Jump to content

Upgrade interior piele


passat26
 Share

Postare recomandată

Intrebare pt cine stie sau a facut retrofit la fete usi B7 pe B6, cele de B6 au butoanele de haion si rezervor pe panoul sofer, daca se trece pe cele de B7 acelea au doar buton deschidere haion, cel de rezervor cum se procedeaza sau se reloca?

 

Nu stiu deschiderea la B7, cred ca e ca la Octavia 3 cu push si lock din telecomanda cand inchizi masina!?

 

 

passat b6.jpg

passat b7.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Modifici butonul de b7. Ii pui capacul de la buton rezervor de b6....si cablat aferent. Renunti la butonul de deschidere portbagaj. Asa se face.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci e cum am suspectat, dar am o idee mai buna si o sa fac cu ambele butoane.

Daca iese bine revin cu o poza, am cateva portiere/butoane de sacrificat.

Modificat de cxr2test
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti sa dezlipesti partea aceea de plastic si sa relipesti pe fata de B7

Sincer, nu te ajuta cu mare lucru butonul de deschidere portbagaj,  atata timp cat nu ai portbagaj electric (la variant)......dar tu decizi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai da, am haion actionat electric, problema e ca partea de suport butoane de la rezervor si haion e turnata din plastic, ai impresia sa se pot demonta dar nu e.

Se poate decupa cu dremel de pe masca de sofer B6 cu grija si porta pe cea de B7, nu e complicat doar sa ai o mana fina.

Incerc un experiment sa vad daca iese, am cateva de sacrificat, daca am timp si vreme dau o incercare si postez, poate ajuta pe altii.

 

Nu prea am timp, am apelat la Iulian (CJ) desi stiu ca si el e prins cu diverse.

Vedem ce iese.

Modificat de cxr2test
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna, am un B6 din 2006 cu interior textil, reglaj scaun sofer electric fara incalzire, am luat un interior alcantara cu reglaj electric si incalzire + panoul clima cu incalzire scaune. Doresc sa fac functionala incalzirea dar nu am gasit pe forum mare lucru pe intelesul meu despre ce instalatie mai trebuie sa adaug, am ceva cunostinte minime despre electrica auto, am facut asta pe un golf 4 dar acolo pare mai simplu ca nu ai module electronice. Daca ma puteti ajuta cu o schema, ceva culori la fire si unde vin conectate pe intelesul cunostintelor medii sau daca nu sunt de acord sa platesc deranjul cuiva ce ma poate ajuta cu instalatia pt incalzire in Nt sau Buc.

 

cu stima,

    Florin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O sa te ajut maine cu diagramele, daca te descurci cu ele

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mufa mare neagra pasager are: cablu 2,5mm maron, rosu cu verde, rosu cu albastru (pentru incalzire cred) si  cablu 0,5 mm maron si verde.

Mufa mare neagra sofer are cablu 2,5 mm  maron, rosu cu verde, rosu cu albastru pentru incalzire cred si tot 2,5mm albastru cu rosu, 1,5mm maron si rosu cu galben pentru reglaj electric cred eu +0,5 alb si alb cu albastru. Daca stie cineva si ma poate sa-mi spuna cum vin legate firele pentru incalzire (scaunul sofer are modulul cablat).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 2/5/2022 at 3:45 PM, F l o r i n said:

Poti sa dezlipesti partea aceea de plastic si sa relipesti pe fata de B7

Sincer, nu te ajuta cu mare lucru butonul de deschidere portbagaj,  atata timp cat nu ai portbagaj electric (la variant)......dar tu decizi.

Da Florine, a mers cu demontat plasa difuzor B6 si portat pe portiera de B7, de distractie am testat si am vazut ca potrivesc si butoanele de comanda geam.etc inclusiv cele de china, de pe B6 pe fetele de usi de pe B7.

 

IMG-20220207-WA0004.jpg

IMG-20220207-WA0003.jpg

IMG-20220206-WA0006.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact, despre asta vorbeam. Sa lipesti bine. 

Da, restul sunt identice

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate imi poate explica pe cineva pentru a face instalatia de incalzire ce fire si unde vin legate, nefiind electronist imi pare complicata diagrama, firele subtiri de 0,5 de la ce sunt?

273055706_544285417116467_3143855620036811866_n.jpg

272813763_1298857957276930_6604015666787911694_n.jpg

273063101_489203159492932_6676735969791120848_n.jpg

273055408_1587384088299376_6556592313539126923_n.jpg

272808144_398341965382317_3913867739940660582_n.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Va salut,

Intentionez sa schimb scaunele + bancheta la un passat B6(3C Variant2009) cu un interior provenit de pe o masina de Anglia. Tinand cont ca eu am doar incalzire in scaune restul reglajelor fiind manuale este necesar sa achizitionez de pe masina de Anglia si cablajele? Se poate monta bancheta spate de la un Passat CC?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Schimbi instalațiile de sub scaun,  le montezi pe ale tale 

Bancheta, difera partile laterale si modul de fixare al spatarului....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
On 2/5/2017 at 4:28 PM, Mecatronic said:

 

Nota tehnica ( referitoare doar la bancheta spate, la fata sunt compatibilitati plug and play):

Banchetele de B6 variant sunt perfect compatibile cu B6 sedan , cu urmatoarele amendamente:

- sezutul B6 sedan este monobloc, sezutul B6 variant este fractionabil.

- pentru montarea sezutului de B6 variant ( pe B6 sedan) sunt necesare 4 piulite captive si dispozitivul de montaj + 4 suruburi OEM ( gaurile sunt deja in caroserie B6 sedan).

- daca se monteaza spatar de B7 variant ( pe B6 sedan) acesta are inclusiv dispozitivele de rabatare de la sedan B7 ( care nu exista in varianta OEM pe B6 sedan).

- gaurile  laterale ale celor 2 componente a spatarului la B6 sunt mai subtiri ca la B7 ( unde vin axele sudate pe caroserie, piesa centrala este identica B 6, B7, sedan, variant).

- umerii laterali sunt compatibili de la B6 variant la B6 sedan.

- avantaj instalare B6 variant in B6 sedan: in special la piele , pe care ramane orice amprenta de la presiune, in cazul in care aveti nevoie de spatiu, se face ca o platforma, lucrurile nu trebuie sa le puneti pe fata banchetei ci pe spatele ei.

NU SE POTRIVESC FETELE DE USI SPATE de la B6 Variant la B6 sedan!!

Salutare! Am citit aceasta postare si voiam sa intreb daca bancheta de la passat cc se potriveste pe B6 variant deoarece la prima vedere nu pare sa existe diferente…cu exceptia acelor umeri..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cc are altfel spatarul (bine...si sezut, dar acesta se potriveste). Prinderi diferite, nu este fracționabil, etc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va salut! Am reusit sa montez pe B6 scaunele si bancheta provenite de la un passat cc model Anglia. Ca si concluzii spatarul se potriveste foarte bine cu exceptia umerilor care sunt total diferiti( eu am ales sa-i las pe cei originali); bancheta s-a montat pe acelasi sistem de la cc cu cele doua prize din plastic prinse in gaurile care sunt deja pe B6(a trebuit sa decupez doar putin mocheta - dezavantajul ca acum este fixa nefiind nici fractionabila si nici rabatabila.

Acum am urmatoarea problema: scaunul care vine in dreapta(cel al soferului de la passatul cc) este electric iar eu pe masina nu aveam scaune electrice ci doar cu incalzire. La scaunul din stanga desi s-au potrivit perfect toate mufele cablajelor nu functioneaza incalzirea in scaun..

Ma poate indruma cineva ce este de facut pentru a le face functionale?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut , am montat si eu la mine interior piele perforata de pe masina de anglia , scaunele fata le am desfacut bucati  , ca sa rezolv diferite probleme , de fapt din doua interioare am facut unul perfect functional si estetic  , ce vreau sa precizez pentru cei care se apuca , gasiti prin dezmembrari interioare la preturi excelente , deci

 

1. Scaunele fata merg de la break la variant si de pe anglia-europa fara probleme de prindere , exista diferente la instalatia electrica.

2.spatarul banchetei se potriveste de la break la sedan , dar difera sezutul , la variant e mai lat, deci sezutul nu se poate monta .

3 fetele usi spate difera de la variant la sedan , la sedan sunt mai ascutite in coltul de sus , fetele de pe fata sunt identice , de asemenea puteti desface partea tapitata de fata de usa dar e greu de lipit la loc , va trebuie un adeziv foarte bun caci niturile de plastic trebuie taiate si nu se mai pot pune la loc

4.senzorul prezenta care aprinde martorul de centura  se afla numai in scaunul pasagerului , e si logic , soferul e intotdeuna prezent , este una din problemele care trebuie rezolvata daca montati scaune de anglia , veti avea senzorul in scaunul soferului dar mufa este la pasager , puteti rezolva pe calea mai grea dar corecta , si anume schimbati sezuturile intre scaune , asa cum v am zis eu am desfacut scaunele bucati , tapiteria se scoate cu tot cu burete , sunt cusute impreuna ,rezistenta incalzire la fel , nu se poate schimba , se prinde cu niste cleme de plastic de cadrul scaunului , nu este greu , trebuie doar rabdare si indemanare ........a doua modalitate de a scapa de martorul din bord e sa faci o romaneasca si sa unesti contactele in mufa din podea , este o mufa mica cu doua fire , acest senzor nu este nimic altceva decat un intrerupator de presiune care inchide contactul cand cineva sta pe scaun , deci scurtcircuitand firele , masina crede ca sta tot timpul cineva pe scaun si nu va mai aprinde becul in bord , avantajul acestei metode este ca nu mai desfaceti scaunele dar pierdeti avertizarea de centura.

5.incalzirea in scaune e cea mai problematica in cazul montarii interiorului anglia pe europa pentru ca , sub scaunul soferului , indiferent de situatie , este un modul de comanda a rezistentelor , am cerut pe forum si eu diagrama firelor sa stiu unde merge fiecare insa nu a binevoit nimeni sa imi raspunda , asa ca am luat pur si simplu instalatia electrica cu modul cu tot de pe scaunele mele cele vechi si am montat o pe cele de piele , partea misto e ca mufele senzorilor centurilor si a rezistentelor incalzire sunt identice si colorate , deci nu prea ai cum sa le incurci, asa am rezolvat si incalzirea............in infinita lor zgarcenie , vw a montat reglajele electrice doar la sofer la masina mea , scaunul de anglia care e acum pasager la mine avea si el reglaje electrice dar bineinteles ca eu nu aveam firele in mufa , asa ca am masurat unde vine un 12 v permanent pe fir gros , era albastru gros parca , nu mai tin bine minte , apoi am tras fir direct pe alimentarea motoraselor si asa am rezolvat si cu reglajele , masa nu e nevoie daca aveti incalzire , o ia de acolo , daca nu aveti , trageti si masa din mufa soferului .

6.reglajul lombar electric  se face pintr un cablu extrem de subtire , puteau in puii mei sa puna draq unul mai gros , care forteaza in niste urechiuse de plastic , nu am vazut plastic asa prost nici la jucariile chinezesti , probabil cu timpul devine si casant , caci se rupe foarte usor , va recomand sa nu abuzati de reglajul asta in cazul in care va mai merge , eu am reusit sa rup la montaj o urechiusa dar am gasit tot in dezmembrari un scaun desfacut cu piesa intacta , si am rezolvat , insa numai din prisma faptului ca aveam scaunul deja desfacut , e mult de lucru sa desfaceti scaunul de la zero daca vreti sa reparati reglajul lombar , plus ca va trebuie ogligatoriu kit reparatie sau piese de la alt scaun , cablul ala daca se rupe sau o urechiusa cum am facut eu , nu vad cum le ati putea rezolva.

7.pentru a avea ambele scaune cu reglaj electric , am demontat tapiteria scaunului anglia si am montat o pe cadrul scaunului meu , v am zis mufele se potrivesc in instalatia scaunelor , e si pacat sa nu faceti asa , in caz contrar pierdeti reglajul electric la sofer , va ramane cel de pasager , ca sa il faceti functional v am zis mai sus cum anume 

8.daca aveti si cotiera dar va e lene sa o inlocuiti total , puteti inlocui doar capacul , desfaceti partea din spate cu grilele de aer si veti vedea 4 suruburi care tin capacul impreuna cu un cadru metalic , desfaceti suruburile , apoi scoateti acest cadru cu capac cu tot , eu asa am facut , sa nu mai dau jos toata cotiera .

9.a meritat operatiunea ? Eu zic ca da , cost total 1000 lei (incluzand cotiera si fetele de usi ) si  un weekend de munca , am obtinut un aspect si un comfort mai bun , o valoare mai mare la revanzare , plus reglaj electric si la scaunul pasagerului , am pastrat si senzorul de prezenta pasager perfect functional, va recomand sa masurati cu multimetrul rezistentele incalzirii daca vreti sa o faceti functionala , multe sunt intrerupte , de asemenea va recomand cu tarie sa cumparati clemele care tin fetele de usi noi , se pot pune si cele vechi dar nu vor fixa perfect , in rest spor la munca!

Modificat de xez
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

Salutare! Am schimbat scaunele actuale, textile ( passat 2010), cu unele piele alcantara (passat 2007), si nu reusesc sa.i dau de cap la incalzirea in scaune. La cel de la pasager am reusit, a trebuit sa schimb un pin de pe o pozitie pe alta, dar la sofer nu reusesc. Si din cate observ, firele sunt exact la fel, dar cel achizitionat are un fir in plus (maro).  Am observat si ca nu functioneaza incalzirea in scaune fara sa pornesc clima. Este cineva care a mai facut modificare respectiva? Ma puteti ajuta eventual cu o diagrama?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Muta intalatia originala pe scaunul cumparat. Sau, modificat conform acesteia

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok, incerc astazi sa demontez instalatia de pe original

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut

am schimbat fetele de uși la un Passat b 6 am pus pe cele de b 7 

masina in cauza Passat b 6 breack

vreau sa știu care este acel Clips special 

puteti sa îmi atașați o poza 

multumesc 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Salutare! Doresc sa inlocuiesc fetele de usi la un passat b6 variant cu geamuri manuale pe spate. Am gasit fete de usi de la Passat B7variant modelul cu geamuri electrice pe spate. Credeti ca pot fi montate? Nu stiu daca pentru fetele de usi de pe spate se poate face gaura pentru mansonul de la parghia ce actioneaza geamul. O alta idee era sa achizitionez macaralele electrice pentru usile din spate dar nu-mi dau seama cat de complicat este. Ma poate ajuta cineva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Oricare dintre variante se poate face.

Pt geamuri electrice spate, trebuie tras cablaj, alimentari, can-uri si calc de usi compatibile, plus cablaj usa aferent si codari

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutare colegi

Am o întrebare,  deși poate s a mai vorbit despre acest subiect

Vreau sa schimb total interiorul mașinii,  inclusiv scaunele mașinii, cotiera , mai tot pe scurt

Acuma întrebarea este , pe un b6 break , se potrivesc doar scaunele și fetele de usi tot de pe un break sau pot pune și de pe berlina anume lucruri?

De asemenea ma interesează sa știu dacă exista și anumite obiecte de interior de pe b7 sau cc ce se pot potrivi la b6 

Vreau sa fac un proiect frumos , un retrofit cat mai deosebit sa zic asa

Mulțumesc in prealabil 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!