Jump to content

Zgomot/Pocnitura roti

infoschumi
 Share

Postare recomandată

Problema din postul numaru 2.

"Sa mai dau cateva detalii.De cand am lovit acea groapa,se auzea un zgomot la rulare..un bazait continuu,cand viraj stanga se auzea mai putin,cand mergeam drept sau viram dreapta,mai tare,insa numai la viteze mari,de la 80 in sus.Am schimbat jantele(cele pe dreapta erau strambe),iar apoi sunetul s-a mai diminuat,acum se mai aude foarte putin intre 110 si 120 km/h.

Ma gandesc ca poate de la acel impact cu groapa sa se fi dus rulmentul de la roata,acesta fiind cauza bazaitului la viteze mari si a "pocnitului" la bruscari?"

Se pare ca rulmentii au fost de vina numai cu bazaitul,pocniturile nu se stie.Mie mi-a placut de mecanic,mi-a spus ca in curand ceva o sa se duca,un cap de planetara ceva.Mi s-a parut foarte amuzant...e ca si cum mi-ar spune:Vezi ca peste maxim 5000 de km o sa te trezesti cu masina intr-un sant sau cu vreo roata a masinii ca te depaseste,insa el nu poate sa isi dea seama exact de unde este pocnitura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu zic sa le ceri condica de reclamatii si nr de la porche romania. ca vrei sa ii reclami pt neacordarea garantiei... nu plati nimic si daca nu plateste garantia sa plateasca casco-ul daca ai... incearca si la alt service ca nu s-au terminat poate dai si de mecanici nu numai de carpaci...

Link către comentariu

• 1 month later...

Le-am dat la toate de cap,greu dar am reusit.

Toate problemele se trag de la acea groapa pe care am reusit sa o iau din plin.In concluzie,de la o singura groapa:anvelopa fata dreapta distrusa,2 jante dreapta indoite,rulment roata fata dreapta dus,rulment flansa fata-dreapta distrus.

Sa ne traiasca drumurile :)

Modificat de infoschumi
Link către comentariu

Bravo ca ai rezolvat. Deci pocnitura se auzea de la rulmentul flansei. Am sa verific si eu flansa. Mersi de rezolvare.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Brutuss,Din cate ai spus pocnitura se aude la tine pe loc.Cel mai simplu ca sa verifici daca este rulmentul de la flansa este sa pui pe cineva sa invarta de volan iar tu sa tii mana pe arc.Atunci cand pocneste ar trebui sa simti ca si cum arcul s-a decompresa putin,ca si cum ceva l-ar fi tinut si i-ar fi dat drumul.La mine cand l-am schimbat pe cel de pe stanga din motive "stiinifice" pocnitul se auzea non stop la virajul de dreapta asa ca a trebuit schimbat si celalalt.In concluzie sa nu te sperii daca se aude si mai des in cazul in care schimbi decat un rulment,este cam indicat sa fie inlocuiti ambii.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare !!! Si eu ma confrunt cu o problema cat de cat asemanatoare. Se aude ca si cu am as avea o sarba la roti,ceva de genul......doar la viteza mai mare se aude acest zgomot. Din interiorul masinii nu se aude absolut nimic,insa de afara se aude( tin sa precizez ca am cauciucuri de iarna in acest moment :D ...). Va multumesc mult si astept un raspuns

Link către comentariu

• 9 years later...

Salutare, am si eu tot o pocnitura puternica, se aude ca si cum ai lovi cu o bara metalica in cadru motor, care produce si un pic de vibratii.

Se manifesta tot la plecare sau frana agresiva dar nu mereu si tot pe dreapta si cate o data se simte si spre centru. Cand pocneste am impresia ca se misca si roata din pozitie.

Am fost de n ori la service si nu au gasit nimic, nu a vrut sa scoata nici un sunet cand am fost cu ei in proba :banghead:

Sa fie oare tot rulmentul de la flansa?

Ca pe jos au tras de toate, au dat si cadrul motor jos sa vedem si nimic.

Multumesc

Link către comentariu

• 3 months later...

Salutare, am citit in mare parte ce ati scris...

Si totusi bin si eu cu o problema asemanatoare.

Am un Passat din 2009, 2.0 TDI 140cp, DSG. Modul in care se manifesta este asemanator cu cele descrise mai sus, adica dimineata, sau dupa ce sta parcata ceva timp( cateva ore) daca plec incet de pe loc, si iau piciorul de pe acc. Se aude un trosnit in partea dreapta, de asemenea uneori cand vreau sa parchez cu spatele, si ma opresc pe loc iar apoi incep gararea, in momentul plecarii se aude acelasi trosnit. Tin sa precizez ca sunetul nu este foarte puternic sau persistent,  dar este unul metalic, si nu se aude de fiecare data cand fac manevrele descrise mai sus. In plus in momentul accelerarii pe un drum national putin in panta am o vibratie destul de puternica in volan cand depasesc 100 km/h, iar aceasta se inteteste daca soseaua vireaza usor la dreapta si imi da o senzatie de instabilitate a directiei. Odata ce incep sa cobor o vale oricat de mica, vibratia nu se mai simte. Aceasta vibratie dar nu asa de intensa se simte uneori chiar si la franare.

Acum sa va spun si ce am reusit sa schimb si ce rezultate am avut... sau nu...

Am schimbat: capete bara, bielete directie, bielete antirulu si pivotii de la bascule, plus ca ambele cauciucuri fata sunt noi, evident echilibrate si unghi de fuga reglat (fata/spate). Toata acea vibratie s-a redus foarte mult, in sensul in care se simte foarte vag, doar la viteze destul de mari, dar "troncanitul" metalic descris in prima faza a ramas neschimbat.

Sper sa imi poata da cineva o idee de ce ar mai trebuii verificat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!