Jump to content

motor supra turat la 120Km

zeuss
 Share

Postare recomandată

La mine ramane valabil, la 3000 rpm in treapta III am aproape 80 km/h. In mod cert nu are rost sa compari masini diferite (si inca by design), nu duce nicaieri sa faci asta.

Ma mir ca ai la 3000 80 la ora... eu la a mea am in jur de 60 la 3000 de ture... nu ai cum sa ai 80 la 3000 doar daca e diesel...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cristi_WPF

11

• xxnelu

6

• xxscorp

5

• Aerofan

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Asa e, nu am cum. :Driver:

Deci, cam asa e masina mea, in limita erorilor de indicare si de citire a instrumentelor de bord. Pe de alta parte ma si supara uneori caracteristica aceasta, pentru ca de o depasire in treapta V la viteze normale (camion care merge cu 80-90) nici nu poate fi vorba. Trebuie sa retrogradezi (in III de preferat) si sa-i dai talpa (e drept ca atunci se duce bine).

Probabil ca acele Leon-uri sunt la polul opus, dorindu-se masini cu comportament mai sportiv.

Modificat de xxscorp
Link către comentariu

Va salut!

Buuun am gasit codul cutiei, daca nu ma insel cutia este ERT.

In schimb am cautat peste tot unde pot gasi rapoartele cutiei dar nu am dat de ele. Am citit unele pareri ca ar fi in manualul utilizatorului (nu sunt). Am cautat indelung dar nimic referitor la rapoartele cutiei (stie cineva? :Driver: )

O sa revin mai pe seara cu datele care le-am strans,poate asa pot purcede la folosirea programelului si aflarea turatiilor si vitezelor normale. Intre timp ma voi baga pe sub masina sa vad daca si cutia coincide cu codul gasit de mine.

Va multumesc pentru ajutor.

O zi buna.

Link către comentariu

Daca e ERT si e ca si aia de pe golf uite aici sau in poza :Driver: Achse e final gear in tabel si gang e gear...

Modificat de Aerofan
Link către comentariu

Gasiti si AICI o metoda de calcul a vitezei fc. de turatii/treapta de viteze. La un calcul in fuga, luand in considerare valorile afisate de Aerofan (mai putin diametrul rotilor...aceasta valoare am lasat-o pe cea din exemplul de calacul) , confirma turatia/viteza lui aur_1987.

aur_1987...fa si tu calculul si vezi ce-ti iese :icon_thumright:

Link către comentariu

Salut!

Gata prieteni, am facut calculul conform rapoartelor cutiei ERT (coincide cu ce am fizic pe masina nu doar pe autocolant), inca nu am gasit raspunsul la problema mea (acum cred cu desavarsire ca e o problema cu masina).

Am postat o poza sa vedeti cam cat ar trebui motorul de 1.6 16v 105cp cod motor BCB si cutie viteze ERT sa aiba.

Sper sa gasesc o rezolvare la problema mea.

Ma repet si spun ca la 120km/h am ~4000rpm si in mod normal ar fi trebuit sa am 132km/h.

(Masina se comporta exemplar fara nici o simptoma care sa deduca o problema). Mentionez ca turometrul functioneaza perfect (se simte cand ai 4000rpm prin zgomotul specific) si la ce au spus unii sigur nu sunt in treapta a 3-a sau a 4-a deci vorbim doar de treapta a 5-a.

Multumesc pentru timpul acordat.Astept in continuare parerile si opiniile voastra.

O zi buna fara evenimente neprevazute.

PS: Diferenta nu este decat de 12km presupun ca nu e normal sa ai mai putin pe bord decat real ci invers.

post-26543-1241624650_thumb.jpg

Modificat de aur_1987
Link către comentariu

stiam ca vitezometrele dau o oarecare eroare in ideea de a te feri oarecum de radare, adica indica mai mult decat ai

Link către comentariu

aur 1987 (Cristi WPF...mai nou)- asa cum spune si leprone, aceea (din poaza/calculatorul respectiv)este (ar putea fi)viteza reala de deplasare dar, daca ai sa masori aceasta viteza reala, sa zicem, cu un GPS, vei vedea ca viteza afista pe GPS este mai mare decat cea indicata pe bord cu ~ 10-12km/h.

Oricum, daca mai fac si altii verificari cu acest calculator, pot sa confirme/infirme acest lucru.

Link către comentariu

Salut!

Se stie foarte bine chestia ca daca pe bordul masinii ai 100km/h, REAL ai doar 96km/h dau un exemplu (poate nu e asta valoarea).

Pe bord ai mai mult ca sa fi ferit de radare,am inteles.

Dar la mine am MAI PUTIN pe bord decat este REAL.

In concluzie daca pe bord am 120km/h, REAL am 132km/h? (programelul folosit spune ca la 4000rpm tre sa am 132 nu 120 km/h)

Toate masinile au mai mult pe bord, numai a mea are mai putin?

Inseamna ca o sa rup radarele :)

Tinem legatura...O zi buna!

Modificat de Cristi_WPF
Link către comentariu

Oops...le-am inversat eu.

Link către comentariu

Eu sunt momentan la Petrosani (cu facultatea). La fiecare 2-3 saptamani ma duc la Pitesti in concediu :) pe week-end.

Poate o sa gasesc pe cineva aici cu un Leon cu motorizarea mea sa fac o comparatie (sper sa fie si cutia respectiva...prea multe pretentii nu?) :)

Daca nu, sper sa fie cineva din Pitesti cu Leon ca asta sa pot face o comparatie (asta daca nu aflu misterul pe forum)

Multumesc mult pt interventii. Tinem legatura.

O seara buna

Modificat de Cristi_WPF
Link către comentariu

Vezi cu vag comul... in instruments (17 parca e) da-i un output test si vezi daca indicatoarele de turometru si km arata bine... s-ar putea sa trebuiasca sa le reglezi manual... vagul la test pune indicatorul de turatie pe maxim si apoi se opreste fix la 3000 de ture....

La km la fel merge pe maxim si apoi se opreste la 100 la ora. La fel poti sa vezi si cel de apa care se opreste la fix 90 si la cel de benzina ce se opreste pe mijloc la 1/2.

daca trebuie sa le reglezi atunci da jos ceasurile lasa-le fara carcasa conecteaza-le fara carcasa si le invarti in sens invers acelor de ceasornic pana ajungi la 0, apoi dai output test si vezi daca se aseaza bine... daca nu atunci mai le dai odata peste cap si le pui mai jos sau mai sus de zero.. depinde cum indica... peste sau sub 3000 de ture sau 100 km. aici deja trebuie sa ai indemanare sa nimeresti exact :P....

Bafta si sigur o sa reusesti.

Link către comentariu

Va salut!

Am raspuns in PM, imi cer scuze.

Astept opinii si sfaturile voastre.

Multumesc!

Link către comentariu

am si eu un prieten cu leon 1.6 ,merge in oras cu a5a la 2300 rpm si are 60 km/h....ceea ce mi se pare ft turat,cand am vazut raportul turatie /putere am crezut ca e vit a3a

la mine intra3a la 2000 rpm am aproape 6o km/h ,iar ca se vorbea de viteze mari la 5500 rpm am vit maxima....

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

Multumesc celor care m-au indrumat,care imi dau sfaturi si isi spun opiniile.

M-au ajutat destul de mult pana acum, dar nu ma voi lasa pana nu descopar "misterul".

Am vorbit cu un "prieten" cu Leon 1.6 16v si zicea ca el la 80km/h in treapta a5-a are ~2000rpm (eu am ~3000rpm)si la 120km/ are ~3100rpm (eu am ~4000).

Daca diferenta era de 200-300rpm nu ma mai "agitam" dar asa este o diferenta de aproape 1000rpm.

Astazi voi pleca intr-o vancanta si nu o sa am acces la internet si alte utilitati asa ca o sa revin luni seara cu pozele care vi le-am promis :)

Va doresc week-end placut, vreme buna si fara evenimente neprevazute.

Modificat de Cristi_WPF
Link către comentariu

Macar pentru a fi sigur cu ce viteza mergi (adica, sa fie cea indicata), daca ai un partener de drum, incearca sa verifici cu el daca aveti aceeasi viteza. Poate tu ai viteza mai mare in realitate, fata de ce iti arata bordul si sa nu ai probleme cu radarele :) . Zic si eu...

Drum bun.

Link către comentariu

ciprianpaius

Salut baieti!

Ma poate si pe mine ajuta cineva cu rapoartele la o cutie DCN de pe un Passat cu motor de 1.6 AHL? Am cautata peste tot si nu gasesc.

Am Condus pana anul trecut un Fiat Stilo 1.6 si mi se pare ca Passat-ul se tureaza mult prea tare. As vrea sa fac si eu un calcul cu programelul pus pe topic pentru a vedea daca e sau nu firesc sa fie asa.

Merci!

Link către comentariu

sal. eu am avut pe Passat b5, 1998, motor 1.6 AHL cutie DCN.

vit 5, 3000rpm -> 100km/h.

vit 5, 2000rpm - > aprox 70 km/h

Rapoarte destul de scurte in general, fiind un motor mic pe o caroserie mare.

Ingeruldanutz inca poseda un ahl din 98 cu cutie DCN. Il poti pune pe el sa iti faca teste cu rapoartele.

Link către comentariu

ciprianpaius

Merci!

Am sa il contactez.

Link către comentariu

• 1 month later...
Am si eu o problema la mine an viteza 5 la 120 kilometri la ora are un pic peste 4000 de ture si e foarte galagioasa masina are un an de zile si ie inca an garantie ce sa fac ? multumesc aticipat

si la mine, la 9 luni de la achizitie sesizez un oarecare zgomot al motorului imediat ce trece de 100km/h(3000 ture) evident in treapta a 5-a.ar putea sa contribuie carburantul la toata treaba asta?in primii 15000km am alimentat de la petrom cu benzina de 95 si restu de ~6300km cu efix de la rompetrol.

Link către comentariu

In legatura cu subiectul motor supraturat la 120 km/h ma gindesc ca s-ar putea sa patineze un pic ambreiajul.

la golf 5 in viteza a 5-a la 3000rpm ar trebui sa ai cam 115-120 km/h

In general masinile de cilindree sub 1.4 au la 3000rpm in viteza 5-a cam 100 km/hiar cele mai puternice se duc pe la 120km/h.

Link către comentariu

E perfect normal ca un motor de 1.2 sa fie galagios la 120 are doar 64hp gandestete si la asta, cam majoritatea motoarelor de pe vaguri astea pana la 1.6 sunt mai galagioase la viteze mai mari, spre deosebire de TDI-uri care se comporta bine si la 150-160 devin abia pe la 180 zgomotoase

Link către comentariu

la golf 5 in viteza a 5-a la 3000rpm ar trebui sa ai cam 115-120 km/h

.

pe bune?

eu am 1.4 si la 3000 am 100km/h in cap

mai am un tovaras cu un 1.6 MPI (g5) si la 3000 cred ca mai mult de 103-105 km/h nu are

cu ce benzinar ai mers tu si la 3000 aveai 120? :lol:

Link către comentariu

Am mers eu cu al meu! Na! ;)

Link către comentariu

tu ai turbo,na! :rolleyes:

emilescu mai mult ca sigur se referea la 1.6,pentru ca si initiatorul topicului tot la un 1.6 avea aceasta problema.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!