Jump to content

Reparare inchidere/deschidere hayon Octavia 1

tonic
 Share

Postare recomandată

http://vwforum.ro/index.php?showto...mp;#entry977008

oare la o skoda octavia 1 break este la fel? acest comutator din manerul de deschidere a hayonului poate sa faca sa nu mai mearga din cand in cand incuierea hayonului prin inchiderea centralizata? mecanic cu cheia pot sa il incui si descui, insa prin inchiderea centralizata cateodata nu functioneaza, sau mai bine zis cateodata a inceput doar sa descuie, dar de incuiat trebuie sa incui cu cheia, am observat ca nu vine curent pe unul din fire de la motorasul/actuator sau cum se cheama

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

se pare ca este diferit de ceea ce am vazut in pozele puse mai sus. am facut si eu doua poze, prima cu locul din partea de sus a hayonului in spatele lampii centrale de stop (se vede ca acolo nu sunt contactori), iar a doua cu zona mecanismului de inchidere/incuiere a hayonului. Poate cineva sa imi indice in poza a doua ce trebui sa verific. mentionez ca am desfacut actuatorul (cel alb in poza) si motorasul sa invarte pus direct la 12V. Nu am sesizat sa aibe vreun arculet inauntru care sa fie rupot sau sarit sau ceva, parca nu are deloc. practic actuatorul nu primeste curent pe unul din fire. firul are continuitate pana spre fata sub bord 9mai departe nu am reusit sa verific ca nu stiu unde se duce firul. Am lumina in portbagaj care functioneaza normal, pot incuia si descuia din cheie.

post-426-1238937406_thumb.jpg

post-426-1238937418_thumb.jpg

Link către comentariu

MasinaPoporului

In principiu e cam asemanator,difera doar tija ce actioneaza.Nu este vorba de un arculet ci de un arc elicoidal(o tabla in forma de spirala) care ajuta la tragerea inapoi a tijei actuatorului.Daca pana la bord u ai continuitate atunci problema vine de la modulul de comfort(AL_Bundy corecteaza-ma daca nu e asa).Lumina ai in portbagaj dar indicator in bord se aprinde ca ai portbagajul deschis?Poti incerca tehnica spusa de AL_Bundy prin punerea pe direct a firelor ce intra in switchul broastei.

Link către comentariu

In principiu e cam asemanator,difera doar tija ce actioneaza.Nu este vorba de un arculet ci de un arc elicoidal(o tabla in forma de spirala) care ajuta la tragerea inapoi a tijei actuatorului.Daca pana la bord u ai continuitate atunci problema vine de la modulul de comfort(AL_Bundy corecteaza-ma daca nu e asa).Lumina ai in portbagaj dar indicator in bord se aprinde ca ai portbagajul deschis?Poti incerca tehnica spusa de AL_Bundy prin punerea pe direct a firelor ce intra in switchul broastei.

multumesc. am o mica nedumerire, care este switchul broastei. in poza de mai jos eu am identificat si indicat cu sageti si numere 3 switchuri.

1. un switch actionat de invartirea butucului cheii. aici vin cred 3 fire electrice

2. firele care actioneaza actuatorul. aici vin 2 fire electrice 9pe unul din ele nu prea vine curent.

3. un switch (cred) care este jos la broasca efectiva (banuiesc ca despre asta este vorba?????) si care stinge si aprinde lumina din portbagaj. aici vin 2 fire electrice...nu retin acum daca masina are martor la bord sau nu. oricum lumina din portbagaj se stinge si se aprinde corect, ceea ce imi zice ca switchul acesta functioneaza

la care dintre ele sa pun in direct firele, banuiesc ca la 3, pt ca la 2 in nici un caz iar la unul am 3 fire, deci....

si daca le pun in direct ce trebuie sa constat dupa ce le-am pus in direct?

inca ceva. daca ar fi vreo defectiune la modului de confort nu ar trebui sa apara vreo eroare la vagcom? mie nu imi apare absolut nici o eroare.

post-426-1239001465_thumb.jpg

Modificat de tonic
Link către comentariu

MasinaPoporului

Ar fi trebuit sa ai ceva de genu unde intra 3 fire.Daca nu ai astfel de broasca si ai altfel si iti intra tot 3 fire poti sa pui pe direct cele 2 din extremitatile mufei.Daca ai 2 fire nu mai poti pune nimica pe direct ca nu are rost.

2dvl8i9.jpg

Eu zic sa incerci si astfel: ai 2 fire care se duc in clapeta de deschidere...verifica daca ai curent pe acele fire(este vb de un curent de 2-3 secunde) pentru ca acea clapeta inchide circuitul si ii da curent actuatorului.Daca nu ai curent problema e fie de la modulul de comfort fie de la vre-un switch din vreo broasca(la golful celalalt al familiei nici eu nu pot sa deschid haionul din clapeta ci doar din cheie si nici broasca la sofer nu merge sa incui sau sa descui ci doar din alarma). :icon_thumleft:

Link către comentariu

Eu zic sa incerci si astfel: ai 2 fire care se duc in clapeta de deschidere...verifica daca ai curent pe acele fire(este vb de un curent de 2-3 secunde) pentru ca acea clapeta inchide circuitul si ii da curent actuatorului.Daca nu ai curent problema e fie de la modulul de comfort fie de la vre-un switch din vreo broasca(la golful celalalt al familiei nici eu nu pot sa deschid haionul din clapeta ci doar din cheie si nici broasca la sofer nu merge sa incui sau sa descui ci doar din alarma). :)

eu nu am observat sa am fire care duc la clapeta de deschidere a hayonului (din exterior). am 3 fire in poza notate cu sageata verde nr. 1 si acre duc la un switch care este actionat de invartirea butucului cheii ba intr-un sens ba in celalalt.

o sa ma mai uit odata si la firele care duc la broasca, dar acolo sunt doar 2 parca si oricum lumina in portbagaj functioneaza normal.

Link către comentariu

MasinaPoporului

Deja ne-am incurcat...u ai la Octavia 1 clapeta cu "amprenta" pe care doar o atingi si se deschide sau e ca la hatchback tragand de maner?

Link către comentariu

nu s-a lovit nimeni de problema inchiderii centralizate a hayonului de break octavia 1? O rezolvare ceva?

rog moderatorul care a mutat postarile mele din locul in care se discuta sa aduca si pozele care le pusesem eu ...ca nu le mai gasesc. multumesc

oare de ce nu mi-a aparut ce am scris acum 30 de secunde?

rog pe moderatorul care mi-a mutat postarile de unde le aveam si deja ma lamurisera partial colegii de forum sa imi mute aici si pozele pe care le pusesem, ca nu le mai gasesc.

nu stie nimeni rezolvarea, nu s-a lovit nimeni de aceasta problema la O1?

Link către comentariu

• 3 weeks later...
Deja ne-am incurcat...u ai la Octavia 1 clapeta cu "amprenta" pe care doar o atingi si se deschide sau e ca la hatchback tragand de maner?

trag de un maner ascuns sub plasticul ala de culoarea masinii, trag in sus si se deschide portbagajul....pare afi ceva mecanic

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!