Jump to content

Sunet la roata-motor?


RRS
 Share

Postare recomandată

Sunetul: ca si lovitura inceata cu un furtun de cauciuc intr-o canistra goala de tabla... asa suna.

Se intampla mai ales la mersul cu 15-20kmh (acolo suna destul de regulat, de cateva ori), cand calc ambreiajul si apas pedala de frana, cand las ambreiajul si calc acceleratia... nu se intampla tot timpul, asta ma contrariaza. pare a veni din zona dintre roata si pedalier...

Bielete, bucse, discuri frana schimbate de 10 000 km, am tras cu mana de bielete, nu se misca, sistemul de franare impecabil, directia ok... la viteze mai mari NU se aude.

Ce poate fi? volant?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vezi daca nu cumva se aude doar dupa ce ai mers mai mult timp cu masina si motorul si ambreiajul sunt incalzite bine si vezi daca nu cumva se aude si pe loc dupa ce l-ai auzit in mers. adica opresti motorul, deschizi geamul si incepi sa apesi pedale sa vezi daca se aude zgomotul. daca se aude, inseamna ca ai vreo parghie la ambreiaj oxidata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce poate fi? volant?

Posibil sa fi gasit singur raspunsul. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe loc nu se aude... si nici cu motorul rece nu prea.

volant parca are si alte simptome...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost la elevator in service, se pare ca bieletele antiruliu sunt cam duse - test cu mana (dupa 11 000km), burudful cap planetara dreapta are o mica fisura, se scurge incet vaselina... am fost si pe drum cu macadam, zicea mecanicul ca nu opare sa fie sunetul de la bielete, si sa il lasam sa se agraveze :D

Alt mecanic spunea ca dupa ce schimb bieletele nu se va mai auzi...

Costuri estimate 240 lei bieletele lemforder cu manoepra mica - 20 lei pt ambele, si in jur de 50-60 lei burduful cu manopera ajungem cu totul in 330 lei.

Sper sa dispara zgomotul...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rares, ce burduf iti schimba astia cu 30 Ron manopera? Si la dacie cred ca burduful te costa cca 50-80Ron... trebuie desfacuta planetara, corect ar fi sa ti-o scoata de la cutie si de la roata. Se schimba piulitele de la amortizor si planerara, cea de la bieleta , se refac unghiurile... cum sa faci toate astea in 30Ron???

Vezi sa iti inlocuiasca vaselina - burduful vine cu vaselina la punga. Si nu sta prea mult, ca se duce capul de planetara.

Fugi de burdufele cu zip (alea care se clipseaza - sunt speciale pt reparatie) pt ca nu tin si se rup imediat. Fugi si de cei ce imbraca burduful peste capul planetarei... nu am vazut sa tina prea mult nici alea...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buruduful e in jur de 50 de lei, doar... chiar si pe autokarma.

o sa ii intreb cum fac sa il inlocuiasca... stiu ca trebuie curatat pe acolo... si mai sper ca nu s-a dus capul de planetara deja. Stiu ca in kitul cu care vine burduful sunt colierele si piulitele, vaselina aia mai speciala.

E clar, daca se da jos planetara, se refac unghiurile, insa cred ca se trage peste buruduful... de ce nu o fi bine asa? oricum imi dau garantie pe ele.

In serviceul ala lucreaza dupa program mecanicii de la reprezentanta Skoda....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Burudful nu avea nimic... am schimbat bieletele, lemforder, nu mai bate nimic... cu geometrie-directia am dat 310 lei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mama ce preturi... tu esti sigur ca nu le faci marketing alora? :Driver: Cat o fi ora de manopera de a costat inlocuirea bieletelor 20-30Ron si geometria 60?

Trebuie sa fac geometria la Octi I si fara 150Ron nu scap. Si nu merg la reprezentanta...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta e pretul... :blink: Daca vrei iti scanez factura si ti-o trimit pe email :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rares, oare nu pentru ca is prea ieftine si piese (calitate indoielnica) si manopera (aia invata pe tine) schimbi bucsaraie la 10.000 km?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sebi, de auzit zgomote la masina, am auzit... bieletele inlocuite le-ai vazut mai sus in poza... erau praf si pulbere. Acum, asa cum ti-am zis ieiri in parcare, am indoieli privitoare la schimbul de bielete facut de autofyg in octombrie, bieletele uzate nu le-am avut in portbagaj, doar discurile de frana vechi, placutele spate - cele fata aveau mai putin de jumate uzura, deci...mecanicul le-a vandut cuiva :)

Despre service-ul ultim accesat, sunt de mult pe piata, si repara si masini scumpe, au aparatura moderna si noua; unul dintre mecanicii de acolo are o experienta de vreo 30 de ani in domeniu (intamplator il cunosc), iar pentru a regla directia - asistat de un soft de PC, si a schimba bieletele sau bucsele nu e neaparat nevoie de experienta foarte mare - fiind considerate operatiuni usoare.

Am primit de la 2 serviceuri preturi:

bielete antiruliu Lemforder 120 recte 110 lei, manopera 20 lei/buc, recte 23 lei pt ambele.

La primul service mi-au zis ca e piscat burduful si trebuie schimbat, la al doilea l-au curatat bine si mi-au aratat ca nu are nimic, probabil ca vaselina cursa pe el era de la burduful bieletei antiruliu, puscat.... oricum, mi-au spus ca daca nu ii cred, sa verific sub masina zilnic daca nu a curs ceva, sa dau cu mana pe burduf sa vad si sa ma uit pe interior, la janta.

Daca ar fi puscat burduful, ar incepe sa caraie si capul de planetara.

Pretul mic al manoperei e reflectat de faptul ca e concurenta, au regia (cheltuielile) mai mici decat altii.

Calitatea pieselor nu e discutabila, au venit in ambalaj original de producator, de la aceeasi distribuitori care livreaza la toate serviceurile din oras. Garantie 12 luni.

Am stat langa masina tot timpul, un mare avantaj, si mi-au explicat ce si de ce fac...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...
unbreakable

Salut,

Eu am acum aproape 45 000 km cu Octavia 2, ce-i drept majoritatea facuti afara pe autostrazi, dar la elementele de articulatie/directie nu am umblat pana acum. Ceea ce vreau sa mentionez este ca mi se pare destul de ciudat sa ai zgomote la 11000 km. Anul trecut prin iunie sau iulie am luat si eu un canal lasat de mi s-a deschis usa de la torpedo, dar dupa ce am fost la service in afara de o galma in cauciuc nu au gasit nimic si pot sa merg si fara maini pe volan daca e dreapta autostrada.

Cheers, drive safe :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina lui RIon nu cred ca mai are 11.000 km de mult timp ;), au trecut 11.000 km de cand si-a schimbat bieletele anul trecut, sper ca nu am gresit cu ceva :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

n-ai gresit, masina are peste 105000km si doar bieletele erau trecute de 11000km. Dar acum nu mai are probleme.

Modificat de cgadalean
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa e, am 109 000 deja :blah_:

Bieletele originale au tinut mai bine de 90 000km. Alea moog doar 11 000 au tinut, de fapt vreo 10 000, ca 1000 am facut cu ele asa... graba unui drum de Bucuresti...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am fost la service sa-mi regleze unghiurile si mecanicii au constatat ca trebuie sa imi schimb bucsele. Am doar 50.000 km , lucru care i-a cam mirat , spunand ca nu e voie sa se sparga asa repede. E drept ca nici fisura nu e mare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu le-am schimbat devreme in jur de 30 sau 35 de mii de km am schimbat bucsele d ela brate , una era rupta si facuta praf.

Bieletele care le-a schimbat rion nu suunt scumpe deloc , daca a dat pe manopera cum ai zis tu pisicuta, 30 x2 si 60 pe geometrie rezulta ca a dat pe o bieleta undeva la 110 ron e mult?

Si sunt printre cele mai bune daca nu cele mai bune lemforder...

Nu trebuie sa se mire nimeni ca am schimbat la 35 sau 50 de mii de km bucsele daca aia sunt facuti in 3 ani sau mai stiu eu cat.

Pe anumite drumuri nu au cum sa tina nici 10 mii de km , mai ales daca masina face zilnic orasul, cum e a mea de ex si afara iasa o data la 3 luni max

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am banuiala ca mi s-au rupt de la drumurile rele facute in oras si la munte mai ales acum pe iarna, cand am circulat si in zone mai prost asfaltate. Dar MIRAREA celor de la service a fost asa de mare, incat ma gandeam ca e ceva f rau faptul ca mi s-au dus bucse :) le .

Modificat de bubu26
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare tuturor. Ma alatur si eu celor cu zgomote la roata.

Problema mea se manifesta in felul urmator: Se aude un huruit (in genul celui de rulement roata stricat) doar ca este discontinuu de gen hur ... hur ... hur. Se aude si la viteze mici, si la viteze mari. Pt vitezele mici trebuie sa fii destul de atent, dar de la 80 km/h in sus se aude fara probleme. Se aude parca mai accentuat in curbe indiferent de directie. Parca se simte si o vibratie fina in pedalier, dar nu sunt foarte sigur.

Am exclus rulmentii datorita zgomotului discontinuu. Am exclus de asemenea si capetele de planetara pt ca nu fac nici un fel de zgomote la pornirea de pe loc cu rotile intoarse max.

Intr-una din zile am avut curiozitatea si am ridicat masina pe cric, am pornit-o si se aude un zgomot destul de fin, de la ambele roti, dar nu-mi dau seama daca este acelasi zgomot sau e doar un zgomot normal din cauza motorului nu tocmai silentios. In schimb am observat ca rotile nu sunt perfect rotunde ci parca un pic ovalizate. Am pus zgomotul asta pe seama unor rezonante dubioase din cauza rotilor deformate.

Recent, am pus rotile de pe un Golf V pe masina si am dat o tura. Zgomotul persista, deci nu e de la roti. Nici cealalta persoana nu a sesizat nici un zgomot cu rotile mele.

Care credeti ca este problma ? Peste aprox 3000 km am sa merg la revizie (am 37 000 km acum si fac reviziile la fiecare 10 000 km) si vreau sa stiu ce sa le spun mecanicilor de acolo.

Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

a intrat o pietricica intre disc si scutul ala de tabla din spatele discului, cel mai probabil... e descrisa pe undeva problema... dai jos roata, si ,,cracanezi" cat poti scutul de tabla, va cadea...oricum cade in 5-6 km :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

procentul e prea mic sa fie bagat in seama :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

barcea_mare

o fi prea mic procentul, dar de ce tocmai mie :icon_thumright:

ca eu din ce am citit pe forum am zis prima oara lasa ca o sa pice pana maine...pe urma o mai las o zi, inca una si in a 3-a seara n-am mai rezistat :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Frati de suferintza! Am si eu un zgomot intermitent de parca ai lovi cu ciocanul in cauciuc, zgomot care se aude de pe la 30km/h si dispare pe la 45-50km/h. Nu am absolut nici o vibratie in volan, zgomotul persista indiferent daca sunt intr-o treapta de viteza sau nu. Deci pe la 30km/h incepe sa se auda, creste cadenta in functie de viteza dupa care dispare dupa 45-50km/h.

M-am pricopsit cu el in concediul din anul trecut cand am fost la Baia Mare si am bagat masina pe multe drumuri de munte (pt a vizita obiective turistice).

Masina are ~33000km, la revizia de 30000km nu am raportat sunetul fiindca eram ferm convins ca e de la cauciucul stanga fata deaorece un "deshtept" de la o vulcanizare a zis ca nu a putut scoate un cui si ca la impins inauntru si a bagat siret (sa dovedit ca cuiul era tot in cauciuc iar gaura data cu sula ca sa bage siretul a rupt sarma intalnita in cale). Am facut revizia de 30000km, dupa care am schimbat si cauciucul cu unul nou (bineinteles ca l-am schimbat si pe cel de pe dreapta) si surpriza! Sunetul a revenit! Am observat ca sunteul dispare daca umbli la roti (ridicare pe cric) dar reapare relativ repede.

Am facut si ITP de 2 ani la dealerul de unde am luat-o si mia descoperit ca bieleta antiruliu de pe dreapta este un pic slaba! Aceasta bieleta sa fie oare de vina?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!