Jump to content

Diagnoza

alexrosiu
 Share

Postare recomandată

Ieri am facut o diagnoza la masina mea si am descoperit ca Intake Air Temperature (grupul 007 Measuring Blocks) este 63 grd (motorul cald, stand pe loc, la relanti, dupa un drum prin oras intr-o zi calduroasa).

Este normal?

Hint: Intake Air Temp = Fuel Temp (vezi captura ecran atasata mai jos)... asta imi sugereaza o valoare default.

De asemenea, avansul este prea mare, chiar daca in specificatii. Va trebui sa-l reglez undeva...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De asemenea, avansul este prea mare, chiar daca in specificatii. Va trebui sa-l reglez undeva...

Si cum ai ajuns la concluzia ca este prea mare!?? Pentru ca nu e pe centru?! Ideal este oricum sa fie in jumatatea superioara si in specificatii. Eu zic sa nu il modifici ca acum merge mai bine. Mai ales la iarna ti-l doresti in specificatii dar cat mai sus.

Cat despre senzorul(ii) de temperatura nu stiu ce sa zic... e dubios ca arata acelasi lucru fiecare insa daca ai avea un Open/Short to Ground cred ca ai avea o eroare stocata. 63 de grade in admisia de aer nu e mult. Gandeste-te la turbina (care e si ea calda de la evacuarea), gandeste-te la intercooler-ul care e si el mititel si nu poate raci la viteze mici prea mult, gandeste-te ca sub capota sunt mai multe grade ca in afara ei samd... 63 nu e exagerat. E doar curios ca sunt egale temp. motorinei si ale aerului dar poate fi si o coincidenta.

Link către comentariu

Din cate stiu eu, ideal este sa fie intr-adevar in partea superioara a intervalului, dar totusi apropiat de linia mediana. Si VAG-COM spune "Within spec but advanced" (vezi poza).

Referitor la temperatura, si eu am gandit exact la fel situatia. Ciudat este insa ca Fuel Temp = Intake Air Temp... dar poate fi, cum spui tu, o coincidenta. Nu am nici o eroare la Engine si nu am avut niciodata erori de tipul short to ground, positive etc pe senzorii de MAP si Intake Air Temp.

Observatie: am uitat sa setez tipul de motor pe AHF in TDI-Timing, dar se pare ca graficele corespunzatoare AHF si 1Z sunt foarte asemanatoare. M-am uitat si cu setarea corecta, si avansul este identic, cel putin la prima vedere.

Link către comentariu

Si mie mi-a sarit in ochi faza cu "1Z 1994>" dar am zis ca tu stii mai bine interfata software (eu nu prea le am inca cu VAG-COM-ul din lipsa de practica - dar imi iau laptop :)) )

Oricum e posibil ca in timp temperatura motorinei sa se egalizeze cu cea a aerului. Sa vedem ce spun si altii dar in principiu eu nu vad nici macar un element in neregula la motorul tau. Cred ca iti bati capul absolut inutil

Link către comentariu

Despre Grupul 13 (poza 2) ce parere aveti?

Link către comentariu

Despre Grupul 13 (poza 2) ce parere aveti?

<{POST_SNAPBACK}>

Foarte echilibrate injectoarele si motor in stare buna.

Link către comentariu

grupul 13 e beton.

pt temperatura incearca sa mai faci un log si noaptea cand temp asfaltului e mult mai mica decat cea ambianta.

Link către comentariu

Grupul 13 e perfect. As vrea sa am si eu aceleasi valori :)

Mai uita-te inca o data cu VAG-COM-ul si vezi daca s-a schimbat temperatura ...

Link către comentariu

Alex, lasa avansul asa cum este!

Este ideal pentru motoarele noastre.

Link către comentariu

OT: Eu zic sa redenumim topicul in "Radio Vocea Evangheliei - Numai vesti bune" (citat exact)

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. O sa las avansul asa cum este.

Si eu m-am mirat de valorile din Grupul 13. Ma bucur ca si voi ziceti ca sunt bune.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!