Jump to content

Scoate fum,mananca ulei si nu trage

vladucu
 Share

Postare recomandată

Salut!Am si eu o problema.Masina mea a inceput de cateva luni brusc sa consume ulei.Cam 1l la 1000km.Am fost cu ea la mecanic ,a urcat-o pe

elevator s-a uitat la ea si pe jos si pe sus dar nu a gasit nici o urma de ulei.Masina trage bine si nu scoate fum DELOC.Am observat ca daca merg

cu motorul mai turat, peste 3500 de ture imi papa uleiul.Si inca ceva ,la ultima completare cu ulei am observat un lucru cam ciudat,un inel cu guler blink.gif

sa-i spun asa care se misca in palnia de umplere cu ulei a motorului.Acest inel sta acum cumva pe epuratorul de gaze.

Va intreb,voi aveti la fel acest inel care se misca?Oare neamtul sa fi facut o asemenea carpeala?

Va multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 6 months later...
  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vladucu

11

• catalin_u

6

• alin74

5

• Inginerul

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Stiu ca aici se vorbeste de motoarele 1.6 16v, dar am si eu o problema urgenta si va rog sa ma ajutati. Rog moderatorii daca nu sunt de acord cu postarea mea sa o stearga si sa nu se supere, dar n-am gasit alt topic mai potrivit pentru pierderile de ulei. Multumesc.

Ieri am plecat la un drum cu masina din semnatura si la un moment dat mi s-a aprins martorul de ulei. La inceput era rosu, a clipit in bord de 3 ori si s-au auzit 3 bipuri, iar apoi s-a facut galben. Am ajuns la destinatie, am lasat-o vreo 4 ore oprita dupa care am plecat. Dupa vreo 10 Km de mers, s-a aprins iar rosu insa a facut ,,bip" o singura data, apoi s-a facut imediat galben. :D

Am sunat un mecanic si mi-a spus sa completez cu ulei. Aveam un bidon de Castrol Magnatec care mai avea vreo 800 de grame si l-am pus pe tot. Am plecat la drum si nu s-a mai aprins. Am facut vreo 200 Km si iar s-a aprins. Am verificat joja si uleiul aparea pe joja la 4-5 mm sub minim. :D

Am fost imediat la service si mi s-a zis ca-mi trebuie segmenti. Eu sunt totusi de alta parere. Masina nu scoate fum deloc, trage bine si mi se pare dubios ca pana acum n-am avut nici o problema si acum din senin au disparut 800 de grame de ulei in 200 Km.

N-am gasit ulei sub masina deloc. Ce ar putea sa aiba ? Orice parere este binevenita. Multumesc. :(

PS: Acum 2 saptamani am verificat uleiul si era normal pe joja, intre minim si maxim. :(

Modificat de Deadly
Link către comentariu

Am patit cam ce povestiti voi aici.

Nu scotea fum, nu-l pierdea pe nicaieri. Tragea bine....

Pana la un moment dat cand nu mai depasea 120 km/h.

Pana la momentul respectiv, 3 mecanici nu au reusit sa-i dea de cap, inclusiv cei de la augsburg. Vedeti ca ei nu se ocupa de motoare. Doar mecanica rapida. Ba ca epuratorul de gaze, ba ca asa mananca ulei la un anumit numar de km...

Nu veti afla ce are pana nu desfaceti motorul. Manopera este intre 500 si 1000 de lei in functie de cat desface la motor. Mai mult ca sigur il va desface pe tot. Depinde la ce mecanic va duceti. Aveam 2 segmenti sparti. De asta imi consuma 1l ulei la 1000 KM. Nu a scos fum deloc, insa mi-a infundat un filtru de pe evacuare. Ceva legat de calalizator. De asta nu mai tragea masina. Am aflat ca am mers 15000 KM cu 2 segmenti sparti, deoarece ulei mi-a consumat de cand am cumparat masina si km astia i-am parcurs pana am desfacut motorul. Cu cat asteptati mai mult, cu atat riscati mai mult.

Acum merg fara acel filtru, mecanicul mi-a spus ca merge si fara el. In schimb se aude un sunet metalic acum cand merge motorul.

Cu 1800 de lei am schimbat racordul flexibil deoarece era rupt, segmentii, simeringurile de supape si uleiul. Filtrul de ulei il aveam. 1000 manopera 800 piesele si uleiul. Intrebati la volksparts pentru mecanic. Pot insa sa spun ca masina merge ca noua. Nu mai papa gram de ulei. Am avut si bafta ca nu s-au stricat camasile daca le pot spune asa, deoarece sunt lipite de blocul motor si ar fi trebuit sa-l schimb cu totul. Ca turatie si viteza, acum merge exact cum scrie in cartea masinii, chiar mai tare. Probabil e diferenta aia de la kilometraj (iti arata mai mult decat ai defapt). Acum am ulei mai subtire in el, exact cum scrie in cartea ei. 5w40 in loc de 10w40 cat aveam cand manca ulei. E ca noua.

Bafta prin service-uri. Nu lasati timpul sa treaca deoarece veti plati mult mai mult.

Link către comentariu

@Deadly am acelasi motor ca al tau, mi s-a intamplat la fel dupa ce multi km buni, cam 40-50, am tinut-o la 160km/ora pe A1 mi s-a aprins martorul de ulei direct pe rosu, am oprit, m-am uitat am completat nu prea aveam ce sa fac pe moment. Mi s-a mai aprins odata dupa 50-60 km catre Ct de Ag.

Am schimbat cu prima ocazie uleiul 10W-40 BP si filtrul de aer si ulei si i-am dat cu prima ocazie din nou sa vad daca mai face la fel, undeva dupa pipera pe un drum drept, nu a mai facut.

De mentionat ca nu papa ulei la mine si viteza prinde, multa....

Schimba uleiul si filtrele, de aer si de ulei cel putin si vezi apoi cum este.

Uleiul nu trebuie neaparat sa fie cel mai scump, de ex Castrol si Aral sunt produse de BP care produce si uleiul BP, deci cam same shit...

Link către comentariu

Am schimbat uleiul si am pus unul mai subtire (Castrol 5W-40). Tocmai m-am intors de la un drum (~ 500 Km), am mers cu viteze intre 120-140 Km/h, iar astazi dupa ce am ajuns acasa am verificat uleiul si n-a scazut nici macar 1 mm pe joja. :)

Nu inteleg totusi cum am putut pierde ~ 800 de grame in 200 de Km, iar acum dupa ce am facut 500 de Km, cu acelasi stil de condus, nu a consumat deloc. :P

Nu stiu ce sa mai zic. Ce s-ar fi putut intampla ? Multumesc. :P

Link către comentariu

• 2 years later...

Am si eu o problema cu uleiul... nu scoate fum si trege bine dar mananca ulei :( am desfacut filtrul de aer si am gasit putin in capat. cand am schimbat eu filtrul de aer de pe ea era imbacsit de ulei. sa fie oare simeringurile la supape??? nuam gasit picatura de ulei pe clapeta, nici nu pierde pe nicaieri ,adica nu sunt scurgeri.

am mers mai la inceput cand am luat masina pana s-a aprins martorul de ulei la bord, atunci am completat si a doua zi am facut schimbul.

inca nu am umblat in motor pana acum. daca imi puteti spune si mie la ce sa ma uit mai intai

am uitat sa mentionezca motorul este tot AZD 1.6 16V 105 CP

imi consuma ulei cam 700 gr la 4000 km

Link către comentariu

tocmai am aflat ca la km parcursi pe care ii am la bord ar fi trebuit sa bag ulei 10 w 40, iar eu acum am 5 w 40 castrol. sa fie asta problema mea? d'asta imi consuma uleiul?

Link către comentariu

Indicativul uleiului nu se schimba dupa ureche. Eu am 260.000 de km si merg cu 5w-30, nici nu il mananca. Nu mai crede in toate povestile de mecanici parati ca pui masina pe butuci.

Link către comentariu

Un mecanic imi zicea ca la motoarele cu peste 100.000 km sa ii pui un 10w40.La a mea ii pun 5w40 si are 150.000 si de mancat ulei m-ai ia dar putin.

Din cate am auzit si m-am si documentat motoarele de 1.4 si 1.6 este normal sa aiba un consum de ulei.Acum de ce?....nu stiu sa va zic dar in mod normal daca nu scoate fum,masina trage bine eu zic ca nu este motiv sa ne ingrijoram.

Inainte foloseam si eu castrol magnatec 5w40 si chiar ii completam foarte mult,chiar ma bagase la idei dar de cand am trecut la aral cu aceeasi vascozitate 5w40 nu mai am acel consum mare de ulei.

Link către comentariu

este ceva normal sa manance putin ulei deoarece in felul acesta isi face bine ungerea si se curata si componentele motorului.mie la mk4-le meu dupa 10k km mi-a mancat 100 grame de ulei , poate si mai putin. deci parerea mea e ca nu e nimic anormal in a consuma putin ulei in timpul mersului ...

Link către comentariu

mie nu m-i se pare ca imi consuma foarte mult, tocmai am fost la un service vw si tot asa mi-au zis k e normal sa im consume putin ulei si nu e motiv de ingrijorare. tipul de ulei care l folosesc 5w 40 e foarte bun si la 130 000 km ai mei. dupa ultima completare adica aprox 600 gr nu mi-a mai consumat.. deci... cum ziceau mecanicii " se acomodeaza" cu timpul

Link către comentariu

• 8 months later...

Am si eu o problema cu consumul de ulei. Aprox 1L-1000km. La mine am obeservat ca scoate fum albicios in sarcina si cateodata fumega masina de mi-e rusine de cei care sunt in spatele meu (ma gandesc ca atunci se curata catalizatorul). Test compresie am facut dar l-am facut doar la cald si mi-a iesit ceva de genul 14,2- 12,8 - 10,9 - 7,6. Sa fie doar de la segmenti sau sa fie si de la supape?Mai ales pe ultimul piston,e slaba rau compresia. Motorul are 230.000km si urmeaza sa-i schimb distributia care are deja 75.000km si nu stiu ce sa fac,sa ma bag si la o segmentare?

Link către comentariu

Eu stiu un coleg de servici care a segmenatat motorul, 1.6, si a fost o schimbare mult in bine, consum scazut, consum mic e ulei, daca chiar deloc.

Daca e de la supape nu vezi decat daca il desfaci, banuiesc.

Link către comentariu

Intre pistoane este permisa diferenta maxima de 4.Conditiile sunt sa fie motorul cald,toate bujiile si mufele la injectoare scoase.Testul se face de 2 ori consecutiv

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!