Jump to content

Stabilitate proasta

yonutss
 Share

Postare recomandată

De curand am cumparat o Cordoba 2005,1,9,TDI,101 cp.As fi multumit de masina,dar nu inteleg de ce e asa de instabila,mai ales datorita puntii spate.Am probat amortizoarele spate si sunt bune...Sa fie oare bucse,bielete?De troncanit,nu se aude nimic...Multumesc celor ce ma vor lumina!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cred ca ar trebui sa verifici bucsele spate.

nu am condus generatia asta de Cordoba, dar nu pot sa cred ca e asa de instabila de cand a iesit de pe poarta fabricii.

Link către comentariu

In nici un caz nu e instabila, e chiar foarte stabila pe curbe. Cred ca problema ta e legata de amortizoare. In ce fel ai verificat amortizoarele?

Ia in calcul ca la Cordoba puntea spate e rigida, nu are suspensie semi independenta sau independenta, si de aici un comportament diferit fata de alte masini.

Link către comentariu

testul telescoapelor le-ai facut "babeste" sau l-ai pus pe tester? cu toate ca masina nu e chiar asa de veche eu tind sa cred ca telescoapele sunt duse.

Fa un test pentru ca nu te costa asa de mult~ pentru siguranta ta si a celorlalti ;)

Modificat de janos
Link către comentariu

Cred totusi ca ai o problema tehnica, fiindca masina nu e deloc instabila si poti intra in curbe (cu o viteza civilizata) fara emotii.

Ai anvelope bune? Presiunea in roti e Ok?

Sunt mai multi factori care pot influenta stabilitatea unei masini in curbe.

Link către comentariu

Vorba lui Cornel.B, verifica anvelopele, sa nu aiba bolfe pe banda de rulare, sau sa nu fie echilibrate corespunzator, anvelopa poate juca pe janta in anumite conditii. Anvelopele sunt vechi? Si asta poate fi o cauza.

Link către comentariu

testul telescoapelor le-ai facut "babeste" sau l-ai pus pe tester? cu toate ca masina nu e chiar asa de veche eu tind sa cred ca telescoapele sunt duse.

Fa un test pentru ca nu te costa asa de mult~ pentru siguranta ta si a celorlalti :)

Testul l-am facut apasand si am apasat cu destul efort,iar la revenire,nu a existat nici un fel de balans,deci eu zic ca sunt ok.

Cred totusi ca ai o problema tehnica, fiindca masina nu e deloc instabila si poti intra in curbe (cu o viteza civilizata) fara emotii.

Ai anvelope bune? Presiunea in roti e Ok?

Sunt mai multi factori care pot influenta stabilitatea unei masini in curbe.

Am condus si alte masini cu anvelope proaste si chiar dezumflate,dar nu m-am lovit de senzatia asta;in curbe,mai ales daca dau intr-o gropita,imi fuge fundul masinii stanga-dreapta...

Vorba lui Cornel.B, verifica anvelopele, sa nu aiba bolfe pe banda de rulare, sau sa nu fie echilibrate corespunzator, anvelopa poate juca pe janta in anumite conditii. Anvelopele sunt vechi? Si asta poate fi o cauza.

Am condus alte masini cu cauciucuri vai mama lor si nu am patit ca in curbe sa fuga spatele stanga-dreapta cand dadaeam in vreo gropita...

Link către comentariu

Eu zic ca anvelopele nu au nici o vina...

Link către comentariu

Testul amortizoarelor nu se face apasand pe ele decat daca vrei sa vezi cat de tari sunt. Ansamblul arc amortizor dicteaza comportamentul masinii si un test pe standul pentru suspensie spune tot!

Link către comentariu

Are dreptate SORAN, cel mai bine o pui pe un stand.

Legat de stabilitate, imi spunea cineva sambata ca o parte din vina o poarta si bucsaraia spate.

de asemenea foarte importante sunt viteza si tipul de curba.Spre exemplu mie imi place foarte tare curba aceia de pe Calea Floresca, venind catre Aviatiei.

La un moment dat, face la stanga pe pod.Acea curba seara cand e liber o iau cu 80 - 100, fara sa simt ca ar fugi spatele, doar ma tin bine in scaun.

Link către comentariu

Cred ca e de la bucse.

Link către comentariu

Poate fi de la bucse sau de la amortizoare. Mergi si fa un test de amortizoare, sa fii sigur ca nu e asta problema.

Link către comentariu

Si eu zic ca tot de la bucse si poate chiar si de la amortizoare. La mine cel putin sunt praf bucsele si amortizorul stanga spate care da semne de oboseala. :D

Modificat de _APoLLo_
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!