Jump to content

cureaua de distributie sta un pic in afara fuliei axului cu came


Wizard84
 Share

Postare recomandată

Salut, am schimbat azi, in service, garnitura de chiulasa si am observat pe seara ca imi atinge cureaua de distributie in capacul de protectie, se freaca usor de el.

Cureaua este deplasata un pic in exteriorul fuliei cu vreo 2mm, am impins-o eu la loc pe centrul fuliei, dar dupa cateva rotatii vine iar in exterior.

Ce sa-i fac sa stea pe centrul fuliei? Este grav daca o mai las asa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

probabil ca ai impins-o numai pe rola de la aqul cu came, ea trebuie centrata pe toate rotile zimtate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am centrat-o pe toate rotile, tot la fel, dupa cateva secunde iese singura in afara, nu mult 1-2mm si ramane acolo. De intins cred ca este suficient de intinsa, adica, se poate roti cu degetele la 90grade in portiunea dintre fulia pompei de apa si fulia axului cu came.

Risc ceva daca o las asa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi amintesc ca asa pateam la diesel, si solutia era sa montez o saiba ca distantier. Inseamna ca una din fulii nu este aliniata ori un ax este uzat, banuiesc ca cel de la rola intinzator

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la mine nu are rola intinzatoare, cureaua este intinsa de pompa de apa. O sa verific daca are joc fulia ei.

Este periculos daca mai merg cu ea asa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca e vorba de 2 mm nu e pericol. Exact asa e la Derby-ul meu desi am incercat sa 'trag' putin pompa de apa intr-o parte, tot n-am reusit . o am asa de ani de zile, nu s-a intamplat nimic, numai sa nu iti frece de aparatoare .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu pot sa deschid un topic (nu stiu de ce,cred ca sunt prea nou pe forum),sper sa nu se supere moderatorii ca postez aici.Spuneti-mi va rog niste magazine online de piese auto noi,serioase,cu stocuri mari de marfa.Ceva de exemplu sa iti introduci datele de pe certificat si sa iti alegi piesa dorita.Poate gasesc preturi mai bune ca in magazin.Deocamdata am gasit doar un magazin care sa indeplineasca cerintele mele in proportie de 80-90% (nu au toate piesele pe stoc).Asta doar daca nu se considera reclama...Multumesc.Caut cureaua si rola de distributie si alte cateva piese.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc...asta e singurul gasit si de mine,dar nu au tot pe stoc.Altele mai sunt?

Avertisment

QUOTE / REPLAY (citatul) ajută c

Modificat de Paul.Iasi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

trebuie sa faci cerere de piese la ei

si pe urma la cateva zile iti completeaza fisa cu ce au si ce nu

asta daca nu ai facuto deja

bafta in continuare

alt site nu stiu sa corespunda

Modificat de joky
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

http://www.elitecat.cz/ dai clic pe steag.

Oricum retine ca nu exista un magazin sa aiba toate piesele. Oricum nu la noi in tara.

Fiecare, in functie de cereri, face comanda la unul din cele 5 depozite mari (cel putin in bucuresti) si ia de la fiecare ce are nevoie.

Unu poate aduce doar rulmenti, altul aduce doar curele... samd.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

cum vi se pare kit curea distributi pentru masina din profil. Firma SKF. Am gasit la 150 ron. curea+cele 2 role. cum e firma ? mie nu-mi prea zice multe mie unul. voua? Si inca ceva imi puteti spune va rog ce nr. de motor am ca am vazut pe net ca distributia e in functie de nr. asta pana si dupa un anumit nr.. WVWZZZ1HZSB035284. Si mai sunt si alte aspecte dupa care ar trebui sa ma uit? multumesc anticipat

Modificat de ass1
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Am si eu o problema asemanatoare cu cureaua de distributie, imi sta inspre inafara pe toate fuluiile, sta exact pe marginea lor. cred ca , chiar ar iesi daca nu ar avea rola intinzatoare "umerii" de pe margini, se atinge cureaua de cel dinspre inafara si se incepe a vedea o usoara uzura pe marginea curelei, parerea mea ca este afectata chiar si rola intinzatoare (rulmentu) avand in vedere ca o impinge cureaua...nu mi se pare normal sa stea asa chiar daca unii zic ca nu are nimic....in  urma cu 3-4 luni am schimbat cureaua, ce veche statea exact pe mijlocul fuliilor. problema sta in felul urmator, de vreo 2 saptamani au fost schimbate toate garniturile la pompa de injectie, doar atunci am observat problema asta (dupa schimbarea garniturilor si montarea pompei la loc) asa ca nu stiu daca e de cand am schimbat cureaua sau de cand a fost treaba cu pompa de injectie. am cautat zile intregi pe google ceva asemanator si nimic concret. daca stie cineva ce ar putea fi...fac cinste cu o lada de bere cui ma ajuta sa rezolv problema  :D  pe bune as fi in stare sa platesc doar sa stiu care este problema, ca mam saturat de mecanici la care tot platesti si problema persista.... multumesc anticipat !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pompa de injectie se fixeaza in cele trei suruburi din partea din fata a distributiei,dar mai este unul si in partea din spate a pompei de injectie mai precis sub pompa de injectie,desfa surubul din partea din spate si acolo intre pompa de injectie si suportul pompei de injectie baga o saiba de 1 mm aproximativ.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!