Jump to content

Test de rabdare

sebus
 Share

Postare recomandată

Neavind motive de graba si dorind sa-mi pun rabdarea la incercare, m-am incumetat sa abordez un drum Constanta - Bucuresti , via Autostrada Soarelui cu o viteza apropiata de 90km/h. Ideea mi-a venit cind mi-a adus amite procesul verbal din bord de cit trebuie sa platesc astazi pentru amenda incasata pe acceasi autostrada la dus. Asa ca..

- 2 persoane in masina, fara bagaje

- 209 km parcursi ( resetat BC-ul dupa ce am iesit din Constanta)

- viteza medie: 81 Km/h

- timp: 2 ore si 36 minute

- temperatura externa: 24 grade

- temperatura interior: 22 grade, mod AUTO

- motorina EURO 3

- consum mediu 3,8%

Daca as mai repeta figura? N-as crede.

(datele sunt cele indicate de BC la intrarea in Bucuresti)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In realitate a consumat 4.1-4.2. BC-ul minte cu 10-15%.

Link către comentariu

Nu mai spune la nimeni... ca da bine cand vinzi masina :screwy:

Link către comentariu

pt cei care nu stiu pe autostrada soarelui l;a fundulea mai baga radar sta fix sub pod.. oricum mai sunt si alte inregistratoare de viteza pe alte poduri ca imi tot bipaia antiradaru pe la poduri si arata banda K.. asa ca.. grija mare pe autostrada aia

Link către comentariu

• Administrator

tot legat de consum. un amic tot cu Octi 90CP . A facut modificare de soft by Markus - TCM Turbo si acum in afara la acelasi stil de mers are consum mediu pe computer de la 5.6 la 5.2 . Sa fie chiar asa de scazut prin chipare ? ender, la tine daca mergi pentru consum reusesti sa scoti 3.9 - 4 ?

eu am scos 3.8 consum mediu de la Predeal la Bucuresti.Nu am facut nici o accelerare violenta, nu am trecut de 100-105kmh si s-a mers destul de constant (chiar si in sate cu 70-80 datorita detectorului). A fost un consum uimitor de mic si l-am pus foarte mult pe relief care a fost 1/2 la vale.

Link către comentariu

Consumul minim nu cred ca scade dupa remapare. Daca merg constant, fara acceleratii bruste consumul minim nu a scazut.

Dar consumul mediu scade... cel putin la mine a scazut cu 0.4, asta in cazul unui condus in reprize... 55-60 in localitate, la iesire pedala jos pana la 140-150, in urmatoarea localitate franare pana la 55-60... si localitati destul de dese si de scurte...

Ei bine, in acest caz consumul scade...

Link către comentariu

...au fost chiar 2 radare cu fata spre soare, in plus au strecurat si limitari de viteza sau, mai mult, dai si de jaloane portocalii care restrictioneaza circulatia pe una dintre benzi. Am trecut de primul si am "picat" la al II lea tocmai de la 180 km/h. Defapt tot drumul a fost presarat de Vento-uri tupilate.

Revenind la consumul la intoarcere si fac abstractie de faptul ca toate Vento-urile au trecut duminica pe senul spre Bucuresti , eu am urcat-o destul de repede spre viteza a 5 a (fara sa depasesc 3000 de turatii). Odata ajuns in ultima viteza am cautat sa mentin motorul la 1800-1900 de ture evitand accelerarile bruste.

Link către comentariu

tot legat de consum. un amic tot cu Octi 90CP . A facut modificare de soft by Markus - TCM Turbo si acum in afara la acelasi stil de mers are consum mediu pe computer de la 5.6 la 5.2 . Sa fie chiar asa de scazut prin chipare ? ender, la tine daca mergi pentru consum reusesti sa scoti 3.9 - 4 ?

eu am scos 3.8 consum mediu de la Predeal la Bucuresti.Nu am facut nici o accelerare violenta, nu am trecut de 100-105kmh si s-a mers destul de constant (chiar si in sate cu 70-80 datorita detectorului). A fost un consum uimitor de mic si l-am pus foarte mult pe relief care a fost 1/2 la vale.

<{POST_SNAPBACK}>

Iaca m-am intors dintr-o tura de 1230km cu un plin de 55l. Va las pe voi sa faceti socoteala!

Viteza medie 76Km/h

De fapt nu va mai las pe voi. Consumul a fost 4.47 l/100Km, verificat cu metoda plin/plin. BC-ul indica 4.1 la consum in memoria 2 (adica mediu total).

B)

Link către comentariu

Nu inteleg cum reusiti voi.. probabil ca titlul spune totul ( rabdare ).

Pe BUC-CT facut in aprox. 2 ore cu viteza medie de 105km/h octavia mea de 90cp consuma 8l/100 ( pe BC ).

Am observat ca pot sa fac BCu sa arate putin.. sa zicem 4.5.. dar really nu reusesc sa ma controlez asa de tare.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Gheorghe Dracu

Octavia 1 1.9 TDI 90 CP:

Breaza - Bucuresti aproape constant 90km/h in vit. a 5-a (si prin sate :)) ) -> consum 3,5%

Am avut rabdare pentru ca eram curios.

Link către comentariu

daca ai fi facut tur-retur ar fi fost o chestie.. dar asa ai mers la vale nu e relevant

Link către comentariu

Oct 1 Iasi-Buc in conditii speciale!

Adica> se intorcea de la Iasi o coloana oficiala care mergea constant cu 100 in localitati si afara!

Mers in fundul lor pana la Pta Victoriei

Consum plin-plin 3,9!

DA' AM CREZUT CA DEVIN ISTERIC PE DRUM!!!!!!

Link către comentariu

• Administrator

asarban> vezi de ce alearga astia cu coloanele oficiale prin sate :) sa iasa bine la consum..

ma bucur sa aud ca ai astfel de consum chiar si dupa remapare.

Link către comentariu

Daca intereseaza pe cineva si o replica de la o benzina 1.6 102 cp 10.000 Km bord la intoarcere (deci vreo 3000 la plecare):

Am fost Bucuresti - Viena - Paris - Barcelona - Nisa - Viena - Bucuresti - 6700 Km.

BC consum mediu : 7.3, viteza medie 80 (datorita Romaniei si Ungariei, in rest am mers numai pe autostrada si am avut viteza medie pe BC 105 - 120).

Am mers cam 1000 Km pe zi cam cu 140 (pe alocuri 160). La inceput consumul era spre 8, dupa 6000 a scazut catre 7 - 7.2.

Evident ca la calculul de la alimentari iese mai mare ca la BC, deci probabil realul este pe la 7.5.

Mi-a placut mult in Romania la intoarcere unde am forjat (medie pe BC 80 cu oprit la masa, wc si foarte aglomerat si 7 radare) ca am scos 7.1 pe bord.

Eu as zice ca pot fi multumit (nu am luat TDI ca nu am mai avut 2800 EUR).

Voi ce ziceti.

Link către comentariu

Daca intereseaza pe cineva si o replica de la o benzina 1.6 102 cp 10.000 Km bord la intoarcere (deci vreo 3000 la plecare):

Am fost Bucuresti - Viena - Paris - Barcelona - Nisa - Viena - Bucuresti - 6700 Km.

BC consum mediu : 7.3, viteza medie 80

<{POST_SNAPBACK}>

Felicitari si ma bucur sa aud asta, mai ales ca voi avea aceeasi masina in curand

Link către comentariu

Voi ce ziceti.

<{POST_SNAPBACK}>

Zicem ca nu ai iesit rau.

Totusi nu ne-ai spus daca ai circulat si prin orasele pe care le-ai enumerat si era interesant de vazut cat consuma un 1.6i intr-o metropola europeana.Probabil ca ai utilizat mai mult centurile si prin centru te-ai dat cu metroul...

Dar per total poti sa fii multumit pentru ca mersul pe autostrada nu e prea economic pentru motoare benzinare sub 1800-2000 cmc.

Link către comentariu

Cert este ca, pentru a "vedea" asemenea consumuri trebuie sa "ai rabdare". In alta ordine de idei, avind in vedere ca motorina urca in ture spre pretul din UE, uneori va trebui sa ne calmam si sa mergem economic facind din "cit de putin a consumat masina mea" o mindrie nationala.

Link către comentariu

Intr-adevar, in orasele respective am mers pana in centru, am parcat si am mers cu metroul.

Link către comentariu

dap, 3,6-3,8 litri/100 km la mers constant 90 km/h. Constant pentru ca am plecat la 3 dimineata si am ajuns la 6 la destinatie. Deci era liber. Consuma putin daca nu o calci.Cand reduci, revii cu acceleratie slaba pana ajungi iar la viteza optima. TDI-ul de 90 am observat ca are si undeva pe la 120 km/h tot asa un moment de consum de 3,5-4 l/100km. :)

Link către comentariu

Godoroja, e clar ca ai vrut sa ma verifici :)

De retinut ce zici tu: "Cand reduci, revii cu acceleratie slaba pana ajungi iar la viteza optima" . Eu am facut exact pe dos: accelerare puternica in ideea de a reduce timpii in care masina ajunge la viteza propusa de croaziera.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!