Jump to content

Passat B5

andrei_23

Postare recomandată

Salutare tuturor,

Va prezint masina mea, un Passat B5 din 2000.

Nu am uploadat poze aici, ca sunt prea mari, am facut un album pe web.

Detalii tehnice:

- motor ATJ - 116 cai

- km la bord: momentan 200.000

Dotari:

- climatronic

- ABS, ESP

- xenon

- geamuri / oglinzi electrice

- incalzire in scaune

Cum m-am decis:

- am avut un Vento 1.9 TDi - super masina, dar deja incepea sa se devalorizeze rapid, asa ca am inceput sa caut o masina mai noua

- second-hand e prima optiune pentru mine (nu din motive financiare)

- am oscilat intre a lua din germania sau din romania ... din cauza comoditatii si lipsei de timp am ales din romania

- am avut niste criterii minime de alegere: climatronic, 4 airbag-uri, inchidere centralizata, geamuri electrice, abs

- pe langa astea, am acordat puncte la dotari suplimentare / culori placute, etc.

- am avut de ales intre vreo 3 masini, dar am stiut de la inceput, cand am vazut-o ca asta e :blah_:

Masina arata bine estetic vorbind, ingrijita foarte bine de fostul proprietar ... aparent.

Se pare ca fiecare om are alte standarde cand vine vorba de a ingriji masina ...

Asa ca am luat o masina "foarte ingrijita".

Ce am avut de reparat la ea, ca sa o aduc intr-o stare "foarte ingrijita" pentru mine:

- schimbat: elemente suspensie fata, oglinda sofer, cateva becuri

- reglat usi fata, adaugat freon, display nou pentru BC

- reparat: priza 12V in portbagaj, contactul din broasca la usa soferului

- cauciucuri noi, revizie completa

- spalat tapiserie

Dupa toate acestea, am inceput sa adaug:

- capac de plastic pentru baterie si langa motor, in dreapta (se vad in poze)

- stergatoare Bosch AeroTwin

- pilot automat

- schimbator de viteze iluminat

- suport de ochelari in loc de maner la sofer

Si acum chestii urate:

- masina avea navigatie MFD - am aflat din codurile PR, se pare ca fostul proprietar a vandut-o separat pentru ceva profit

- in loc la navigatie a montat radio beta (care are doar doua iesiri) care trebuie sa duca 4 boxe (+4 tweeter-e) si un cd-player

- motivul pentru care a vandut-o este faptul ca trebuie schimbata volant+ambreiaj - mecanicul meu spune ca nu e urgent si ca nu merita (se simte doar la mers mult in trafic urban ... la mine nu e cazul)

Urmatoarele schimbari vor fi:

- becuri noi xenon D2S

- volant + ambreiaj

- ceva navigatie 2DIN (nu cred ca vreau MFD pentru ca mi se pare depasita)

- DLR in stil S6 ... vezi aici

- pompa spalator faruri

- curatare sistem racire (deocamdata are rugina)

Cateva site-uri utile de pe care m-am inspirat:

- http://passat3b.de/tips.php

- http://www.taligentx.com/passat/

- http://www.passatplus.de/umbauteile/index.htm

- http://www.passatworld.com/forums/showthre...4811&page=2

- http://www.edcarproject.de/cat.php?model=F_Pas_3b

- http://www.innovativcar-tech.de/index.php?...t-3B---3BG.html

- http://www.tachopix.de/repair/nav.399/subn...2/pagetype.iav/

Numai bine :D

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina,la cit mai multi km fara incidente.Acum am si eu o intrebare.De unde ti-ai luat maneta de schimbator iluminat,sau daca ti l-ai facut,cum?

Link către comentariu

Merci de urari :)

Maneta am cumparat-o de pe penultimul site din linkurile de la sfarsit.

Se schimba usor, trebuie doar conectata la iluminarea de la bricheta.

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina. La cat mai multi km cu ea fara incidente. Cat ai dat pe masina?

Link către comentariu

Salut tuturor,

Merci mult de urari :icon_cool:

Mie mi-a placut instant culoarea, asta a fost unul din motivele pentru care am cumparat-o.

@danut82: am luat-o in iulie 2008 cu 8.500 de euro, avea 180.000 km

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Mda....(ca si numarul) :D ....frumoasa masinuta, intretinuta, ingrijita....parca-i geamana cu a mea! ;) Fain ca ai xenonu de fabrica (lupe), io am faruri normale cu oglinda si am pus xenonul asa pe alea! As mai recomanda vopsirea bandourilor/fustelor/pragurilor in culoarea masinii....schimba enorm (in bine) aspectul masinii....io voi face asta cat de curand!!!!! Nici o remapare n-ar strica.....si io am avut 115 CP, iar acum am 159, pe bune, masurati pe dyno si zici ca e alta masina, cu acelasi consum! :) Si io sunt in cautare de schimbator de ala iluminat, dar 70 de Euro + transport e cam scump pt. mine.....ma scoate nevasta afara din casa..... :D Am gasit ceva la www.gearknob.de .....ce parere ai de astea?

S-o stapanesti sanatos, fara evenimente neplacute!!! :salut:

Modificat de Alex-F1
Link către comentariu

Salut, :rolleyes: Merci la fel.

Despre bandouri ma tot gandesc si eu, dar logodnica (e este D-ul din MDA ;) ) nu vrea sa le vopsim ... e mai bine asa, e mai protejata.

Uite un site sa vedem diferenta - si mie imi plac vopsite, dar mai trebuie inca niste munca de convingere :Driver:

Despre remapare, m-am gandit, dar nu e cazul inca, vin de pe un vento cu 90 de cai si acum sunt inca la faza "ce bine trage motorul asta, nu ca pe vento" :angry: deci o mai las inca.

Nu pot sa zic cum merge cu mai multi cai, dar deocamdata ajunge destul de repede la 160 si pe autostrada e numai bine :blink:

In romania mi-e si frica sa ma duc cu mai mult de 120, asa ca si acolo e peste cap.

Unde cred ca va face diferenta, va fi la depasiri, dar deocamdata sunt mai mult decat multumit de ea :D

Cu schimbatorul, eu am avut noroc ca eram aici in DE si chiar mi-a placut, ca arata standard si e de calitate, in schimb alea de pe site sunt mult mai variate si mai ieftine, observ.

Eu am fost atat de incantat incat nu am mai cautat in alta parte.

Merci inca o data de urari, la fel si tie :)

Link către comentariu

Frumoasa masina! Si culoarea :Driver: (e la fel ca a mea)

Cat mai multi km fara probleme :rolleyes:

Modificat de ciprianD
Link către comentariu

Foarte frumoasa si intretinuta. Ce frumoase sunt cand sunt curate si ai grija de ele nu ? :vaidecapulmeu: Spuneai ca ai oscilat intre ati lua masina din RO sau DE dar in albumul tau apare si o poza dintr-o parcare unde sunt masini cu numere de Germania deci pana la urma ai ajuns :) Succes in continuare si sa realizezi tot ce ti-ai propus

Link către comentariu

Ooooo daaaaa......parca e alta masina cu alea toate vopsite....incomparabil frate.....vorba unuia de-acolo "that makes a world of difference! Your car went from ordinary to HOT" :salut: Io cu nevasta n-am treaba la capitolul asta, ca nu se baga sa comenteze, ma lasa sa fac ce/cum vreau io, cu conditia (fireasca as spune) sa nu exagerez cu cheltuielile si sunt perfect de acord cu asta.....le fac si io cum pot, pe rand.....deh, de 2 ani jumate a venit si barza si trebuie dramuiti banii, ca nu-s nelimitati.... :D trebuie sa ma interesez si io in stanga si-n dreapta cam cat ar costa operatiunea asta (materiale + manopera)......cred ca nu scap sub 100 de Euro......sa vedem cat va fi prima de Paste de la job.....daca o fi tot ca anu trecut (1100 RON), m-am scos!!! :blah: Asa ca spune-i viitoarei doamne ca pasiunile au si ele pretul lor si ca nu-i sanatos pt. suflet sa vi le infranati inca de pe-acuma (decat in limita bugetului, bineinteles) si mai promite-i ca nici tu nu te vei impotrivi cand ea isi va dori ceva mai costisitor.... :blah:

Faza e ca am inteles ca bandourile de pe usi sunt lipite si ar fi pacat sa fie dezlipite, asa ca ar trebui vopsite direct pe masina....trebuie materiale de calitate si un vopsitor bun, ca sa iasa o treaba calumea.... Hai bafta cu convingerea si sa fiti fericiti impreuna 100 de ani!!!! :blah:

Link către comentariu

Salutari tuturor si merci mult de urari, le fel va doresc si voua :)

Frumoasa masina! Si culoarea (e la fel ca a mea)

Cat mai multi km fara probleme

Merci la fel, intr-adevar, culoarea a fost unul din motivele principale pentru care am ales-o.

Imi place mai ales in interior pentru ca nu e un bord negru, ci are partea de jos in gri - ii da un aer mai deshis.

O trapa ajuta mult de asemenea la sentimentul asta de spatiu.

Am vazut si passat b6 in culoarea asta - arata super.

Foarte frumoasa si intretinuta. Ce frumoase sunt cand sunt curate si ai grija de ele nu ? Spuneai ca ai oscilat intre ati lua masina din RO sau DE dar in albumul tau apare si o poza dintr-o parcare unde sunt masini cu numere de Germania deci pana la urma ai ajuns Succes in continuare si sa realizezi tot ce ti-ai propus

:D asa e, am ajuns in Germania cu ea, asta a fost si motivul pentru care am cumprat-o - ma duc in Germania cel putin o data pe an si stau cam 3 luni.

Am fost cu vento, nu zic, merge, dar nu se compara cu passat-ul :P

Cred ca mai mult am vrut sa evit toate actele si birocratia (oricum am avut ceva de lucru sa o transcriu din Suceava la Cluj).

Ooooo daaaaa......parca e alta masina cu alea toate vopsite....incomparabil frate.....vorba unuia de-acolo "that makes a world of difference! Your car went from ordinary to HOT" :) Io cu nevasta n-am treaba la capitolul asta, ca nu se baga sa comenteze, ma lasa sa fac ce/cum vreau io, cu conditia (fireasca as spune) sa nu exagerez cu cheltuielile si sunt perfect de acord cu asta.....le fac si io cum pot, pe rand.....deh, de 2 ani jumate a venit si barza si trebuie dramuiti banii, ca nu-s nelimitati.... trebuie sa ma interesez si io in stanga si-n dreapta cam cat ar costa operatiunea asta (materiale + manopera)......cred ca nu scap sub 100 de Euro......sa vedem cat va fi prima de Paste de la job.....daca o fi tot ca anu trecut (1100 RON), m-am scos!!! Asa ca spune-i viitoarei doamne ca pasiunile au si ele pretul lor si ca nu-i sanatos pt. suflet sa vi le infranati inca de pe-acuma (decat in limita bugetului, bineinteles) si mai promite-i ca nici tu nu te vei impotrivi cand ea isi va dori ceva mai costisitor.... :D

Faza e ca am inteles ca bandourile de pe usi sunt lipite si ar fi pacat sa fie dezlipite, asa ca ar trebui vopsite direct pe masina....trebuie materiale de calitate si un vopsitor bun, ca sa iasa o treaba calumea.... Hai bafta cu convingerea si sa fiti fericiti impreuna 100 de ani!!!!

Merci la fel :) ... felicitari pentru ala micul, sa va traiasca mare si sanatos :)

Daca vezi in poza, el are deja vopsite plasticurile de la mijloc .. si arata OK, dar daca a vopsit tot - alta impresie lasa.

La mine nu e vopsit nimic, tot plasticul e asa, negru - sigur va avea un impact major daca le vopsesc;)

Asa e cu cheltuielile - am dat banii pe masina, acum asa incetut, tot adaugam cate ceva :) Daca e din pasiune, atunci merita :)

Scuze, dar nu am inteles de unde ai luat schimbatorul iluminat???

Am scris in postul #3 de unde - uite aici - e un magazin din germania, dar mai sunt si altele, mai variate si mai ieftine, asa cum a mentionat si Alex-F1 in postul #7 : link

Numa bine :)

Salutare,

@Alex-F1 .. acum observ ca ai motor AJM ... se preteaza mai bine la tuning ... sau cum l-ai dus pana in 159 de cai?

Din cate am citit, la mine, motor ATJ - 116 cai merge pana in 150 parca (tuning safe).

Cati km ai facuti cu masina? - conteaza pentru tuning?

Andrei.

... hmm se pare ca daca eu dau reply dupa ce tot eu sunt ultimul care a scris, nu se face post nou...

Modificat de andrei_23
Link către comentariu

Mda....vorbit azi cu un vopsitor meseriash, care mi-a mai vopsit mie una-alta.....200 de Euro distractia cu bandourile/pragurile/fustele!!!!! :) Cica e ceva de lucru.....masina va trebui sa stea la el 2-3 zile.....bandourile de pe usi si partea de jos a pragurilor (cea care ramane dupa ce deschizi usile) vor trebui vopsite direct pe masina, deci izolari la greu.....pt. scos bandourile de pe spoilere, trebuie date jos spoilerele.....deci multa manopera.... ;) M-a cam lovit cu scorul asta.....o sa mai caut, desi nu cred ca voi gasi {mult} mai ieftin.....

Dupa resoftare am avut intr-adevar 150 CP si 365 Nm, dar i-am mai pus ulterior si-un power box si asa am ajuns la 159 CP si 405 Nm! Km REALI am acum 234.000! ;)

Modificat de Alex-F1
Link către comentariu

Scuze de OT; dar poti sa te consideri norocos, chiar astazi mie mi-a cerut pt aceeasi operatie 400E si bandourile se demonteaza si ele de pe usi, evident cu grija maxima, la urma se aplica cu alta banda dublu adeziva la loc.

08112008032.th.jpg

se gaseste si la noi in tara mai exact in Buc am dat 100E acum 3 ani pe el.

ON TO: Intradevar, frumoasa culoarea si cu destule optiuni pe ea, sa aveti grija unul de celalalt.

Modificat de Borisake
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!