Jump to content

Hayon Leon

Roger
 Share

Postare recomandată

Am incercat sa gasesc un topic asemanator, dar nu am reusit sa aflu raspunsul problemei mele nici macar la cele discutate pe aria de G IV.

E vorba de masina din semnatura. Am parcat, am luat ce aveam de luat din portbagaj, am incuiat, iar dupa 2 ore, cand m-am intors la masina, am apasat pe "deschis", am tras de clapeta si hayonul nu se mai deschidea.Am inceput manevre de "resuscitare", inchis, deschis, si din cheie si din comanda de la usa si degeaba. Am bagat cheia si se invartea fara pb la toate cele 3 pozitiile. Cand descuiam din telecomanda se auzea ca functioneaza ceva la butuc. Am zis sa nu bruschez si vad eu cum s-o rezolva(eventual citesc pe forum) si nu am mai insistat.

Pe drum m-am gandit care ar putea fi cauzele:

1- masina a stat parcata paralel cu drumul, dar pe o suprafata foarte inclinata( mai sa cad din masina daca nu ma tineam) si astfel s-au creat ceva tensiuni in caroserie si nu prea i-au priit;

2- nu am gresat niciodata mecanismul de inchidere al hayonului;

3- acum 2 saptamani am folosit foarte mult inchis -deschis pt ca a trebuit sa ma mut si sa car fel si fel de lucruri.

Dupa ce am mers vreo 12 Km, mai prin denivelari, mai prin gropi, am oprit si...surpiza...si-a revenit.

Dat fiind faptul ca peste 2 luni se termina garantia as vrea sa stiu daca incuietoarea e pe duca si o sa mai faca "figura" asta, sau pur si simplu are legatura cu primele 2 posibile cauze, de mai sus?

Elemnete ajutatoare:

- afara erau 14-15 grade;

- lumina portbagaj se aprinde;

- nu ploua in interior;

- nu a aparut in bord martorul de hayon deschis;

- nu a fost lovita masina.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E una din problemele clasice la masina asta. A mea face numai iarna, dar dupa multe incercari inchis/deschis reusesc sa-l deschid.

Daca se aude ca deschid cand apesi pe buton insemna ca e mecanismul de vina si nu solenoidul care il actioneaza. Solutia ar fi sa-l desfaci si sa-l gresezi (eventual sa verifici daca e ceva sarit de la locul lui). Eu asta planuiesc sa fac cand se incalzeste vremea.

EDIT: acum am vazut ca ai garantie, fuga la ei sa ti-l desfaca si sa-l greseze.

Modificat de toni
Link către comentariu

Asa cum banuaim, nu au mai fost probleme. Posibil sa fie ce zici tu, Toni.

O sa le spun la revizie sa desfaca si sa greseze p-acolo.

Modificat de Roger
Link către comentariu

Aceeiasi problema am avut-o si eu cu haionu.Cand se deschidea cand nu se deschidea.Am dat jos plasticu de la haion,pe urma am uns broasca bine de tot cu ulei si pe urma si cu ceva vaselina.Acum merge bine,se inchide se deschide,numai face figuri.Atasez o poza cu broasca(scuzati claritatea)poate va fii cuiva de folos.

post-9811-1202945331_thumb.jpg

Modificat de carceacristian
Link către comentariu

Mie nu mi se mai deschide deloc. Am incercat de 15 mii de ori..degeaba,,nu vrea sa se mai deschida...nici din telecomanda..nici din cheie...

Cand opresc motorul si se deschid usile automat se aude ceva in spate la butuc...dar ramane blocat evident :P

Mi s-a intamplat sa nu-l mai pot inchide....m-am chinuit vreo ora sa inchid haionu...ce mai..cascadorii rasului..

Intrebarea este cum il deschid ?:cool:

Link către comentariu

rabateaza bancheta si dai niste pumni in dreptul incuietorrii din interior. isi revine. la mine a mers!

Link către comentariu

Tot cu pumnii am rezolvat-o si eu de multe ori insa ultima oara nu a mai mers cu pumnii :ceuameni: .Ultima oara am rabatat bancheta spate si m-am chinuit sa scot plasticu ala de la hayon.L-am scos cam greu ce-i drept si l-am cam zgariat.Alexdias incearca asa daca nu merge,iar dupa ce scoti plasticu(vezi ca el nu o sa iasa complet broasca il tine sa nu iasa),o sa ai spatiu de manevra la broasca.Acolo e o tija,iar daca ai sa tragi de ea o sa se deschida portbagaju.Pe urma ungi bine broasca.Scuze daca m-am exprimat aiurea,insa nu stiu exact sa explic

Link către comentariu

Tot cu pumnii am rezolvat-o si eu de multe ori,insa ultima oara nu a mai mers cu pumnii :D .Ultima oara am rabatat bancheta spate si m-am chinuit sa scot plasticu ala de la hayon.L-am scos cam greu ce-i drept si l-am cam zgariat.Alexdias incearca asa daca nu merge,iar dupa ce scoti plasticu(vezi ca el nu o sa iasa complet,si nu uita ca ai 2 suruburi la el pozitionate in 2 "camarute" in partea de jos,in rest e prins prin cleme,broasca fiind singura care il tine sa nu iasa),iar odata dat jos o sa ai spatiu de manevra la broasca.Acolo e o tija,iar daca ai sa tragi de ea o sa se deschida portbagaju.Pe urma ungi bine broasca.Ma scuzati daca m-am exprimat aiurea,insa nu stiu exact sa explic exact :) si pentru ca am scris un post in plus,am gresit :ceuameni: .Multumesc

Link către comentariu

Nu mai deschid un alt topic pentru ca eu cred ca problema e legata de inchiderea hayon. La mine nu am probleme de genul sa nu se deschida sau sa ramana blocat insa nu imi functioneaza becul in portbagaj desi este OK si nici nu mi se aprinde martorul de hayon deschis in bord. Uneori imi palpaie in mers desi hayonul e inchis. Eu cred ca e contact imperfect la switchul de hayon deschis (care comanda becul portbagaj si martorul din bord) sau functioneaza aiurea. As vrea sa stiu cum se poate remedia problema, daca accesul e facil la acest comutator, daca trebuie gresat ceva sau desoxidat vreun contact. Daca poate exemplifica cineva ar fi foarte bine.

Modificat de ccristian
Link către comentariu

Cum a venit caldura cum s-a deschis haion-ul...

Cred ca s-a topit zapada din incuietoare :frigbaitata:

Link către comentariu

Exact acelasi lucru mi se intamplasera si mie.Cum dadea caldura se incalzea.Dar toate astea pana intr-o zi,cand nu s-a mai deschis deloc hayonu.Am procedat la degresarea broastei pana la urma... :flower:

Link către comentariu

Si eu am facut la fel acum ca s-a deschis. Nu de alta dar poate patesc ca tine sa nu se mai deschida deloc. :)

Link către comentariu

• 1 year later...
autoemocion57

am descoperit o problema la masina mea - nu se descuia portbagajul. am intrat prin interior, am reusit sa-l descui, apoi am gasit care era problema. e vorba de o piesa din angrenajul manerului care s-a rupt - o gasiti in pozele atasate.

piesa nu are cod pe ea, doar plasticele negre au coduri (si din cate am vazut in ETKA, se refera strict la partile din plastic). sa inteleg ca piesa din metal care s-a rupt nu poate fi cumparata individual ? nu cred ca la dezmembrari o sa vrea cineva sa-mi dea doar acea piesa, pentru ca restul capacului de portbagaj ar deveni inutilizabil. iar manerul cu totul ar fi vreo 60 euro nou, si nu as vrea sa dau suma asta pt problema asta minora.

idei, recomandari ?

post-11441-1247002797_thumb.jpg

post-11441-1247002816_thumb.jpg

Modificat de gamer555
Link către comentariu

carceacristian

Salutare,

Nasoala faza cu intratu prin interior si deschis portbagaju(cunosc senzatia :wub: ).Astia la dezembrari bag mana in foc ca nu iti dau doar piesa aia,si sa stai sa dai 60e pt o porcarie...mai bine lipsa.Eu ma gandeam sa o lipesti cu Loctite A+B(dai search pe google) e tot un fel de poxilina,dar din cate stiu eu mult mai dura si mai buna si e special pt metale,dar eu zic ca e si mai bine sa o potzi suda la un meserias ceva.Daca nu o poti suda zgarie putin cu cuiul partea unde ti-am aratat in poza si incearca sa lipesti cum am explicat,dar ai grija sa nu cumva ca adezivu sa nu`i permita mecanismului sa isi faca treaba.

:rolleyes: mi-am lipit si eu baia de ulei care e din aluminiu cu A+B si vreau sa iti zic ca lipseste super bine,beton(lipitura zici ca e chiar metal,o zgarii doar cu cuiul).Asteptam sa ne zici ce ai facut :wub: ,spor la treaba

post-9811-1247067077_thumb.jpg

Link către comentariu

carceacristian

Salutare,

Am revenit cu un alt lucru,e putin cam offtopic,dar ma gandesc ca poate ajuta pe cineva.Eu aveam probleme cu hayonu,cand apasam sa inchid masina(prin cheie sau alarma sa se inchida toata usile) mi se inchideau toate usile,dar nu si hayonu,care ramanea deschis uneori.Era clar ca era de la motoras,unul nou e ceva(cred ca injur de 150ron),si am decis sa desfac din nou, plasticul care acopera inchiderea hayonului.Pe urma am procedat la scoaterea "capsulei" unde se afla motorasul,am desfacut-o si am dat de motoras care avea 2 gaurici mici pt aerisire(cred)si i-am bagat spray de contacte pana a dat pe afara :D .Am repetat operatia asta de vreo 3x,dupa care am montat totul.Am facut de 20x proba(inchis din centralizata,deschis hayon),si de fiecare data se inchidea.Acu` cat o tine....nu stiu.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!