Jump to content

Mercedes ML, VW Touareg, BMW X5

tudor_ionutz
 Share

Postare recomandată

tudor_ionutz

m-nus: nu-i place discovery de nici o culoare. stiu ca nu sunt masini de teren dar nici nu asta va fi principala necesitate. masina va fi folosita in oras 75% din timp.

vladpo: cu banii de X3 sau GLK iei surorile mai mari. GLK-ul este enorm de scump, parerea mea.

eto_ro: nu stiu daca interiorul este mai frumos la X5 decat la ML(cred ca sunt putin subiectiv aici :D ) dar e clar ca au progresat enorm bavarezii la interioare.

Deocamdata, in banii astia, atat ML-ul cat si X5-ul, modelele noi, sunt inaccesibile :D Mai studiem putin, multumesc de sfaturi baieti :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tudor_ionutz

9

• c6t9

5

• xht20

5

• Calin78

3

Dar Range Rover nu merge?

Ca din cate stiu sunt cam in aceeasi categorie de pret cu X5, ML

Link către comentariu

Bmw X5 saracacios inauntru? Ai fost cumva in ultimu X5 sa vezi ce interior are? Cum poti sa zici ca e de acuma 20 de ani? Eu zic ca X5ul este peste mergedes ML. Intradevar cutia 7G de la ML e multi mai buna de decat cutia automata de pe X5 dar in rest ca design interior si exterior X5 e peste. Parerea mea.

Cand vb despre designul unei masini, ce ne place, ce nu ne place, fiecare dintre noi este subiectiv. Personal nu pot "inghiti" interiorul oricarui BMW, deoarece nu este pe gustul meu. La tehnica, este alta treaba, unde consider ca ML-ul cu al sau 63 AMG, in afara de Porsche Turbo S nu are concurent.

Link către comentariu

am citit un articol in AUTOBILD. intre Touareg, X5, ML, PORSCHE, Q7. Toate motorizari V6 diesel.

nu exista motor V6 la Bmw, doar de la V8 in sus

Modificat de Calin78
Link către comentariu

:)

o mica eroare, bmw are L6

toate sunt masini bune, e destul de aiurea sa le departajezi cumva. tine pur de preferinte.

Link către comentariu

nu exista motor V6 la Bmw, doar de la V8 in sus

Cum adica de la V8 in sus? Mai mare de V8 nu exista pe X5, doar L6 atat pe benzina cat si diesel, si V8 pe benzina

Later edit: Cel mai bun dintre toate mi se pare X5-ul. Cineva mai sus spunea ca X5 este saracacios inauntru. Il invit eu in X5 meu sa vedem daca i se pare saracios. Si apoi mergem la reprezentele de la firmele concurente sa facem o comparatie la dotarile de varf din interiorul SUV-urilor

In opinia mea ordinea ar fi urmatoarea: X5, Cayenne, ML, Q7, Range Rover Sport

Modificat de TEFF
Link către comentariu

ma refeream la motoarele Bmw per general, n-am zis doar de x5

Link către comentariu

Tudore, o sugestie

vezi ca e criza si sunt oportunitati, preluari de leasing, cauta si tu predari leasing de ex. pe au...vit sau alte site-uri de profil, s-ar putea sa te alegi cu o masina an 2007-2008 cu putini km si garantie

s-ar putea sa te poti lipi si de un Q7 pe langa cele enumerate

succes si mai ales rabdare

Link către comentariu

AudiPerformance

Poate te ajuta cu ceva..

Am condus atat touareg R5 TDI cat si V10 TDI (V6 nu am avut ocazia) si pot spune urmatoarele:

-R5 are motor galagios, principala problema din cate am vazut este sistemul de alimentare iar motorul din cate stiu eu este preluat de la Mercedes sau dezvoltat impreuna cu mercedes (majoritatea pieseleor de motor sunt aceleasi ca si la ML W163 270CDI. Suspensia mi se pare obositoare (gen barca) dar foarte potrivita pentru offroad. V10-le avea suspensie pneumatica si se simtea super pentru ca o reglai dupa necesitati dar in rest nu vedeam totusi rostul motorului... Ne-am chinuit 25 de minute sa iesim de pe un drum de munte plin de noroi unde ramasesem din cauza cuplului prea mare care facea ca rotile sa se invarta in gol la fiecare "piscare" a acceleratie si intr-un final am fost scosi de o LADA NIVA (urat sentiment am avut atunci!).

-R5 consuma mai mult ca un V6 TDI daca ne luam dupa cifrele oficiale.

Am condus si X5 E50 3.0d prima generatie (cel cu motor de 184cai) si ca masina de asfalt rivalizeaza cu o limuzina, confort exceptional pe locurile din fata insa in spate nu pot sta 3 persoane pentru ca desi este mare mie mi se pare cam inghesuita. Masina asta avea cam 230k km la momentul in care eu am plecat cu ea pana la Budapesta si motorul torcea superb. Cutia automata isi facea treaba corect dar mie mi se parea ca totusi e putin cam brutala. Problemele pe care le-am auzit la X5 E50 nu sunt multe iar consumul este mai mic decat la Touareg si ML iar acum piesele de BMW sunt sensibil la acelasi nivel cu VW care a marit preturile in decursul timpului.

Nu pot spune foarte multe despre acest X5 decat ca mie mi s-a parut o masina foarte bine "legata" per ansamblu si care daca sti cat sa ceri de la ea te satisface total. Off road am mers cu aceasta masina foarte putin (mai precis intr-o livada pe niste dealuri) si mi s-a parut mult prea rigida cum spunea si un alt coleg (adica ma dadea cu capul de geamurile laterale.

ML W163 dupa parerea mea este o minciuna! Cel mai bun prieten al tatalui meu are asa ceva. Masina dupa 5 ani la el are 37.000km iar eu am mers o singura data cu ea de la Floreasca si pana la Popesti la mine la garaj. Am observat urmatoarele:

-frane extraordinar de proaste pentru un "offroad"

-interior "ieftin" comparativ chiar si cu un C klasse

-cutia foarte rafinata.. de fapt aici e clar pentru ca orice mercedes cu cutie automata te unge pe suflet

-motor galagios si deloc viu

-piese relativ scumpe si servisare reprezinta un chin (punct de vedere propriu)

Concluzie generala: nu as da banii pe un ML nici daca m-ai bate!

Acum varianta noua de ML e mult mai buna dar la fel de scumpa de intretinut si cine are curaj sa mearga la Mercedes in Romania are toata admiratia mea! Worldwide au iesit foarte slab la "customer care" ceea ce spune multe..

Eu as merge pe una din cele 2 adica X5 si Touareg si aici depinde ce vrei: Confort de oras sau distractie de munte

Link către comentariu

tudor_ionutz

cristibt: exact asta fac acum. am relatia la un dealer VW si la o firma mare de leasing. nu stiu cat vor mai scadea preturile, eu nu prea cred in chilipiruri, dar cine stie? :Driver:

audiperformance: ML-ul modelul vechi a iesit din ecuatie. de cand s-a dat cu modelu asta nou tata nu mai vrea sa auda de el. Ma ajuta chiar f mult postul tau :)

Link către comentariu

s-ar putea sa te poti lipi si de un Q7 pe langa cele enumerate

Nu cred ca poate intra in discutie Q7. Eu personal nu as lua-o in considerare.

De mers, am mers cu X5. Mi se pare senzatie masina. 3.0 diesel, cutie automata. Trage de nu e adevarat, avand in vedere ca are o cutie dupa el, nu un profil aerodinamic. As vrea sa vad cum se comporta motorul respectiv pe un 330 xd, dar asta e alta treaba.

Eu as lua X5-ul, atat pentru design exterior, cat si pentru motorizare. Desi nu imi plac de nici o culoare interioarele de BMW, asta mi s-a parut chiar OK.

Link către comentariu

....Problemele pe care le-am auzit la X5 E50....

Seria veche de X5 este E53, iar cea noua E70

Link către comentariu

Din cate am studiat la bugetul precizat (30000euro) nu prea se pune problema de un X5 nou luat cash. Asa ca eu as alege Touareg-ul sau propun 2 noi provocari : Volvo XC-90 (am auzit lucruri bune despre) sau Cayenne (din pacate motoare mari si benzinare dar sunt frumoase).

Link către comentariu

la munte pt ce-i trebuie acel 4x4 de fapt? ceva iesiri off-road? atunci sa caute ML sau touareg cu pachet off-road. bmw nu are asa ceva.

un GLK cu pachet offroad nu i-ar placea? e mai aproape de o masina. sau e prea feminina?

Link către comentariu

tudor_ionutz

avem o cabana la munte, iarna daca nu intra masina de deszapezit e aproape imposibil de ajuns pana in fata cabanei, cu o masina normala ma refer.

problema GLK-ului e pretul, prea mare. :coffee_lol:

Link către comentariu

atunci cred ca se impune o masina cu pachet off-road.

Link către comentariu

tudor_ionutz

corect. asta e problema cand iei masina SH. astepti pana gasesti modelul potrivit. am gasit pana acum cateva model interesante, mai ales Touareguri, dar si X5 si ML mai vechi.

Link către comentariu

asa e. X5 nu prea are el treaba cu off-road-ul.

Link către comentariu

Tudor in caz ca va intereseaza un Touareg V6 Tdi " King Kong Edition" de cateva luni inmatriculat in tara cu multe optionale : suspensie pneumatica , piele , navi , dvd pt. locurile din spate , clima pe 4 zone , putini km + multe altele in jurul pretului mentionat de tine da-mi un PM. Scuze daca am fost offtopic.

Link către comentariu

Poate te ajuta cu ceva..

Am condus atat touareg R5 TDI cat si V10 TDI (V6 nu am avut ocazia) si pot spune urmatoarele:

-R5 are motor galagios, principala problema din cate am vazut este sistemul de alimentare iar motorul din cate stiu eu este preluat de la Mercedes sau dezvoltat impreuna cu mercedes (majoritatea pieseleor de motor sunt aceleasi ca si la ML W163 270CDI.

O mica precizare. Singurul lucru comun celor doua motoare este faptul ca ambele au 5 cilindri in linie (statistic vorbind).. In rest R5 este PD si are distributia pe pinioane, iar ML 270 CDI e common rail si are distributia pe lant. R5 are 2.5l iar 270 cdi are 2.7.

R5 e un motor dezvoltat de VAG, e montat si pe Multivan, Transporter si e deosebit de fiabil.

Link către comentariu

• 2 months later...

Pana la urma, ai mai cumparat una dintre ele ? Ca eu sincer sunt curios. :blink:

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut. Eu am avut Touareg R5 TDI luat in 2005 de la VW Midocar din Buc.

Dupa 7000 km i-am facut o remapare la Voinea si de la 174 cp l-am dus in 205 cp. Foarte multumit de rezultat...

L-am tinut 1 an 8 luni si am fost foarte multumit de masina. Am facut cu ea cam 37 000 km. Alternativ am mers destul de des si cu un BMW 3.0 d de 218 cp al unui prieten (an fabricatie 2006) si nu e rau dar la interior este cam "saracacios" dupa gustul meu si "zdruncina" cam tare iar la consum Touaregul este putin mai economic... Un Touareg 3.o TDI ar fi ideal dupa parerea mea... si sa stii ca suspensia adaptiva (pneumatica) face toti banii (eu din pacate nu am avut la Touaregul meu...) Bafta si tine-ne si pe noi la curent cu ce ai ales...

Link către comentariu

Nu sunt si nu am fost posesor de SUV-uri dar am calatorit destul de mult (cel putin 2000km) pe partea dreapta in X5 vechi (2004) si X5 nou (oct. 2008). Vorbesc de motorizare 3.0 d + cutie automata. Ce pot zice este ca ambele variante "zdruncina" pe drumurile patriei noastre si nu au nici o tangenta cu off-road-ul. Consumul mediu se situeaza intre 10-11 litri/100. Ce imi place este sunetul motorului si cupul, te baga in scaun ca o masina sport de talie mica si fuge vitezometrul pana la 170-180km/h cat ai zice peste. Am si condus fiecare cate 2-3 ture dar in oras, consider ca este prea putin ca sa vb de experienta mea traita la volanul unui X5.

Comparatie nu pot face cu alte SUV-uri de aceeasi categorie dar comparand cu o masina mica de clasa medie la fel are tinuta de drum si la putere este net superioara (evident).

Link către comentariu

• 1 month later...

Touareg e cea mai buna alegere. Clar. Si ca bani si ca tot.

Offroad, nici una nu face in adevaratul sens al cuvantului. Toate sunt pe acolo. Cu un plus de la bmw ca transfera pana la 100% din cuplu pe 1 singura roata.

Bmw zdruncina - toate o fac, suspensia sport e de vina si eventual pneurile RUNFLAT

Intretinere si piese mai scumpe la Mercedes si BMW.

Link către comentariu

Am Touareg, si am mai avut si Allroad si Outlander (modelul nou) si am condus multe alte SUV-uri, tinand cont si de faptul ca fac chiptuning. Chiar ieri am mers cu un ML320CDi, deoarece ma bate gandul sa schimb "tabara".

Ca si concluzie voi puncta cele mai importante pareri, pentru mine:

- Touareg-ul e superb, tinand cont de aptitudinile on- si off-road.

Minusuri: - consumul cel mai ridicat dintre ML320CDi si X5 3.0D

- tinuta de drum mai putin precisa fata de ML si X5

Plusuri: - cel mai bun raport calitate/pret

- costuri mai scazute de intretinere

- pozitie la volan si in scaun mai buna

- in ciuda altor pareri, loc mai mare pentru pasagerii spate

- ML320CDI: imi place si cred ca va fi urmatorul SUV.Why?

Minusuri: - suspensia Airmatic cu probleme

- cutia 7G-tronic nu foarte fiabila

- scaunele mai putin comfortabile decat la Touareg

- senzatia ca masina "vine" pe tine, in sens de spatiu parca mai "strans" decat la Touareg, desi dimensiunile pe hartie sunt mai generoase

- pozitia pasagerilor spate incomfortabila datorita pozitiei prea drepte a spatarelo

- loc scazut pentru cap pt pasagerii spate

Plusuri: - design

- consum de combustibil

- pachet off-road

- X5: nu imi place BMW-ul datorita design-ului interior si a luminii galbene, de "secole", perpetuata si de Logan (sa-mi fie scuzata gluma).

Minusuri: - suspensia rigida (majoritatea vin cu Sport Paket)

- lipsa oricarei capabilitati off-road, ceea ce ma face sa ma intreb de ce merita o masina de dimensiunea ei, cu costurile implicite, daca nu poti beneficia de posibilitatea de a iesi pe un drum laturalnic, chiar si forestier

Plusuri: - design exterior

- consumul de combustibil

In final, asa cum am mentionat, pentru mine pe primul loc este Touareg-ul, doi ML, apoi X5. Asta ca sa ne referim la SUV-uri premium, si nu off-roadere (Toyota Landcruiser, Subaru Forester, etc) pe care putini le-ar folosi la macar 10% din capacitatile lor.

Dupa Touareg, in acest moment imi doresc un ML 320CDI/280CDI cu pachetul off-road.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!