Jump to content

Radiator pe circuitul de ulei al motorului.

misu tdi
 Share

Postare recomandată

Ma gandesc sa inseriez un radiator pt ulei, pe circuitul de ungere al turbosuflantei, pt ca uleiul sa ajunga la o temperatura mai mica la axul acesteia. Cred ca ar ajuta in ungerea acesteia. Vreau sa il pozez in locul din partea st, unde sint claxoanele si senzorul de temperatura (asemanator cum este intercoolerul).

Ceva idei, ce radiatoare de ulei ar merge mai bine, din punct de vedere al eficientei si formei. Vreau sa caut pe la dezmembrari, pt ca unul nou, e destul de scump. Poate ar fi bine, sa adaptez un radiator de la motoarele de OLTCIT.

De asemenea, nu cred ca ar face rau si un radiator mic, pe circuitul de la servodirectie, pozat in buza spoilerului, unde fluxul de aer e destul de bun.Am observat ca lichidul de servodirectie, se incinge destul de tare, mai ales in zilele caniculare.

Astept parerile voastre.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic sa te interesezi bine inainte de a face aceasta operatie... Gandeste-te ca uleiul are ungerea optima, la o anumita temperatura. Aceasta temperatura poate fi mai mica decat cea la care ajunge acum in motorul tau, sau poate fi aceeasi. Iar prin racirea lui, sa nu mai ai cea mai buna ungere.

Link către comentariu

Folosesc castrol magnatec 5w40, care din cate stiu nu e sintetic, deci lubrifierea buna nu e la o temperatura mare, nu cred ca strica daca temperatura e mai scazuta, dupa radiator, cu 7-8 grade.

Link către comentariu

daca tot te chinui iti recomand un radiator termostatat ca sa nu ai probleme iarna

Link către comentariu

Pai, m-am gandit la problema asta, dar nu stiu daca o sa gasesc asa ceva. Ai ceva poza, sa vad cum arata, unul cu termostat ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!