Jump to content

O ciudatenie ...

Drujba
 Share

Postare recomandată

Stimati Colegi,

Am un A4 tdi de 96kw motor AWX.

Sa va zic ce mi se intampla de la o vreme incoace: Ocazional, in orice viteza m-as afla (in a 2-a si a 3-a se simte cel mai bine) daca am in jur de 2000 rpm si iau piciorul de pe acceleratie, in momentul in care accelerez din nou se simte o usoara ezitare, ca si cum ar vrea sa dea in nas, dar este de foarte scurta durata si nu apuca sa dea in nas.

Pe de alta parte are perioade cand pur si simplu nu vrea sa mearga, nu se accelereaza cum trebuie, si daca sunt in afara orasului pe un drum drept, nu se duce mai mult de 170. Dupa care totul e in regula. De exemplu azi, am fost pana la Galati, la ducere am mers cu chiu cu vai, la intoarcere parca eram cu alta masina. (nu i-o placea la Galati... :D )

Nu am reusit sa observ vreo corelatie intre cele doua simptome, poate nu au nici o legatura.

Ce actiuni am intreprins, din pacate fara sa rezolv problema: La ultimul schimb de ulei la 105k, am curatat EGR-ul + galeria de admisie. am mai curatat evacuarea turbinei dar nu m-am gandit si la actuatorul turbinei :( rezultatul a fost ca atunci cand merge bine, merge ceva mai bine ca inainte, dar problemele apar in continuare. La o scanare (prin amabilitatea lui alinica2003 caruia ii si multumesc pe aceasta cale) nu a aparut nici un defect. MAF-ul OK, totul in regula, nici o eroare memorata.

Aveti idee ce ar putea fi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fa un log in mers cu memorarea grupurilor 10 si 11 (pentru a verifica parametrii dinamici ai turbinei). E posibil sa ai un limp mode cauzat de o comanda imperfecta la turbina (furtunuri neetanse, N75 defect, actuator defect, EGR imbacsit etc.)

Link către comentariu

Pai tocmai am curatat EGR-ul, l-am facut luna. log nu am cum sa fac, pentru ca nu am cu ce.... atunci cand am facut un log, mi l-a facut alinica cu lap-topul lui.

valva N75 este cumva magnet ventilul care comanda actuatorul turbinei?

Link către comentariu

doar o intrebare, nu ai schimbat recent catalizatorul? de aceea intreb ca si eu am aceeasi problema la masina nevestei care nu este vw ci mazda mx6-v6(frate cu ford probe gt) si nici nu are turbo si face la fel. si asta exact de atunci cind am schimbat delcoul si catalizatorul in acelasi zi. nici eu nu am reusit sa-l repar inca.

Link către comentariu

e TDI totusi si diferentele sunt foarte mari fata de benzinare. Delcou nu are iar catalizatorul se infunda foarte rar la TDI-uri chiar daca fac funingine uneori.

Link către comentariu

Nu, nu am schimbat catalizatorul...

Stie cineva sa imi raspunda ce e cu valva N75 ?

Link către comentariu

da n75 e magnetventilul care comanda actuatorul turbinei.

daca n75 nu ar functiona in parametri ai avea cod de eroare.

poti sa verifici n75 cu ajutorul unui multimetru:

masori rezistenta intre cei 2 pini ai n75-ului, valoarea masurata cred ca tre sa fie intre 14- 20 ohmi

Link către comentariu

Suna-ma si o rezolvam ... Am o idee , dar nu vreau sa ma hazardez ...

Incercam si asta si eu zic ca va rezolva problema . 0745128101 ;)

Link către comentariu

Suna-ma si o rezolvam ... Am o idee , dar nu vreau sa ma hazardez ...

Incercam si asta si eu zic ca va rezolva problema . 0745128101 :salut:

<{POST_SNAPBACK}>

S-a rezolvat? Sunt si eu putin interesat! Cam la fel face si al meu cateodata! La fel...fara erori.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am gasit cu ajutorul unui prieten o posibila cauza a problemei; si anume s-ar putea ca valva N18 sau magnet-ventil egr sa fie imbacsita. Din acest motiv vacuumul care actioneaza egr-ul nu poate fi redus in timp util. Ca atare clapeta egr ramane deschisa mai mult timp decat in mod normal rezultand o cantitate mai mare de gaze arse reintroduse in admisie, deci scade proportia de aer pur in admisie rezultand un mers "impiedicat". :D

Dupa inchiderea completa a egr-ului totul revine la normal.

De ce se imbacseste magnet-ventil egr? La modelele AWX spre deosebire de AVF stiutzul de ventilatie al ambelor valve N18 si N75 este acoperit cu un capac cu sita, ventilatia facandu-se direct in compartimentul motor. :P Deci trage mizerie, ulei, praf, sau ce mai are omu' prin compartimentul motor, iar la un moment dat se imbacseste.

La AVF stiutzurile de ventilatie sunt conectate cu niste furtunase de vacuum direct cu filtrul de aer, in partea de aer filtrat, asa ca desi e mizeria pe ele cat casa, nu ii afecteaza functionarea.

Ca solutie se recomanda curatarea magnet-ventilelor iar apoi conectarea stiutzurilor de ventilatie la filtrul de aer. :D Trebuie data o gaura cu diametrul de 4-5 mm in filtrul de aer (in partea de aer filtrat) si conectat un cot. VAG da chiar si o piesa pentru a efectua acest "mangealic" - este vorba de un cot cu nr. 034 133 370. Probabil ca se poate conecta si altceva, cu conditia sa fie etans, astfel incat sa nu intre mizerie in filtru.

Voi proceda la efectuarea operatiilor descrise mai sus, si va anunt daca am scapat de problema. B)

Link către comentariu

Ieri am facut re-rutarea vacuumurilor, am desfintat capacele de aerisire ale magnet - ventilelor (electrovalvele N18 si N75), si le-am si curatat...

Totodata am rutat aerisirile catre carcasa filtrului de aer, folosind cam un metru de furtun de vacuum, un colier, niste teuri pt furtun de 4 mm pe care le-am cumparat de la raionul de gradinarit de la Bricostore si piesa 034 133 370 - s-a potrivit perfect.

Dupa ce am mers aseara cu masina, mi se pare ca nu mai apare problema, dar va voi spune cum se comporta dupa cateva zile.

Voi posta si poze pentru curatarea electrovalvelor.

Link către comentariu

Acesta este un magnet ventil. Pe masina se gasesc 2 bucati identice, unul pentru EGR si unul pentru turbo.

In partea superioara a celei de a doua poze, se observa capacul de aerisire - piesa rectangulara, care se indeparteaza pur si simplu folosind o surubelnita dreapta mai mare.

Link către comentariu

Dupa ce se indeparteaza capacul de aerisire, trebuie desfacuta electrovalva. Aceasta operatie este un pic mai tricky, dar nu imposibila. Cu ajutorul unei surubelnite drepte mai mici, se desface ambutisarea metalica. Se separa capacelul (cel cu doua stiutzuri, unul pe care scrie VAC si unul pe care scrie OUT), si veti da de o garnitura de cauciuc de culoare caramizie. Sufland prin stiutzul de aerisire, garnitura iese cu tot cu tija metalica de actionare.

De fapt aici e buba, atat tija de actionare cat si cilindrul din interiorul valvei erau acoperite cu o mazga lipicioasa (masina are 110 K). Am folosit un spray de curatat discurile de frana, dar se poate folosi si acetona. MARE grija cu garnitura de cauciuc, deoarece daca dati cu prea multa solutie de curatat, se poate umfla sau chiar rupe. Recomand folosirea unei solutii de curatat cu volatilitate mare, astefl incat sa se evapore foarte repede si sa nu aiba timp sa atace garnitura (in nici un caz benzina) :angry:

Link către comentariu

Dupa curatare, si evaporarea completa a solutiei de curatat, se asambleaza valva (atentie la stiutzurile capacelului sa fie diametral opuse situtzului de ventilatie), dupa care se reface ambutisarea cu ajutorul unui cleste spitz.

Operatia nu este chiar usoara, daca nu sunteti siguri pe skillurile voastre tehnice, mai bine nu va bagati. Cel mai mare risc este sa stricati garnitura de cauciuc, caz in care electrovalva este compromisa 100 %.

Ca avantaj - se economisesc banii dati pe o electrovalva noua. B)

Link către comentariu

Maine facem un log sa vedem daca mai ai probleme. Oricum , daca valva asta era "stiky" , este o buna explicatie pentru "dardaitul" ala pe care l-am observat in clipa cand am facut basic settings pe grupul 3.

Ne auzim maine pe telefon ...

Link către comentariu

• 4 weeks later...

.. daca nu te descurci , am eu o valva brici de dat ;)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!