Jump to content

Avertizare bec ars pe Bord Computer

Eto
 Share

Postare recomandată

Tot rascoleam youtube-ul si am gasit urmatorul filmulet:

Inca un filmulet:

Un tip nu stiu ce a facut ca nu am prea inteles dar a activat cumva sa iti arate pe bord daca ai cumva un bec ars. Ca la passaturi noi sau golfuri 5.

Se poate asa ceva si la masinile noastre? Din cate vad eu acolo e un bord de passat b5.5 cu maxidot.

Il rog pe razvan sau pe cosmin sa lege topicul cu unu existent (daca este asa ceva), sau daca nu sa dezbatem un pic problema.

Ar fi foarte frumos si util daca am reusii si noi aceasta procedura care mi se pare una extrem de buna mai ales la stopurile din spate unde nu vezi daca iti este ars vreun bec.

Ma bazez pe voi baieti mai ales pe cei care au cunostinte in electronica :icon_thumright:

Modificat de c o s m i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 years later...

Am vazut cam tarziu topicul.

Nu e mare smecherie. Atat ca trebuie sa ai BC maxidot (din cate stiu eu).

Iti mai trebuie releul corespunzator (cred ca e acelasi ca pe Audi - 4B0 919 471), conexiunile si cred ca un mic coding al clusterului.

post-8441-0-18599500-1302114433_thumb.jp

Link către comentariu

Nu am gasit in scheme acel releu montat pentru passat dar in schimb l-am gasit pe octavia si avertizeaza pentru becurile de frana arse, filamentele de faza scurta, si becurile de pozitie. Si am mai vazut ca nu e nevoie de maxidot, avertizeaza si poentru IC fara maxidot prin aprinderea unei lampiu, Cam asta e schema:

Printing from Tmplt6.pdf

Link către comentariu

Eu am un prieten care si-a montat pe B5.5 releul asta si functioneaza. El insa, are maxidot ca in link-ul lui Eto.

Deci se pare ca exista si pe Passat. Poate mai sunt si alti detinatori de Passat care ne pot confirma...

Link către comentariu

nu exista........prietenul tau a pus modul de Skoda Superb sau Audi. Dupa montare, trebuie modificata o adresa din eeprom-ul clusterului, ca sa activezi functia.

Link către comentariu

Eu spuneam ca exista montat pe Passat.

Ca o fi modul de Superb sau Audi... tot ce se poate.

Link către comentariu

Sa inteleg ca fara maxidot nu se poate nu? La golf 5 de exemplu merge si fara maxidot.

Link către comentariu

Merge pe orice ic dupa ce-l modifici; obligatoriu in eeprom si depinzand de model si hardware (pot sa lipseasca piese pe traseele de semnalizare eroare bec ars); exagerand, merge sa indice si pe claxon daca vrei; releul ala are 2 iesiri care se pun la masa (parca, pot sa verific daca-i cazul) cand apare o eroare la vre-un bec monitorizat.

Am vrut sa montez pe vremuri releul ala ... dar sa-l pun si apoi sa-l pacalesc ptr ca am xenon pe scurta si intentionam atunci sa pun si stopuri cu leduri mi s-a parut un masochism exagerat asa ca am renuntat.

Cine vrea documentatie, sa intrebe punctual ce si cum.

Link către comentariu

Sa inteleg ca fara maxidot nu se poate nu? La golf 5 de exemplu merge si fara maxidot.

LA g5 e alta poveste ca e centrala electrica acolo.

Link către comentariu

Merge pe orice ic dupa ce-l modifici; obligatoriu in eeprom si depinzand de model si hardware (pot sa lipseasca piese pe traseele de semnalizare eroare bec ars); exagerand, merge sa indice si pe claxon daca vrei; releul ala are 2 iesiri care se pun la masa (parca, pot sa verific daca-i cazul) cand apare o eroare la vre-un bec monitorizat.

Am vrut sa montez pe vremuri releul ala ... dar sa-l pun si apoi sa-l pacalesc ptr ca am xenon pe scurta si intentionam atunci sa pun si stopuri cu leduri mi s-a parut un masochism exagerat asa ca am renuntat.

Cine vrea documentatie, sa intrebe punctual ce si cum.

Pe minidot.....cred ca nu se poate, asa usor.

Maxidot-ul stie de asa ceva, si trebuie modificata doar o adresa din dump, ca sa activezi functia.

In rest, trebuie adaugat modulul si trase ceva fire.

P.S. - daca ai reusit sa modifici un dump de minidot, in acest sens, urca-l pe forum sa il vedem si noi.

Numai bine !

Link către comentariu

Florine, credinta moare ultima. Nu am modificat nici un dump de minidot ptr functia asta.

post-4262-0-57116100-1302210304_thumb.jp

Link către comentariu

ok, am crezut ca ai reusit asa ceva. oricum, faptul ca nimeni nu a facut asta pana acum, nu inseamna ca nu e realizabil. Oricum, s-ar putea sa necesite mari modificari hardware si software.

Link către comentariu

Nu-mi place sa vorbesc degeaba; am impresia ca orice zic o vei tine pe a ta ...dar fac o exceptie acum ...

Ti-am pus poza foliei originale minidot immo3 ca sa vezi ca s-a pus din fabrica pe unele clustere functia de semnalizare bec ars (randul 2, ultima pozitie, un singur led si pentru frana si pentru celelalte becuri). Ca nu am facut eu asta este una iar ca nu a facut nimeni e cu totul altceva. Au facut-o destui pana acum si daca mai am salvate linkurile pe undeva am sa ti le pun la dispozitie; sau poate nu ... si te las sa le cauti singur ca sa te convingi.

Pana atunci iti mai pun o poza la care sa te gandesti; si nu, poza nu-mi apartine.

post-4262-0-39826100-1302262061_thumb.jp

Modificat de ady2006
Link către comentariu

ady2006..............eu eram doar interesat, cum putem modifica clusterul, in acest sens. Daca tu consideri ca impartasirea cunostintelor, e timp pierdut....cum zici tu....ca vorbesti degeaba, imi pare rau ca avem astfel de atitudine.

oricum, un lucru e clar ca l-am inteles abia acum - ca tu vorbesti doar de martor de bec ars si nu asa cum e la maxidot, de iti arata pe afisaj.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Pentru initiatorul topicului si pentru toti cei cu adevarat interesati de monitorizarea functionarii becurilor si afisarea erorilor in bord la platforma golf_4/passat_b5/octavia_1:

Al Bundy a spus in cateva cuvinte tot ce era de spus la modul general; clar si la obiect; nu l-a ascultat aproape nimeni asa ca incerc sa detaliez putin:

** Monitorizarea efectiva a functionarii becurilor se face prin intermediul unui releu specializat care verifica curentul prin fiecare bec simultan cu aplicarea tensiunii de comanda pe acel bec.

** Afisarea erorii in IC se face diferentiat in functie de tipul IC:

-ptr IC fara display si cele cu display mic afisarea se face prin-un led situat in aceeasi zona de afisare cu celelalte led-uri de avertizare; afisare comuna eroare bec frana/celelalte becuri; acest led trebuie montat; se poate face doar la immo3

-pentru IC cu display mare afisarea erorii se face prin text in zona rosie si pictograma in zona galbena; afisare separata frana/restul becurilor

De aici, discutiile privitoare la detalii pot continua: part number-ul releului, semnificatia pinilor, pinii din IC la care se cupleaza, posibile modificari ale releului pentru a functiona cu alte tipuri de becuri decat cele standard, modificarile hardware ale IC, modificarile software ale IC, etc.

Am adunat ceva documentatie de-a lungul timpu pe aceasta tema. Eu sunt o persoana foarte riguroasa si cum timpul nu-mi permite sa fac un tutorial complet, nu-mi permit, din respect ptr membrii acestui forum sa fac o caricatura de tutorial. De aceea am spus si repet: punctual (asta insemnand ca cel interesat si-a facut temele inainte), in masura in care cunosc raspunsul la problema ivita, am sa pun la dispozitia tuturor informatiile detinute. Nu voi pierde, in schimb, timp, cautand informatii ptr cei care vor totul de-a gata fara a se obosi sa caute inainte de a posta. Si eventual, ca cireasa de pe tort, dupa ce s-au lamurit ce si cum, sa faca aceasta operatiune pe bani.

Suplimentar, in masura timpului disponibil, in Cluj-Napoca, acord asistenta tehnica pe acest subiect GRATUIT.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!