Jump to content

Ce tip de ulei folositi? Ce vascozitate?

andREI
 Share

Ce tip de ulei folositi?  

1.326 voturi

1. 1. Ce tip de ulei folositi?

• 0W40
      82
    • 5W40
      915
    • 10W40
      210
    • 15W40
      30
    • 20W50
      7
    • 5W30
      148

Postare recomandată

Fara sa respecte o norma VAG ? :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fara sa respecte o norma VAG ? :))

ce inseamna norma VAG? :lol:

Link către comentariu

chestia aia cu 505.00, 505.01 aia e o norma vag

Link către comentariu

motor 1.4 16 valve , 75 cai ... ce ulei se recomanda ?

Link către comentariu

vag vine de la Volkswagen A.G.( sau pe romaneste Volkswagen S.A.)

B 85 DIZ - daca masina nu consuma ulei iti recomand o viscozitate de 5w40. Daca stii ca folosesti motorul in turatii inalte mai tot timpul o vascozitate de 5w50 care are aproximativ acelasi pret ca si 0w40,ce poate de asemeni a fi folosit.

Nu se recomanda 10w40,decat in situatia in care motorul este "dus" sau...asta vascozitate a avut uleiul folosit anterior.(10w40 este si singurul semisintetic din cele enumerate aici)

ca si producator - oricare(de preferat un nume mare pentru a fi sigur de calitatea unor componenti)

Link către comentariu

bun... data trecuta am facut o greseala , fiind prima revizie, am bagat ELF 5W40 ... nu sunt multumit de loc , chiar mai mult am un zgomot ciudat la motor , ca si cum ar bate ... ce sa ii bag sa mai ameliorez bataia ? am auzit ca ii trebuie si un aditiv ?

nu consuma ulei de loc . adica normal...

Modificat de B_85_DIZ
Link către comentariu

Eu am pus CASTROL MAGNATEC 15W40 in masina din semnatura care respecta norma 501.00 si nu am nici un fel de probleme si am de gand sa-l las pana la 8000km,credeti ca e gresit?

Link către comentariu

:ceuameni:

Cam vascos pt.un golf fie el si fara PD.

Eu ti-as recomanda totusi un ulei CASTROL 5W40 TXT,SLX

Stii...uleiul nu te iarta niciodata

Link către comentariu

Eu tot satau si ma intreb, cei care pun intrebari de genul "ce ulei imi recomandati pentru masina mea?", nu au manualele de intretinere ?

Ar gasi acolo raspunsurile precise si inatacabile ... :)

Pacat de motoare totusi ...

Link către comentariu

In manualul de intretinere se precizeaza doar norma recomandata nu si vascozitatea sau marca uleiului.

La mine printre altele e trecuta si norma 505.00 iar eu din asta am pus,oricum data viitoare o sa trec pe 5 sau 10W40 pentru ca vad un fel de majoritate in privinta asta,dar totusi ma intreb de ce e trecuta pe bidon si norma 505.00 daca toata lumea zice ca 15w40 cu norma 505.00 nu e bun pentru masina din semnatura?

Link către comentariu

Eu tot satau si ma intreb, cei care pun intrebari de genul "ce ulei imi recomandati pentru masina mea?", nu au manualele de intretinere ?

Ar gasi acolo raspunsurile precise si inatacabile ... :)

Pacat de motoare totusi ...

este un forum sa discutam orice problema... sunt destule in cartea masinii , dar in germana :) si multe topic-uri , de asemenea care gasesti raspunsuri in cartea masinii .

Link către comentariu

luci38, in primul rand trebuie sa respecti norma VAG si abia apoi sa te uiti la norma SAE. Nu trebuie sa te iei dupa ce spune lumea ci dupa ce spune producatorul.

B_85_DIZ, Cartea masinii tale, in limba romana, a fost postata de multe ori pe forum; un search si o gasesti.

Sigur ca forumul este pentru discutii dar un minim respect pentru cei pe care vrei sa-i antrenezi in discutie, presupune ca atunci cand intrebi ceva sa incerci in prealabil sa te lamuresti cat de cat singur si asta implica si citirea manualului de intretinere.

De ani de zile se discuta pe forum ca o foarte mare din intrebari nu ar mai apare daca fiecare forumist ar citi manualul de utilizare.

Link către comentariu

Domnilor,cu parere de rau observ ca nu dorim sa ne debarasam de celebra "gena latina" care ne face viata asa de amara uneori. Nu cred ca este cazul sa sarim la gatul nimanui. Da,probabil ca aveti dreptate in ceea ce priveste o anterioara documentare si ...apoi intrebam...DAR,in acelasi timp oamenii intreaba,iara noi daca dorim raspundem...raspundem,daca nu...nu. In nici un caz nu suntem obligati de nimeni si de nimic sa postam vreun raspuns,cu atat mai putin sa fim sau sa devenim nesuferiti.

Personal,consider ca ar trebui sa plecam de la premisa ca acesti colegi si amici ai nostri au nevoie de suport si de indrumare pe baza eventualei noastre experiente,nu de rautati gratuite(mascate sau nu).

Imi cer scuze pentru aceasta divagatie,dar haideti sa ne comportam civilizat.

In alta ordine de idei,ca unul care a "ars gazul" ceva ani in aceasta industrie si din experienta personala: este bine sa alegem uleiul functie de componenta lui(ca sa nu-i spun altfel) in ordinea 1. sintetic(in genere 0w..5w..) 2. semisintetic(in genere 10w...), 3.Mineral(in genere 15w...,20w...) evident respectand si normele producatorului,dar fara a pierde din vedere uzura motorului. Si in opinia mea, un 15w este de evitat a fi folosit(cu mentiunea ca nu s-a gresit daca respecta cerintele producatorului),de asemeni consider si ca 10w este de EVITAT a fi folosit(din diverse cauze si motive...),cu mentiunea...acolo unde producatorul si mai ales uzura o solicita,folosim.

Domnilor, sa ne respectam ,masinile si sa le oferim TOT CEEA CE ESTE MAI BUN.

Modificat de Nazy
Link către comentariu

• 1 month later...

Audi A4 1.8T 150CP 2002 183500 km, ce ulei sa bag in motor? Din ce am gasit in cartea tehnica si am mai citit pe ici pe colo, ar fi de preferat sa respecte norma VAG 502 00, dar nu stiu ce xW-30/40 se recomanda? Eu cred ca daca iau Castrol sau Mobil 1 nu gresesc, insa nu stiu exact ce tip de ulei sa caut. Am intrebat la un magazin local si imi dadea ulei pt motoarele cu DPF... ;)

ASTA ( http://www.oilshop.ro/uleimotor/product_in...?products_id=43 ) e bun ?

Modificat de gaby1773
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut. Am o Skoda Fabia 1.9 TDI PD, ATD cod motor. Am luat pentru schimb de ulei mobil Syst S Special V...mai apoi am vazut ca mai raspandit e Synt S Special V. Stie cineva care e diferenta intre ele, si daca e ok sa-l bag in motor sau as putea avea probleme? Mi-e sa nu fie cine stie ce turcism facut prin vreo fabrica bomba si ... mi-ar parea rau dupa motor dupa aia. Mersi mult de ajutor, astept un raspuns, sa stiu daca merg sa il returnez sau il folosesc linistit. Schimbul de ulei il fac pana in 10 mii de km, cam asa.

Link către comentariu

Eu am folosit pana acum Texaco Havoline 5w-40 dar am fost sfatuit sa trec pe Castrol Edge 5w-40.

Link către comentariu

pentru GABY1773 - iti recomand cu caldura si cu incredere ; Mobil 1 Rally Formula 5w50(este un ulei bestial,care se pliaza perfect pe genul tau de motor si conditiile climatice din Romania). Evident poti folosi si 5w40,dar la fel de bine si 0w40(dar s-ar putea sa-l cam arda). Toate astea in conditiile in care nu are un consum de ulei exagerat-motorul.

pentru COSMIN543 - nu este turcism nici unul dintre ele. Simplist spus - syst este generatia noua la synt(ceva gen edge la Castrol versus generatia veche TXT). Nu este nici un fel de problema, poti sa-l folosesti cu incredere si poti sari linistit de 10.000km(daca ai pana in 100.000km si masina este folosita si extraurban - fara grija 15.000km)

Sincer,nu-mi mai aduc aminte daca Hav5w40 are si 505.01. Parca la Texaco aceasta norma era incriptionata pe mai bine de 60% din eticheta frontala pe un fond verde, fiind deci diferit de acel havoline sintetic 5w40. Oricum,au si ei uleiuri cu norma vag, deci teoretic nu este nici un fel de problema. Sa inteleg ca Gtsport a avut probleme cu motorul sau cu uleiul de i-a fost recomandata schimbarea? Sper ca nu este pentru masina din avatar?

Link către comentariu

Masina din avatar merge ca unsa :eek: . Nu am avut probleme pana acum nici cu uleiul, nici cu motorul, din fericire, dar cei de la vw recomanda Castrolul. S-ar putea sa fie doar o chestie de marketing dar eu sper ca au testat motoarele cu acest ulei.

Link către comentariu

cu siguranta toti cei care au normele inscrise pe ambalaje, au si aprobarile obtinute de le producatorul de motoare. Este foarte adevarat ca cei de la vw recomanda castrol si este oarecum normal,intrucat este partenerul de casa asa cum este elf la renault,total la citroen,selenia la fiat,etc...

in plus de asta dealerul recomanda acel produs de unde el are cel mai mare beneficiu. Probabil stii de acele contracte de finantare incheiate intre service si producatorul de ulei(ce sunt similare cu cele de la vopseluri,sau alte produse ....) prin care service-ul se angajeaza la un anumit consum de ulei iar producatorul de ulei ii cumpara anumite utilaje in atelier. Ca un exemplu grosier: pentru un consum de sintetic(gen Castrol slxIII)de 2000l/luna pe timp de 5 ani, cei de la service vor primi aproximativ 100.000 de euro pentru a-si dota atelierul, si atunci cum dumnezeului sa nu-ti recomande castrol, ba sunt in stare sa-ti spuna ca si gatesc cu el, atat este de bun. Sa nu fiu gresit inteles, situatia se regaseste la toti marii vanzatori de ulei, nu numai la Castrol...

Modificat de Nazy
Link către comentariu

Mersi mult! Atunci o sa imi schimb uleiul linistit, nu ma mai duc cu el sa il returnez.

Link către comentariu

Eu am in masina Castrol GTD 5w40 si o sa trec pe Castrol EDGE 5w40

Link către comentariu

este absolut corect si intelept sa folosesti ceea ce este mai nou in detrimentul produsului mai vechi ca si generatie

Link către comentariu

cristianionut

chiar sa folosesti norma 50700 daca masina merge cu 50501 sau 50601, evident daca te tine si buzunarul.Schimbul nu-l mai faci la 10 0000 ci la 15ooo maxim 20ooo.

Link către comentariu

ce parere aveti despre uleiurile MOTUL?...nu prea stiu mai nimic despre aceste uleiuri...doar am auzit pe cineva vorbind, cum ca ar fi excelent de bune

Link către comentariu

Chiar vorbeam cu un mecanic de uleiurile astea si mi-a zis asa: "las-o balta uleiurile sunt Castrol, Aral, Mobil, Valvoline, Elf, OMV,restul sunt glume".Motul astea sunt facute in SUA din cate stiu si sunt cam "no name" , nu am auzit pe nimeni sa le recomande.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!