Jump to content

octavia tour sport pentru sotie

cornel4web
 Share

Postare recomandată

A aparut al 2-lea kid si cred ca e timpul sa o motorizez si pe sotie...cum eu trag de un O1 1.9TDI de la job, prima optiune o are Skoda...si asa am ajuns la Tour Sport (sa o pot si eu calca in unele momente)...totusi nu cred ca vreau sa sar calul la consum, doar ca 1.8T nu-l mai gasesti pe o alta masina, decat second...iar 1.9 TDI e deja consacrat....ce sa fac?...ce sa fac?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca sotia ta are un stil de condus sportiv atunci 1.8T, dar atunci sa nu te plangi de consum, pt ca 1.8T cu siguranta nu este un motor economic.

Link către comentariu

LOL...ai dreptate...1.8T mi-a picat cu tronc gandindu-ma la mine...LOL...

Link către comentariu

offtopic: @jmf, daca le mai spui colegilor ca este si cipuita + schimbata turbina, intercooler, etc...si vreo 250 de cai(atatia erau cand am vb ultima data), nu cred ca te mai crede niciunul. :somnmare: Si mie mi-e greu sa cred, insa nu neg posibilitatea respectiva.

ontopic: @cornel4web daca te gandesti ca vrei sa-i dai in goarna, la fel poti face si cu un 1.9tdi(axr 101cp de pe tour) chipuit undeva la 140cp, bineinteles cu un consum decent. Insa cu siguranta alte senzatii vei avea cu 1.8t care chipuit ajunge pe la 180 de cai :D. Cred ca in cazul tau conteaza mai mult cati km se vor parcurge cu masina anual. Cu cat mai multi, cu atat mai diesel :flower: .

Te-as ruga sa ne spui si noua care este decizia ta-dupa ce-o iei.

Toate bune,

Link către comentariu

cu siguranta...

nu caut ceva care sa rupa gura targului...ci ceva care sa fie o buna optiune si pentru (putinele momente) cand voi pedala eu...acum am o O1 break 1.9 TDI 90 de cai...si sunt multumit de ea...ieri am facut 550 de km, consumul fiind de 5.2 si am calcat-o binisor media fiind de 86 pe CB....

...deci trebuie sa iau in calcul pentru sotie un pret mic de achizitie, un consum decent si fiabilitate crescuta pentru ca nu-i prea obisnuita cu volanul... :D ;)

am cerut un pret de la dealerul skoda din orasul meu, pentru aceasta varianta, Tour Sport cu motorul de 1.9TDI...iar daca ulterior mai pot sa-i adaug cativa cai si consumul sa ramana prin zona ar fi beton...

Link către comentariu

Se poate sa pui cai fara nici o problema, dupa ce-i faci rodajul(vreo 5000km) iar consumul va fi in limite normale(vezi aici unde am pus o poza cu consumul scos pe vreo 3000km). Legat de fiabilitate, pot spune ca in aproape 70000 km nu i-am schimbat absolut nimic in afara de consumabile. Dar, parca ar fi nevoie totusi sa schimb bucsele ca se cam aude un scartzait. Oricum, O1 e printre cele mai fiabile masini existente pe piata in momentul actual, lucru confirmat si de mentinerea ei in productie pentru mai bine de 10 ani. Mult noroc in alegerea culorii si a optionalelor! :D

Link către comentariu

Parerea mea este ca o Skoda Octavia Tour Sport 1.9TDI rosie/galbena este destul e sportiva dpdv al variantei de echipare, al culorii :) si chiar al motorului.

Modificat de bn64and
Link către comentariu

cornel4web, cred ca acum este cel mai propice moment sa-ti iei o masina SH. Preturile la care poti gasi o OT te vor lasa in buzunar cu cateva mii bune de euro.

Link către comentariu

@bn64and octavia tour sport galbena nu este disponibila din pacate.. Ca variante de culori exista rosu(nemetalizat), gri sau negru(metalizat). Culoarea galbena a fost numai pentru RS.

Subscriu la ce-a spus clodius. Acum este cea mai potrivita perioada pt achizitia de auto sh.

Modificat de Flaviu
Link către comentariu

1.8T si cu soft si cu cateva modificari consuma 12 in oras la mers alert. Noaptea cand nu e trafic si mers lejer ia maxim 10.

La drum in functie de cum conduci ai intre 7,5 si 11.

Consumul e decent si masina poate sa-ti ofere niste senzatii extraordinare. Nu va fii banalul mijloc de locomotie care te duce de la A la B.

Parerea mea e ca mai bine sa consume decat sa nu poata. ;)

1.8 T este recomandarea mea ;)

Link către comentariu

insanity, vorbesti din perspectiva ta, dar gandeste-te ca sunt persoane care nu pot stapani atatia CP, mai ales ca in cazul de fata este vorba de o femeie care "nu-i prea obisnuita cu volanul".

Mai citeste inc-o data post-urile lui cornel4web si sa vedem daca-i mai recomanzi RS.

Link către comentariu

Consumul e decent

Pt. noi, obisnuiti cu acest consum (foarte corect punctat de tine) este decent, insa pt. cineva obisnuit cu 1.9 tdi, poate fi considerat excesiv.

Cornel, avand in vedere ca e a 2-a masina si o va conduce sotia (care, dupa zisele tale e mai putin obisnuita cu volanul) sigur va trebuie o Octavia (4,5 metri, portbagaj mare,etc. ? Nu-i mai bine una din clasa mica, mai usor de parcat si care poate avea un motor mediu pe benzina si in acelasi timp sa fie fasneata pt. iesirile tale la distractie ?

Link către comentariu

'O stiu si eu, e frumoasa masina.

Link către comentariu

Da de ce nu faci tu urmatoarea treaba:

Ii lasi ei masina ta :exclaim: (vezi tu cum o dai, ca te-ai gandit ca o stii, si nu are probleme, ca preferi sa risti cu o masina sh necunoscuta tu, ca esti barbat, etc, te descurci tu :D :D), ca oricum are 90 cp, si iti iei tu o O1 ori 1.8T, ori 1.9 TDI, in functie de ce te atrage mai mult.

Eu din experienta cu femeie care "nu-i prea obisnuita cu volanul", iti recomand sa nu ii dai o masina cu mai mult de 100 de cai. Eu sunt tot alb cand iese prietena mea din parcare. De fiecare data, tzashneshte de sub ea masina.

Link către comentariu

@gHapciu masina pe care o conduce el e de la job si pe de o parte nu cred ca ar putea sa o lase sotiei datorita incompatibilitatii dintre functia pe care (nu) o detine in firma si masina companiei, iar pe de alta parte, as vrea sa stiu si eu ce firma si-a luat tdi si deconteaza consumuri de benzina turbo :icon_thumright: ca acolo ma duc sa lucrez :angry:

Link către comentariu

Eee, nu am stiut asta :)

Off: Daca afli ceva de firma aia, pun si eu un CV acolo :lol:

Link către comentariu

• 2 months later...

ca posesor de RS, nu recomand sa lasi o asemenea bijuterie pe mana unei femei. nu vreau sa fiu rautacios, dar pt o femeie care "nu prea e obisnuita cu volanul" sunt extraordinari de multi cai. oricum voi in mare parte ati vb de 1.8T ala de 150cp, care cred eu, ca are un consum mai mic decat RS. eu as opta pt 1.9TDI SH si dupa 1 an jumate, un RS. parerea mea. abia se obisnuieste cu masina, stie care e mersu cu viteza, si totul va fii OK. sau, ar mai merge o varianta, dar chestia e ca vrei sa o mai conduci si tu din cand in cand. eu sincer in bucuresti, mi-as lua un opel corsa sau un ford fiesta. ieftin, nou, foarte fiabil. sa ne tii la curent cu decizia

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!