Jump to content

Skoda Superb II

infoschumi

Postare recomandată

• 1 month later...
  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• infoschumi

26

• Andrei_Tdi

6

• EmilianPop

4

• razvand

3

In legatura cu touchscreenu de pe superbu tau,citeste dvd-urile cu filme sau etc? sau mai exact care i diferenta intre ce ai tu pe superb su navigatia aia de 2000-3000 de euro care o are superbul pe lista de optiuni? si inca ceva..ai condus si superbul modelul ca al meu ? Nu de alta da as vrea sa stiu care i diferenta la condus,comfort etc intre cele doua:D

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Nu citeste DVD-uri deloc si nici filme pe CD.Asta ar fi o prima diferenta,a 2-a este ca lipseste navigatia.In plus,sistemul Bolero pe care il am are magazie de 6 CD-uri integrata.Navigatia poate citi carduri SD care au maxim 2-4 Gb insa au Hard Disk de 30 Gb,dintre care 20 sunt disponibili pentru muzica,iar Bolero poate citi si carduri SDHC de pana la 32Gb.Diferenta intre generatii la condus este cam total diferita sa spun asa.In primul rand interiorul iti da senzatia de spatiu,nu te mai simti asa "imbracat".In al 2-lea rand generatia noua de ESP si acel servtronic schimba mult comportamentul masinii pe viraje.Pot sa spun ca ai un feedback mult mai bun al directiei si al franelor,care pot sa spun ca sunt magnifice.In rest,tot acea senzatie de masina foarte eleganta ramane ca si la vechea generatie.

Link către comentariu
  • 4 months later...

Ai pachet drumuri grele?Mi se pare putin ridicata fata de ce am mai vazut eu pe strada...

Link către comentariu

Posibil din cauza unghiului din care sunt facute pozele.Nu am pachetul de drumuri grele si chiar pot sa spun ca am o suspensie destul de rigida,care in combinatie chiar si cu noile jante pe 17"(ex-18") iti fac viata destul de dificila pe drumurile astea.

Poate e mai convingatoare poza aceasta.

img0535j.jpg

Modificat de infoschumi
Link către comentariu

Pai este cam la fel cu Passatul,insa o priveam ca pe ceva pozitiv.Rigida in sensul ca o sa simti cand lovesti o groapa,insa asta se datoreaza si jantelor.In schimb,cand ajungi pe un drum bun...esti om.Are o tinuta de drum impecabila,se tine extrem de bine pe viraje,iar orice efect "de barca" este pur si simplu inexistent,chiar si la viteze de 200+.Ca sa iti faci o idee,la franarile violente,nu ai sa simti ca masina "pica in bot".Oricum,exista si pachetul sport si pachetul de drumuri grele ca variante.Eu fiind trecut prin cateva seturi de jante/anvelope+rulmenti schimbati am ajuns la concluzia ca pentru Romania jantele de 17" sunt un maxim absolut,iar un pachet sport nu isi are rostul.Nu stiu in schimb cum este cu pachetul de drumuri grele,insa am avut pe fosta Octavia si in afara de faptul ca aveam o protectie de otel nu am vazut nici un avantaj.Pot sa spun chiar ca loveam cu acest scut asfaltul aproape la fiecare 4-500 de km,insa acum dupa 45.000 km nu am atins niciodata.

Link către comentariu

E bine asa, ma gandeam ca e mai rigida decat b6.Pai pachetul drumuri grele am inteles ca inseamna scut si garda putin mai mare.Ai 45.000km cu ea?Probleme ai avut pana acum?Mananca ulei?Stiam ca vechile motoare 2.0 aveau diverse probleme printre care si asta cu uleiul.Motorul cum se descurca in depasiri?Merci pentru raspunsuri.

Link către comentariu

Scut,garda cu 18mm mai mare daca nu ma insel,insa automat si alt set de suspensii ceva mai moi.Probleme am avut doar cu jantele si rulmentii roata+flansa care s-au dus tot din cauza acestora.In rest,daca ai vedea pe ce drumuri trebuie sa mearga saptamanal ti-ar fi mila,insa rezista eroic fara nici o alta problema :( Ulei am completat doar vreo 200 ml cand era in rodaj.De atunci nu a mai coborat acul de la nivelul maxim de pe joja cu toate ca am un codus agresiv+rempare(~205-210 cai).Intradevar vechile motoare aveau problema asta,fie ele PD fie non-PD(completam cu ulei si la Octavia).

Legat de depasiri e cam ciudata treaba.Daca ai mers cu un 2.0 PD de 140 de cai,atunci sti ce senzatia iti da atunci cand te baga in scaun.In schimb,la motorul asta nu mai simti nimic.Iti dai seama ca accelerezi doar cand te uiti la acul de la vitezometru si vezi cum creste,sau daca te uiti la PD-ul respectiv si vezi cum te indepartezi vertiginos de el.Are o accelerare extrem de fina si eleganta si care se va resimti pe toata plaja de turatii.In schimb,dupa remapare masina devine extrem de brutala,la o simpla accelerare in treapta a 2-a pierzi aderenta,iar daca este putin umed pe jos o sa ai probleme si pe treapta a 3-a chiar si la 60-70 km/h.

Link către comentariu

Si cu jantele de 18" ce ai facut? Ce model de jante are acum Superbul?

Link către comentariu

Am avut Themisto si acum am Trifid pe 17.Cele pe 18 s-au dus la casco sa le faca poze cand le taiau cu flexul :(

Link către comentariu

Inca o data, felicitari pentru masina mai ales daca dupa atata timp esti la fel de incantat !

Link către comentariu

As vrea sa imi iau un superb cu motor 1.4 TSI (money...) si nu stiu daca e eficient. Fata de motorul tau nici nu se compara dar vreau o parere.

Link către comentariu
octavia 4ever

Ramai la passatul tau sau ia-ti o octavia mai dotata. 122 de cai pe tancul de superb.... . Infoschumi , ai o masina SUPERB

Modificat de octavia 4ever
Link către comentariu

Off topic: EU am avut Mondeo mk3 125 cp benzina si masina nu era submotorizata, dar motorul ala vedea des 5-6000 de ture de la mine ! E drept ca Mondeo ala era mai usurel in jur de 1300 kg.

Link către comentariu

Timpi 0-100km/h

- 1.4 TSI - 10,5 secunde

- 2.0 TDI 140 CP - 10,2 secunde

- 1.9 TDI - 12,5 secunde

Cele mai multe Superb au motorizarea 2.0 TDI 140 CP,si pana acum nu am auzit pe nimeni sa se planga ca nu este indeajuns pentru masina.Uitati-va la 1.9 TDI,eventual aici ar fi de criticat,are totusi 12,5 secunde pana la 100km/h.

In concluzie,chiar cred ca acest 1.4 TSI este indeajuns daca nu vrei sa te transformi intr-un pilot :mad: Singurul dezavantaj va fi consumul care nu va fi chiar mic.La a mea consumul extraurban este declarat 4,8l/100km,insa in bord la un stil de condus in jurul valorii de 120km/h nu scapi sub 6 litri.La un condus agresiv consumul urca la 8 litri,iar intr-un oras aglomerat cum ar fi Timisoara am in jur de 10-11l/100km.

Superbul cu motorizarea 1.4 TSI are 1482 kg cu tot cu sofer(fisa tehnica),insa este si o generatie mai noua.Nu stiu sigur daca Mondeo mk3 avea turbo,insa sunt convins ca Superbul trage cel putin la fel ca acesta.

Link către comentariu
octavia 4ever

Offtopic , azi am fost cu un maniac :) cu un mondeo din 2003 cu motorul de 1.8 125 cp ...am ramas masca cu a 3a -140... ma lasa in spate cu 1.9 tdi-ul meu :)) . Daca 1.4 tsi merge ca ala jos palaria.

Link către comentariu

Oricum arata foarte bine cu jantele alea de 18 :)) :) dar se pare ca nu sunt asa de potrivite pentru drumurile din Romania. Am vazut in reprezentanta cu jante trifid si arata destul de bine. Si cu astea de 17" cum simti masina la condus? Se simte la acceleratie? sau zgomot? Sincer, nu inteleg de ce or taiat 10 cp de la motorul de 1.9 din moment ce noul model are o masa mai mare.

Link către comentariu

Nu se simte nici o diferenta,cel putin eu nu am sesizat nimic.Adevarul este ca acum am si niste anvelope Vredestein Ultrac(High performance) cu profil in V care contribuie enorm.Posibil ca multa lume sa nu fi auzit de Vredestein insa urmatorul set de anvelope tot de la ei fara discutii.Eventual singura diferenta este ca gropile sunt putin mai abordabile si nu mai stau cu frica ca mi se taie anvelopele in zona de contact cu janta.La acceleratie nu se simte pentru ca suprafata de contact cu asfaltul a ramas aceeasi,anvelopele fiind tot de 225.Ca si zgomot acum este ceva mai liniste,insa asta din nou se datoreaza anvelopelor si nu jantelor(inainte am avut Dunlop SP Sport Maxx si Conti SportContact 2).Sincer sa fiu am avut si o ezitare cand am ales jantele pe 17" in urma ultimului dosar casco.Ma gandeam serios si la varianta pe 16",insa varianta de echipare Elegance vine standard cu jante de aliaj de 17" si am vrut sa ma conformez :P.

Link către comentariu

infoshumi incearca si anvelopele de iarna tot de la Vredestein. Eu folosesc pe masina din semnatura anvelope Vredestein de 2 ani si pe alte masini de cel puitn 10 ani si niciodata nu

m-au dezamagit. Felicitari pentru masina si mai ales ca ai judecat cu capul si nu cu inima cand ai cumparat masina vis-a-vis de A6. Eram in Salzburg acum 2 ani cand s-a lansat Skoda Superb

modelul asta nou si am fost la drive test. Am ramas profund impresionat de motorizare si spatiul interior oferit. Apropo ai portbagajul acela cu dubla deschidere ?.

Sa te bucuri de masina cat mai mult timp si sa o conduci cu placere in fiecare zi.

O zi buna

Modificat de macristian1
Link către comentariu
Offtopic , azi am fost cu un maniac :) cu un mondeo din 2003 cu motorul de 1.8 125 cp ...am ramas masca cu a 3a -140... ma lasa in spate cu 1.9 tdi-ul meu :) . Daca 1.4 tsi merge ca ala jos palaria.

Off topic: Din ala am avut eu, nu e turbo dar rupe tot, am facut niste 'victime' pe autostrada, iar in panta il faceam racheta....

Link către comentariu

super fain superbul :) , in legatura cu mondeo 1.8 125 de cai , motorul este fara turbo din cate stiu , si cred ca este sub superb 1.4 tsi 125 cp , tsi-ul are 0-100 in 10,5 sec (din cate stiu) si mondeo in 10,7 parca mi-a zis un tip

Link către comentariu

MacRistian1 mersi pentru urari.Probabil iarna uramtoare o sa incerc anvelope tot de la Vredestein,acum am avut Conti WinterContact insa nu au iesit in evidenta foarte mult.Legat de portbagaj,da il am pe cel cu doua deschideri,insa este o dotare standard pentru orice Superb din cate tin eu minte.

Ma bucur ca nu sunt singurul care considera ca un posibil 1.4 TSI Este suficient chiar si pe Superb.

Link către comentariu
Gorillaz_Doktor

Dupa cum vezi , m-am conformat si am citit :P

am o singura observatie, de ordin estetic: cumpara-ti un card negru, ca ala albastru e ca nuca'n perete :blah:

Sa o stapanesti sanatos si abia o astept pe a mea

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!