Jump to content

My new car - G5 1.6 MPI

pmhoria

Postare recomandată

Se pare ca mi-a venit si mie randul sa scriu aici. :blink:

Am s-o iau cu inceputul. Am condus in ultimii 3 ani o Fabia 1 cu 64 de ponei. Masina ok, fara probleme, service-ul ok, nu am avut probleme cu ei. La tot ce inseamna incidente minore (zgarieturi, schimb de bara fata/spate, piese la comanda) s-au miscat repede fara a fii nevoie sa le ofer

Link către comentariu

Pai nu are ESP pt ca e un model comandat de PoRo in 2008 si a ramas pe stoc.

Si in general ei nu aduc masini cu ESP, numai la comanda. In Ro statistic se vand mai mult masinile care au optionale de comfort si nu de safety.

Asta este. O sa conduc mai cu grija. :(

Link către comentariu

Vis-a-vis de povestioara si respectiv de motor, s-a mentionat faptul ca 1.6 MPi s-a folosit si citez "pe A3 sau chiar A4"

A3 nu stiu sa fie motorizat cu versiunea MPi...a existat (nu stiu daca mai e) un 1.6 dar in nici un caz MPi, ci cu un motor supraalimentat cu turbocompresor

in ceea ce priveste A4 nu stiu sa aiba ... 1.6MPi

dar care cunoaste mai bine .. sa ma contrazica...

1.6 Mpi .. are si Logan-ul .. nu? no offence...sau e ceva diferit renault-ul nostru?

Link către comentariu

Eu no vreau sa transform topicul asta pe unul versus dar arunca un ochi pe audi.ro sau chiar in germanica pe mobile.de

E plin de ele si toate sunt cu motor 1.6 MPI 8v 102 cai.

Link către comentariu

Felicitari pentru alegere. Asteptam poze!

Motorul de 1.6 este foarte bun si fiabil. La partea sportiva sta mai prost dar merge :(

Oricum nici cu 1.9TDI nu era vreo afacere.. timpii de accelerare 0-100 sunt cam la fel si este tot un motor mai vechi in 8V. In schimb cu 2.0 TDI se schimba treaba dar si pretul :somnmare:

PS: Exista 1.6 MPI FARA turbo pe Audi A3 si A4....

Modificat de ovidius
Link către comentariu

motorul de 1.6 102 este in 8v si l-au pus si pe golf VI

@slick -- iti spun sigur ca acest motor 1.6 102 cp 8V este si pe A3 si A4. este si un motor de 1.6 FSI 115 cp (Fuel Stratified Injection) reprezintă denumirea utilizată de Volkswagen pentru motoarele cu injecţie directă de benzină si nu e nici turbo nici supraalimentat este motor aspirat

Modificat de kleine
Link către comentariu

Nu e galben .. dar e gri shobolan. :P

Azi il ridic si ii prezint "minunatul" carosabil din Tm.

Poze ..soon.

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos si sa o conduci mult si bine fara probleme,asteptam poze si impresii ;)

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Intre timp am ajuns la 1100km... motorul e un pic ragusit mai ales pe la 4000 ture da-mi place ..:vaidecapulmeu:

Acum o saptamana am pus si tempomatul pe masina, merge bine, de fapt e de vis :rolleyes:. E o adevarata placere sa-i dau drumul si sa controlez masina numai din volan si 2 butoane :Driver: Abia astept sa merg pe autostrada.

Link către comentariu

Horia sa o stapanesti sanatos. Este un motor destul de elastic daca pot spune asa, o sa vezi ce ii poate cilindreea dupa ce se lasa, o sa constati ca raspunde mai bine in comenzi si o sa ai si o sensibila modificare de sunet in special cand il turezi. In depasiri sa stii ca nu te lasa daca ii dai turatia necesara ( cred ca stii cum se merge pe o aspirata ) + ca il poti tura pana la maxim ( ceea ce nu este prea indicat ) fara probleme, ce este bun la acest motor cu cutia sa este faptul ca obtii cuplul maxim la o turatie de 3800 asta facandu l destul de fasnet ( fata de multe alte masini de aceiasi capacitate care au in general de la 4000 in sus cuplul ) o sa constati tu mai bine in timp cele spuse de mine ( daca nu le ai constatat deja :vaidecapulmeu: ). Ca fiabilitate per ansamblu este foarte ok, eu o am de aproape 3 ani si sunt foarte multumit si nu am avut nici cea mai mica problema cu ea ( inclusiv greierasi ). BAFTA !

Link către comentariu

Mersi de urari.

Si eu de abia astept sa se lase motorul. Teoretic as putea sa-i dau si acuma pana la rosu (treptat) dar inca mi-e un pic mila de ea. Oricum o s-o scot la o plimbare pe autostrada ungurilor si cand o sa am spre 3000km incep s-o obsnuiesc cum trebuie. Inca nu stie ce-o asteapta ... :vaidecapulmeu:

Modificat de pmhoria
Link către comentariu

Dupa 10 000 Km se simte ca trage deva mai bine motorasul asta de 1.6 dar sa nu te astepti la "minuni" nici in ceea ce priveste consumul nici puterea... :scratch:

Drept e ca eu simt cateodata nevoia de putere mai mare dar... :icon_rambo:

Link către comentariu
  • 1 month later...

Intre timp masinuta a ajuns al 3100 km.

Impresii? E exact ce mi-am dorit si ca spatiu si motor. E o combinatie ideala in clasa compacta dpmdv.

Climatronicul isi face treaba cu spor, nu deranjeaza absolut deloc. Sunt impresionat ca practic se raceste in 5 minute in masina chiar daca a stat in soare. Si totul se intampla fara a simti ca-mi bate ceva in cap.

Singurul minus al masinii ar fi ca grila difuzorului de pe bord face scandal pe unele drumuri mai rele. Problema clasica la G5, rezolvarea se face asa:

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2945481

Trebuie sa-mi fac timp si curaj sa ma bag....desi in ultima saptamana nu s-a mai auzit nimic.. :)

Pe autostrada merge lejer cu tempomatul pus pe 140km/h si chiar si la 160 motorul nu-l simt ca se chinuie. Am mers si cateva minute cu 180km/h (5500 rot/min rosu incepe la 6500) si senzatia e ca ...se ingusteaza un pic autostrada.. asa ca am revenit la 140km/h pt croaziera.

Ca si investii urmatoare ar fi o folie transparenta pt propectie impotriva insectelor, pietricelelor etc pe partea frontala a capotei si poate chiar si faruri.

Inca nu am facut consumul riguros dar deja in oras pot sa scad sub cel dat in carte. Ideea e sa o tin cat mai mult la o turatie constanta in jurul a 3000ture indiferent de viteza (2 sau 3) iar pe autostrada mi-a luat 7.6% ceea ce e mai putin ca vechea Fabie.. :D

post-6073-1244020394_thumb.jpg

Modificat de pmhoria
Link către comentariu

acolo in bord nu este difuzor audio ..ci difuzor de aer :)

Cat iti ia in oras.

Si eu am acel scartait in bord . Mersi de link.

in afara orasului cu mers decent ..maxim 100 km/h, deci nu am trecut de 3000 de ture deloc in nici o treapta am scos 5,8 l.

PS: este vb de o JETTA cu acelasi motor ! Cod BSE !

Modificat de andrein
Link către comentariu

Consumul in oras este de 10.2% Masurat la pompa. Pe bord imi arata mai mult, in jur de 11, 12.

Distantele pe care le fac sunt in general scurte, max 5 km.

Link către comentariu
  • 2 months later...

Masina a ajuns la 11000km. Fara greieri, fara probleme (problema cu difuzorul nu mai exista de la 4000km, nu i-am facut nimik si nu se mai aude).

O singura chestie am patit pe la 6000km .... eram intr-o parcare cu masina si seara cand am vrut sa plec .. hopa becul galben de ulei... Ups!! Mut masina 10 metri mai incolo sa fie pe drept si verific si eu joja pt prima data de cand am masina ... din pacate nu am avut inspiratia sa verific uleiul mai de mult ca sa stiu cat a papat. Asa ca (prevazator fiind, aveam ulei in portbagaj) am pus 1 l de ulei a.i. sa fie totul ok. Deci am o friteuza in dotare .. MPI, TDI tot un draq.. :rolleyes:

Oricum acu tre sa urmaresc cum sta treaba cu uleiul. In mod normal motorul asta nu consuma ulei decat in rodaj. Asa ca o sa vad mai incolo cum sta treaba.

In rest, numai de bine. Merge super si sta pe asfalt f bine. Pur si simplu merg pe viraje si vad ca toti franeaza in fata mea (aici presupun ca merg cu viteza aprox egala cu a mea) iar eu pot lua virajul fara sa pisc deloc frana. Deci sunt f incantat de cum se comporta pe viraje.

Alte noutati nu ar fi. De consumat, consuma ca in carte, nu depasesc cu ea 11 in oras si afara am avut si consum de 6.4% cu viteza medie de 65km/h.

Deci numai de bine. Urmeaza inca un drum de Italia, deci inca vreo 2500km.

Link către comentariu

Verifica uleiul mai des,nu mi se pare normal ca a mancat 1l de ulei,totusi e enorm..a mea, 1.9TDI ce-i drept,imi mananca cam 300ml intre revizii.. Drum Bun sa ai si bafta!

Link către comentariu

Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie la 5900 de km. Eu am verificat uleiul cand am luat masina si am vazut ca era aproape de minim, de aceea nu m-am inpacientat prea mult, cu toate ca mi s-a intamplat in concediu, acum un an si nu aveam nici ulei.

Nu te speria, mie nu mi-a mai scazut de atunci nivelul deloc si am 23000 km.

Ai gresit totusi ca i-ai pus 1l de ulei.Cred ca e prea mult.Trebuia sa o lasi ceva timp, sa verifici joja si apoi sa completezi.Nu cred ca a consumat atat de mult.

Sa nu ai alte probleme din cauza uleiului in exces.

Modificat de florin r.
Link către comentariu

sa o stapanesti sanatos!

am avut si eu ocazia sa conduc un G5 1.6 de 102 cai din 2008 cu 11000 km al unui prieten. a fost cam multicel masina cam 18000 cand a luat-o noua cu 0 km dar are si ceva ceva dotari.

motorul asa lin merge si silentios de nici nu i-l auzi! la condus e o bijuterie!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!