Jump to content

sonorizare passat b4 ..idei

passat19tdi
 Share

Postare recomandată

passat19tdi

Deschid acest topic pt ca am vazut ca aproape toti posesorii de alte tipuri de masini de pe acest forum sunt interesati de acustica din masinile lor numai noi cu passaturi mai vechi

In primul rand as vrea sa-mi montez boxe spate pt ca nu am si ar fi doua posibilitati ;

1 sa le montez in usi

2 sa le montez in portbagaj in locul special destinat ..cred eu ..ca in poza de mai jos

Ce parere aveti voi cum le-ati montat sau cum au fost montate?

post-25908-1243090353_thumb.jpg

Modificat de passat19tdi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu sunt interesat de acustica din masina mea! De asemenea sunt foarte multumit de grupul de 4 difuzoare Nokia de 10VA cu care a venit masina din fabrica. Cele 4 difuzoare sunt dispuse dupa cum stiti: doua in bord si doua in portierele din fata. Cred ca sunt conectate cate doua in paralel pe canalele Front Left si Front Right.

Doresc sa-mi montez si eu difuzoare in spate dar nu ce se gaseste pe piata. As dori ceva tot stock de la vre-un Passat B4.

Pentru ce muzica ascult eu (blues, rock, italo disco, eurodance, simfonica), consider ca sistemul de difuzoare stock imi satisface nevoile.

Ce modificare am facut: am schimbat Auto-CD Radio-ul Blaupunkt cu unul Sony din considerente de sunet mai bun.

As dori sa-mi montez difuzoare si in portierele spate, am vazut multe modele de Passat B4 care au asa ceva, din pacate am nevoie de fete de usi cu plasa de protectie pentru difuzor. Ma gandesc la faptul ca asa cum in fata sunt legate perechi cate doua in paralel, asa le-as putea lega si in spate pe cele din portiere + luneta.

Noul Auto-CD Radio:

fattmf.jpg

ALEKS

Link către comentariu

eu am un passat b3 kombi si am pus in portbagaj in usi portite nush cum sa le zic unde is si triunghiurile si trusa medicala.

Acolo am pus 2 pioneeruri de 200 in usile din fata 2 pioneeruri de 120 si alea din bord sunt cele originale.

De auzit se aude extraordinar dar trebuie sa dau capacul de deasupra portbagajului jos ca sa se auda cum trebuie.

offtopic: passat19tdi de unde tiai luat capacu ala fain de pe portbagaj????

Modificat de lupy
Link către comentariu

passat19tdi

ce se vede in poza este original asa au toate passaturile kombi b4 anii 94 - 96 .Cred ca cu mici modificari se pot pune si la b3

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Stie cineva ce diametru au boxele pe fata din usi? Apropo am vazut niste boxe JBL cu crosover si are tweeter separat de difuzorul de basi, deci se poate inlocui si cel din bord si atunci se aude mult mai clar.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

In portierele din fata si in cele din spate de la Passat B4 sunt difuzoare Nokia. Diametrul lor e de 16cm.

Acum referitor la sonorizare, am si eu o intrebare: a vazut cineva Passat B4 cu difuzoare montate, din fabrica, in locasele prevazute la luneta? Au fost vreodata echipari standard din fabrica cu 8 difuzoare? Eu am doar 6 si mi-ar placea sa montez si la luneta dar sa fie piese originale cu capacele originale. Nu stiu cum arata si de aceea o poza mi-ar prinde bine.

ALEKS

Link către comentariu

eu am avut pe masina mea volkswagen passat b4 1.8 90 cp , radio casetofon blaupunkt,masina fiind cu 6 difuzoare , 4 nokia in fata , si 2 in spate. am schimbat casetofonul blaupunkt cu unul sony xplod 52 w x 4, am schimbat si difuzoarele alea 2 nokia de la portiere deoarece s-au facut praf de la bass, le-am inlocuit cu 2 difuzoare sony xplod,dar pot sa spun ca nu sunt multumit cum se aude.pe viitor am de gand sa schimb si alea 2 de pe bord alea fiind un fel de tutere, si sa caut ceva difuzoare pt spate sa vad atunci cum se aude.

Link către comentariu

• 4 months later...

daca vreti sa schimbati boxele din usi ,pentru ca doriti un sunet mai bun ca de' mi-am luat HU mai performant :mellow:,renuntati..calitatea sunetului nu o sa fie cu mult mai buna daca nu le amplificati.Cu o incinta buna in portbagaj ,2 coaxiale si 2 sisteme pe fata in usi(daca nu aveti pozitie buna pt tweetere,puteti renunta la ele,asta daca aveti cele din fabrica de pe bord)care parerea mea ,sunt foarte bune ..toate amplificate.. o sa aveti la 150w un sunet perfect.Doar sa alegeti o firma buna audio.O sa revin cu niste poze,doar sa am putin timp sa fac.Salutari !!

Link către comentariu

mabiant sunt tare curios cum se aude..oricum nu se compara cu boxele din ushi, dar referitor la sornorizari eu am o problema cu boxele de pe partea stanga din usi nu se aude decat tweteru de pe bord, boxa din fata nimica la fel ca si boxa si tweteru din spate imi puteti spune va rog care sunt culorile de la firele pentru boxe? ca sa nu desfac tot bordu,praguri, usi degeaba, si daca stiti cumva care ar putea fi problema de nu se aude.app asa l-am luat de la inceput eu doar am pus cas-u meu pe el.ma gandeam sa iau un dif sa il incerc...ca poate sunt arse...dar mi se pare cam ciudat sa fie amandoua... oricum astept pareri si vreme buna sa ma apuc de desfacut.

Link către comentariu

in legatura cu partea audio din masina mea,e ca ce se vede in poze sunt doar coaxialele si sub-ul care au primit alta incinta,dar am si in usi sisteme hertz .Cat despre problema ta esti sigur ca ai difuzoare acolo ?..nu te costa nimic sa dai panourile jos sa vezi cu ochii tai.E posibil sa nu ai sau sa fie deteriorate.O data ce ai pus mp3-ul si zici ca merg tw din bord si atat ,nu ai ce face decat sa verifici ce ti-am zis.

Link către comentariu

dap..sunt sigur ca am difuzoare cel putin in fata pt ca fost data fata jos la ea si aratau ok si avea si firele trase si la locul lor, dar ma gandesc sa nu fie vreun fir intrerupt pe udeva prin bord...si cred ca singura si ce-a mai simpla solutie ar fi sa trag eu alte fire direct de la cas pana la mufa de la usa pt ca altceva nush ce i-ash putea face. aaa prina data o sa incerc cu un alt dif...poate e bulit de tot difu desi pe partea vizuala pare ok. altceva ce-ash mai putea incerca?

Link către comentariu

cauta un dif oridecare sa sti sigur ca functioneaza si demonteaza panoul,scoate difuzorul din usa si pune-l pe primul la test..asa ,daca merge difuzorul care-l pui inseamna ca e de vina cel vechi ,si daca nu merge inseamna ca e din fire.Sincer nu cred ca e din fire.

Link către comentariu

• 1 month later...

m-ar interesa si pe mine ce dimensiune au boxele amplasate pe bord si cele din spate de pe luneta....pt Passat Variant

si eu am tot cautat sa pun boxe in spate dar nu gasesc dimensiunea exacta...

Link către comentariu

pe bord eu am tweetere,daca nu ma insel si b3-ul are la fel ...cat pt cele de pe spate nu stiu daca o sa gasesti ceva de calitate sa pui in locasurile originale..sunt ovale si mici ..in magazinele de profil nu am vazut niciodata.

Link către comentariu

da...cele din fata sunt toate la fel...si la B4 si la B3...

singura diferenta este ca la tine boxele sunt de la Nokia...cred...si pe B3 sunt de la VDO Siemens

iar cele din spate nu gasesc niciunde denumirea lor...sau alte chesti sau detali despte ele...

am acasa pe PC programul ETKA si in curand o sa am si AutoData care asa zic uni ca poti gasi toate piesele...

in ETKA sigur nu sunt....cel putin boxele de pe haion nu apar...

Modificat de R_a_z_v_a_n
Renunta la QUOTE pentru postul anterior. Foloseste AddReply sau FastReply. Multumesc.
Link către comentariu

Am autodata 3.18... nu stiu ce sa zic, sunt informatii generale dar coduri de piese nu am prea gasit... eventual de baza. Daca gasesti unde sunt, lasa te rog un mesaj aici pe forum.

Link către comentariu

pai si eu sper sa gasesc boxele care se potrivesc acolo....

port niste discutii intense cu un tip pe un alt forum din Germania (www.35i-forum.de/) unde sunt numai Passat-uri model 35i si poate ma lamureste el in privinta boxelor. :)

Modificat de R_a_z_v_a_n
QUOTE inutil.
Link către comentariu

am aflat care ar fi dimensiunea pentru boxele care se monteaza in portbagaj la versiunea Variant.

atasez aici link-ul cu un model de difuzor....

aici sunt dimensiunile.....Dimensiuni Difuzoare

asta este un model ..............Model Difuzor

cred ca varianta ce-am mai buna pentru boxele din spate este 10x15

daca aflu alte amanunte va anunt

Modificat de bogdan.tuta
Link către comentariu

da...si astea sunt bune... :icon_thumright:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

sal...stie cineva cum se demonteaza pragurile la un passat b4...vreau sa montez un subwoofer in portbagaj si ar treb sa duc firele in spate...am incercat sa le scot, dar nu gasesc nici un surub care le tine si n-as vrea sa le rup :)...eventual daca a mai instalat cineva, unde ati dus in spate cablul de la acumlator??

Link către comentariu

La topicul inchidere centralizata e o schema... nu o mai scriu si aici, poate te ajuta.

Link către comentariu

sal...stie cineva cum se demonteaza pragurile la un passat b4...vreau sa montez un subwoofer in portbagaj si ar treb sa duc firele in spate...am incercat sa le scot, dar nu gasesc nici un surub care le tine si n-as vrea sa le rup :(...eventual daca a mai instalat cineva, unde ati dus in spate cablul de la acumlator??

daca nu ti-ai rezolvat inca problema...pragurile din plastic de pe inerior se desfac printr-o simpla impingere in jos si in acelasi timp usor spre interiorul masini(inainte)pozitionat in afara masini cand fac miscarea .Sunt prinse ca in niste carlige,nu stiu cum sa explic mai bine.La loc se monteaza :impingi in jos si spre exteriorul masinii

Link către comentariu

• 3 weeks later...
In portierele din fata si in cele din spate de la Passat B4 sunt difuzoare Nokia. Diametrul lor e de 16cm.

Acum referitor la sonorizare, am si eu o intrebare: a vazut cineva Passat B4 cu difuzoare montate, din fabrica, in locasele prevazute la luneta? Au fost vreodata echipari standard din fabrica cu 8 difuzoare? Eu am doar 6 si mi-ar placea sa montez si la luneta dar sa fie piese originale cu capacele originale. Nu stiu cum arata si de aceea o poza mi-ar prinde bine.

ALEKS

eu am 8 difuzoare voi face poze si le voi posta sa vezi.in rest sa ne bucuram sanatosi de masinutzele noastre! salutari.

:)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!