Jump to content

stergator octavia

@Bucluc
 Share

Postare recomandată

ce stergatoare imi recomandati pt o octavia 1 ? dar sa nu fie aero? si sa fie ceva de calitate bosch sau champion !?!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• sinn3r

16

• pte

9

• @Bucluc

9

• F l o r i n

8

pai....cam doar Bosch Aeroblade sunt de calitate....si eu zic ca merita toti banii. :banghead:

Link către comentariu

De ce nu iei originale? Nu stiu daca ai observat dar cel din dreapta precum si cel din spate sunt curbate putin.

Link către comentariu

eu stergator pe spate nu am :) . si pe fata nu stiu care ar fi originale !? eu caut niste bosch-uri dar sa vad exact ce model se potriveste..:)

Link către comentariu

am avut de toate

cele mai bune non aero au fost champion mult in fata celorlalte.

Link către comentariu

Cele originale sunt Valeo si intr-adevar cel din dreapta e putin curbat. Daca pui altul drept, ia-l un pic mai scurt, caci altfel o sa-ti atinga de cheder. Tu decizi..

Link către comentariu

Sa inteleg ca doar cele Valeo il au pe cel din dreapta putin curbat? champion sau bosch nu?

Link către comentariu

Eu am schimbat in 3 ani 2 seturi de stergatoare. Cand am schimbat prima data stergatoarele am preferat sa cumpar stergatoare dintr-un magazin, de marca pe dimensiunile celor originale. Am constat ca fiind drepte nu sterg bine, atunci am scos cauciucul si am pus cauciucul pe stergatoarele originale. Aceasta solutia a functionat cam 1 an, dupa care am observat cum cauciucul s-a deteriorat. Am schimbat atunci stergatoarele cu unele originale, din nou si de atunci am aproape 1.5 ani si sterga inca bine. Recomandarea mea cumpara originale, eu am dat 90 RON daca imi aduc bine aminte. Tot ce am spus mai sus a fost despre stergatoarele de pe fata, pt. spate care la fel este curbat l-am shimbat doar odata tot cu unul original parca a fost 60 RON (mi s-a parut foarte scump dar asta este).

Nu ma pot pronunta decat pt. stergatoare clasice non aero, personal le prefer in defavoarea celor aero.

Link către comentariu

Bosch!

Eu am momentan Aero, cumparate de la dealer, Skoda originale (sau mai bine zis Valeo).. sincer, le voi inlocui in curand. Nu sunt bune, sau foarte bune, sunt doar "relativ ok". Si o sa le inlocuiesc cu unele Bosch normale (Twin). Am prospectat deja piata si am gasit la Augsburg cu ~75 RON setul. Iar din cate am vazut eu, uitandu-ma la ditai raftul cu stergatoare din Augsburg, Bosch Twin sunt singurele unde setul este exact asa cum trebuie sa fie, adica format din 530mm (stergatorul din stanga) si 475mm (stergatorul din dreapta). Restul, erau toate cu 530, respectiv 480.

Link către comentariu

Daca nu pui stergator curbat in dreapta (desi ar fi de preferat) iti trebuie unul de max. 450mm caci altfel o sa-ti atinga de chederul parbrizului. Eu unul le prefer pe cele originale deoarece au si acel Wind Spoiler indispensabil atunci cand vrei sa stergi la viteza mai mare, gen mers pe autostrada. Stergatoarele fara spoiler au tendinta sa se desprinda de pe parbriz si astfel nu mai sterg eficient de la o anumita viteza incolo. Daca nu vrei Aero (care au incorporat acel spoiler) atunci cea mai buna solutie ar fi cele originale SAU daca mai gasesti doar lamelele de cauciuc separat, sa le schimbi doar pe acelea

Link către comentariu

Oky . Deci sa recapitulam ! ;) dimensiunile originale si ideale sunt 530mm (stergatorul din stanga) si 475mm (stergatorul din dreapta) ! Acesta este primul lucru la care trebuie sa ma uit nu? bosch twin au acele aparatori de vant?

Link către comentariu

Pai nu stiu de care vrei sa pui tu. Unele au, altele nu. Ideea e ca eu nu stiu sa fie ala mic curbat intelegi?

Link către comentariu

da ... am inteles.;) cred ca am sa caut niste bosch aero twin sau niste champion cu diametrul ala.! mrc pt sfaturi :icon_thumright:

Link către comentariu

Bosch Twin, de care zic eu, au si spoiler.. metalic chiar. :icon_thumright:

Modificat de shkoda
Link către comentariu

Am descoperit zilele acestea niste stergatoare, grecesti cred , la selgros ( in C-ta ). Costa 39 de lei bucata si din ceea ce am vazut calitatea matyerialeor este foarte buna . Sistemul de prindere arata exact ca cel de la stergatoarele aero din fabrica numai ca sunt pentru brate normale . A cumparat cineva asa ceva ? Sunt curios cum se comporta . Respect. :D

Link către comentariu

Pe astea nu le stiu, dar eu am cumparat din Carrefour niste stergatoare Alca pe care nu am dat mai mult de 9 lei. Le am de 6 luni si inca sterg bine. M-a prins si iarna cu ele si tot nu s-au stricat (cum ma asteptam). Deci nu marca inseamna totul... :rolleyes:

Link către comentariu

Am probat si eu unul de la Alca pt spate, doar ca asa cum scriam mai sus, nu sunt curbate si nu se potrivesc (cel putin cel din dreapta fata si cel spate). Ele sterg bine, dar...

Link către comentariu

Eu am luat initial 2 drepte (ca astia nu fac curbe), pe cel mare si poe cel mic dar mai scurt decat cel original pt ca sa nu-mi atinga de cheder. Acum am revenit la cel original pe dreapta pt ca am facut rost intre timp de la un coleg de facultate. Dar cel mare inca sterge rezonabil de bine.

Am uitat sa mentionez ca lamelele sunt din acelea cu grafit, gri la culore.

Link către comentariu

tot am cautat stergatoare bosch prin bucuresti dar n-am gasit la carrefour ?/! in alte parti pe unde mai pot gasi? la augsburg cred ca o sa ajung week viitor !

Link către comentariu

tot am cautat stergatoare bosch prin bucuresti dar n-am gasit la carrefour ?/! in alte parti pe unde mai pot gasi? la augsburg cred ca o sa ajung week viitor !

Link către comentariu

pentru Bosch 584 S lungimea e tot de 530 si 475? am citit pe forum ca e si codul 533 s care se potriveste doar la fabia si la octavia nu ...

am gasit singur raspunsul :P deci pt octavia daca optati pt bosch cautati codul Bosch 584s (530mm+475mm) ;)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

La ultima spalare am pierdut capacul de plastic de la stergatorul spate (acopera axul pe care e montat stergatorul) - Octavia Tour . Stie cineva de unde as putea sa-l cumpar/gasesc?

Link către comentariu

• 2 months later...

de ceva timp ma chinui sa inlocuiesc stergatoarele si ma lovesc de aceeasi problema : dupa cateva zile incep sa sara pe parbriz si fac un zgomot foarte enervant . Am incercat si strgatoare aero si normale cu acelasi rezultat . Am incercat sa schimb cauciucul de la cele originale dar aceeasi poveste . Sa fie oare de vina parbrizul ? nu este zgariat , cu exceptia unor puncte de la pietre . Nu stiu ce sa mai fac .

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!