Jump to content

Bucse zgomotoase

ALEKS
 Share

Postare recomandată

Buna seara,

N-am mai intrat demult pe forum. As avea nevoie de ajutorul celor mai priceputi de aici sa ma indrume ce bucse sa cer la magazin. Masina mea a inceput sa troncane cand trec prin gauri sau peste o linie de tramvai de exemplu.

Sunt aproape sigur ca e vorba despre bucse intrucat am schimbat rulmentii fata si spate. De asemenea am schimbat amortizoarele pe spate dar nu si cele de pe fata (care oricum sunt cam uzate).

Deci lansez intrebarea: cine ma poate ajuta cu ce bucse trancane de regula si ce sa cer la magazin?

ALEKS

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

razvan4motion

salut

eu as fi de parere ca ar trebui sa schimbi cam toate bucsele de pe fata deoarece daca schimbi numai cateva exista riscul ca bucsele ramase sa fie imbatranite si nu mai asigura gradul de elasticitate care a fost proiectat in plus avand si telescoapepe uzate solicitarile pe bucsele schimbate cresc si in scurt timp ... masina o sa trancaneasca din nou din nou

in plus la masina ta nu prea sunt asa de multe bucse si nici scumpe nu mi se par

Link către comentariu

Multumesc de raspuns, razvan4motion. Mi se pare si mie o idee buna sa schimb toate bucsele, dupa cum spui si tu. Ce nu stiu eu este: cate bucse sunt (fata si spate) si cam cum se cheama ele. Cred ca m-as face de ras daca m-as duce la AutoCenter sau la alt magazin (inclin spre Volksparts de pe Internet) si as spune: "doresc si eu sa schimb bucsele care trancane dar nu stiu cum se cheama ele si care sunt acestea".

Iar la service, stii prea bine ca sunt niste "mecanici" - papagali - care n-au pic de stiinta in a surubai la masini. Din cate am observat eu, ei invata meserie pe masinile clientilor. Nu as avea curaj sa las masina la ei nici macar pentru o identificare a pieselor defecte fiindca stiu ca in mare parte ar identifica prost sau ar zice: "totul trebuie schimbat", pentru a se achita de "sarcinile partiturii".

Inteleg ca ar fi bine sa fac un efort financiar si sa schimb si amortizoarele fata, pentru a nu uza prematur bucsele pe care le voi schimba.

ALEKS

Modificat de ALEKS
Link către comentariu

razvan4motion

pai in primul rand numai bucsele uzate 'trancane' iar asta se poate determina numai printr-o diagnoza vizuala a buscselor sau mecanica ( ridici una din roti pe un cric apoi vezi daca ai joc la bucse iar in cazul in care ai te uiti care bucsa trebuie schimbata ) in general cele de la bratele de pe fata pe spate sunt doau 2 bucse dar deoarece au un diametru destul de mare se uzeasa mai greu dar nu este exclus sa fie si acelea uzate

si ar mai fi si bucsele de la jugul din fata

Link către comentariu

pai de batut la rotile fata poate sa bata si pivotii si capetele de bara si bieletele de directie si bieletele antiruliu si amortizoarele si flansele superioare de la amortizoare si placutele in etrier si caseta de directie si prezoane slabe si mai ales bucsele, care sunt [bucse brat "fata si spate", bucse bara de torsiune si bucse jug] parerea mea ca ar trebui intai facut o diagnoza vizuala si facut un necesar de piese si dupa aceea mergi si cumperi piesele ca oricum la desfacut mai apar piese uzate care nu se vad la diagnoza si ar trebui schimbate...si chiar daca nu ai incredere in mecanici incearca sa-ti faci un prieten mecanic sau care se mai pricepe si cu care sa poti colabora la unele probleme :)

Link către comentariu

1 Bucse , 4 pe fata , 2 la o bascula 2 la cealalta bascula

2 Directie/suspensie : 2 capete de bara 1st/1dr , 2 bielete directie 1st/1dr 2 bucse puse la capatul barei stabilizatoare , si 2 pe mijocul acesteia ,2 bucse la amortizoare (cap amortizor), 2 pivoti 1st/1dr

3 , capete de bara 40 ron bucata , bielete directie 35 ron buc. , bucse bara stabilizatoare 20 ron buc , pivoti 60ron bucata

bucsa cp amortizor 60-70 ron buc , bucse bascule 25-30 ron bucata

preturile sun oarecum estimative , eu cand am schimbat la pasat cam astea erau preturile

Pe spate din cate stiu sunt 2 mari , cam 100 ron bucata

Link către comentariu

Excelenta explicatie! Multumesc, acum stiu ce sa cer la magazin. Piesele vad ca, orientativ, au preturi destul de mici dar in schimb cred ca ma va usca la bani manopera.

Multumesc inca o data pentru explicatie.

ALEKS

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!