mergi la un dealer si sa vezi de scaune mai "moi ;) "

Link către comentariu

merci de raspunsuri! speram sa gasasc pe cineva care si-a schimbat scaunul de serie cu altul poate cel de la leon varianta sport.

Link către comentariu

Am schimbat eu scaunele cu unele de la Sparco la fosta Ibiza, dar nu cred ca este ce iti doresti tu! Scaunele de Leon unde le gasesti ca noi nu cred ca se pune problema sa le cumperi. Pentru schimbare am confectionat o constructie metalica folosind partial profile metalice si partial componente ale sinelor masinii. Mergi cu un Logan sa vezi scaune acolo :D

Link către comentariu

da stiu cum e la logan :) , eu am o problema la mijloc si de asta caut un scaun sa imi tina bine spatele ca nu vreau sa ajung la doctor. merci de raspuns. maine plec intr-un tur avrig-sovata-bicaz-piatra neamt-iasi-siriu-rucar :P . cand ma intorc va mai scriu impresii, oricum la 20000km masina e super, pacat ca drumurile sunt proaste.

post-15200-1248812413_thumb.jpg

Link către comentariu

Scaunele sport adevarate fara reglaj de inclinare a spatarului te tin in cea mai corecta pozitie pentru spate, te obliga ca sa zic sa stai asa, dar simti nevoia sa te mai asezi si in alta pozitie la drum lung ceea ce e mai greu. In plus orice vibratie se va transmite mai bine la ocupantul lor fiind mai tari.

Link către comentariu

merci. ai dreptate am incercat un recaro de la Praid la Bicaz. pozitie corecta dar, vibratiile groaznice de la drum. cred ca renunt la idee.

Link către comentariu

Intreb si eu aici ca sa nu mai deschid alt topic, a reusit cineva sa dea jos imbracamintea scaunelor fata la Ibiza fara sa le demonteze? As vrea sa le spal, am gasit pe un forum strain dar recomanda demontarea scaunelor si e nevoie de chei, ridicari de greutati etc.

Link către comentariu

Da, ar fi bine sa desfaci inainte scaunul de pe sine, e mai simplu pentru tine sa desfaci tapiteria si sa o montezi la loc. Despre ce ridicari de greutati e vorba? Scaunul nu cred ca are mai mult de 20-30 kg.

Link către comentariu

Tipul care a facut demontarea zicea ca ar fi bine sa participe doua persoane pentru ca e cam greu, nu prea e loc in spate pentru manevrat si de aceea vroiam sa stiu daca nu e vreo metoda mai usoara.

M-au trecut toate apele cand am demontat fata de la bancheta si acolo nu trebuia decat putina indemanare. Am inteles ca trebuie o cheie (speciala parca) pentru a desface un surub care blocheaza scaunul pe sina, inca cateva mici artificii si apoi scaunul se scoate prin spate, intorcandu-l pe o parte. Mi s-a parut prea multa munca si speram sa fie vreo metoda mai simpla. Cand o sa am timp si energia necesara si nu vor fi 34 de grade afara o sa incerc.

Modificat de GildedBullet
Link către comentariu

Sunt necesare doua persoane deoarece pozitia de scoatere a scaunului din habitaclu dupa demontare pune probleme de echilibru, in plus de asta poti zgaria foarte usor ceva din masina cu sinele ramase pe scaun. Ai nevoie de o cheie speciala intradevar care se foloseste impreuna cu un set de tubulare clicket+prelungitor+adaptor+cheia respectiva!

post-5125-1249404615_thumb.jpg

post-5125-1249404620_thumb.jpg

Modificat de SORAN
Link către comentariu

Cheia ai speciala se cheama imbus M cu 12 puncte, e 20 de RON setul de 6 bucăţi+ adaptor, şi mai sunt utile si prin alte parti, la broaştele de la usa de exemplu sau reglat uşile pe inaltime din balamale. Eu unul am reusit să scot scaunul singur din masină, dar e bine să fie doi ca să nu zgarii ceva. E mai bine să dai scaunul jos, dacă la spatar vei reusi cu multă transpiratie, să dai jos tapiseria, la şezut trebuie să demontezi

Link către comentariu

Cred ca ar util daca ati putea face un diy cu demontarea scaunelor. Si eu ma gandesc sa demontez scaunele fata pentru a desface tapiteria, vreau s-o bag la masina de spalat.

Link către comentariu

Vazand (auzind) cat e de lucru, m-am cam razgandit. Nu se vad murdare si nici nu miros desi daca le-as spala sunt sigur ca ar iesi multa mizerie insa as incerca mai intai varianta spalarii fara demontare (e un coleg de forum care am vazut ca face asta in Bucuresti, cu un aparat special) dar astept sa le murdaresc mai bine. Desi consider ca tot mai eficienta e spalarea la masina, praful si alte mizerii iesind mai bine din tesatura.

Astept si eu DIY-ul, am vazut pe un forum strain unul dar a fost cam zgarcit in poze. Te rog cand te apuci sa faci poze bine detaliate, ma intereseaza la prindere ca sa stiu ce pot sa stric.

Link către comentariu

• 1 month later...

Pentru ca nu are rost sa umplem forumul cu informatii redundante, gasiti in aria Passat procedura de scoatere a huselor, la Passat-ul B5.5: http://vwforum.ro/index.php?showtopic=61877. Diferenta consta doar in aceea ca, La Cordoba/ Ibiza, suruburile care fixeaza scaunele de sasiu se afla sub sinele pe care aceste scaune culiseaza. In rest, este absolut identic totul. Daca aveti airbaguri laterale in scaune, un plus de atentie, eu nu am asa ca nu-mi dau cu parerea asupra subiectului.

Link către comentariu

• 2 months later...

Am demontat azi scaunul soferului pentru a monta un sertar. Mare aventura, mare chin. N-as mai desface scaunul.

Am avut nevoie de imbusurile speciale pe care le-am gasit decat la trusa (se gasesc si separat dar e nevoie de un adaptor pentru a putea desface). Trusa a costat 285 de lei. Sertarul 200 de lei (foarte scump si spatiul cam cat intr-o cotiera, regret ca l-am cumparat) si cred ca mai trebuia sa comand un opritor pentru ca iese cu totul din rama.

Am pierdut aproximativ 3 ore jumate. Surubul de pe sina dreapta fata nu vroia sa mai intre decat jumatate, noroc ca am avut un mecanic pe langa mine si m-a ajutat, refacand filetul de pe caroserie cu un tarod. Plastice zgariate cu sinele scaunului, nu e foarte greu dar e greu de manevrat. L-am scos atent singur din masina dupa ce m-am chinuit sa montez sertarul in masina ca apoi sa-mi dau seama ca trebuia demontat tot plasticul de la baza scaunului pentru a monta sertarul si ca sa-mi fie mai usor l-am scos si l-am pus pe o banca. Pentru a-l baga inapoi am chemat pe cineva sa ma ajute si i-am zis sa luam amandoi dar el capos nu m-a lasat sa pun mana "nu ca pot singur ca e usor, numai sa-mi spui sa nu lovesc ceva" si mi-a zgariat pragul in cateva locuri.

Concluzie: nu va apucati sa desfaceti decat daca aveti sculele si cunostiintele necesare si pentru ceva care sa merite, nu pentru spalat tapitseria.

Pun si cateva poze cu sertarul, sta cam aiurea, poate nu l-am montat cum trebuie dar nici nu-l mai desfac.

dsc03539w.jpg

dsc03540f.jpg

dsc03541e.jpg

Modificat de GildedBullet
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!