Jump to content

Problema ciudata frana

GTI_85
 Share

Postare recomandată

la fel imi face si mie..cum adica..sa gresezi sabotii?? :blah_:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• v@sy

17

• nik87

9

• mihai_mihai

8

• GTI_85

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

cand calc frana nu se aude nimic ..... cand iau piciorul de pe ea se aude un scartait enervant .... eu nu cred ca are cum sa fie de la saboti

Link către comentariu

Da cu spray prin gaura prezonului, dar cu masura, sa nu ajunga pe suprafata de frecare a sabotilor.

Probabil a intrat apa si scirtaie sabotul cind se freaca de taler, dar cred ca in curand poti se te pregatesti si de schimbarea lor. :D

Link către comentariu

unde este mai exact repartitorul? .... la mn se aude in pasrtea stanga .... acolo e repartitorul .... sa dau cu niste vaselina acolo?

Link către comentariu

langa puntea spate, pe stanga

post-6155-1238441391_thumb.jpg

post-6155-1238441400_thumb.jpg

Link către comentariu

cand calc frana nu se aude nimic ..... cand iau piciorul de pe ea se aude un scartait enervant .... eu nu cred ca are cum sa fie de la saboti

La fel imi face si mie. Sigur e de la saboti.

Eu nu am repartitor.

Link către comentariu

aceeasi problema a fost si la mine. am reusit sa schimb sabotii cu ajutorul unui mecanic. sunt multumit de eficacitatea franei, mai ales ca pe fata am disc si placute noi. si eu am model fara repartitor si nu fuge masina in bot. recomand schimbarea sabotilor aproximativ 120 de ron plus 50 la mecanic. merita e vba de siguranta vostra. o zi buna :lol:

aceeasi problema a fost si la mine. am reusit sa schimb sabotii cu ajutorul unui mecanic. sunt multumit de eficacitatea franei, mai ales ca pe fata am disc si placute noi. si eu am model fara repartitor si nu fuge masina in bot. recomand schimbarea sabotilor aproximativ 120 de ron plus 50 la mecanic. merita e vba de siguranta vostra. o zi buna :lol:

Link către comentariu

eu am repartitor acolo ... cred ca am sa dau roata jos si sa vad mai exact de unde se aude

Link către comentariu

Sper sa aveti timp si de intrebarea mea, chiar sunt nedumerit.

Iata ce constatare am facut (e posibil sa fi fost asa mereu si sa nu fi bagat eu de seama):

Sa zicem ca merg cu 80 la ora, La un moment dat franez puternic, pedala brusc la podea. Eliberez frana, accelerez puternic inapoi, umeaza rapid o noua franare. Acum, frana imi prinde mai sus - pedala e mai tare. La o a treia manevra in interval foarte scurt pedala e aproape imobila, tare de tot... Totusi, masina franeaza eficient in fiecare din cazuri. Repet, sunt situatii in care franez foarte decis, de la viteza relativ ridicata, succesiv, in timp redus - 10 secunde, sa zicem.

Este normal ceea ce se intampla cu frana mea?

Am discuri fata-spate, din cate stiu circuitul e ok, discurile nu-s uzate si placutele sunt uzate cam un sfert.

Multumesc de ajutor.

Link către comentariu

Lichidul de frana cand a fost schimbat ultima oara?

La fel am patit si eu cu masina de la firma cu exceptia ca atunci cand pedala se ducea la podea nu mai aveam frana deloc.

Link către comentariu

N-am idee despre starea lichidului de frana, nu mi s-a zis nimic cand am luat masina despre el. Merita sa il schimb? Ar putea oare fi din cauza lui? Sau poate e ceva mecanic...

Link către comentariu

lichidul de frana nu e scump si poti incepe cu el (poate nu e nici aerisit sistemul de franare -si cu ocazia schimbului elimini toata partea asta). Mai poate fi pompa de frana sau cea de vacum. Alceva nu cred ca mai poate influenta.

Link către comentariu

Ok. Am sa inlocuiesc lichidul de frana si voi face o aerisire + test de frane. Ce e mai important este ca am inteles: comportamentul masinii descris de mine e anormal.

Multumesc.

Link către comentariu

am rezolvat problema scartaitului enervant ... nu era de la repartitor ... se auzea pe partea stanga ... am desfacut tamburul(nu trebuie sa aveti frana de mana trasa), am pus pe cineva sa apesa pedala de frana f usor ...(aveti grija ca daca o apasa tare ies garniturile din cilindru si da-ti in altele apoi) ... apoi sa ia mana pana am observat de unde provenea scartaitul ... cand sabotul revea la pozitia lui initiala atingea se atingea de placa port-saboti ... era urma de rugina acolo .... am pus vaselina in acel loc (aveti grija sa nu ajunga vaselina pe tabur si nici pe saboti!!!!) .... am impins pana de auto reglare in partea de sus ca sa intre taburul (pozitia penii de auto-reglare sa modificat cand a apasat cu mana pe pedala de frana cand tamburul era dat jos) ... apoi am montat tamburul la loc ... am strans piulita pana cand saiba din spatele ei am putut sa o misc in stanga si in dreapta cu o surubelnita dreapta ... am pus siguranta... capacul si am inceput sa calc frana ca sa isi faca treaba vaselina .... cam asta este operatiunea ... sper sa va fie de folos ....

Link către comentariu

In postul nr28 incercam sa-ti relatez asta :blink:

Link către comentariu

da man mi-ai dat un sfat si eu le-am explicat golfistilor cum am procedat pt rezolvarea problemei :blink:

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare,am si eu o intrebare legata de frane,tot of topic,dar am fost la mai multi meseriasi si numai si-au dat cu pararea.Problema este urmatoarea:cand ridic piciorul de pe frana,aceasta scartaie,se aude un scartait metalic,ca si cum ar fi un arc sau asa ceva si meseriasii mi-au spus ca trebuie sa schimb sabotii de frana sau niste garnituri,nu prea au putut sa se puna de acord.Ma poate lumina si pe mine cineva?mentionez ca am frane pe tambur.

Link către comentariu

Multe golfuri 3 au problema asta si am observat ca si la logane e la fel.explicatia e mai sus cu 2 posturi.si eu am problema asta dar nu ma deranjeaza,ca nu prea folosesc frana.

Link către comentariu

legat de frane , de o perioada cand franez se auda un harait puternic pe fata , iar in mers - peste 70 la ora - se aude un tiuit pe spate care dispare instantaneu cand ating putin pedala de frana dar reapare imediat ce iau piciorul de pe frana.Daca e cazul sa urmez instructiunile din manual , imi puteti spune si mie ce placute ar fi mai bune?

post-30655-1241765957_thumb.jpg

Link către comentariu

ate

Modificat de D@ny
Fara quote la msg anterior !!
Link către comentariu

Eu merg pe Bosch - placute si Ferodo - saboti

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut,am si eu o problema cu franele.Mai exact cu etrierul de pe fata dreapta imi joaca si face zgomot cand trec peste gropi.Am luat roata jos si m-am uitat,am strans suruburile care tin etrierul si nu se mai aude asa tare dar tot are joc.E normal asa ceva?Daca nu,ce as putea sa fac daca ma poate ajuta cineva.

Multumesc

Link către comentariu

1) etrierul are niste suruburi de prindere cu mansoane de cauciuc. daca sunt distruse mansoanele alea va avea joc. vezi aici http://vwforum.ro/index.php?showto...st&p=551602

2) placutele de frana au sigurantele puse? s-au decalit sigurantele?

Cam atat despre zgomote.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!