Jump to content

Trosnesc geamurile

cipi2ooo
 Share

Postare recomandată

Ca si la Peugeotu 206 pe care l-am detinut in trecut si la Seatul Ibiza trosnesc geamurile cand le inchid si le deschid.Sa fie macaralele de vina.Mai au un pic si se strica.Mai are careva problema asta. :unsure:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine s-a rupt macaraua din spate stanga :unsure: :D

De fapt manerul cu care se deschide geamul si a trebuit schimbat tot mecanismul (macaraua). Era defect de fabricatie. ..... Tin sa mentionez ca la aceasta afacere am vazut ce magari sunt cei de la po ro.... Multam Metrotha

Dar de trosnit nu trosneste nici un geam la masina (La casa da :D )

Link către comentariu

Zorro Classic

Ce fel de trosnet? E insotit si de mici intreruperi cand ridici/cobori geamul?

Chestia asta cu troznitul poate veni, pentru macarale (manuale, logic) de la faptul ca sa rupt un dinte dintr-un angrenaj sau sa slabit angrenajul si nu se mai pasuiesc. Pana nu vezi, greu de precizat. Daca trozneste geamul in sine, e vreo tensiune in el, e ceva deformat sau slabit. Apropo, ai avut usa cu pricina lovita vreodata?

Link către comentariu

Trosnesc doar geamurile din fata(cele electrice)acelasi trosnet ca la peugeot.Se ridica si se lasa perfect fara intreruperi.Trosnetu este ceva intre taiera unui geam cu diamantu si lovirea geamului cu un obiect metalic mic.Poate nu sunt prea explicit dar mie asta-mi inspira.De lovit nu cred ca au fost lovite usile.Cred ca nu scapam nici unul de treaba asta.Am auzit-o si la un Leon.

Link către comentariu

Ca si la Peugeotu 206 pe care l-am detinut in trecut si la Seatul Ibiza trosnesc geamurile cand le inchid si le deschid.Sa fie macaralele de vina.Mai au un pic si se strica.Mai are careva problema asta. :D

<{POST_SNAPBACK}>

Nu trebuie sa-ti trosneasca nici un geam!!!!!!

Mie cand mi-a facut primul zgomot(macaraua electrica de la geam) m-am si dus in service cu masina. Mentionez ca zgomotul era abia perceptibil, doar paranoia mea este mare. Baietii de la metrotehnica mi-au spus ca nu e normal sa faca nici un zgomot si au desfacut portiera sa vada care e treaba. Imediat m-au intrebat daca spal des masina si cat de des folosesc geamurile. Raspunsul meu: masina o spal macar odata pe saptamana si geamurile nu le deschid aproape niciodata merg cu ac tot timpul si nu vreau sa intre praf de afara pt ca imi nenoroceste bordul :unsure: .

Trebuiau unse mecanismele de la geam tocmai pt ca am spalat des masina si nu am folosit geamurile (in felul astea se mai omogeniza cantitatea de vaselina sau ulei ).

Atentie mare! F important pt viitor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iarna daca aveti zapada pe geam sa nu incercati sa deschideti geamul (electric) pt ca asa se strica macaraua. Am citit pe forum ca s-a intamplat sa crape macaralele si la golf si la audi si la skoda. Mecanicii de la metrotehnica fac o pregatire de iarna a masinii pt geamurile electrice, care consta in ungerea acestora pt a preveni eventuale"bucurii". Costul este de cateva sute de mii. Odata stricata macaraua aceasta trebuie inlocuita complet si costa 6,5-7 milioane de lei indiferent daca e de la vw, seat , skoda sau audi pt ca sunt la fel depinde de clasa masinii.

Daca masina este in garantie si va crapa macaraua iarna, o sa aveti probleme cu schimbatul macaralei(pe garantie) pt ca o sa zica ca ati deschis geamul cu zapada sau gheata pe el si de asta a crapat.....nu ca a fost defect din fabrica :D

@cipi2000: Daca mashinuta e noua si e inca in garantie du-te cu masina in service si spune-le de problema. Eu cred ca mai degraba iti ung macaraua decat sa-ti puna alta noua si sa-i coste o caruta de bani.

Sa mai scrii daca poti sa ne zici si noua ce ai facut!!!!!

All the best!

Modificat de X-Ecutor
Link către comentariu

Pai masinuta nu e noua.Am sa desfac singurel tapiteria in vara asta si sa vad cu ochii mei care este problema si eventual sa o si remediez.Oricum are mai multe chichite.Stergatoru spate nu merge,trebuie schimbat un rulment,martor la servodirectie aprins, etc

Link către comentariu

ar fi bine sa te grabesti cu demontatul pentru ca trosnitul e doar primul simptom ,de aici se poate inrautati

Link către comentariu

Dupa sesiune.Pana atunci nu-l mai deschid. :P Poate far rost pana atunci si de un manual de reparatii.

Modificat de cipi2ooo
Link către comentariu

cipi2000 ai mare grije cum scoti tapiteria ,eu am scoso singur si sa rupt o parte din braduti,acum trebuie sa iau altii ca zdrangane ca la balamuc

Link către comentariu

Pai si se gasesc braduti dintr-aia sau trebuie sa ma duc la reprezentanta sa faca aia comanda in Spania si sa astept 3 sapt pt ei :P

Link către comentariu

• 4 months later...

o macara pentru un geam electric la un seat toledo din 1991, stie careva unde as putea gasi?(fara motora)

Link către comentariu

eu am un schirtait foarte enervant,ca si cum as avea niste pietricele acolo si se ating de geam,cand desfac tapiteria de pe usa,surpriza nu se mai aude nimic

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!