Jump to content

Nou posesor de Seat Leon 1M 2006 (ceva poze)

Cristi_WPF

Postare recomandată

Va salut cu respect.Sper sa nu va plictisesc prea rau cu "povestea mea"

Incep prin a spune ca de aproximativ 1 an citesc diferite forumuri pentru a invata din greselile altora si a lua o buna decizie in achizitionarea unei masini.Intr-un final am optat pentru un Seat Leon 1M din 05.2006 model Spirit.

Masina are motorizarea 1.6 16v 105cp, dotarile sunt destul de multe pentru mine.

Are climatronic,scaune sport,jante aliaj usor,4 geamuri electrice,ceasuri bord albe,scaune si volan reglabil,proiectoare si probabil mai multe care nu le mai enumar acum.Masina a fost cumparata de la reprezentanta Mercedes Bucuresti Vest (cumparata anterior de ei prin sistem buy-back de la un doctor din Buc). Masina a avut 28 450 km cand am luat-o eu (19.03.2009) cu carte service si facturile aferente reviziilor(2 revizii la 10 si 20k) si acum am ajuns la 33 800.Mentionez ca eu sunt din Pitesti dar sunt la facultate la Petrosani.I-am schimbat la cumparare uleiul si filtrele, am fost cu ea la un tester si totul a iesit ok. Sunt foarte multumit si impresionat de ea.Anterior am condus 1 an o dacia 1310 si 1 an jumatate un cielo.

Sincer am si ceva nemultumiri si poate imi spuneti ce parere aveti.

1: In primul rand fata de cielo masina parca merge mai turata tinand cont ca la 80km/h am 3000 rpm (la cielo aveam 2000 fix). la 130km/h are 4300-4400 comparatie cu cielo...mult mai mult.

2: Are un singur greiere in haion(am inteles ca e o problema frecventa).

3: Este destul de rigida (jante 16") "topaie foarte rau pe drum".

In rest sunt foarte multumit de ea.

Este primul meu topic,sper ca ma intelegeti si ca nu am facut prea multe greseli. Va multumesc mult pt informatiile postate pe forum in luarea deciziei mele.Chiar am avut ce invata de aici.

O zi buna si drumuri libere fara evenimente neprevazute.

post-26543-1241433812_thumb.jpg

post-26543-1241433828_thumb.jpg

post-26543-1241433845_thumb.jpg

post-26543-1241433858_thumb.jpg

post-26543-1241433867_thumb.jpg

post-26543-1241433880_thumb.jpg

post-26543-1241433893_thumb.jpg

Link către comentariu

Bun venit!

Masina...ce sa zic, interesanta si frumoasa.

Cat despre faptul ca e primul post, ai intrecut deja (macar la bunul simt) zeci de membrii noi, deci nu iti face griji. Citeste si regulamentul si o sa te integrezi perfect.

In rest numai bine amandurora si multi km impreuna fara evenimente!

Pozele sunt sugestive asa ca asteptam noutati, modificari sau ce crezi tu ca trebuie sa ne arati! :biggrin:

Link către comentariu

bun venit si felicitari pt achizitie :ceuameni:

imi plac ceasurile albe

parerea mea e ca nu poti compara cele 2 masini

ceva planuri de modificat ai ?

Modificat de TIBI_84
Link către comentariu

Salut,

Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri din plin de ea.

Fara a intra prea mult in detalii tehnice, o sa incerc sa-ti raspund la cele 3 intrebari:

1- in cazul motorului tau la 3000 rpm, in treapta a 5-a ar trebui sa ai cam 120 km/h;

2- cu rabdare il vei descoperi. Nu e grav;

3- nu ar trebui sa fie foarte rigida, chiar daca ai jante pe 16. Observ totusi, ca nu sunt jantele originale. E posibil ca treaba asta sa creeze un discomfort. Eu unul nu am vazut modelul asta, nici macar in catalogul de accesorii.

Felicitari, inca o data pentru achizitie.

Link către comentariu

Va salut.

Nu stiu daca este interesant dar am uitat sa mentionez ca am dat pe ea 6980 de euro.Atunci erau 300 mil fix.

Multumesc mult ca mi-ati acordat atentie intr-un timp atat de scurt...ma asteptam sa primesc ceva raspunsuri mai greu.

In primul rand referitor la modificari:

De cateva zile tot cautam pentru inceput o toba finala din inox,pe care azi am si gasit-o la un prieten din pitesti la 250 de lei,toba fiind noua.Ma bucura faptul ca este si cu silencer.

Am vorbit cu cineva care are o cotiera de golf IV care am inteles ca se potriveste si urmeaza sa ma intalnesc cu el si sa o vad.

In cateva zile sper sa pun si o folie omologata pe geamurile din spate si luneta.

Inca mai caut o navigatie-dvd originala de seat leon pt ca mp3-ul nu-mi mai merge si acum ascult la un modulator si ala imprumutat :).

Sper in viitorul apropiat sa-i pun un eleron subtire,praguri si un body kit mai special pentru ea.

Am inteles ca la 3000rpm ar trebui sa am 120km/h dar din pacate am 4000,poate si un pic peste :( ...inteleg ca nu este normal,care ar putea fi cauza?

Sunt foarte incantat de luminile din habitaclu...si chiar nu am ce sa-i cer sunt extrem de multumit de ea.

Va multumesc pentru timpul acordat si o sa va tin la curent cu primele "modificari" si poze noi.

Link către comentariu

salutare,

sa o stapanesti sanatos, masina e reusita si nu are un consum marit. si putin tunata e belea.

Link către comentariu

Aur,

Felicitari pentru masina, consider ca e f ok raportul masina pentru banii dati. Pot zice ca ai primit multa masina pentru putini bani (ma rog, nu sunt putini dar intelegi tu ..).

Vezi ca mai e cineva cu acest motor, la aria motoare benzina care se "plange" de aceeasi problema .. si anume turatia prea mare pentru viteza asta de 120 km/h.

Mai departe .. sa o stapanesti sanatos si mai degraba iti pui un DVD Player de la Alpine sau Pioneer cu ecran 1 DIN decat sa pui navigatia originala .. daca nu ma insel, ptr Seat/Skoda samd din anul 2006, navi originala e cea cu ecran patrat in mijloc, mic si urat.

Succes cu masina si la mai multi km !!!

Modificat de Razvanyke
Link către comentariu

Masina e foarte frumoasa si cu timpul o vei pune la punct.Km sunt foarte putini si ceea ce imi place cel mai mult la ea este ca te-a facut fericit fix de ziua mea ceea ce mi se pare o coinidenta draguta.Sa o conduci sanatos si sa iti aduca numai bucurii!

Link către comentariu

Legat de turatia la o anumita viteza nu cred ca are rost sa faci comparatie cu Cielo... sau cu alta masina care nu are acelasi motor si cutie de viteze+diferential cu aceleasi rapoarte sau acelasi numar de trepte...

Eu zic ca nu ai de ce sa iti faci griji.

Ar fi problema doar daca la acceleratii ar creste doar turatia si nu si viteza... adica esti la 3000rpm la 100km/h si accelerezi la 4000rpm si viteza ar ramane tot 100km/h - problema fiind un ambreiaj care patineaza.

Link către comentariu

Salut,

Sa o stapanesti sanatos si fara incidente!

Link către comentariu

Incep prin a spune ca de aproximativ 1 an citesc diferite forumuri pentru a invata din greselile altora si a lua o buna decizie in achizitionarea unei masini.Intr-un final am optat pentru un Seat Leon 1M din 05.2006 model Spirit.

Masina are motorizarea 1.6 16v 105cp, dotarile sunt destul de multe pentru mine.

Are climatronic,scaune sport,jante aliaj usor,4 geamuri electrice,ceasuri bord albe,scaune si volan reglabil,proiectoare si probabil mai multe care nu le mai enumar acum.Masina a fost cumparata de la reprezentanta Mercedes Bucuresti Vest (cumparata anterior de ei prin sistem buy-back de la un doctor din Buc). Masina a avut 28 450 km cand am luat-o eu (19.03.2009) cu carte service si facturile aferente reviziilor(2 revizii la 10 si 20k) si acum am ajuns la 33 800.Mentionez ca eu sunt din Pitesti dar sunt la facultate la Petrosani.I-am schimbat la cumparare uleiul si filtrele, am fost cu ea la un tester si totul a iesit ok. Sunt foarte multumit si impresionat de ea.Anterior am condus 1 an o dacia 1310 si 1 an jumatate un cielo.

1: In primul rand fata de cielo masina parca merge mai turata tinand cont ca la 80km/h am 3000 rpm (la cielo aveam 2000 fix). la 130km/h are 4300-4400 comparatie cu cielo...mult mai mult.

Este primul meu topic,sper ca ma intelegeti si ca nu am facut prea multe greseli. Va multumesc mult pt informatiile postate pe forum in luarea deciziei mele.Chiar am avut ce invata de aici.

Salut si bine ai venit printre noi!! :blah_: Masina arata foarte bine, e destul de noua si putin rulata. Ceea ce ai spus tu nu sunt probleme, ci doar constatari personale. Deci, parerile mele in ceea ce priveste problemele tale:

1 - Masinile sunt diferite total in ceea ce tine de motor si cutie de viteze. Fiecare masina, in special cand compari 2 masini de la producatori diferiti, concerne diferite, are rapoartele ei la trepte. In special in situatia de fata cand tu compari cielo cu leon.

2 - De obicei greierasul ala apare de la al 3-lea stop de frana, cel din interior, atasat de luneta. De obicei problema asta apare cand se slabesc clemele si stopul se loveste usor de luneta/caroserie. Cand iti monteaza folie de exemplu, sunt destui care nu prind bine la loc stopul si automat zdrangane. Asa am patit eu la passat. cu o surubelnita rezolvi imediat si eventual cu putin banda cu spuma subtire.

3 - Am facut scoala pe un leon cu jante pe 16 si nu mi s-a parut rigid. Acum depinde ce suspensie are masina ta, e sport sau normala, depinde de amortizoare, cat sunt de uzate. masina ta are si putini km si sunt inca strong.

In rest, iti urez toate cele bune, sa o stapanesti sanatos si fara nici cel mai mic incident! :D

Link către comentariu

Salut !

buna afacere!

1. La 4000 rpm ar trebui sa ai in jur de 140 km/h ...

2. Ar putea avea 2 cauze : ori de la al-3-lea stop cum spune Andrei_Tdi /ori de la mecanismul de inchidere centralizata din haion , e o parghie care are joc pe un ax(o sa-ti dai seama daca desfaci haionul) ;ca sa fi sigur ca e din acel mecanism faci asa : cand se aude greierele apesi butonu de deblocare al usilor ...ar trebui sa nu se mai auda , daca nu se mai aude cand sunt usile deblocate e clar ca e din acel mecanism . Eu l-am dovedit cu niste silicon si un elastic/arc care nu-i mai permite parghiei sa joace pe ax.

3. Asa sunt la Seat , mai rigide

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!