Jump to content

Golf VI 2.0 TDI

lenco

Postare recomandată

Salutare,

Intrucat am masina din titlu de cateva zile si mi-am format primele impresii legate de ea, am decis sa deschid acest topic ca s-o prezint. Mai intai o scurta descriere si cateva poze:

Descriere:

Golf VI HighLine 2.0TDI 140cp, cutie manuala 6 trepte, culoare reflex silver.

Optionale:

- climatronic

- alarma

- pachet lumini si vizibilitate

- privacy glass

- ESP

- jante vancouver 18"

- suspensie sport

- RCD510

Impresii:

Masina am luat-o din stoc pentru ca se apropia foarte mult de ceea ce-mi doream, mai putin jantele de 18" care sunt cam scumpe si ceva mai greu de intretinut. Dar nu regret deloc acest compromis...deocamdata. Am facut deja 500km din care 300km in afara Bucurestiului si pot spune ca primele impresii sunt pozitive. Tinuta de drum este foarte buna datorita suspensiei care desi este destul de dura amortizeaza denivelarile mai bine decat ma asteptam. Credeam ca o sa-mi clantane dintii in gura din cauza anvelopelor cu talon mic si a suspensiei sport dar nu este cazul. Motorul isi arata puterea dar mai ales cuplul care se simte bine de la 1500rpm. Momentan m-am abtinut cu greu sa trec de 3000rpm pentru ca vreau sa-i fac rodajul cum trebuie. Chiar si asa in afara orasului ajunge rapid la 140 - 150 km/h iar consumul mediu e in jur de 7 la suta. Interiorul mi-a placut de prima data cand am vazut-o si m-a convins sa trec in tabara VW (am avut un renault megane pana acum). Habitaclul este incredibil de bine isonorizat, motorul auzindu-se cum rontaie usor la relanti, sunetul motorului fiind insa acoperit foarte frumos de cantecul guturat al sistemului de evacuare. Pozitia de condus comoda si pentru o persoana mai solida ca mine (1.83m, 0,1 tone), comenzi ergonomice, vizibilitate buna chiar si in spate. Sistemul audio este peste medie ca si fidelitate plus ca ecranul tactil e de mare efect; este un must-have... Acum sa nu credeti ca o laud prea tare pentru ca am si cateva minusuri: luminile puteau fi mai bune (nu au sistem cu lupa ca la megane), la viteze de peste 120km/h se percepe un usor suierat de la oglinda din dreapta si grija maxima la trecerea peste obstacole din cauza garzii la sol reduse.

Concluzie:

Foarte fericit de alegerea facuta! Cred ca m-am indragostit... din nou...

Enjoy!

post-45968-1240464877_thumb.jpg

post-45968-1240464897_thumb.jpg

post-45968-1240464943_thumb.jpg

post-45968-1240464976_thumb.jpg

post-45968-1240465010_thumb.jpg

Link către comentariu
  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• lenco

27

• nistor@QMT

3

• mandelu

3

• robi_zet

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

In primul rand bun venit pe vwforum! :biggrin: cu grija

In al 2-lea rand:felicitari pentru achizitie,sa o stapanesti sanatos... sa ii faci multi km fara evenimente :blah:

Modificat de bagabontu
Link către comentariu

Felicitari pentru BIJUTERIE, sa o conduci cu placere!

Neaparat poze si cu interiorul.

Link către comentariu

Va multumesc pentru primire si urari!!

Am gasit cateva poze si cu interiorul dar facute noaptea. O sa urc si unele facute pe lumina cu tot interiorul masinii zilele astea.

Masina costa 24000eur pret de lista iar dupa negocieri cu agenta de vanzari am ajuns in final la 21000eur. O reducere bunicica avand in vedere periodata prin care trecem desi se putea si mai bine. Initial nu vroiam sa trec de 20000eur dar dupa ce-am vazut-o am stiut ca trebuie sa fie a mea... :D

PS: daca tot mai era loc am pus si 2 poze cu jantele (imi plac mult!)

Enjoy!

post-45968-1240471265_thumb.jpg

post-45968-1240471273_thumb.jpg

post-45968-1240471287_thumb.jpg

post-45968-1240471314_thumb.jpg

post-45968-1240471332_thumb.jpg

post-45968-1240471344_thumb.jpg

post-45968-1240471363_thumb.jpg

post-45968-1240471376_thumb.jpg

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea cat mai multi km.Arata foarte bine cu jantele mari si suspensia sport iar luminarea la bord este foarte placuta.

curios lucru ca zona rosie pe turometru incepe la 5000 rpm....

Link către comentariu

Felicitari pentru achizitie! Echipare super, motor super ;) sa o stapanesti sanatos!

Link către comentariu

Felicitari pentru masina, sa o conduci cu placere!

Esti printre putinii (sau poate singurul?) de pe forum care si-a ales motor diesel la G6.

Link către comentariu

Arata super cu jantele alea.

Ca o curiozitate, ce motorizare ai avut pe Megane, cum ti se pare diferenta (demaraj, silentiozitate)?

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina. Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea cat mai mult timp! Numai bine

Link către comentariu

Va multumesc inca o data pentru aprecieri!

O conduc cu o placere nebuna si de fiecare data! Ma simt ca un dependent de adrenalina cand ma urc in ea si imi impun sa merg mai usor macar in primii1500 de km.

Megane-ul avea motor 1.5dci de 85cp si mi-a placut cum s-a comportat. Tragea destul de bine pentru capacitatea lui si era silentios. In 2 ani de zile nu am avut nici un fel de problema cu el si nici cu masina in general. Acum normal ca se simte o diferenta sesizabila cand merg cu golful din pricina cuplului de 320nm fata de 200nm la megane. La plecarile de pe loc desi nu vreau s-o fortez o simt cum fuge de sub mine. Probabil dupa rodaj voi observa si mai mult aceasta diferenta de putere si cuplu...

O alta observatie ar fi nivelul de zgomot scazut al motoruli tdi cr comparabil cu dci-ul atat pe loc cat si in mers. Acceleratia este foarte sensibila si motorul respunde pe masura, urcand in ture foarte rapid. Tinuta de drum este total diferita de megane care avea si pachet de drumuri grele iar pe viraje avea ruliu notabil (barca). Golful sta lipid de sosea pe viraje, prezentand un ruliu minor cam de la 60km/h (in rondul de la Alba Iulia de exemplu). Directia in sine este ireprosabila la golf, mai exacta ca la megane unde aceasta era prea asistata si nu-ti comunica ce face puntea fata.

Poate reusesc sa fac cateva poze cu interiorul chiar astazi si le voi pune pe forum imediat...

Daca aveti intrebari sau nelamuriri va rog sa nu ezitati...

Modificat de lenco
Link către comentariu

Frumoasa descriere. Sunt destul de familiar cu motorul 1.5dCi pe Megane iar daca TDI-ul a ajuns mai silentios, nu pot decat sa zic - respect! Mai am o intrebare, la fel comparativa cu Megane-ul: cum este ambreiajul, mai moale, mai ferm, tine sus, jos?

Merci.

Link către comentariu

Salut.

@nistor: nu prea m-a tentat DSG-ul, desi am mers cu o masina ce avea astfel de cutie si face condusul in oras foarte comod, dar nu e pe gustul meu. Nu m-a tentat pentru ca sunt un sofer pe stil vechi (nu-mi palce sa schimbe viteza cand vrea ea chiar daca o face foarte rapid si optim ca turatie), cutia manuala in 6 trepte merge foarte usor, e silentioasa in operare si e bine etajata (elastica), DSG-ul e cam sensibil la un cuplu mai mare de 350nm (in cazul unui chip tuning ar ajunge la limita) si nu in ultimul rand din cauza costului suplimentar de ~1700eur cu care depaseam si mai mult bigetul pe care mi-l impusesem.

@abu: foarte buna intrebarea! Nici nu stiu cum de am omis chiar aceasta comparatie legata de ambreiaj... Din nou m-a surprins cat de jos este reglat ambreiajul la golf, foarte aproape de podea, fata de cel de pe megane care prindea din jumatatea superioara ca cursei pedalei (9-10cm de podea). Si am observat acest lucru nu numai la masina mea ci si la cele cu care am facut drive test (2.0tdi 110cp si 1.4tsi 122cp), lucru care mi-e imi palce dar necesita mai multa atentie si acomodare. Pedala de ambreiaj este un pic mai "moale" ca la megane, nu necesita un efort prea mare, lucru ce reiese mai repede in evidenta cand la volan se urca o doamna...

Asa cum v-am tot zis am facut cateva poze aseara cu interiorul. O sa poatez o prima parte a pozelor urmand sa vina si partea a doua tot astazi ( vreau sa evit dubla postare; nu e cam mica limita de upload?)

Enjoy!

post-45968-1240560050_thumb.jpg

post-45968-1240560058_thumb.jpg

post-45968-1240560098_thumb.jpg

post-45968-1240560105_thumb.jpg

post-45968-1240560113_thumb.jpg

post-45968-1240560119_thumb.jpg

post-45968-1240560125_thumb.jpg

post-45968-1240560140_thumb.jpg

Link către comentariu

Beton interiorul. Imi place foarte mult volanul, cu comenzile alea pe el.

Inca o data, sa o porti sanatos, multi km fara probleme!

Link către comentariu

foarte frumoasa, confirm si eu faza cu directia de la megane, nu mi-a placut deloc cand l-am condus, fata de golf, nu simti deloc unde sunt rotile, plus ca era derutanta faza cu intarirea volanului, varia prea mult.

stii ce nu pricep? e HL, deci vine cu covorase din ala cu mocheta. unde sunt? ca in poze ai unele din plastic. sau ma insel?

Modificat de mandelu
Link către comentariu

Masina este impecabila. Culoare, motor, dotari. Sa o stapanesti sanatos.

Si imi place review-urile pe care le-ai scris. Competente. :blah_:

@mandelu Cele din textil sunt sub cele de cauciuc, ocazie prin care vreau sa ii zic lui lenco ca e pacat sa nu cumpere unele din cauciuc originale. :blah_: La o asemenea masina merita unele care vin la fix si se prind la fix. ;)

Link către comentariu

Super masina...arata bine combinatia de culori pentru interior. Sa o porti sanatoasa si intreaga!

Modificat de sebip
Link către comentariu
@mandelu Cele din textil sunt sub cele de cauciuc, ocazie prin care vreau sa ii zic lui lenco ca e pacat sa nu cumpere unele din cauciuc originale. :blah_: La o asemenea masina merita unele care vin la fix si se prind la fix. ;)

a, adica are 2 unele peste celelalte? pai care e rolul ca nu ma prind? se murdaresc alea de mocheta? pai si ce daca, rolul lor e sa protejeze mocheta, nu sa nu se murdareasca ele. eu am de cand am masina de mocheta si ma simt incomparabil mai bine cand tin piciorul pe ele decat pe alea din cauciuc. nu mi-as mai lua din cauciuc nici mort, chit ca atunci cand le spal muncesc din greu la ele.

e adevarat ca se murdaresc si incep sa nu mai arate frumos dar importanta e mocheta de dedesubt nu covorasul. parerea mea :)

Link către comentariu

Foarte frumoasa, sa o stapanesti sanatos!

Imi place motorizarea, jantele si interiorul.

Nu-mi place culoarea si presurile.. :)

Link către comentariu

Merci de urari baieti!

Asa cum bine si-a dat seama Vlad covorasele originale sunt sub cele de cauciu pe care le aveam in potbagajul meganeului (de rezerva). Am fost nevoit sa le pun pentru ca a plouat acum cateva zile si mi-a fost mila sa le murdaresc de noroi pe cele textile. Evident ca vreau sa iau unele originale din cauciuc sau chiar after-market dar care sa aibe prinderile de podea. Am trimis un mail la dealer si astept un pret, asta in cazul in care au asa ceva pe stoc...

Apropo daca stiti de unde pot lua astfel de covorase v-as fi recunoscator. Cele de pe golf v s-or potrivii ca prindere si contur?

Urmeaza transa a doua de poze cu interiorul.

Enjoy!

post-45968-1240564728_thumb.jpg

post-45968-1240564740_thumb.jpg

post-45968-1240564745_thumb.jpg

post-45968-1240564754_thumb.jpg

post-45968-1240564760_thumb.jpg

post-45968-1240564768_thumb.jpg

post-45968-1240564773_thumb.jpg

post-45968-1240564779_thumb.jpg

Link către comentariu

Felicitari pentru masinutza! Cred ca ne-am oprit asupra aceleiasi configuratii, doar culoarea difera:)

S-o stapanesti sanatos si sa te poarte multe sute de mii de KM fara probleme.

Referitor la covorase, eu mi le-am comandat pe cele de cauciuc, imediat dupa ce am ridicat-o de la dealer. Un set complet originale : 340 RON.

Revin si eu in curand cu poze si impresii, am un program infernal la scarbici in perioada asta si nu am avut timp sa ii pregatesc un "speech" cum se cuvine:D.

Toate cele bune!

Link către comentariu

Multumesc la fel golanus!

Sa ne bucuram cu totii de ele pentru ca am muncit din greu ca sa avem aceste masini. Cred ca nici tu n-ai primit-o cado' :)

Si hai cu speech-ul ala ca sunt curios de felul in care simti si tu masina... Imi amintesc cand tipa de la dealer mi-a prezentat cele 2 masini gemene si am ales-o pe cea argintie, ca nu mai suport culoare inchisa in bucuresti (megane-ul era gri inchis). Sa ne traiasca! :icon_thumright:

@wrc: am primit un pret de 300ron pe setul de covorase din cauciu originale si cred ca o sa le iau; culoarea nu o schimb! :)

PS: nu e reclama - am gasit niste covorase interesante pe un site din afara, dar nu stiu daca primesc comenzi din Romania si nici daca merita sa ma complic: link

Link către comentariu

Lenco,

Te felicit si eu pentru frumoasa masina, chiar e deosebita si imi place .. daca ar fi sa-mi iau un G6 ar fi configurat la fel doar ca pe alta culoare :P.

TDI CR e absolut sensational, am mers cu el pe un Passat si nici nu iti mai dai seama bine la un moment dat ca e diesel decat dupa faptul ca trage inca si in viteza a 6-a daca'l calci, destul de bine.

Pretul a fost excelent !! Eu ma interesam la sfarsitul lui 2008 de o Highline, printre primele ce urmau a fi livrate in RO si dealerul (unul f simpatic, din reteaua VW) mi-a dat in jur de 600 EUR .. pe atunci nu incepuse foametea in vanzari auto, iar vazand acum cat ai obtinut tu nu'mi vine sa cred parca .. un dealer VW ce inainte te scotea afara daca indrazneaza sa aduci vorba de discount, sa dea atat :D - bine pentru tine!

Multi km facuti cu placere si fara evenimente !

Razvan

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!