Jump to content

scut anti praf/ scut baie de ulei

alexella
 Share

Postare recomandată

sa tot traiti.

caut de vreo zi pe forum, nu am gasit pe topicul asta nimic asa ca ..incep.

caut un scut anti-praf pentru Golf-ul meu. M-am saturat sa am masina o troaca de porci de fiecare data cand trec prin balti mai mari, prin noroaie si alte cele. E plin pe la motor pe acolo, svarle cureaua pe peste tot.

Sa va spun intreaga poveste: pe la toti pe la care am intrebat fie nu stiau sa existe asa ceva fie ziceau ca initial e ceva de plastic dar care se sparge usurel si de aceea nu e de gasit pe la second hand.

eu deja mi-am luat cleste de pop-nit-uri si cativa metri patrati de panza cauciucata (sau cauciuc panzat) dar inainte de a face un "cord" pe sub masina, v-as intreba pe voi daca aveti si alte idei...

hai, zilele astea daca se poate ca sunt in concediu. Luni.. deja e prea tarziu...

cu multumiri

alexella

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bine ai venit pe forum!

Eu nu am vazut asa ceva pe Golf, dar in schimb am vazut pe un Passat din acceasi generatie cand am fost odata in service. Nu m-am uitat foarte atent, parea destul de asemanator dedesubt cu Golf poate se potriveste. Oricum avea o portiune decupata in dreptul baii de ulei, probabil pt racire, deci daca confectionezii ceva sa ti cont si de asta.

Ca material poate ar merge confectionat din ceva inox sau tabla subtire. Panza aia cred ca o sa cam faca zgomot/vibratii/batai la viteze mari si poate chiar se rupe.

Apropo, de cate ori deschizi capota la motor de te deranjeaza atat de tare? Eu ma multumesc cu spalatul motorului din cand in cand, desi de vreun an si ceva masinutza mea nu a mai vazut asa ceva. :)

Link către comentariu

Daca vrei sa confectionezi un scut ,trebuie facut din metal ,mai precis tabla cam de 4 mm ,cred ca e cam greu de facut dar nu imposibil .

Multa bafta :)

Link către comentariu

Stiu ca e un sentiment nasol sa iti vezi motorul murdar, mai ales daca ai muncit la el saptamani intregi si l-ai adus la un stadiu de curatenie si functionare acceptabil.

Din cate stiu eu, golful nu a fost proiectat sa aiba scut, si de aceea mi se pare aiurea sa pui tu un scut. Am vrut si eu sa adaptez unul de Dacie dar m-am lasat pagubas. Masina este proiectata cu garda mica la sol, si punandu-i un scut care nu este al ei, nu faci decat sa creezi probleme...parerea mea. Cel mai bine, fa-ti un obicei in a spala motoul cum trebuie o data pe luna (solutie speciala, spray, carpe, izolarea senzorilor si a capacului delcou), si o sa vezi ca nu este nici o problema.

Link către comentariu

@ angel_dust

tind putin .. sa te contrazic .. poate gresesc .. dar eu zic ca au fost ceva modele ce au iesit din fabrica cu un asemenea scut ... de ce zic asta... acum 1 an cand am vopsit masina .. intamplator urmatoarea masina dupa a mea ce trebuia vopsita era tot un golf tot diesel... si el avea si cica .. domne e din fabrica.. tin sa il cred .. f bine se potriva si nu parea cu ceva ..home made

am cautat si eu o perioada.. si pana la urma am renuntat la idee ...

@ alexella

poti sa cauti pe la mai multe parcuri de dezmembrari .. poate tu o sa ai noroc...

numai bine

Link către comentariu

Ma intereseaza si pe mine problema dar nu atit pentru praf ci mai mult pentru protectie.

La momentul cumpararii, masina mea avea burta baii "usor" infundata in asemenea hal, incit nu mai intra joja !! Eu o bagam, ea iesea afara 1-2 cm. Pina m-am prins de motiv mi-a luat ceva timp.

In plus am vazut o data un MK2 pe post de MIG21 infipt intr-un dimb trainic de piatra cubica pe marginea unei gropi facute de cei de la gaze. In jurul masinii era o mare balta de ulei...

Link către comentariu

Parerea mea este ca, cea mai buna si ieftina solutie, este sa mergi la un tinichigiu bun, sa-i arati ce vrei sa faci la masina si sa-l lasi sa iti construiasca un scut (ambutisat) din tabla groasa, sau sa iti adapteze unul de la un alt tip de vw.

Link către comentariu

Scutul te ajuta foarte mult ,eu mi-am comandat ma costat 300e dar acum stau fara grije.Raman la parerea ca se poate face sigur la confectii metalice

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!