Jump to content

My Golf

praxis

Postare recomandată

Salutari tuturor!

A sosit momentul sa va prezint si eu masinuta mea, Golf V 1.9 TDI. O am de o saptamana si mi-o doresc de mai bine de un an :unsure: .

Golf V Model 2006

Km ~108.000

Motor 1.9 TDI 105+CP (120)

Caroserie 5 usi hachback

Nivel de echipare Comfortline

Optionale:

- dublu climatronic

- computer bord

- pilot automat

- proiectoare de ceata

Masina a fost adusa din Franta in decembrie 2007 si e fabricata in Belgia. Am cautat mult pentru ca majoritatea masinilor care imi placeau erau puse la vanzare de samsari si nu am vrut sa am de-a face cu ei. Am testat-o inainte sa o cumpar la autotest, a iesit impecabil mai putin caroseria - are jantele zgariate, pe partea dreapta e oglinda putin lovita si nu merge semnalizarea, lacul sarit si portierele putin sterse; parbrizul are 2 puncte de pietricele + polita lipsa.

Am facut eu ea 1000km pana acum si sunt din ce in ce mai incantat :) . Avand in vedere ca vin de la o Dacia 1310 mi se pare deocamdata ozn :blink:

Planuri de viitor am multe, incepand cu remedierea lipsurilor de mai sus (carcasa + semnal oglinda, polita, vopsit 2 elemente, poate reconditionat jante) pana la folie, navigatie witson si faruri cu lupa si xenon, insa o sa le fac incet dupa posibilitati. Deocamdata primul lucru care trebuie facut e inmatricularea :vaidecapulmeu:

I-am facut prima baita la tara si cu ocazia asta si cateva poze:

post-26101-1240265006_thumb.jpg post-26101-1240265014_thumb.jpg

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos!Da-i jos cromul ala de pe grila..zici ca-i aruncat acolo si nu e nici nu respecta grila :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Merci. Benzile credeam ca sunt de la ea; am mai vazut cateva golfuri asa si am crezut ca a fost vreo serie limitata ceva... O sa inspectez azi cum sunt lipite. Mai vreau sa dezlipesc si pe pe luneta un stiker cu dealerul de unde a fost luata. Pe cat posibil vreau sa fie cat mai curata, sunt de parerea ca arata foarte frumos cum au gandit-o germanii si la exterior si la interior.

Folie se poate pune si pe geamurile fata? adica legal... Nu vreau sa fie neagra sa nu vezi nimic in masina, doar o tenta, si toate acelasi procent.

In alta ordine de idei as vrea sa curat interiorul, este un gri deschis si e destul de murdar. Am incercat cu biocarpet dar dureaza destul de mult si nici rezultatele nu mi se par extraordinare... poate stiti in bucuresti o spalatorie care face treaba buna, in afara de firmele de detailing unde preturile sunt cam mari.

Modificat de praxis
Link către comentariu

referitor la folii aceeasi tenta nu poti decat daca pe fata iti pui din aia neomologata rar sau iti pui fata + spate cu vizibilitate 70 % dar asa nu prea isi mai au rostul foliile

Link către comentariu

Salut!Frumoasa masinuta,sa o stapanesti sanatos!Mie imi place cum ii vine cromul :wacko:

Link către comentariu
referitor la folii aceeasi tenta nu poti decat daca pe fata iti pui din aia neomologata rar sau iti pui fata + spate cu vizibilitate 70 % dar asa nu prea isi mai au rostul foliile

Am intrat azi pe siteul de la RAR si am gasit asa legat de folii:

"In Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 2132/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor - RNTR 7, sunt specificate conditiile de vizibilitate pe care trebuie sa le indeplineasca un autovehicul ce circula pe drumurile publice din Romania si anume:

- autovehicule trebuie echipate cu geamuri ce sunt omologate conform Regulamentului nr.43 CEE-ONU sau in conformitate cu Directiva 92/22 CEE cu modificarile ulterioare, avand transparenta de min.75% pentru parbriz si min.70% pentru luneta si geamurile laterale;

- marca de omologare conform acestor reglementari, marca care trebuie sa existe pe geamuri, atesta faptul ca initial acestea au avut transparenta de min. 75% pentru parbriz si min. 70% pentru luneta si geamurile laterale.

- foliile de protectie aplicate pe geamuri trebuie sa fie certificate si marcate corespunzator, iar aplicarea acestora este permisa numai in atelierele autorizate;

- geamurile laterale din spate si luneta nu sunt esentiale pentru vizibilitatea din interior, cand autoturismul este echipat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele parti, insa in cazul in care acestea au o transparenta modificata fata de cea stabilita prin marcajul de omologare se urmareste ca stratul aplicat ulterior sa fie uniform si sa nu creeze distorsiuni;

- modificarea transparentei geamurilor nu se inregistreaza in cartea de identitate a autovehiculului, insa atelierele autorizate sa efectueze operatiunea de aplicare a foliei colorate, trebuie sa elibereze un document privind certificatul de conformitate si licenta emisa de Organismul de Certificare Produse al Registrului Auto Roman, iar la inspectia tehnica periodica se verifica eticheta ce contine marca de omologare a geamului precum si gradul de transparenta."

Eu inteleg din asta ca se poate pune si pe geamurile laterale fata minim 70%. Nu stiu cum arata cu 70%... o sa caut sa vad. Nu ma intereseaza sa nu se vada in masina, vreau doar sa ii dau un look mai aparte...

Edit: acum am vazut ca si tu ai zis de varianta 70% - 70% cu omologare

Salut!Frumoasa masinuta,sa o stapanesti sanatos!Mie imi place cum ii vine cromul :blah:

Merci. M-am uitat azi mai bine la cromul de pe grila si pare pus din fabricatie... nu e lipit nimic peste, benzile vin puse in niste santuri special pentru ele. Oricum si mie imi place cum arata, cred ca o sa le las acolo.

post-26101-1240335292_thumb.jpg

Modificat de praxis
Link către comentariu

Daca ai si la bandouri inseamna ca sunt OEM.(din fabrica adica :) ).A existat pe Golf V aceasta optiune.Sau se poate sa fie inlocuita doar grila ulterior!

Oricum masina are o culoare deosebita care se impaca oki cu acel crom de pe grila!

Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente! :rr:

Link către comentariu

@4abc - Optiunea despre care vorbesti am observat-o si eu mai ales pe masinile echipate cu 2.0TDI.

Link către comentariu

Nu prea are importanta...eu am un prieten care are pe 1.6 :) insa are crom si pe lateral deasupra bandourilor! :rr:

Link către comentariu

Merci frumos. Crom are doar pe grila, bandourile laterale sunt in culoarea masinii.

Modificat de praxis
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Ce mai face masinuta?Niste poze cu interiorul ne pui si noua? :icon_thumright:

Link către comentariu

Salut!

Masina am inmatriculat-o si am cumparat printr-un coleg forumist o polita de la dezmembrari. Din pacate nu am gasit culoarea tapiteriei dar mi-a promis ca daca o sa faca rost mi-o schimba.

Poze cu interiorul:

post-26101-1241297649_thumb.jpgpost-26101-1241297657_thumb.jpg

post-26101-1241297666_thumb.jpgpost-26101-1241297674_thumb.jpg

post-26101-1241297680_thumb.jpgpost-26101-1241297686_thumb.jpg

post-26101-1241297691_thumb.jpg

Link către comentariu

:)

Vad acolo un butonas.Ai si ESP sau e ASR-ul?

Link către comentariu

ASR-ul este. As fi vrut sa aiba ESP dar e bun si asa.

Link către comentariu

Absolut corect. Promisiunea e promisiune. :biggrin:

Eu am culoarea gri inchis, antracit sau cum ii zice. Cand am luat masina toate cele patru manere de la portiere erau zgariate. Le-am comandat la reprezentanta dar au venit exact cum le ai tu, adica gri deschis. Le-am lasat asa gri deschis manerele, gri inchis tapiteria. Mie chiar imi place contrastul de culoare, ca tot gri este.

In cazul in care apare o "polita" gri deschis, le vom schimba fara nici un fel de probleme.

Sfat: Incearca sa polisezi manual jantele. Sunt cam zgariate din pacate. Ma refer la polishare manuala, fara nici un fel de aparat. Poate va avea un mic efect.

Modificat de Cily
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Inca o poza, la gratar undeva pe langa Rasnov

post-26101-1242161971_thumb.jpg

Link către comentariu
  • 1 year later...

frumos golf....imi place mult interiorul :D

multi km in continuare!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!