Jump to content

My Little Bugger

cuky

Postare recomandată

Masina o am de un an jumate, in care am facut 16.000km cu ea. Am optat pentru Lupo pentru ca e exact de ce am eu nevoie in momentul de fata. Este adevarat ca locurile din spate sunt facute sa stai cu genunchii in gura si portbagajul nu exista, dar nu le poti avea pe toate.

Sta destul de prost cu dotarile, dar are strictul necesar: aer-condtionat, servo-directie, scune si volan reglabile pe inaltime si am mai adaugat eu ulterior o inchidere centralizata aftermarket.

Si acuma sa va spun cateva detalii despre imbunatatirile pe care le-am facut :

-Suspensie FK coilovers (dupa ce am pus-o, parca era alta masina, dupa mine ce-a mai importanta modificare d.p.d.v al comportamentului masinii)

-VDO Gauges- temperature ulei, presiune turbo si volmetru

-Faruri home made, intr-un weekend.:P: vopsire interior far, xenon si leduri pe pozitie.

-Resoftare TCM la aprox 100cp

-Conversie frana fata: dicuri de la 256 la 280mm de pe Corrado G60, etrieri Girling 60 cu doua pistoane de pe audi S2, placute de audi s2, upgrade pompa frana de la 20 la 22mm,

(sunt inca in rodaj cu ele, am facut doar 20km dar si asa diferenta este foarte mare)

- Jante BBS 15

post-7926-1237151285_thumb.jpg

post-7926-1237151307_thumb.jpg

post-7926-1237151324_thumb.jpg

post-7926-1237151343_thumb.jpg

post-7926-1237151357_thumb.jpg

post-7926-1237151368_thumb.jpg

post-7926-1237152943_thumb.jpg

post-7926-1237152959_thumb.jpg

post-7926-1237152995_thumb.jpg

post-7926-1237153028_thumb.jpg

post-7926-1237153043_thumb.jpg

post-7926-1237153066_thumb.jpg

post-7926-1237153555_thumb.jpg

post-7926-1237153572_thumb.jpg

post-7926-1237153580_thumb.jpg

Modificat de cuky
Link către comentariu
  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cuky

29

• Circoloco

5

• DRIVER07XXX

4

• johnyBOY

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut! S-o stapanesti sanatos. Arata f bine buburuza. Spune-mi si mie cateva impresi personale despre ea, ma tenteaza si pe mine sa-mi achizitionez una pentru oras, dar nu ama vut ocazia pana acum sa merg cu una. Sunt indecis oricum, daca ar fi sa o iau, ce motor sa aleg. 1.4 benz sau 1.4 tdi.. As merge pe tdi din simplul motiv al cuplului jos si al posibilitatii efectuarii unei resoftari. Astept raspunsul. Bafta!

Link către comentariu

Mersi pentru urari! Pei de cand o am nu am avut nicio problema cu ea. Motorul in sine e ok, fiind in 3 cilindrii are niste vibratii in plus dar nu exagerate, are niste reprize extraordinare pentru un 1.4. Dupa cip s a schimbat destul de mult, mai ales in viteza a 3-a unde acum trage cum tragea inainte in vit 2-a. Daca iti iei te statuiesc sa-i schimbi suspensia cu una mai rigida, fiind o masina destul de scurta si suspensie foarte moale, daca ataci curbele cu viteze mai mari, are o tendinta subviratoare. Referitor la 1.4 benzina, are sora mea varianta de 75cp automata si un prieten varianta de 100cp. Pe a lu sormea chiar eu am aduso din Germania si pot sa spun ca am facut ceva km cu ea. E destul de lenesa si consuma cam mult la viteze de autostrada(vreo 8-9 la 130-140). Pe cea de 100cp am mers mai putin, trage destul de bine dar trebuie turata, are toba pe mijloc stock care se aude extraordinar inca de la turatii mici. Si sa spunem ca daca le-ai pune pe cea de 1.4tdi cu cip si 1.4i 100cp side by side, i-ar da tdi-ul pana la 140km/h vreo 3-4 lungimi de masina ;)

Modificat de cuky
Link către comentariu
  • 2 months later...

Update

Dupa aprox 2000km cu franele noi pot sa spun ca am nevoie de niste cauciucuri mai bune sau cel putin mai late. Diferenta majora este la viteze mari. Sper ca in scurt timp sa fac si conversia pe spate cu discuri.

Am reusit sa montez o turbina cu geometrie variabila, este un vnt17 de pe 1.9tdi 130cp. Au trebuit facute cateva modificari: costum downpipe si eliminarea catalizatorului, taierea galeriei pentru a merge pe motorul meu, montarea unei valve n75 si nu in ultimul rand softul.

Rezultatul este unul bun zic eu. Problema ar fi ca ma limiteaza foarte mult injectoarele, asa ca va trebui sa le schimb cu unele de PD130/150.

Am atasat o poza cu turbina veche si turbina de 1,9tdi (stanga).

post-7926-1245094567_thumb.jpg

Link către comentariu

Super tare masinuta!!! impresii cu noua turbina, noul soft, etc....!! cati cp estimezi? bafta in continuare cu proiectul tau!

Link către comentariu
  • 1 month later...

cuky felicitari pentru proiect! ma bucur foarte mult sa vad k sunt si romani,nu doar englezi care vor sa tuneze buburuzele astea la maxim :D

Link către comentariu
  • 2 months later...

Intre timp am reusit sa mai fac cateva modificari la lup:

-Jante OZ Ultraleggera 16" Matt black

-am schimbat toba finala cu una Arden, se aude mai mult decat multumitor, nu foarte tare dar nici sa nu o auzi.

-am revenit la turbina originala, pentru ca fara injectoare mai mari nu e mare diferenta, asa ca pana cumpar injectoarele merg pe cea veche. Acuma am un soft race care ar trebui sa scoata vreo 110cp.

Caut de ceva timp o punte cu discuti de golf 2 sau 3 sa fac conversia pe spate, dar pana acuma nimic...:icon_thumright:, daca stie cineva unde as putea gasii va rog sa ma contactati.

post-7926-1255279843_thumb.jpg

post-7926-1255279848_thumb.jpg

post-7926-1255279852_thumb.jpg

post-7926-1255279856_thumb.jpg

post-7926-1255279843_thumb.jpg

post-7926-1255279848_thumb.jpg

post-7926-1255279852_thumb.jpg

post-7926-1255279856_thumb.jpg

Link către comentariu

Felicitari pt lup.

De unde ai cumparat OZ-urile si cat au costat? Si eu m-am gandit pt. Lupul meu la acelasi model insa crystal titanium.

Ce cauciucuri ai pe ele?

Cum se comporta lupul cu noile incaltari?

Link către comentariu

Mersi.

Le-am luat la mana a doua de la cineva care le-a intretinut foarte bine si nu au nicio zgarietura. Cauciucurile sunt luate tot de la aceiasi persoana (pentru ca le vindea numai impreuna) si sunt cam mari, 195/45 r16, atingand de aripa la gropi mai mari si in plus de asta s-a mai inaltat sesizabil si masina. O sa trebuiasca sa iau altele, 195/40 sau 215/35.

Sunt foarte ok jantele, chiar nu ma asteptam sa fie asa de usoare. Sunt cu 1kg mai usoare ca vechile mele jante pe 15", ceea ce zic eu ca e foarte bine.

post-7926-1255285873_thumb.jpg

post-7926-1255285873_thumb.jpg

Link către comentariu
Mersi.

Le-am luat la mana a doua de la cineva care le-a intretinut foarte bine si nu au nicio zgarietura.

Deci nu ne spui cat au costat ;)?

Link către comentariu

Ti-am trimis un pm cu pretul.

Am gasit si o punte spate cu discuri :D , sper ca pana saptamana viitoare sa o montez

Link către comentariu

Salut, in primul rand felicitari pentru masinuta, arata foarte bine cu noile jante :icon_cool: Trebuie sa te contrazic in privinta spatiului din spate :) Eu am 189 si stau foarte bine in spate, e drept ca nu e Passat, da e loc decent pentru 2 persoane in spate. Sunt de acord in schimb cu dimensiunea portbagajului :vaidecapulmeu: PS. Sa o alergi sanatos :D

Link către comentariu
Salut, in primul rand felicitari pentru masinuta, arata foarte bine cu noile jante :) Trebuie sa te contrazic in privinta spatiului din spate :) Eu am 189 si stau foarte bine in spate, e drept ca nu e Passat, da e loc decent pentru 2 persoane in spate. Sunt de acord in schimb cu dimensiunea portbagajului :wub: PS. Sa o alergi sanatos :)

Mersi :P ,In legatura cu locurile din spate sa fim seriosi sunt decente pentru niste copii de 10ani. Cu scaunul din fata pe pozitia mea de mers, adica aproape de maxim in spate, cu greu intra a 4-a persoana. Nu stiu daca ai mers in spatele soferului, dar eu am mers intr-un Lupo si nu a fost cel mai placut loc. Daca mergi 3km e ok, dar daca mergi 300km e un chin.

Modificat de cuky
Link către comentariu

nu pot sa cred.

Lupilă!

Te revad dupa atita timp.

Ce s-a intimplat cu bara de Gti?

Prietenii stiu....:icon_thumright:

Ma bucur ca e cuminte si ca a fost cuminte pina acum.

Modificat de SRV-JM
Link către comentariu

Eu sincer nu am mers 300 km in spate, da cine a mers nu s-a plans. Oricum pentru mine e suficienta masinuta, cand o sa apara copii, sigur o sa imi iau una mai mare :icon_thumright:

Link către comentariu
  • 1 month later...

@SRV-JM- da e foarte cuminte, pana acuma nu m-a necajit cu nimic. Bara de Gti nu stiu daca o mai pun, doar daca schimb evacuarea.

Un mic update

Am reusit sa montez niste lupe.

post-7926-1258290681_thumb.jpg

post-7926-1258290717_thumb.jpg

Modificat de cuky
Link către comentariu

Imi place Lupo tau ! Am si eu unu negru... dar sunt mai in urma ta cu modificarile :icon_thumright:

si mie personal mi se par slabe franele lupului... desi este tot nou , placute discuri tambure saboti. Ce pompa mai mare ai pus ? de pe ce masina ?

Link către comentariu

Pompa are piston de 22mm, este de Golf 3 Gti. Ceea ce a facut diferenta au fost etrierii de audi S2. I-am cautat in Romania aproape un an, pana m-am dat batut si i-am luat de pe ebay :( . Cantareste 7kg unu singur. :icon_thumright:

Modificat de cuky
Link către comentariu

Imi place mult cum arata cu lupele alea :rolleyes: Cat te-a costat setu de lupe si manopera ? PS. Pune si niste poze cu farurile aprinse sa vedem cu vad noile achizitii :rolleyes:

Modificat de DRIVER07XXX
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!