Jump to content

Curea distributie, role, pompa de apa

Fanatic
 Share

Postare recomandată

Am un Polo 1.4 16v din 2000 si am schimbat distributia (430 RON), pompa de apa (180 RON) plus filtrele si uleiul cu manopera de 350 RON. Manopera a fost scumpa?

Vreau sa stiu daca la toata munca asta e mult 350 ron sau nu! Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 months later...
  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• PiNGUS

9

• Fanatic

4

• nspro

4

• Am3rycanu

3

Sunt nou pe forum si as dori un sfat.Am un polo classic din 98, benzina cu motor 1.6 si dorec sa-i schimb distributia, insa am intrebat la magazine de kit si unii imi spun ca trebuie sa schimb curea, rola si pompa altii doar curea si rola. Cum ar trebui sa procedez? Si inca ceva, am vrut sa iau curea contitech made germania si mi s-a zis ca nu se gaseste decat fabricata in romania. Astept un sfat. multumesc

Link către comentariu

mai este cineva pe forumul asta sa dea un raspuns , sau doar vb singuri ( ma refer la cei nou veniti )

Link către comentariu

poti sa schimbi doar rola si cureaua , dar o faci pe riscul tau ......in urmatorii km e posibil sa se strice si pompa de apa ...si sa trebuiasca sa platesti din nou alta manopera .....deci mai bn nu te zgarcesti la 2 mil cat e o pompa de apa , poate mai ieftina .....are si ea un rulment care se uzeaza !

Link către comentariu

multumesc. la asta ma gandeam si eu, numai ca tot cei de la magazin m-au incurcat cu parerile lor. problema e ca unde am gasit contitech, aveau numai romaneasca. cred ca am sa optez pana la urma ptr una Gates.

Link către comentariu

• 1 month later...

Daca pompa de apa nu este antrenata de cureaua de distributie si nu "curge" nu este neaparat nevoie sa o schimbi,iar daca este antrenata de cureaua de ditributie cel mai indicat este sa o schimbi.La "benzinare" distributia se schimba de obicei la 60000km ,iar la schimbarea distributie poti merge pe curea/curele Contitech si role INA ,si pompa de apa HEPU sau Graf (asta e recomandarea mea ,acum tu pui ce piese vrei ,e decizia ta).

P.S. Si Gates e o firma destul de buna ,decat sa iei ceva mai de calitate dar "Made in Romanica"!

Link către comentariu

• 6 months later...

EU cam fac misto de polo al meu,adica imi amintesc ca pe la 147.000 de km mi-a venit mie sa schimb cureaua de distributie..doar cureaua..masina am luat-o din germania cu 132.000 si nu stiam daca a fost schimbata pe la vreo 120.000 neexistand cartea de service...acum am undeva la 210.000 si merg cu indicatorul de service aprins de la 207.000.Problema e un pic dificila in sensul ca stau cam prost cu banii si distributia la polo asta chiar costa comparativ cu altele...stiu ca ma risc dar....deocamdata merg tiptil.sper insa sa o rezolv cat mai repede ca imi sta nonstop prin ganduri:((

Link către comentariu

Ia mergi matale si vezi cat costa un set motor complet, chiulasa, etc plus manopera, sa vezi daca mai ai chef sa "faci misto".

Dupa aia fa comparatie cu kit distributie+pompa apa+manopera.

Diferenta o faci pe barba ta. ;)

Modificat de Aurelian 6n2
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Eu am schimbat astazi distributia.curele gates(am vrut contitech dar erau made in ro)role ina si pompa de apa hepu.7 mil +1.5 manopera.

Ultima data nu stiu la cati km a fost schimbata,am cumparat o de curand.Nu erau uzate curelele,mai mergeau mult si bine;o singura role era uzata.Diferenta e ca acum pot sa merg linistit,fara frica.

Va recomand la fel :idea:

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut am un polo 6N 1996 motor 1.4 AEX 8V 60 CP si as vrea sa stiu cum se schimba distributia la el am toate piesele necesare daca m-ar ajuta cineva cu niste poze .Multumesc!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!