Jump to content

Rulota usoar 5-600 kg

Costasd
 Share

Postare recomandată

Saluatare.

Vreau sa-mi iau o rulota. In primul rand tre sa-mi pun carlig dar o rezolv eu cumva. In al doilea rand as vrea sa intreb daca are cineva rulota cu golf3 si daca da ce probleme a avut. Eventual ceva sugestii la carlig sau orice alta sugestie legata de rulote + golf3.

Golfuletul meu face acus 300.000 km dar motorul e in vana inca as zice si sper sa n-am probleme cu tractarea ei.

Multam.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu stiu ca o masina normala (berlina/variant) poate tracta intre 600-800kg, daca rulota nu are sistem de franare propriu si 1000-1200kg, daca rulota are sistem de franare propriu. Nu vad niciun motiv pentru care masina ta nu ar putea sa duca o rulota usoara, insa ai mare grija la montarea carligului sa nu ai surprize pe drum.

In talonul masinii ce sarcina scrie ca poate tracta masina?

Bafta!

Link către comentariu

insa ai mare grija la montarea carligului sa nu ai surprize pe drum.

In talonul masinii ce sarcina scrie ca poate tracta masina?

Bafta!

Carligul o sa iau unu omologat. In talon scrie 500 kg fara dispozotiv de franare.

Cea pe care vreau sa o iau stiu ca are sistem de franare si are undeva la 500 kg. Sa vedem.

Multam

Modificat de Costasd
Link către comentariu

• 3 months later...

si pe mine ma intereseaza treaba asta cu rulota....poate ne mai gasim la intalnirea de forum sau poate imi scrii aici despre toata "afacerea" asta: preturi, taxe, proceduri..... :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Am carat eu vreo 20 de km o rulota de asta usoara si sincer motorasul meu de 1.6 s-a cam chinuit. In drum drept nu a avut nici o problema,doar la dealuri se simtea mai fortat.

Link către comentariu

Am carat eu vreo 20 de km o rulota de asta usoara si sincer motorasul meu de 1.6 s-a cam chinuit. In drum drept nu a avut nici o problema,doar la dealuri se simtea mai fortat.

E normal sa se simta la deal. Al meu are 90 cai si ar trebui sa mearga fara probleme.

Link către comentariu

Montarea carligului si a prizei nu trebuie sa fie o problema, oricum rulotele sunt echilibrate si greutatea proprie sta pe axa proprie (ce bine suna), carligul practic preia doar sarcinile rezultate din balans.

Consumul va creste semnificativ, nu atat din cauza greutatii, cat datorita modificarii aerodinamicii masinii.

In tineretea mea zbuciumata, cand mai umblam aiurea prin tzara, trageam cu Audi 80 de 90 de cai o remorca ff. usoara + motocicleta pe remorca + diverse accesorii (scule, carburanti) si consumul sarea scurt de la 7% la 9% (extraurban). Nu mai spun ca simteam in pedala cum nu mai trage motorul, cand acceleram de la 100km/h in sus, parca urcam la deal.

Trebuie condus mai incet si foarte atent, rulota intra usor in balans, se rastoarna si te trage dupa ea.

Link către comentariu

pai tu ai motorul tdi care un cuplu mult mai mare ca benzinarul deci ar trebui sa o traga fara prea mari probleme :lol:

numai bine

Link către comentariu

Poti sa pui rulota linistit ! Am acelasi motor ca al tau si trage foarte bine , se simte foarte putin. Am facut cam 350 Km cu ea si m-am dus si cu 130 km/h si s-a comportat foarte bine. Bafta !!!

post-31871-1249370568_thumb.jpg

Link către comentariu

Am un prieten cu tdi de 90cp cred, e drept golf 4 break, care aduce barci din belgia (aproximativ 3000km din cate spunea) si nu stiu sa fi adus barca sub 700kg, la ultimul drum spunea ca l-au cantarit in Ungaria si avea 3.4 tone, masina+peridoc cu 2 osii+barca. Stiu ca singurul lucru care l-a cam lasat a fost ambreiajul, e drept..are cam 100.000 de km cu ambreiajul asta si multe drumuri la activ. Deci presupun ca o remorca usoara ar duce-o fara probleme masina ta. Un fapt care cred ca trebuie mentionat, prietenul foloseste pe spate numai cauciucuri sh, pentru ca la un drum de belgia, din ce spune el, toaca destul de mult cauciucurile de pe spate datorita balansului indus de remorca.

Modificat de delfinasul
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Daca asta poate sunt convins ca si golfurile se descurca :P

post-30655-1251022267_thumb.jpg

Link către comentariu

este un forum cu si despre rulote. sigur gasesti acolo raspuns. clubrv.ro.

daca motorul tau are 90 cai si cuplul cred ca undeva pe la 200nm ,sigur nu ai probleme cu rulota ce vrei sa o agati la carlig.rulotele toate sunt dotate cu dispozitiv de franare.asa ca e valabila greutatea de la dispozitiv de franare din certificat.

Link către comentariu

• 6 months later...

Are cineva schema de montare a carligului si monatajului electric pentru golf 3 ? sau un link cu poze ar fi ideal.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!