Jump to content

Golf V 1.6

Eve

Postare recomandată

Multumesc frumos..stiu ca ar fi aratat mai fain cu folii mai inchise pe fata..dar daca atat vrea statul..atat sa fie :rolleyes:

Si golful tau e foarte frumos..l-am vazut pe strada mea o data..si la Era acum, sambata (sau duminica)..daca nu ma insel

Link către comentariu
  • 1 year later...

O noua mica modificare- urmare a postului colegului nostru im.guzu (fost angel eye) "How to / DIY : Lumini marsarier stanga-dreapta & aprindere completa stop frana". Am considerat util stopul de ceata, asa ca m-am limitat doar la a incerca sa aprind cerculetul integral atunci cand e actionata frana.

Rezultatul:

dsc00208e.jpg

Probabil ati observat lipsa "triplelor interioare". Urmeaza leduri in cercurile respective- pe pozitie. Revin cu foto dupa ce reusesc sa comand ledurile si sa fac montajul.

Modificat de Eve
Link către comentariu

Probabil ati observat lipsa "triplelor interioare". Urmeaza leduri in cercurile respective- pe pozitie. Revin cu foto dupa ce reusesc sa comand ledurile si sa fac montajul.

Sa dai detalii!

Vreau si eu!

Link către comentariu
  • 2 weeks later...
Publicat (modificat)

Dupa cateva zile de asteptare, iata ca au venit si ledurile. Inca nu am reusit sa le pun pe masina- am facut doar montajul pe triple. De fapt ce trebuie sa mai fac nu e decat sa le conectez la semnalul de pozitie de pe masina.

Am dat cate 20 de gauri de 5mm pe fiecare tripla:

IMG_0447.jpg

A fost destul de dificil sa trasez gaurile- daca as fi fost desenator, sigur ieseau mai bine. Apoi am pus ledurile in paralel:

IMG_0435.jpg

A urmat lipirea rezistentelor de limitare pe fiecare led in parte. Am facut toate lipiturile si urmeaza sa aplic un strat izolator peste intregul montaj (silicon sau ceva asemanator). Aseara am facut un test (cu un generator variabil de tensiune). Rezultatul:

IMG_0440.jpg

Semnalul il voi lua din tripla fixa. Rezistentele au fost dimensionate pentru o tensiune de 5V (am montat un regulator de tensiune de 5V pe iesirea de pozitie). Cand e aprinsa doar pozitia, ledurile sunt alimentate la 3V, iar cand e apasata si frana, ele vor fi alimentate la 5V (automat se vor aprinde mai intens). Nu intentionasem acest comportament, dar imi pare foarte in regula. In seara asta incerc sa fac montajul final si sa instalez totul pe masina.

Presupun ca sunteti curiosi cum arata, dar credeti-ma ca eu sunt si mai si ;).

Ambele triple (in cea din stanga cred ca am ratacit vreo 2 leduri diferite- trebuie sa le schimb).

IMG_0445.jpg

Revin cu poze. :icon_thumleft:

L.E. Daca aveti intrebari in ce priveste intregul proces, simititi-va liberi sa intrebati.

Modificat de Eve
Link către comentariu

Una singura, scurta: de ce lipesti silicon peste montaj?

Daca ti se arde un led....

Link către comentariu

O chestie ar fi ca oglinda becului de ceata/ marsarier (care se monteaza in 3 suruburi, peste leduri) e conductor electric si ar face mari minuni acolo.

Ideea e ca tot montajul sa fie izolat, iar daca se arde un bec, siliconul nu e greu de indepartat- e moale.

Link către comentariu
lucian_90tud

Fa poze cu intrega masina ca sunt curios cum se vede :D

Link către comentariu

Asa cum am promis, revin cu pozele :icon_bounce:

A durat ceva intreaga operatiune (2 nopti am dat stingerea la 2-3)- dar aproape ca a meritat.

Asa arata spatele acum (pozitii):

DSC00015.JPG

Pozitii + frana:

DSC00017.JPG

Din pacate arata ceva mai bine in poze decat in realitate (in fotografii nu se observa asa bine diferenta de nuanta intre leduri si becuri)- asadar cred ca urmeaza un update si la triplele "fixe". Oricum, in linii mari sunt multumit de cum arata.

O alta chestie ce o aveam in minte erau pozitii fata US. Tot aseara am fost pe la un prieten si m-a ajutat. Rezultatul:

DSC00011.JPG

Detaliu:

DSC00008.JPG

Ledurile pe pozitia fara sunt smd (13 bucati pe bec).

Planuri pe viitorul apropiat: leduri albe pentru numar.

Planuri pe viitorul semi-indepartat: difuzoare pentru spate :icon_cool:

Azi vreau sa o spal si sa fac poze pe semi-intuneric (am mai facut o modificare micuta).

Link către comentariu

Frumoasa masina, la cat mai multi km fara probleme :D

Interesanta modificarea cu led-urile cu mica precizare ca si pe pozitii parca ar fi frana, era fain rau daca se vedeau cele din exterior ca cele de pe haion si sa se aprinda alte leduri intre pozitii (nu stiu daca ai inteles). Modificarea este una foarte complicata si nu cred ca merita, a fost doar o parere :P

Link către comentariu

Cred ca am inteles jumatate din sugestia ta :icon_cheesygrin: : ma tem ca urmatoarea parte nu am prins-o foarte bine: " sa se aprinda alte leduri intre pozitii".

Link către comentariu

Revin cu pozele promise (nu am putut edita postul precedent):

IMG_0463.jpg

IMG_0465.jpg

IMG_0466.jpg

IMG_0464.jpg

Link către comentariu
  • 1 month later...

foarte frumoasa masina :) insa imi poti spune si mie te rog ce becuri ai la pozitii? ca eu am schimbat vreo 3 perechi de becuri cu smd,deoarece imi nu luminau constant si palpaiau, la un moment dat stingandu-se.

Link către comentariu

@Sica, @cip12cip12

Multumesc pentru aprecieri. A fost intr-adevar ceva munca. Bine ca a meritat :)

@Sica- in privat :)

Link către comentariu
  • 10 months later...

Si iata ca Golfuletul a implinit 4 ani (in posesia mea).  :D

N-am putut sa stau linistit si i-am mai cumparat una, alta. 

Am primit cadou un DVD player 2DIN Audiovox VME 9122 TS. M-a incantat faptul ca e mai puternic (4x50W fata de 4x20W ai lui RCD300) si ca pot reda linistit fisiere mp3. La vechiul RCD300 imi facusem un aux-in, dar toate comenzile de control se faceau din player/telefon/ce o fi fost.

Cam asa arata playerul: 

2492407.jpg

Am intampinat ceva probleme cu montarea lui- de fapt problema persista- nu am gasit o rama ca sa pot masca golul din juru-i. Revin cu o poza din interior. Am gasit pe net o astfel de masca, dar dimensiunile interioare sunt 182x114, in timp ce playerul n-are decat 170x96. Daca a mai schimbat cineva playerul si a gasit usor masca, va rog sa ma informati.

Apoi, daca tot are 4 iesiri de 50W (are mai multe de fapt...), am zis sa pun difuzoare si pe spate. Am ales varianta usoara, de a monta difuzoarele pe hayon. Inca nu le-am fixat- weekendul asta ar trebui sa imi ajunga. Deocamdata am tras firele prin praguri.

Un alt capitol la care masina nu statea foarte bine era iluminatul. Asa ca mi-am cumparat faruri noi, in ideea de a monta o instalatie xenon. Am ales Depo Gti Look.

set-faruri-xenon-vw-golf-v-gti-look-faru

Undeva pe la mijlocul lui martie au ajuns farurile si imediat le-am si montat. La inceput nu mi-am comandat si instalatie xenon- am mers cu vechile halogene. Am urmarit un DIY de pe forum pentru a regla faurile si ma declar multumit de rezultat.

Cateva fotografii cu farurile montate pe masina, cu becuri traditionale:

img02462d.th.jpg  img0244bu.th.jpg  img02412w.th.jpg  img02402.th.jpg  img0238ms.th.jpg  

img0234rg.th.jpg  img02312.th.jpg

Pentru montarea instalatiei de xenon am avut ambitia sa nu mai demontez farurile, dar m-a costat mult :)

E migaloasa fixarea becului, tinand cont ca trebuie scoasa "siguranta" metalica, pus becul in soclu, dupa care fixata iar siguranta pe dupa firul becului. Dar am avut ambitie si am reusit intr-o ora, doua (cu pauze, bineinteles). 

Sunt foarte multumit de iluminarea pe timp de noapte acum. Am incercat sa uploadez un clip, dar n-am reusit. 

Poate imi iese odata cu pozele cu becurile xenon montate. Apropo de instalatia xenon, am optat pentru 55W, 4300k.

Sunt aproape in legalitate- imi lipseste auto-leveling.

Voi reveni asadar cu noi fotografii- faruri+player.

Modificat de Eve
Link către comentariu

Felicitari pentru upgrade-uri!

Arata mult mai bine cu farurile cu lupa, e bine ca ai mers si pe culoarea de fabrica la xenon.

Link către comentariu

Multumesc frumos pentru aprecieri. 

@cogdao- Am citit multe review-uri legate de temperatura culorii si am vazut destul de multi tipi care se plangeau ca nu vad mare lucru pe ploaie cu 6000k (sa nu vorbim de temperaturi mai mari). Plus ca e mai odihnitoare si nici nu ies prea mult in evidenta (ceea ce e bine :D ).

Aaaa...intre timp, batranul Golf a ajuns la respectabilul rulaj de...

img0106qc.th.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!