Jump to content

motor supra turat la 120Km

zeuss
 Share

Postare recomandată

Am si eu o problema la mine an viteza 5 la 120 kilometri la ora are un pic peste 4000 de ture si e foarte galagioasa masina are un an de zile si ie inca an garantie ce sa fac ? multumesc aticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cristi_WPF

11

• xxnelu

6

• xxscorp

5

• Aerofan

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

salut zeuss,

cred ca ar fi ok sa definesti mai bine intrebarea ... la ce spui acolo pot fi 100 de raspunsuri : sa reduci viteza, sa accelerezi mai tare, etc ... motoarele astea mici gen 1.2, 1.4, 1.6 aspirate la vitezele de croaziera intr-adevar au peste 4000 rpm (asa e si la mine) si galagia e destul de prezenta, din pacate.

asadar mie mi se pare ca masina ta se comporta ok, din ce spui nu pare sa aiba nimic in neregula .. daca tie ti se pare, descrie mai bine tipul de problema pe care crezi ca il are si nu il avea inainte.

Raz.

Later edit : Cu placere :P

Benzinarele de la VAG aspirate sunt un pic cam galagioase de la anumite turatii in sus .. ma gandesc ca 1.6 nu face exceptie, deci - don't worry

Modificat de Razvanyke
Link către comentariu

am crezut ca are vreo problema masina multumesc pentru raspuns :D

Link către comentariu

zeuss si eu am golf v 1.6 iar la 120 am turatia undeva la 3000-3000 si un pic. iti spun sigur deoarece avand masina noua, dealerul mi-a spus in primii 2000-2500km sa nu depasesc 3000 de ture si 110-120 era viteza maxima cu care ma incadram.

Link către comentariu

... motoarele astea mici gen 1.2, 1.4, 1.6 aspirate la vitezele de croaziera intr-adevar au peste 4000 rpm (asa e si la mine) si galagia e destul de prezenta, din pacate.

asadar mie mi se pare ca masina ta se comporta ok, din ce spui nu pare sa aiba nimic in neregula ..

Man, cred ca faci o comparatie gresita. 1.2 - 68 de cai cu 1.6 - 102 cai.

Intradevar, benzinarele, la viteze de croaziera, stau turate, insa nu la 120, in a 5-a. Cel putin nu un motor de 100 de cai.

Si diesel-urile, si benzinarele supra-alimentate, tot turate stau, dar la viteze mari.

Mie mi se pare ca e ceva in neregula cu masina, avand in vedere ca are viteza maxima constructiva pe la 180-190 km/h

Link către comentariu

Hapciu,

Nu era o comparatie directa intre ele ci un fel de pastrare a proportiilor daca vrei : 1.2 64 CP al meu e la o greutate pana in 1100 kg si al lui 1.6 probabil ca mai are inca 200 kg sau ceva de gen.

Eu sa merg cu 130 km/h tin masina turata cam la 4300 rpm sau ceva de gen .. ca sa urci mai departe in viteza turezi mai mult, omul spune la aprox 120 km/h 4000 rpm -> linia rosie la astea e undeva in 5500 rpm/6000 rpm asadar la un calcul simplu pe masura ce mai creste in ture va ajunge si la viteza maxima.

Zeuss,

Pentru linistea ta ai putea incerca sa faci o diagnoza cu ajutorul unui coleg din zona ta, sau la dealer in ultima instanta .. dar atat timp cat masina nu prezinta niste probleme pe care inainte nu le avea si acum au aparut, n-are rost sa te ingrijorezi.

Pana in prezent, la viteza asta, cate turatii avea motorul ?

Link către comentariu

Pai la viteza de 120 Km aveam 3500 de turati

Link către comentariu

• Administrator

Cum acest subiect nu se refera numai la Golful 5, se muta la Motoare pe benzina, unde-i era de fapt locul

Mersi

Link către comentariu

sper sa nu fiu offtopic, dar eu cu 1,6 am 3000fix la 100km/h, ~3300 la 120km, iar zgomotul este insesizabil (daca soseaua este ok, am si cauciucuri mixte care banuiesc sa sunt mai zgomotoase).

Multumesc!

Link către comentariu

@zeuss: ce ti se pare ca e galagios: motorul, cauciucurile, vantul sau pe ansamblu tot zgomotul produs de rularea cu viteza?

Ce cauciucuri ai? Gasesti un coleg cu aceeasi masina+cauciucuri, sa faci o proba?

Link către comentariu

Motorul an iterior e foarte galagios si am cauciucuri de vara dar alt golf ca almeu nam gasit :( sa vad daca tot asa face

Link către comentariu

Cand a aparut golf V tin minte ca se lauda masina cu o antifonare mai buna decat la golful IV , eu am tractoras non-pd care ii mai galagios dar la viteza sunetul motorului ii acoperit de zgomotul de rulare care nu mi s-a parut mai mare decat la un golf V.

Sti ce se intampla... ne obisnuim cu masina si pe urma parca toate suna mai tare pe ea, ar mai trebui facut o tura din cand in cand si cu o masina mai veche sa putem aprecia mai bine ce avem. Am condus doua zile o masina mai veche si pe urma golful meu era cea mai silentioasa masina :(

Link către comentariu

~3400-3500rpm la 120KM/h la mine. Cred ca merita o verificare.

Modificat de deeJayOg
Link către comentariu

Scuze, nu vazusem ca totusi ai 3500 si nu peste 4000 cum era in primul post :biggrin:

Ignorati deci...

Modificat de xxscorp
Link către comentariu

Va salut!

Si eu am aceeasi problema.

In treapta a 5-a la viteza de 80km/h am 3000rpm

In treapta a 5-a la viteza de 120km/h am putin peste 4000rpm.

Nu vreau sa fac o comparatie cu alte masini dar ce-a veche (cielo) avea la 80km/h 2000rpm fix si la 120km/h 3000rpm

Nu mi se pare normal ca la 120km/h sa am 4000rpm si ma gandeam ca e o problema cu masina.

Mentionez ca masina este un Seat Leon 1M 1.6 16v 105cp din 05.2006 cu 32 800 km.

Nu are nici o simptoma bizara (trage normal,nu ii scade puterea,masina se comporta 100% perfect).

Masina a fost testata (diagnoza) intr-un service,nu are nici un fel de problema.

Rog cei care au intalnit aceasta problema sau stiu despre ce este vorba sa ma ajute cu un sfat.

Multumesc anticipat! O zi buna.

Modificat de aur_1987
Link către comentariu

Turometrul si vitezometrul indica bine?

Sa intelegem ca o ai de noua, nu s-a umblat la cutie, la soft, la fire, la ceasuri...

Si - asa e de noua? S-a schimbat ceva pe parcurs? (ma refer la indicatiile de pe bord).

In celelalte trepte cum sta treaba? Un tabel din acela ca la datele tehnice ale masinilor ar fi de folos: vit. in treapta I, II, III, IV, V ls 1000 rpm (sau 1500 sau 2000 sau cat e convenabil sa poti masura). Adica... e foarte ciudat... Eu la 3000 cred ca intr-a 3-a am vreo 80.

Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, as zice ca e posibil sa indice eronat ceasurile. Alte idei marete... poate nu intra bine in viteza? Tu zici ca e a V-a si de fapt e intr-o alta treapta? Sau... patineaza ambreiajul, dar atunci ar fi si alte simptome.

Modificat de xxscorp
Link către comentariu

Nu inteleg de ce se fac astfel de comparatii viteza/turatii intre masini diferite. Au aceleasi caracteristici? Au aceleasi rapoarte la cutiile de viteze?

aur 1987 - spui ca ai fost in service si nu s-au constatat probleme; in cel mai rau caz, daca nu s-a verificat, ar putea patina ambreiajul.

Link către comentariu

Salut!

Nu stiu sigur cat am in treapta I, II, III, IV, si V la turatie de 1000rpm sau 2000rpm dar o sa incerc sa fac niste poze si sa va anun in cel mai scurt timp posibil.

Masina nu a suferit nici o modificare,nu s-a umblat la ea.

Nu o am de noua.Am cumparat-o la 28 500km acum 1 luna.

Ambreiajul nu patineaza sigur pt ca la vechea masina care o forjam non-stop si schimbam numai in 4500-5000rpm (acolo unde era posibil-masina ieftina si nu o menajam) am schimbat la ea de 2 ori kitul de ambreiaj si stiu cum e sa patineze. :D

In schimb la asta ma ingrijoreaza faptul ca merge atat de turata (se aude un zgomot de motor turat clar care denota ca are 4000 rpm).

Dar cum am mai spus la 80km/h in a 5-a am 3000 si la 120hm/h am 4000rpm. O singura data i-am dat aproximativ 160 pe bucuresti-pitesti si sper sa nu gresesc dar avea 5500 rpm sau putin peste :unsure:

Multumesc pentru ajutor. O zi buna...si astept urmatoarele sugestii-sfaturi-pareri.

Modificat de aur_1987
Link către comentariu

Daca la 3000 in a-5-a ai 80km/h, 120km/h o sa ai de abia la 4500rpm.

Eu zic ca nu ai citit tu bine pe bord. Viteza creste liniar cu turatia in aceiasi treapta de viteza.

Modificat de r&d
Link către comentariu

Salut!

Asa am zis si eu ca la 120km/h am un pic peste 4000rpm.

Sigur nu ajunge la 4500 dar oricum am 4100rpm.Maine de dimineata o sa fac pozele sa vedem cum sta treaba.

Oricum inca nu sunt lamurit in rezolvarea problemei dar astept sfaturi si opinii.

Multumesc! O seara buna!

Modificat de aur_1987
Link către comentariu

cam mult 5500 de ture la 160.eu la 1.4 16v am app 5000 de ture la 160 si e si motoru mai mic:(

si app km sunt reali la ea?

Modificat de Birba
Link către comentariu

Cauta codul de cutie de viteza, cauta dupa cod rapoartele din cutie si foloseste datele in "gear calculator" O sa vezi in ce viteza si la cate turatii ai x km/ora.

Probabil ca ai sa descoperi ca ai ceva dereglat in masina sau a fost schimbata cutia de viteze. Pentru calculul diametrului in inchi a rotii vezi aici sau completezi datele rotilor ce le ai pe masina direct acolo...

Eu asa mi-am calculat sa-mi verific daca ceasurile indica corect. Sunt sigur ca descoperi problema...

In programel la RPM limit treci turatiile la care vrei sa calculezi viteza... de ex 3000 de ture sau 4000 de ture, jos in tabelas o sa-ti arate in fiecare treapta de viteza ce viteza ai la x ture pe minut.

Pentru cei curiosi cum arata programelul fara sa-l mai dea jos am atasat si o poza :Driver:

Modificat de Aerofan
Link către comentariu

Salut!

Foarte interesant programelul. Multumesc pentru informatii.

Km asa cred.Proprietarul este un doctor si nu a circulat cu masina decat in concediu.Cand am cumparat eu masina a avut doar 2 revizii facute la 10 si 20 000 km (si alea facute la an pentru ca nu facuse mai mult de 10 k pe an)

Am inteles ca acel cod al cutiei este scris pe abtipildul din portbagaj si apoi trebuie sa gasesc si rapoartele pentru cutia respectiva (voi folosi functia search :) )

Maine voi verifica cu programelul,voi face si ceva poze cu masina in timpul mersului poate asa voi afla problemele care inca ma framanta (sa nu intelegeti ca sunt disperat,pentru ca masina merge super ok doar ca nu mi se pare normal sa fie asa turata).

Mai am o intrebare daca stie cineva sa-mi dea un raspuns...Dupa ce aflu codul cutiei de pe abtipildul cu pricina imi puteti spune unde gasesc codul stantat pe cutie? Ma bag sub masina sa verific daca ambele coduri coincid?

Voi face orice este necesar pana la elucidarea "problemei".

Multumesc pentru ajutor.

Va doresc o seara buna.

Modificat de aur_1987
Link către comentariu

Am cautat si eu un pic pe net si gasisem despre Seat Leon 1.6 102CP ca in treapta V la 1000 rpm are 30 km/h. Deci, la 3000 -> 90, la 4000 -> 120. Deci undeva pe acolo...

La mine ramane valabil, la 3000 rpm in treapta III am aproape 80 km/h. In mod cert nu are rost sa compari masini diferite (si inca by design), nu duce nicaieri sa faci asta.

Link către comentariu

Salut!

Nu stiu daca am mentionat ca nu vreau sa fac neaparat o comparatie cu vechea masina dar mi se parea ciudat sa mearga asa.

Apoi am cautat si pe net ceva referitor si pe forumul acesta si mi-am dat seama ca mai sunt cativa care au intampinat "problema" asta. Chiar asa a inceput acest topic si nu s-a concluzionat cu nimic deocamdata.

Nu vreau decat sa aflu daca este normal ca la 120km/h sa am 4000rpm.

Maine ma voi ocupa serios macar sa fiu eu linistit.

Ma voi baga pe sub masina,o duc in service s-o urce pe elevator... :)

Multumesc pentru ajutor si tinem legatra in cazul in care cineva afla sau stie despre problema asta poate ne anunta si pe noi.

O seara buna!

Modificat de aur_1987
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!