Jump to content

Zgomot/Pocnitura roti

infoschumi
 Share

Postare recomandată

Masina este cea din semnatura,insa pentru ca este identica partea tehnica cu cea de Passat,iar aici sunt mai multi utilizatori am ales sa postez aici.Daca deranjeaza pe cineva,va rog sa il mutati.

Problema este urmatoarea.Se aude o pocnitura foarte puternica care se simte si in podea.Este un sunet foarte scurt,insa foarte puternic.Se aude/simte ori cand iau o curba larga cu viteza mai mare,ori la plecari bruste,ori la franari bruste.Problema este ca nu se aude chiar tot timpul.Daca merg cateva sute de km mai incet,fara sa fortez masina,apoi trebuie bruscata destul de serios pana se aude din nou,insa dupa ce s-a auzit,la orice franare sau accelerare "mediocra" se aude.Aveti vreo idee care poate fi vina?Zgomotul as spune ca se aude din fata-dreapta,de la roata,insa nu pot sa imi dau seama exact.

Am uitat sa precizez ca zgomotul a inceput sa apara dupa ce am luat o groapa la viteza destul de mare cu rotile de pe partea dreapta,rezultatul fiind strambarea ambelor jante pe care intre timp le-am schimbat.

Modificat de infoschumi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa mai dau cateva detalii.De cand am lovit acea groapa,se auzea un zgomot la rulare..un bazait continuu,cand viraj stanga se auzea mai putin,cand mergeam drept sau viram dreapta,mai tare,insa numai la viteze mari,de la 80 in sus.Am schimbat jantele(cele pe dreapta erau strambe),iar apoi sunetul s-a mai diminuat,acum se mai aude foarte putin intre 110 si 120 km/h.

Ma gandesc ca poate de la acel impact cu groapa sa se fi dus rulmentul de la roata,acesta fiind cauza bazaitului la viteze mari si a "pocnitului" la bruscari?

Link către comentariu

Din descrierea ta as zice ca este capul de planetara.De obicei la bruscari capul de planetara ''pocneste''

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Din cate am inteles eu planetarele ar pocni la viraje stranse la viteze mari,insa la mine se aude si la viteze mici la acceleratii mai bruste,si in plus am abia 7000 de km cu masina.Ca sa fiu mai exact,din cate am vazut eu,se aude cand mi se ridica botul masinii foarte mult(acceleratie),sau atunci cand se lasa foarte jos(franare).In curbe nu stiu ce sa zic,ma gandesc ca se lasa masina mult intr-o parte.Nu prea tin minte sa se fi auzit zgomotul decat cand am luat viraje la stanga,deci masina se lasa pe partea dreapta,iar zgomotul mi-a fost confirmat de un pasager ca se aude din partea lui(partea dreapta-partea cu care am lovit acea groapa).Se aude un zgomot foarte scurt,nici 1/4 dintr-o secunda,insa foarte foarte tare,iar de simtit se simte in podea,ca si cum cineva ar lovi cu un ciocan sub picioarele tale.

Si mi-am mai adus aminte inca ceva :sick: De vreo 2 ori cand viram pe loc am auzit din nou acest troncanit,si am avut o vaga impresia ca volanul a tinut in ceva,parca pentru o fractiune de secunda a devenit mai greu apoi si-a dat drumul iar,iar cand si-a dat drumul,mi-a dat o senzatie ca si cum arcul de pe dreapta si-ar fi dat drumul.

Exista vreo metoda mai disponibila prin casa omului de a verifica aceste planetare?Fara elevatoare etc.

Modificat de infoschumi
Link către comentariu

Eu am vazut pocnind planetara de B6 (chiar cea de pe dreapta) la orice viteza ar fi avut si mai ales cand lua stanga.

El s-a convins ca ii bate planetara numai demontand acolo si vazandu-i jocul.O metoda mai simpla nu stiu,poate colegii mai experimentati de pe forum sa te ajute cu o parere

Link către comentariu

nu mai sta pe ganduri si du-te la service, adica la reprezentanta, pt ca ai garantie... cica pana in 10000 iti schimba orice la suspensie si nu prea comenteaza.... bafta... sa nu se rupa ceva ca apoi e mai rau...

Link către comentariu

Mie imi este frica sa nu ma trezesc iarasi cu afirmatii de genul:"Sa va intoarceti cand sunetul devine mai puternic",pentru ca niciodata nu am reusit sa il reproduc cand am vrut.O sa fac o programare,insa poate pana atunci aflu care ar putea fi cauza sa stiu la ce sa ii pun sa se uite,ca ei invart putin de roata si imi spun ca totul merge ca uns,am mai patit-o.

Link către comentariu

pai pot fi multe... telescop, bucse, cap planetara, pivoti... exista ateliere care fac testari sar nu merita sa mai dai banii in plus.. spui ca pocneste ceva la roata si ca te intorci cand ai masina buna... nu stai la discutii cu aia...

Link către comentariu

@infoschumi: ai mai rezolvat ceva? si eu am o problema asemanatoare, o pocnitura in fata doar la viraje mai bruste sau cu masina pe loc miscand de volan stanga - dreapta. Habar n-am ce e, iar la service mi-au zis ca nu isi pot sa seama de unde se aude. Exact asa mi-au spus: "Sa va intoarceti cand sunetul devine mai puternic".

Link către comentariu

Inca nu am avut timp,am fost incontinuu pe drumuri.Maine ajung inapoi in Timisoara si o sa dau un telefon sa fac o programare,pana atunci totusi incerc sa mai aflu posibile cauze.

Link către comentariu

Pe langa asta eu mai am si un rulment pe fata care huruie....ma gandesc sa nu fie de la rulment si pocnitura, oricum am sa-mi dau seama mai bine dupa ce schimb rulmentul.

Link către comentariu

Inca nu am avut timp,am fost incontinuu pe drumuri.Maine ajung inapoi in Timisoara si o sa dau un telefon sa fac o programare,pana atunci totusi incerc sa mai aflu posibile cauze.

Salut!

Aceeasi pocnitura am auzit-o la un pollo la plecarile de pe loc, la franari bruste sau la plecatul de pe loc cu spatele

Verifica bucsa de la brat (cel de jos ) fiindca e dusa

Verificarea sa nu o faci miscand de roata cu mana fiindca nu iti vei da seama

Eu am intrebat la reprezentanta si cei de acolo au zis ca bucsa nu este scumpa ( cativa zeci de lei / buc ) dar manopera te rupe fiindca trebuie sa dea bratul rotii jos.

Link către comentariu

@infoschumi: ai mai rezolvat ceva? si eu am o problema asemanatoare, o pocnitura in fata doar la viraje mai bruste sau cu masina pe loc miscand de volan stanga - dreapta. Habar n-am ce e, iar la service mi-au zis ca nu isi pot sa seama de unde se aude. Exact asa mi-au spus: "Sa va intoarceti cand sunetul devine mai puternic".

Cel mai probabil problema este cauzata de uzura capatului de planetara.Am avut aceasi problema.

Dupa ce am schimbat tot ce tine de directie pe fata - toate basculele, capete de bara,bielete antiruliu si altele - am schimbat pozitia planetarei de pe partea dreapta.Fapt ce a dus la "simtirea" uzurii,capatul de planetara fiind uzat pe o anumita parte.

Apropo....la midocar te duci cu planetara si platesti jumatate din suma sau eventual poti cumpara doar capatul de planetara.

Link către comentariu

Mi se pare mai mult decat ciudat sa aud vorbindu-se despre "uzura capatului de planetara".Este posibil asa ceva la 7-8000 de km???Ma gandesc sa nu se fi rupt acea bucsa despre care vorbeste ceaunic,atunci cand am dat cu ea in groapa.Ma gandesc ca tot de atunci sa se fi dus si rulmentul la roata,huruie cand merg drept sau virez stanga,iar la virajul de dreapta nu se mai aude absolut nimic(intre 100-120km/h se manifesta zgomotul).

Link către comentariu

Salut!

Pai ne auzim in oras ( vad ca esti din severin ) si mergem la ugira sa o verifice ( doar atat ) ca sa sti ce este

Oricum noi ne dam cu presupusul, dupa o verificare mai amanuntita iti dai seama ce este.

Modificat de dm76ro
Nu mai da QUOTE la mesajul anterior. Foloseste ADD REPLY sau FAST REPLY. Multumesc.
Link către comentariu

Publicat (modificat)

Inpoi in Severin ajung abia vineri seara si plec duminica seara.Este program si sambata?Ar fi bine daca as putea sa ma duc la reprezentanta stiind deja exact ce are masina.

Modificat de infoschumi
Link către comentariu

Salut!

Sambata este program la reprezentanta

Este cel mai bine asa

Ideea e sa le zici sa faca un test cu masina, adica sa o conduca un inginer de acolo fiindca daca le zici tu nu cred ca o sa-ti repare ceva

Or sa-ti zica ca masina nu are nimic

Modificat de dm76ro
Nu mai da QUOTE la mesajul anterior. Foloseste ADD REPLY sau FAST REPLY. Multumesc.
Link către comentariu

din descrierea ta inteleg ca ai dat intr-o groapa foarte serios, daca ai strambat si janta din spate, cea din fata probabil a suferit si mai mult. e posibil sa se fi rupt vreun suport de la motor, sau de la evacuare. oricum ar trebui verificati suportii de la bara de torsiune, axul amortizorului fata si bascula inferioara sa nu se fi strambat. planetara si rulmentii mai mult ca sigur nu au nimic. ...parerea mea

Link către comentariu

Culmea,janta de pe spate era cea strambata cel mai rau,cea de pe fata era foarte putin "descentrata".Tot la o inspectie se poate afla cel mai rapid.O sa fac acea programare.Multumesc pentru raspunsuri,o sa va tin la curent.

Link către comentariu

Ma gandesc ca tot de atunci sa se fi dus si rulmentul la roata,huruie cand merg drept sau virez stanga,iar la virajul de dreapta nu se mai aude absolut nimic(intre 100-120km/h se manifesta zgomotul).

Aceeasi problema la mine, cu diferenta ca huruia incepand de la 50 km/h. Era rulmentul pe dreapta fata. Cu ocazia schimbarii rulmentului, i-am pus pe mecanici sa verifice directia pe fata, au verificat bucse, pivoti si toate treburile astea si totul e ok. Pocnitura tot se aude.

Link către comentariu

Acum 10 minute am venit de la service.Rulmentul fata dreapta este problema si la mine.Il schimb joi pentru ca nu este pe stoc si tot atunci dau jos scuturile ca sa caute sursa pocniturilor.Am avut noroc,am reusit intr-un final sa le reproduc zgomotele,iar ultima data am dat intr-o groapa foarte foarte mica,insa s-a auzit un zgomot ca de ciocan incat s-au speriat si ei :) Din cate am inteles,ei suspecteaza o bucsa din capul amortizorului care se misca din cand in cand sau este pur si simplu rupta.Din cate am vazut pe net ar fi in jur de 12 euro,insa nu sunt siguri ca asta este cauza.

Link către comentariu

si se rezolva pe garantie?

Link către comentariu

Da de unde...traim in Romania si asta ne mananca toti banii :D

Link către comentariu

Concluzie,rulmentii de la ambele roti de pe fata schimbati(1471 RON....) iar pocniturile nu se stie de unde :D

Link către comentariu

Pai si acele schimbari ce au adus bun???

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!