Jump to content

Audi A4 2004/1,9TDI

adnico
 Share

Postare recomandată

Buna, am un audi a4 care la eliberarea brusca a pedalei de acceleratie (revenirea la ralanti)face un zgomot ciudat ca un fel vibratie de joasa frecventa un brrrr destul de scurt cam 1-2 secunde dupa care totul functioneaza normal.Am decuplat furtunele de la vacum si nu dispare zgomotul.Trebuie sa specific ca aceasta manifestare o are doar daca motorul e in sarcina deci masina ruleaza.Are cutie automata si pe regim sportiv nu se mai aude acel brrr la eliberarea brusca a acceleratiei.Nu stiti ce poate fi?Va multumesc pentru orice sugestie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acelasi zgomot apare si la mine la motor cald.

Cu motorul rece, nu!

Link către comentariu

Despre ce motor este vorba?

Intrebi de A4 si in profil este Audi 80

Link către comentariu

Buna Audi A4 din 2005 motor AVF de 1,9.

Link către comentariu

Incearca sa verifici modul de prindere al capacului motorului.

Link către comentariu

Aceeasi problema si la mine ... nu cred ca este de la un capac!

Cum am perceput eu sunetul: ca un huruit al bilelor unui rulment care se freaca de un metal... acum nu stiu unde ar putea fi acest rulment sau daca este :)

Oricum astept cu nerabdare sa aiba cineva o idee pentru ca vreau sa ma duc cu masina in service pentru o revizie si sa le zic si de problema asta (eventual sa le dau si niste detalii) ca sa nu raman cu ea nerezolvata.

Link către comentariu

Buna, am un audi a4 care la eliberarea brusca a pedalei de acceleratie (revenirea la ralanti)face un zgomot ciudat ca un fel vibratie de joasa frecventa un brrrr destul de scurt cam 1-2 secunde dupa care totul functioneaza normal.Am decuplat furtunele de la vacum si nu dispare zgomotul.Trebuie sa specific ca aceasta manifestare o are doar daca motorul e in sarcina deci masina ruleaza.Are cutie automata si pe regim sportiv nu se mai aude acel brrr la eliberarea brusca a acceleratiei.Nu stiti ce poate fi?Va multumesc pentru orice sugestie.

Salut!

O problema oarecum asemanatoare am avut si eu , insa nu o lua ca o solutie pentru problema ta, dar merita incercat..

Acelasi huruit l-am avut si eu atunci cand motorul era in sarcina. Prima solutie recomandata de catre un mecanic a fost schimbarea rolei care intinde cureaua. Zgomotul a disparut insa a revenit dupa 2 saptamani, cu o intensitate si mai mare.

Am mai facut un drum la service, unde un baiat destept mi-a dat jos cureaua de alternator, si zgomotul a disoparut.

Apoi a incercat fiecare rola sa vada daca nu cumva are joc. S-a oprit la alternator, unde dupa spusele lui, ceva nu era in regula. Alternatorul are un ambreiaj, o frana, care la mine era dusa. rola se invartea in ambele directii, insa fara sa opuna nici macar un pic de rezistenta la schimbarea directiei in care se invartea. Acest ambreiaj reduce turatia la alternator... atat am inteles si eu. Am schimbat rola-ambreiaj ( am gasit la 200 ronoriginal) si acum totul e ok.

Eu zic sa incerci sa identifici prin eliminare zgomotul... iar prin inlaturarea curelei de la alternator ... iti poti da seama daca ai o problema cu vreuna dintre role.

Spor!

Link către comentariu

Bruno

OK, multumesc pentru sfat .Incerc si eu si va tin la curent.

Link către comentariu

adnico,uite,poti sa vi maine 23 iulie in parcare la sandoria,la vwforum si ii putem face o diagnoza,sau sunt oameni care iti pot da o parere avizata.Am avut si eu asa ceva la fostul a4 tdi awx,dar era mai mult un horcait la revenirea la relanti,si se datora EGR-ului.Te asteptam maine la ora 18.00

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Un uruit mic am si eu la revenirea in relanti in sarcina. Pare ca vine din spatele torpedoului. Am luat-o anul trecut si l-am observat la cateva saptamani dupa ce am luat-o cand m-am invatat cu toate sunetele ei. Am fost cu ea la un mecanic care lucreaza la reprezentanta si mi-a spus sa stau linistit. E vorba de turbina care se depresurizeaza ( or something ) si sunetul acela e perfect normal. Unele sunt mai silentioase ca altele insa nu reprezinta un defect. Acelasi lucru mi s-a confirmat si de catre alt "meserias" care s-a ocupat doar de marca AUDI de ceva vreme.

Acum nu pot sa garantez ca e vb de acelasi lucru in cazul tau ... De mentionat e ca in cazul meu se simte cel mai acut daca accelerez spre 2500 - 2800 rom si ridic brusc piciorul de pe acceleratie, sunetul auzindu-se in zona 2000 rpm la revenire.

Link către comentariu

Buna ,am revenit si vreau sa va spun ca dupa ce a strabatut un drum pina in Austria si Italia A4 a revenit in Romania cu acelasi zgomot abia perceptibil dar prezent totusi iar in drum s-a comportat exceptional.Astept sa vad daca crapa totusi ceva in viitor.Pana acum nu am depistat cauza nici eu si nici mecanicii,poate fi vorba de acea depersurizare a turbosuflantei.Mult noroc tuturor forumistilor si sa auzim (mai putine zgomote ciudate :D )numai de bine.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!