Jump to content

Al meu GOLF 3 1.9 TDI

untouchablle

Postare recomandată

Salut ! Cam prin august 2008 m-am hotarat sa imi iau si eu o masina. Din pacate eram in perioada cu examene asa ca s-a dus tata dupa ea si ce a ales nu a fost prea bun. Un VW Golf 3 HATCHBACK , an fabricatie 1994, motor 1.9 TDI, fara dotari. A zis ca i-a placut cum merge motorul.

V-am atasat o poza cu ea ca sa vedeti cum arata in prima zi adusa in tara.

33661214.th.jpg

Dupa doar 3 luni datorita drumurilor foarte proaste din orasul meu ( in general in Romania), a inceput sa troncane iar suspensia nu a tinut mai mult de 5 luni. PS : conduc destul de bine si mai ales la gropi stiu cum sa le ocolesc dar cand mergi din sant in sant :)) chiar nu ai ce sa mai ocolesti.

Sa trecem la ce e mai important. Au inceput sa pice toate pe ea, inclusiv lacul de pe ea a inceput sa se exfolieze.

Pana la urma m-am decis si am schimbat urmatoarele pe ea :

Amortizoare Fata : Meyle

Amortizoare Spate: Optimal

Rulmenti Fata - Spate Optimal

Pivoti

Capete de bara

Bucse Brat

Bucse Punte Spate

Placute de frana

Dupa toate acestea tot mai sunt probleme la caseta de directie presupun :D, asta o sa postez in alta sectiune.

Acum o pregatesc de vopsit, vreau sa o pastrez pentru ca motorul functioneaza ireprosabil, practic ma apropii de limita schimbului de ulei 10.000 de km si nu am completat deloc cu ulei, acesta fiind la nivel.

Antifonarea la interior (podeaua) am facut-o singur cu plasa de fibra si mastic 999 parca de la Policolor, din ce am inteles e cel mai bun mod de a proteja podeaua.

Vopseaua o sa fie metalizata (albastru de catifea). Zilele astea o bag la vopsit dupa care o sa postez poze din nou cu ea. Oricum am foarte mult de munca, trebuie sa pun interiorul la loc :)) .

Ce planuri de viitor am cu ea ? :))))) Pai vreau sa :

- schimb tot interiorul: de la scaune, panourile de la usi pana la plafon.

- la exterior : pleoape, eventual si angel eyes

- sa montez AC pe ea

- sa schimb discurile si sa vopsesc jantele, eventual sa achizitionez altele.

Lista continua dar nu sunt bani :P.

Astept sfaturi, pareri din partea voastra. Multumesc !

Link către comentariu

Foarte frumoasa pentru varsta ei si ingrijita din cate vad....mai multe poze daca poti si cu interioru' si la mai multi km fara probleme....Bafta !!

Link către comentariu

Amortizoare Meyle am pus si eu la G2, si dupa parerea mea sunt foarte proaste. Mai bine dadeai putin mai mult si iti luai Sachs.

In rest multa bafta cu implinirea dorintelor in legatura cu masinuta!

Link către comentariu

arata bine masinuta...sa o folosesti cu placere...mai pune cateva poze cu masina :) :Driver:

Link către comentariu
  • 1 month later...

Am adaugat poze noi cu masina dupa o reparatie completa asupra caroseriei.

Ce am schimbat la ea ? :icon_cool:

Praguri Noi

Aripi Noi - Ambele pe fata

Vopsea - A fost indepartatea cea veche pana la tabla pentru ca a reactionat cu spritchitul si se umfla.

Am atasat cateva poze. Am muncit cam mult la ea mai ales ca eu am dezechipat-o si echipat-o la loc + reglat aripi si multe alte imbunatatiri inclusiv pe sub ea :). Astept parerile voastre !

1000595p.jpg

1000600k.jpg

1000603.jpg

1000605b.jpg

1000609l.jpg

1000610g.jpg

Link către comentariu

foarte frumoasa ..imi place si modelul de jante ..sa ai parte de ea ...si grija in continuare :icon_cool:

Link către comentariu
La o suspensie te-ai gandit?:)

La ce suspensie ? :))

Suspensia este schimbata total. Arcuri + telescoape :P.

Nu am nevoie de suspensie sport pentru ca la ce drumuri avem asta imi mai lipseste. Cel putin sunt foarte multumit de ea.

Dupa cum vedeti in poze :P mai am si elemente lipsa. Bandoul de la aripi. Inainte am avut ornamente cu tot cu bandouri dar nu le mai pun ca iar apare rugina.

Modificat de untouchablle
Link către comentariu

Frumoasa masina ! Sa ai grija de ea. Totusi ar arata mai bine daca ai lasa-o putin mai jos :) si i-ai pune o grila fara semn.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Golful este vanzare.

Detalii despre masina :

Motor 1896 cmc, TDI, 189.000 km reali, consum facut si la drum lung inclusiv saptamana aceasta pe Germania 4.8 % afara si 6 % in oras. In Romania de obicei consumul e undeva pe la 5% afara daca prind semafoare :icon_thumright:) ca majoritatea drumurilor sunt in reabilitare si 6.5 % in oras sau chiar 7.

Vreau sa stiu si eu un pret pentru masina, nu sunt bisnitar sa ma pricep asa de bine dar sincer sa fiu am bagat peste 1k de euro in masina, tinichigerie, vopsea etc.

Dotari : servodirectie si atat :251:. Motorul nu mananca ulei si are viata in el.

In starea in care e acum undeva pe la 2800 de euro ajunge >? :-S

Link către comentariu
  • 6 months later...

Cateva modificari aduse masinutei mele.

Volan schimbat cu unul de VR6.

Plafon tapitat cu un material gri cu alb ce se potriveste foarte bine cu restul plasticelor.

Grila + plastice exterioare vopsite.

Scuze de mizerie dar eram intr-o zona montana ;)

Plafonul eu l-am tapitat. 4 cutii de poliadez de 500 de g si material in valoare de 30 de lei. Undeva pe la 80 de lei m-a ajuns plafonul si sunt multumit. Bineinteles 2 zile de munca ;) in care am transpirat pentru ca a trebuit sa mentin o temperatura mare in camera.

Astept pareri :tomato:.

dsc02778a.jpg

Link către comentariu

Frumoasa masina, cat mai multi km fara evenimente neplacute. Pacat ca o vinzi la cat ai avut grija de ea doar daca cumva treci la ceva mai nou cum am facut eu.

Link către comentariu

la cati bani am investit in ea si cat am muncit cu mana mea la ea :icon_thumright:) nu o mai vand :lol:. Motorul merge extraordinar de bine.

Link către comentariu

Si eu am investit in cea veche o gramada de bani insa nu mai recuperez nimic. Eu nu am ce face cu 2 masini de aceia o dau pe cea veche. Oricum vw sunt masini bune cel putin golfu 3 a fost foarte reusit din punctul meu de vedere.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
passat19tdi

Cum se comporta amortizoarele OPTIMAL ?

Mi-am luat si eu pe spate si sunt curios cat de fiabile sunt .

Link către comentariu

buna treaba cu masinuta! Imi sta si mie in cap sa montez AC pe a mea...

banuiesc ca Optimal-ul se comporta excelent, avand in vedere ca sunt cam cele mai scumpe amortizoare!

Link către comentariu
untouchablle
Cum se comporta amortizoarele OPTIMAL ?

Mi-am luat si eu pe spate si sunt curios cat de fiabile sunt .

Se comporta foarte bine :rolleyes:. Sunt chiar prea multumit. La ce gropi am luat cu ele, si cati km am facut nu prezinta probleme. Imi place ca pasaie cum trebuie :vwrullz:. Amortizeaza orice denivelare fie ea mica. Eu am luat Optimal pentru ca raportul calitate/pret a fost foarte bun.

Tot Optimal am pus si eu pe spate, iar pe fata Meyle. Pe fata sincer nu prea imi place. A inceput sa se balanseze putin. Cred ca sunt pe duca. O sa imi iau ceva pe Sachs, Monroe sau Bilstein pe fata.

Balta :

Eu le-am luat ca erau mai ieftine :coffee_lol:

Link către comentariu
untouchablle

Un wallpaper Low Quality :(. O poza facuta recent cu midici modificari in Photoshop :D.

Link către comentariu
  • 2 months later...

te referi la namolu ala de pe ea ? :(). Eram la tara si nu puteam sa o spal eu ca o zgariam toata. :)

Link către comentariu
  • 7 months later...

e ok la acte, serii? zi-mi ultimul pret si vin sa o vad ca sunt interesat.Ce probleme mai ai la masina?

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!