Jump to content

intercooler - info


ValiB
 Share

Postare recomandată

salut, spuneti-mi si mie, marimea la intercooler in functie de ce se stabileste? Pt ca majoritatea pe care i-am auzit mergeau pe ideea ca un intercooler cat mai mare este mai bun, dar banuiesc ca exista o relatie intre marimea intercoolerului, turbinei, etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

gresit ...

marimea intercoolerului nu trebuie sa fie cat mai mare.... ci potrivita masei de aer care trece prin el..... mai multe detalii pot lasa cei care au trecut prin asa ceva....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vali ideal ar fi sa ne spui exact la ce te gandesti ca poate cineva iti furnizeaza informatii exacte. Daca nu se poate atunci iti recomand o analogie cat de cat empirica. Vezi dimensiunile intercoolerului stock de pe o masina turbo de fabrica cu aceeasi cilindree cu masina pe care incerci tu sa faci adaptarea si calculeaza-i volumul dupa care cauta-ti un intercooler cam de acelasi volum sau putin mai mare (aici discutia depinde de ce turbo folosesti tu fata de masina respectiva la care ai facut raportarea si alte amanunte).

Nu exagera cu dimensiunea intercoolerului pt ca vei avea un turbo lag cat o zi de post (exact ca si in cazul unei turbine foarte mari ): apezi gazul azi ------> accelerezi maine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cherry_Bomber

In my experience when i was running the 2l 16v turbo in my mk2 it all depends on the engine setup and the amount the cooler flows...i had a pretty big intercooler on my golf and never suffered from lag...and my intake temps where always kept well within the limits :)) .... G60 if you are also worried about space have you considered a water.air intercooler?? they are compact and work very well for you application...just a thought :icon_thumright:

these are the only pics where you can see my setup..my intercooler took up the entire space inbetween the spot lights

17072007076.jpg

17072007075.jpg

Ciao

N.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cherry vezi ca iar o luasi pe engleza, baga subtitrarea.

La mine nu e stres cu intercoolerul e bine mersi al de fabrica in acelasi loc si nu deranjeaza si nu supara in nici un fel. Din ce vad in poze si alt tau era cam de dimensiuni similare "between the spotlights"

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

frate, eu mi-am pus un intercooler cu 15 cm mai mare dacat cel d apa, am marit putin debitul la motorina si se mai compenseaza, am un jr de 70 cp

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

salut la toata lumea...

eu cred ca am o problema cu intercoolerul, lagul este cam mare (nu exagerat dar exista )

cel de acum este de pe un audi A4 1.8T (se potriveste perfect in dreapta jos dar sunt scoase proiectoarele) ,este stok. cel care a facut masina l-a ales .. a mai fost pus unul de bmw ,cam marisor da era pus pe exterior,fara bara(UGLYYY)

prea multe detalii nu mi-a dat, mi-a spus de lag sa o tin mai in spritzuri(si nu ma refer la bautura-copy paste = "to putin amuzament" :rolleyes: dar nu prea ma avantajeaza tinand cont ca la ture mari, consumu creste considerabil (500 km in oras - 2 rezervoare)

intrebarea este: exista ceva mai bun pentru motorul meu?

va multumesc

P.S. Azi am scos golfuletzu la o tura si am ramas inzepezit,un nene m-a ajutat si...statea in dreptul esapamentului,i-am cam parlit picioarele :somnmare:)

Modificat de eugen_zim
te rog sa scri fara prescurtari
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Din ce am citit pe alte forumuri si ce am inteles de la altii care au montat asa ceva.. intercoolerul de pe Logan se potriveste f.bine pe 1.6 TD si 1.9 tdi. Acuma nu stiu dimensiunea exacta, dar revin cu un edit.

Padre Zimbrul, nu urci o poza sa vedem?

Modificat de Ciubaca
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cam asa arata cel de logan...nu foarte impresionant dar isi face treaba. Personal o sa optez pt unul mai mare, nu mai lung ci putin mai lat.

post-14538-1267869101_thumb.jpg

post-14538-1267869115_thumb.jpg

post-14538-1267869073_thumb.jpg

Modificat de MK16V
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cand vrei sa vinzi intercoolerul asta.. let me know :blah: pe sb cred ca ar ajunge.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la SB intercoolerul e cam sufi zic eu.

Sincer, daca ar fi sa analizam dimensiunle unui intercoolee (daca e mare lagul e mare, adevarat) cred ca grosimea sa e poate cea mai importanta. Eu zic preferabil unul mai lung/lat dar mai subtire decat alta combinatie - tine de viteza de curgere a aerului.

Am gasit la un moment dat niste formule de calcul, dar depindeau de prea multe constante ale masinii, constante pe car nu le cunosteam.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma gandesc ca intercoolerul OEM pe SB este indeajuns... dar cum eu nu am acel intercooler.. caut ceva similar.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!