Jump to content

Skoda Superb II

infoschumi

Postare recomandată

Am vazut ca nu este nici un astfel de model prezentat si am tot spus ca voi creea un topic nou.Am amanat acest moment pana acum cand chiar cineva a spus ca ar trebui sa incepem sa le prezentam :cool:

Masina este Skoda Superb II 2.0 TDI Common-Rail 170 CP DPF Elegance.Am luat-o in schimbul vechii Octavia Tour cu ajutorul unui buy-back la dealerul Skoda,bineinteles platind si diferenta.Pot spune ca din primul moment m-a uimit cu un consum extra-urban de doar 5.5/100 km.Masina este extrem de spatioasa,mai ales in partea din spate,de multe ori ma enerveaza cand vad ca cei din spate au mai mult loc ca mine :Driver:.Dimensiunile la inceput mi s-au parut extrem de mari,insa incet incet am inceput sa ma invat cu ea,iar senzorii de parcare isi fac datoria cu brio.

Acum sa o las la o parte cu laudele si sa trec la partea cu "ghinioanele".Era a 4'a zi de cand luasem masina,noaptea,la drum lung pe o portiune de drum care stiam ca fusese decopertata,insa stiam de asemenea ca fusesera asfaltate acele gropi,insa culmea,una singura mai ramansese acolo si tocmai pe aceea am nimerit-o,la o viteza de 100-110 km/h.Rezultatul fiind 2 jante strambe(partea dreapta) si o anvelopa cam "mancata".M-am intors la firma peste cateva zile,am luat actele necesare pentru a ma duce la casco si am plecat iarasi(firma este intr-o localitate,eu locuiesc in alta).Am parcat masina seara si am trecut la somn.A doua zi ma trezesc cu gandul sa ma duc la casco.Ies pe usa,ajung langa masina,si surpriza,geamul dreapta spart,iar sistemul Bolero intre timp s-a facut nevazut.Au mai urmat inca 2 zile de umblat de la politie la casco,de la casco la dealer samd.3 ore am stat numai sa curat cioburile din masina,insa macar acum stiu ca nu se mai gaseste nici o bucatica pe acolo.Hotul a fost unul foarte priceput daca pot spune asa,a avut toate "sculele" la el.Sincer nu m-as mira sa fie chiar membru pe acest forum,insa daca este am ocazia sa ii multumesc ca totusi nu a furat si altceva,gen detectorul care il aveam in geam sau actele masinii si cele pentru casco pentru ca trebuia sa mai fac inca 20 de drumuri ca sa le refac.In plus de asta nu mi-a zgaraiat nici macar masca de la Bolero,sau alte ornamente. :blah_: In fine,trecand peste asta,am facut toate actele pentru casco,intre timp am dat comanda de geam pentru care a trebuit sa astept o saptamana pentru ca nu se gaseste pe stoc asa ceva si nici un alt model nu se potriveste(este dublu fata de cel de la Passat...am termopan :D ).Pentru jante,anvelopa si Bolero va trebui sa mai astept inca 1-2 saptamani.Intre timp,am plecat inapoi spre firma,iar la intoarcere am reusit performanta de a lua o piatra in parbriz de la un camion de pe contrasens rezultant 2 gaurele in parbriz de toata frumusetea,insa noroc cu niste baieti din zona care l-au "lipit" la loc si mi-au garantat ca nu se extinde nici o fisura.Intre timp,i-am montat folii anti-efractie pe toate geamurile si i-am montat si o alarma pentru orice eventualitate,iar locul de parcare de acum inainte este numai sub geam(locuiesc la parterul blocului).

Ca si dotari:

Design:

Grila radiator cu rama cromata

Grila frontala inferioara cu rama cromata

Praguri decorative fata/spate

Banda cromata pe trapa portbagaj

Geamuri laterale cu rama cromata

Bandouri laterale de protectie cromate

Margine incarcare portbagaj cromata

Jante aliaj polisat pe 18" Themisto cu anvelope 225/40 R18

Geamuri atermice cu pachetul SunSet

Volan multifunctional in 4 spite imbracat in piele

Pachet sumar piele(volan,schimbator,frana de mana)

Concept design interior Elegance:plansa de bord in culori Onyx/Onyx(negru/negru),elemente decorative lemn Noblesse

Tapiserie material textil Felicity Onyx(negru)

Siguranta:

ESP(incluzand ABS-Antilock Brake System, MSR-Motor Speed Regulator, HBA-Hydraulic Brake Assistant, EBV-Electronic Brake Variator, ESBS-Electronic Stability Brake System, ASR-Antislip Regulation , EDL-Electronic Differential Lock, DSR-Driver Steering Recommendation si AFM-Adapteaza functionalitate ESP-ului in functie de stilul de mers)

Airbaguri:frontale(cu optiunea de dezactivare pe cel de la pasager),laterale,cortine si genunchi sofer)

TPM(presiune pneuri)

Ceva ce m-a surprins:3 centuri spate,toate cu prindere in 3 puncte(de obicei cea de pe mijloc era cu prindere in 2 puncte),iar cele laterale sunt pretensionate.

Scaune cu tetiere WOKS

Isofix

Lumini de avarie ce se activeaza la franarea de urgenta si in caz de impact

Functionalitate si Confort

Portbagaj Twindoor

Geamuri electrice automate fata-spate(iarasi mi se pare ceva nou,vazusem automate doar pentru fata)

Oglinzi laterale incalzite,reglabile electric si rabatabile electric,auto-heliomate,cu memorie,iar cea din dreapta se da in jos pentru Marsarier

Oglinzi laterale si portiere cu iluminarea spatiului de intrare in masina

Oglinda interioara auto-heliomata

Mufa AUX in cotiera fata

Afisaj computer de bord cu iluminare LED

Light Assistant(Coming Home,Leaving Home,Tunnel Light,Day Light)

Torpedou cu climatizare

Parasolare iluminate

Fante de ventilatie in stalpii A si B

Iluminare spatiu picioare(fata spate)

Iluminare manere interioare si cotiera fata

Stergatoare aero,care dupa cate am vazut se ascund sub capota la viteza pentru a fi mai aerodinamice,iar la viteze mici raman mai ridicate pentru o stergere mai rapida

Portbagaj cu dechidere automata din telecomanda

Climatronic(2 zone)

Scaun sofer reglabil electric cu suport lombar electric si 3 pozitie de memorie

Scaun pasager reglabil electric

Maxi-Dot

Proiectoare de ceata cu functie cornering

Senzor de ploaie si de lumina

Umbrela inclusa in portiera :wub:

Faruri Bi-Xenon cu functie AFS(Adaptive Frontlight System) si instalatie de spalat farurile

Scaune fata incalzite

Tempomat

Perdelute pentru geamurile spate si luneta

Senzori parcare fata-spate-laterali cu sistemul Park Assist

Sistem de sunet cu 8 boxe,Bolero(cu afisaj climatronic,senzori parcare,card SD/SDHC pana la 32Gb,touch screen,cd-changer 6 cd-uri)

Era sa uit culoarea:Negru Magic cu efect perlat,iar cutia este una manuala cu 6+1 trepte.

Masina are 4000 de km acum,ca si consum sunt multumit,ziua in oras 10,seara in oras 7.5,extraurban mers normal 5,5,mers agresiv 6-7.Probabil o sa mai scada putin dupa 10.000 de km cand masina isi mai "da drumul".Cei 170 de cai chiar isi fac simtita prezenta in depasiri si la drum intins.

In viziunea mea masina este "full-option" pentru ca de piele nu am nevoie(motive personale),trapei nu ii vad rostul(800 de euro pentru o gaura in "tavan",daca imi trebuia imi luam una cabrio),navigatie(decat sa dau 1000 de euro in plus pentru aceeasi unitate care are hard de 30 de giga,insa suporta doar carduri de maxim 2 GB,mai bine Bolero,cu 1000 de euro imi iau 4-5 carduri de 32 de giga si imi mai ramane si de o navigatie normala).In rest,mai erau cateva detalii la care nu le-am vazut rostul,gen incalzire stationara,incalzirea scaunelor spate etc.

Pretul nu o sa il comunic pentru ca m-am saturat sa aud din toate partile ce masina din Germania puteam eu sa imi iau la banii acestia.Gusturile nu se discuta iar daca chiar este cineva de aici care are ceva impotriva il voi ruga sa imi arate o masina cu aceleasi dotari si cu motor asemanator la pret asemanator(va spun eu ca nu exista,am studiat piata).In plus de asta,mi-am dorit acest Superb inca din prima clipa cand am vazut poze cu ea pe site-ul producatorului.

Voi pune si cateva poze,iar cele cu interiorul vor urma cand va veni Bolero-ul.

dsc02526m.th.jpg

dsc02537.th.jpg

dsc02545.th.jpg

dsc02547y.th.jpg

superb002.th.jpg

superb006.th.jpg

superb007.th.jpg

Link către comentariu
  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• infoschumi

26

• Andrei_Tdi

6

• EmilianPop

4

• razvand

3

superba masina..ca si numele de fapt...frumoase si dotarile...de altceva sigur nu mai ai nevoie...pacat de ghinioanele pe care le-ai avut...km cat mai multi fara evenimente :cool:

Link către comentariu

Ah, inima ! :cool: Ca posesor de Superb I, te felicit pentru masina, e super, si motorul si dotarile de asemenea ! Pacat de toate ghinioanele pe care le-ai avut (ai "udat-o" si tu cand ai luat-o ?) .. SI, tare faza, s-au chinuit sa iti ia Boleroul si nu ti-au luat detectorul de radar, si tu, CE NAIBA, lasi asa ceva in masina ?!?! Nu mai lasa NIMIC in masina, nici macar suportul de detector / navigatie pe parbriz, nu mai zic de acte !! Nu uita ca totusi traiesti in Romania, si mai suntem si in CRIZA, toti drogatii verifica toate masinile in fiecare noapte ....

In rest, cat mai multi km fara probleme ( ca ai avut destule acum) ! Masina e super, o sa te convingi, si nu o sa mai vrei alta masina prea curand :Driver:

PS. Singurul lucru care nu imi place la Superb II (nu la al tau, la toate) e spatele, mai precis stopurile ... semana cu .. Laguna :D

PPS. Jantele sunt SUPERBE (am crezut ca sunt de M5, prima data :blah_: )

Modificat de razvand
Link către comentariu

Sa imi fie invatare de minte,de acum nici macar vreo bluza nu mai las in masina,poate se gandeste vreunu ca am bani in ea :cool:.In legatura cu spatele,sincer nici mie nu mi-a placut absolut deloc,insa pana in momentul cand am luat-o.Pur si simplu acum mi se pare superb acest spate,mai ales noaptea,dar na,gusturile din nou nu se discuta.

Cu aceasta ocazie am posibilitatea sa te felicit si pe tine pentru Superb'ul tau.L-am observat inca de cand l-ai prezentat si pot sa spun ca este singurul Superb din toate cate am vazut despre pot sa spun ca nu seamana cu Passatul.

Multumesc pentru urari si va doresc la multi km fara nici o singura problema!

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos !

Tinand cont de cele intamplate ai fost cam ghinionist :) ... Drive safe :(

OFF: Poate organizam si la severin ceva intalniri VAG ca masini sunt destule in oras...

PS: In ce zona stai in Severin ?

Link către comentariu

Superb Superb-ul :vwrullz: (scuzati pleonasmul) Foarte bine dotat, foarte frumos ca e negru.

Iti doresc cat mai multi km si fara probleme de acum incolo (si eu am avut neplaceri asemanatoare si stiu ce inseamna)

De cand a aparut Superb II mi-a placut foarte mult aceasta inovatie marca Skoda si anume portbagajul twindoor :)

Poate ne mai delectezi si pe noi cu poze mai multe cu interiorul.

Link către comentariu

Am putea incerca o astfel de intalnire,insa nu stiu foarte multi membri ai acestui forum prin oras.Eu momentan sunt in Timisoara cu firma si cu facultatea,insa in fiecare weekend vin la Severin.Ca si zona,undeva pe la Castelul de apa.

Link către comentariu

si eu vreau sa te felicit pt alegere. Are nsite optiuni beton !

Felicitari si multa bafta, ..nu prea te-a ocolit ghinionul in prima perioada ! :blah_:

Link către comentariu

da da ... felicitari inca odata pentru masina ,acum vazui si eu topicul ,imi pare rau de incidentele care le'ai avut (nu mi'ai zis de ele pe net :P ) , oricum multi km fara alte probleme

Link către comentariu

Super masina , sa ai grija de ea , ma pacalisem credeam ca esti din craiova ca aveai nr de dolj , cred ca pe tine te-am vazut cand ai ridicat masina , in benzinarie la petrom cumva mai erai cu un jeep?

Modificat de gabriel
Link către comentariu

Super frumoasa masina! mi-ar placea si mie una fix la fel :rolleyes:, nu mai ai niste poze cu interioaru?

Link către comentariu

Ce e mai fratilor BOLERO ala de care a fost usurat colegul??? :rolleyes:

p.s.: Misto masina, sa o stapanesti sanatos!

Link către comentariu

@M1ha1 Bolero este un mp3-player cu cd-changed inclus(6 discuri),cititor de carduri si touch-screen.Echivalentul a RCD510 de pe VW

@gabriel M-ai nimerit :rolleyes: Eu eram,am venit direct la benzinarie ca mi-a fost frica sa nu raman in pana prostului,imi mai arata ca mai fac exact 0 km ^_^

Poze cu interiorul o sa fac,insa ma gandeam sa astept sa imi vine si Bolero ca sa fie masina mai "intregita".Sper sa imi vina saptamana de urmeaza.

Link către comentariu

Am cautat si eu pe gugal si l-am vazut, ce oameni !!! Unui tip i-au furat bara fata la un Bmw saptamana trecuta in Bucuresti. Altuia, tot cu Bmw i-au furat climatronicul, volanul, cd-player-ul si boxele, in Timisoara. Pesemne ca s-au intors "studentii" din Spania si Italia !!!

Link către comentariu

Eram sigur ca va ajunge pe forum, eram la un suc venisem de la skoda si vw si admiram jantele care mi se par superbe , nu prea da in poze ca in realitate, in realitate este mult mai marfa , aratam unui prieten forumist ca atunci cand virai se aprindeau proaiectoarele si i-am zis o fi stiut sorin sa le activeze sau asa au venit de fabrica...

Bafta in continuare , este o masina care merita cumparata , singura care imi mai place este opelul insignia.

La optionale cred ca nu as fi renuntat la una sunt superbe :icon_thumright:

Link către comentariu

Aha!V-am prins,voi erati cei doi de stateau la masa de langa geam nu?Am vazut eu niste priviri mai "suspecte" ^_^ Data viitoare cand mai vin pe la vreo revizie poate ne intalnim si la o cafea sau cine stie..o bere fara alcool :blink: Mersi pentru laude,si apropo,frumos tuning ai facut la Octavia ta,chiar de bun gust.Eu mai astept poate o sa apara ceva si pentru a mea.

Link către comentariu
Sa imi fie invatare de minte,de acum nici macar vreo bluza nu mai las in masina,poate se gandeste vreunu ca am bani in ea :screwy:.[b]a cu spatele,sincer nici mie nu mi-a placut absolut deloc,insa pana in momentul cand am luat-o.Pur si simplu acum mi se pare superb acest spate,mai ales noaptea,dar na,gusturile din nou nu se discuta.

Cu aceasta ocazie am posibilitatea sa te felicit si pe tine pentru Superb'ul tau.L-am observat inca de cand l-ai prezentat si pot sa spun ca este singurul Superb din toate cate am vazut despre pot sa spun ca nu seamana cu Passatul.

Multumesc pentru urari si va doresc la multi km fara nici o singura problema!

buna asta cu noaptea si spatele masinii.

P.S. Stiu ca de fapt vorbeai de cum lumineaza stopurile, dar a iesit altceva. :blink:

Modificat de florin r.
Link către comentariu

Sunt curios cum o fi sistemul de auto - parking, adica pe real, ca am vazut destule

pe youtube ...
Link către comentariu

Cred ca e printre putinele masini la care nu prea ai ce tuning sa ii faci in partea din fata, poate doar o grila sport, fara stema ... e foarte fioroasa din fata, pacat ca spatele nu e la fel. Oricum, daca as avea de ales intre un Superb nou, un Passat si un A6, cred ca as alege Superbul (sau A6-le, dar e cu cel putin 10-15.000 de euro mai scump si nu merita, pentru cine nu stie Superbul e mai mare ca spatiu interior decat Passat-ul si A6-le :icon_thumright:)

Link către comentariu

Ca si design ar fi frumoase acele 2 evacuari duble(stanga/dreapta),si acel eleron tip M,insa daca mi-au luat ei Bolero,nu cred ca le-ar fi greu sa dezlipeasca eleronul :) Aaa,sa nu uitam de un chip TCM :(

Cum zic eu de fiecare data la prieteni,imi este ciuda ca trebuie sa stau in fata si ca nu am atat loc ca cei din spate.:salut:

Link către comentariu
octavia 4ever

In sfarsit un superb 2 prezentat in aceasta arie . Ce sa zic.. e superb :rolleyes:

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

itradevar superba , inca mai asteptam vesti si poze cu interiorul si sa ai parte de cati mai multi km fara incidente .

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!