Jump to content

sonorizare passat b4 ..idei

passat19tdi
 Share

Postare recomandată

Chiar te rog frumos sa pui poze!

Eu am rascolit dezmembrarile dupa difuzoarele originale de la luneta. Pentru portierele spate am gasit difuzoarele originale in dezmembrari dar nu am gasit aparatoarele de protectie originale. Din pacate am pus unele after market dar inca le mai caut pe cele originale.

ALEKS

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ce bine de alti ca au dif-uri si in spate.... :D

eu le al doar pe cele din bord si atat.... :)

probabil o sa reusesc in curand sa imi pun si eu in usile din fata.... :biggrin:

iar pentru cele de pe luneata portbagaj...cred ca mai trebuie sa stau...ca eu din ce am cautat in shrot-uri...nu am gasit nimic...

Link către comentariu

B4-urile abia acum incep sa se inmulteasca... mai lasa cativa ani si o sa gasesti si la shrot-uri cate vrei :vwrullz:

Link către comentariu

Abea astept sa gasesc la dezmembrari piese de B4. Momentan sunt asa de rare si piesele ... "rezervate pentru masina sotiei cumnatului sefului" sau pentru alti "vulturi" care stau la poarta cand aud de un B4 nou...

Asteptam pozele. Eu am doar 6 difuzoare (bord, portiere fata si portiere spate) si sunt dornic sa le pun si pe cele originale din spate pentru care deja am tras cablaj.

ALEKS

Link către comentariu

de ce nu incercati sa faceti o "comanda", vorbiti si voi cu unu mai instarit de pe acolo, sau cu vreunul dintre soferi in cazu in care nu sunt piesele prea mari si nu poate sa le inghesuie intre alea luate de ei si posibil sa va aduca, eventual lasati un avans( o suna nesemnificativa) ca sa nu zica omu ca o aduce degeaba, nu ca dupa aia nu ar vinde-o dar nah........

app bogdan.tuta la arad am auzit ca este un schort spre vladimirescu care se intinde pe vreo 2hectare... ai incercat acolo? nu au si b4?

Link către comentariu

ala nu prea are...se numeste Las Vegas si de ceva vreme este mai mult cartodrom...si pista pt motociclete.

au ceva piese...dar preturile sunt destul de maricele... plus de Passat nu prea au ca am intrebat si eu

mai este unu la iesire din Vladimirescu...

Modificat de bogdan.tuta
Link către comentariu

on topic: m-ar interesa si pe mine o boxa originala de la usa, sa nu fiu nevoie sa astept 3 saptamani...

scuzati de offtopic

aham, nu stiu nici eu exact care, la iesire spre sau la iesire din dar mi-a zis un prieten ca este un schort mare in partea aia unde au cam de toate...posibil si intermediaru...deci sa speram ca pe viitor sa gasim piese cam pe la toate schroturile piese si bine inteles la un pret rezonabil

Link către comentariu

• 1 month later...

am gasit ceva variante de sonorizare pentru versiunea Variant de la niste olandezi ;)

sunt destul de interesante si nu cred ca e asa multa munca.

post-46846-1271356726_thumb.jpg

post-46846-1271356767_thumb.jpg

post-46846-1271356779_thumb.jpg

post-46846-1271356791_thumb.jpg

post-46846-1271356836_thumb.jpg

Link către comentariu

Din toate variantele ce le-ai expus,ce-a mai ok ar fi ultima si ce-a mai simpla.De ce?La prima e nevoie de multa folie de insonorizat,se pierde mutl sunet in zona aia,iar la varianta cu difuzorul in roata de rezerva,ca sunet ar fi foarte ok dar unde mai pui roata de rezerva?:)

Link către comentariu

pai...n mai pui roata de rezerva... :huh:

acuma si tu...vrei si sunet beton...si mai vrei sa ai si roata de rezerva? :P

mie sincer imi place si prima varianta aia cu dif-ul JBL de 1600...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare, nu prea scriu in aria care trebuie, dar am pe cineva cu un passat variant, si nu reusim sa desfacem consolele alea laterale din portbagaj (vezi prima poza de pe topic) sa vedem daca sunt boxe si nu merg, sau nu sunt. Si daca nu sunt, macar sa vedem daca sunt cabluri trase. Ma puteti ajuta sa le desfac (pas cu pas). Am incercat sa desfac pe acolo dar am desfacut vreo 6-7 suruburi si nici nu se clintea nimic pe acolo.

Rog pe cei care stiu sa ma ajute!!!

Link către comentariu

pai la problema ta e simplu de tot.

deschizi usitele laterale din portbagaj si incerci sa arunci o privire inauntru in partea de sus...acolo unde ar trebui sa fi difuzorul.

eu asa am facut si am constata ca nu are asa ceva si nici nu sunt fire trase.

cel mai simplu incearca sa te uiti pe usitza din partea stanga pt ca e mai mare si ai vizibilitate buna.

iar la partea de demontare nu e foarte greu....trebuie sa incepi cu sinelele la cortina dupa care urmeaza toate suruburile de sub mocheta...dupa care restul.

este chiar foarte simplu sa il demontezi... :blah_:

Link către comentariu

Difuzoare mai mult ca sigur ca nu sunt ,calburi nici atat.Ca sa dai partea aceea jos trebuie sa dai sina coeprtinei jos si cred ca ,nu mai retin suruburile din poza incercuite vin prinse cu sina,repet nu-s sigur,ca am uitat.Mai ai un surub in zona de jos stanga sub material (am facut semn) si unu pe unde-i sageata ,nu e prins in poza.Cand scoti tot plasticul ala sa o faci in directia sagetilor .Sunt niste cleme mai ciudate in prelungire de plastic si la capat cu o lamela din ceva metal iar prinderea e pe marginea geamului in interior tot din acel metal.

vezi cand deschizi poza cum faci sa vezi si partea de jos ,ca e cam mare ,scuze.

post-32190-1272127212_thumb.jpg

Modificat de mabial
Link către comentariu

Suruburile le-am desfacut pe toate, mai putin cele de sub mocheta si cel ce nu e prins in poza, pentru ca am crezut ca partea de sus e separata de cea de jos (adica sunt doua bucati) si am zis ca pot sa demontez doar partea superioara.

Ce mi se pare mie ciudat este ca nu stiu pentru ce au montat panourile alea prevazute cu gauri pt boxe daca nu au montat boxe, sau nici macar cablajul??? Passat-ul cumnatului meu este varianta GL si are destule dotari (A/C, oglinzi si geamuri electrice, ABS, 2 airbag-uri, etc.) si mi se pare o prostie sa nu aiba decat 4 boxe, golful meu are dublu (adica 8) si din cate stiu eu, passat-ul este o clasa putin superioara golfului (din punct de vedere al confortului, dotari etc)

Link către comentariu

da...aici ai dreptate dar sa sti ca nici versiunea de top ca dotari adica GLX nu are boxe acolo in spete.

are in bord...si in usile fata si spate...atat. :cool:

Link către comentariu

pana la urma acolo sunt dor niste aerisiri . cred

Link către comentariu

eeee...nu cred ca sunt pe post de aerisire. :icon_thumright:

poate cei de la Volkswagen AG. s-au gandit ca prin 2010 o sa ne trezim noi ca vrem fifuzoare si in spate :beer:

ideea e ca din cate am citit si pe alte site-uri nu prea sunt multe care sa aiba boxe in spate...dar sincer nu vad care ar fi explicatia

Link către comentariu

o explicatie ar fi ca majoritatea casetofoanelor au doar cate 4 iesiri si din cauza asta..........nici nu au montat difuzoare pe spate si au lasat locurile goale pentru aceea ca si voi care se trezesc in 2010 sa isi monteze si sa suprasolicite finalii si diodele casetofoanelor....parerea mea :)

Link către comentariu

uite...vezi o minte luminata :blah:

eu sincer la varianta asta nu m-am gandit.... :icon_thumright:

Link către comentariu

Pai orice player are 4 iesiri, nu cred ca exista cu mai multe, doar ca (de exemplu) la al meu golf 3 am 8 boxe (din fabrica) tweterele din bord sunt legate cu boxele de pe usile fata, iar boxele din usile spate sunt legate cu tweterele de pe manerele usilor (spate), si asta este din fabrica nu am umblat eu la nimic. Si nu-mi spune ca golf 3-ul a fost produs de altcineva, tot neamtul l-a facut... Si nu pot sa-ti spun ce bine se aude la mine in masina, cu toate ca boxele sunt cele din fabrica (marca Nokia, cu membrana de carton), dar redau calitate doar pana la un anumit volum, nu de alta, dar au 15 ani vechime si nu poti sa ai prea mari pretentii...

Link către comentariu

pai da fane...asa am si eu si asa are toata lumea care nu are difuzoarele pe 2 cai.tu vrei sa zici ca ar trebui legate tweeterele separat? doar din curiozitate sa te uiti in magazine unde sunt difuzoare sa vezi ca aproape toate difuzoarele sunt pe 2 cai, adica au si difuzor de medie(ca cel de pe usa) si tweeter ( ca cel din bord)incorporat, si asta nu afecteaza cu nimica puterea casetofonului, pe cand daca ti-ai lega 2 difuri de medii pe aceeasi iesire eu iti garantez ca finalii tai o sa aiba de suferit deoarece un difuzor solicita mult mai multa putere decat un tweeter, si tweeterele sunt facute special pentru difurile care nu au inalte, la fel ca si goarnele pentru cele de joasa......

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Eu le-am montat in portierele spate si a fost mult mai bine ca in spate unde cica ar fi trebuit. Am montat 6x9 inci.

Link către comentariu

bogdan.tuta

norocosilor... :D

cred ca eu ar trebui sa ma plang de ce-a mai slaba sonorizare din masina... :beer:

uitati ce dif am eu in bord....nu nokia...sau vdo cum au alti...

post-46846-1274709132_thumb.jpg

post-46846-1274709149_thumb.jpg

Link către comentariu

E bun... eu in bord am niste bazaconii din plastic in forma de difuzor, cu tweetere in ele, asa a venit din fabrica. Dar compenseaza cele 4 difuzoare Nokia din usi. Sa stii ca alea Tunisia nu-s foarte proaste, eu am luat de la dezmembrari de pe usile din fata de la un B4 doua difuzoare din alea si sunt la fel ca cele Nokia la sunet.

Motivul: doresc sa-mi pun si la luneta difuzoare si am ales sa optez pentru cele originale. Intrucat nu am vazut nicaieri si nici nu stiu cum arata o berlina B4 cu difuzoare originale la luneta, m-am gandit la urmatoarea modalitate: o pereche de difuzoare de portiere (observ ca se potrivesc la diametru foarte bine) iar deasupra lor 2 fete de difuzoare (masti) luate de pe fete de portiere.

Ingenios sau nu, cred ca va arata cat de cat original si evident piese originale.

ALEKS

Modificat de ALEKS
Link către comentariu

bogdan.tuta

da...sunt bune si astea care le am...pana reusesc sa le schimb cu ceva mai profi...

iar ideea ta este super pt boxele din spate... ;)

chiar as fi curios sa vad cum o sa arete dupa ce faci mica modificare.

ei eu ma gandec sa imi pun nise boxe in locashul special din portbagaj...dar sa mai treaca criza asta... :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!