Jump to content

Mercedes ML, VW Touareg, BMW X5

tudor_ionutz
 Share

Postare recomandată

M-am gandit sa fac un versus intre aceste 3 modele. Masina va fi folosita in cea mai mare parte de tatal meu. Ca dotari obligatorii, sa fie diesel si cutie automata, iar motorul pana in 3000 cmc. Mai mare nu cred ca are rost deoarece masina va fi folosita in oras 75% din timp plus deplasari la munte unde e nevoie de 4x4. Bugetul, maxim 30.000 de euro.

Din cautarile mele pe net am gasit destule modele care sa se incadreze in banii astia, dar daca despre Touareg mai stiu una alta, despre ML si X5 nu stiu mare lucru(probleme intalnite, costuri de intretinere, etc).

Astept sfaturile voastre :wub:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tudor_ionutz

9

• c6t9

5

• xht20

5

• Calin78

3

Din start iti recomand VW Touareg, 3.0 CommonRail. Este un diesel de generatie noua, consumul e relativ ok pentru oras.

Despre X5 iti poate spune Baracuda mai multe, el este posesor de X5.

Atat MB ML si BMW X5 au intretinerea mai scumpa decat un VW.

Gandeste-te cand o cumperi daca o poti intretine (consumabile, revizii, consum, taxe si impozite, eventuale piese care se vor stica in timp)

Link către comentariu

Si eu tot Touareg iti recomand, Mercedesul si BMW sunt masini scumpe la intretinere, oricum din cate vad bugetul tau de max 30.000 Euro sigur va fi una sh, deci automat asta presupune si unele costuri de intretinere un pic mai mari decat la o masina noua.

Link către comentariu

Touareg, dar numai 3.0 TDI. nici sa nu te gandesti la 2.5, fiindca e puturos si consuma tot cat 3.0 !

Link către comentariu

Sincer si eu ma gandeam ca Touareg-ul ar fi mai potrivit, dar deoarece tata e cu banul, el e si cu preferintele. Si din punctul asta de vedere ML-ul e primul. De aceea am si creat topicul pt ca nu stiu problemele ce pot aparea la ML si X5, si avantajele Touaregului in fata lor.

Stiu ca e forum vw dar sper sa aflu de aici informatiile de care am nevoie.

Link către comentariu

Nu sunt un fan Touareg dar e mult mai ieftin si mai usor de intretinut decat celalalte 2 masini si la banii pe care ii ai poti sa iti iei lejer din 2006 si cu multe optiuni !

Link către comentariu

despre generatia w163 dar sincer nu cred ca sunt mari diferente fata de w164:

-calitatea de fabricatie la ml este foarte slaba fata de ce te-ai astepta.

-vopseaua originala a inflorit pe plafon dupa 4 ani

-jantele au inflorit dupa 5 ani

-am ramas fara servodirectie pe serpentinele de la comarnic fara nici un avertisment, a sarit conducta din pompa

-traseele duzelor spalator sub orice critica (s-au desfacut si curgeau sub bord, pentru traseul spate acces zero, trebuia demontat tot bordul)

-paravantul de la trapa s-a rupt iremediabil (punctele de prindere pe caroserie)

-pielea sintetica de pe scaunul soferului s-a tocit/rupt in 2 ani

-placutele de frana costau ~25.000.000.

-oglinzile se furau non stop, fie cu totul fie doar geamurile, indiferent ca erau gravate sau nu, cost oglinzi complete 2500 euro (fara a fi heliomate)

etc.

in rest mergea bine :huh:

Modificat de mmneg
Link către comentariu

ML 400Cdi sau X5 e70, e53-ul e cam uratel

La e53 si e70 motorul diesel de 3l M57 este destul de reusit. Dintre problemele care le are ( nu numai E53 si E70 ci si alte modele echipate cu acest motor) ar cam fi:

-galeria de admisie se fisureaza (400 eur noua)

-clapete admisie absorbite in cilindrii ( aici nu stiu ce sa zic, altii au preferat sa schimbe motorul)

-pompe de medie presiune care pica la greu (cam 200e buc.)

-mai rar injectoare, turbina (300 inj. nou, 1200 turbina)

dar la banii pe care vrei sa-i investesti in achizitia masinii si eu m-as orienta la un Touareg

Link către comentariu

mmneg si calin78: multumesc de informatii. cam asta vreau sa aflu. masina va fi cumparata pana la inceputul lui iunie deci ma mai documentez si eu.

daca credeti ca ar fi si alte variante in banii astia, orice sugestie e binevenita :somnmare:

Link către comentariu

Avand in vedere care e bugetul mergi pe touareg dar minim 3.0tdi.Gasesti unul mai nou decat un x5 sau ml pe care le gasesti mult mai uzate la banii astia.

Link către comentariu

Nu stiu despre ML insa X5 nu prea e de teren. Suspensia pe X5 este ff rigida iar masina nu e dotata cu unele dotari necesare offroad. Touareg are reductor iar suspensia mai moale o face perfecta pt drum accidentat. Daca ar fi sa aleg iar acum pt off-teroad as alege clar Touareg insa numai motorul de 3.0 TDI.

Din punct de vedere al sportivitatii acestor masini X5 se detaseaza clar insa offroad nu face fata Toaregului. Motorul de 3.0 al BMW e net superior celui de VW insa interiorul lasa de dorit pe alocuri.

In final o sa fie o alegere in functie de confort si de utilizare insa presupun ca tatal tau va agrea mai mult Touaregul.

ML are motor mai slab parerea mea iar interiorul e cam invechit; ca si atitudine offroad nu am nici un feedback :blink:.

Link către comentariu

Pai pana acum, in ultimii 4 ani, a condus un L200 si acum un Navarra, ambele praf la capitolul confort, dar excelente in off-road. Numa in ARO cred ca e confortul mai slab decat in masinile astea :)

Trebuie sa incerc sa il duc un drive test cu touaregul poate asa sa isi faca o idee de ce poate masina. Apropo, touaregul nu are ceva suspensie pneumatica(sper ca asa ii zice)?

Link către comentariu

ML - pentru aspectul exterior; din ce am citit si pe alte forumuri insa pica tot felul de piese la greu iar motoarele nu sunt cine stie ce

X5 - pentru motorul 3.0 diesel care e extraordinar; masina insa nu se preteza la offroad

Touareg - este cel mai bun compromis; motorul 3.o TDI este ok, nu este foarte scumpa nici ca utilizare nici intretinere nici achizitionare (fata de celelalte doua)

Zici insa ca pana acum a mers cu L200 si Navarra... o sa-l cam doara sufletul cand da cu Touaregul de un bolovan; celelalte doua, mai ales L200 se preteaza mai bine la chinuri d-astea. Touareg e mai de strada, un drum sefundat, o aratura dar mai mult de atat deja e problematic, mai ales fara o preparare speciala.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Touareg V6TDI, eu cred se incadreaza perfect pentru necesitatile enumerate de tine, mai ales ca ai sanse mari sa il iei cu km. mai putini decit celelalte doua si conteaza mult asta.

BMW X5 daca nu mergi foarte mult in offroad.

ML pentru suspensia foarte confortabila.

Link către comentariu

Daca vrei strict din ce ai tu, Touareg e cel mai bun compromis intre capacitati reale de offroad (si ML le are, dar cu offroad pro in dotari), comportament pe asfalt si comfort.

Daca totusi vrea ML sa se fereasca de cele cu portbagajul electric, are obiceiul sa se strice des si e chinul de pe lume sa-l mai inchizi blocat.

Pe de alta parte la Nissan Xtrail si cel nou si modelul vechi sunt oferte incredibil de bune in perioada asta, si nici Xtrail nu e o masina de lepadat.

Link către comentariu

Din cele enumerate de tine, as alege noul X5 cu motorul 3.0d .. dar probabil ca nu ai cum sa-l gasesti la =>30 000 EUR asadar urmatorul clasat ar fi Touareg deoarece nici la ML nu poti sa te apropii de modelul nou (facelift) si trebuie sa il iei pe cel vechi care e cam trecut de prima tinerete si problemele ti le'au expus unii colegi.

As avea insa o intrebare putin OT : daca masina va fi 75 % folosita in oras de ce nu ia ceva PTR ORAS ? Adica .. e o achizitie de genul sa am offroad, vad eu daca mi-e sau nu utila. Ca si propunere tot din grup ar putea lua in considerare Allroad A6 modelul anterior .. e ok si in offroad si mai aduce un pic si a masina de oras .. parerea mea.

Razvan

Link către comentariu

ceva drive-test a facut cu ele? masina perfecta nu exista.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
tudor_ionutz

Dupa ce am crezut ca am reusit sa-l conving ca Touareg-ul e mai potrivit pt el., ieri a fost pana la Brasov si inapoi cu un ML 320CDI, modelu asta nou si numai ma suna in continuu sa imi zica ce extraordinara e masina :ninja: Plus ca cel al cui era masina i-a bagat in cap ca nu sunt scumpe reviziile si nu a schimbat nimic in aproape 2 ani de cand are masina.

Deocamdata, l-am convins(impreuna cu mama :) ) sa mai astepte. El vroia neaparat sa isi ia masina pana la inceputul lunii iunie, dar vazand ce se duc in cap preturile la masini, eu cred ca e timp de studiat.

Link către comentariu

tudor_ionut si eu sunt de parere cu ce spune Razvanyke.e o masina mai potrivita si pt oras si pt offroad.

daca nu ai place audi si eu zic sa mergi pe touareg.

Link către comentariu

Mercedes ML 320 :angry: e cel mai jmeker :drunken: nu se compara cu touareg ul. clar. daca te hotarasti la ML , sa iti iei dupa 2006 , celelalte nici mie nu mi au placut :angry:

iar daca te gandesti la bani , si la costuri , nu stiu ce sa zic , dar ML ul merita banii 100%

Link către comentariu

Personal as recomanda in urmatoarea ordine: ML 320 CDI, Touareg 3.0 TDI, X5 3.0 d. Noul ML, in opinia mea este o masina superba din toate punctele de vedere. Finisaje de exceptie, motor rafinat, vioi, cutia automata 7G Tronic, plus acea senzatie care ti-o lasa orice Mercedes cu care ai fost, care este una mai aparte fata de restul marcilor. Touaregul este o masina corecta ca si pret si performante, iar X5-ul, ca si oricare alt BMW, are acel interior saracacios, parca lipsit de inspiratie cand a fost construit, si in acelasi stil ca si acum 20 de ani.

Link către comentariu

Land Rover Discovery...simplu

niciuna enumerata de tine in titlul topicului nu e masina de teren...

Link către comentariu

Dar ceva mai mic? Tiguan, X3, GLK?

Link către comentariu

Personal as recomanda in urmatoarea ordine: ML 320 CDI, Touareg 3.0 TDI, X5 3.0 d. Noul ML, in opinia mea este o masina superba din toate punctele de vedere. Finisaje de exceptie, motor rafinat, vioi, cutia automata 7G Tronic, plus acea senzatie care ti-o lasa orice Mercedes cu care ai fost, care este una mai aparte fata de restul marcilor. Touaregul este o masina corecta ca si pret si performante, iar X5-ul, ca si oricare alt BMW, are acel interior saracacios, parca lipsit de inspiratie cand a fost construit, si in acelasi stil ca si acum 20 de ani.

Bmw X5 saracacios inauntru? Ai fost cumva in ultimu X5 sa vezi ce interior are? Cum poti sa zici ca e de acuma 20 de ani? Eu zic ca X5ul este peste mergedes ML. Intradevar cutia 7G de la ML e multi mai buna de decat cutia automata de pe X5 dar in rest ca design interior si exterior X5 e peste. Parerea mea.

Link către comentariu

Acuma am citit un articol in AUTOBILD. intre Touareg, X5, ML, PORSCHE, Q7. Toate motorizari V6 diesel. Clasificarea a fost urmatoarea:

1) X5

2) Q7

3) ML

4) PORSCHE

5) TOUAREG (Totusi a luat locul 1 cand a venit vorba de raportul pret/performanta)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!